Játékban lévő elemek továbbfejlesztése - ÚJ

Kategória: 'Továbbfejlesztési és egyéb ötletek', témanyitó: BackOffice, témanyitás ideje: 15.9.17.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
  1. lbs76

lbs76 Aktív író

Sziasztok!
    Az ólgőzös kapcsán egy gondolat: jó lenne, ha nem 1-esével kellene kiszedni a vonatból a rakományt.
    A másik hasonló észrevétel: a bónuszos rekeszeknél amikor kiválasztjuk az adott terméket, lehetne egyszerre többet is felrakni. Most csak a pajtában kivitelezhető ez a variáció.
    Köszi szépen:
    Bea

Imi*, barackmoly és parrahviki12 kedveli ezt.
  2. Garabonciás

Garabonciás Fórummogul

Szia Modi!

Okozna e technikai nehézséget, ha a felugró ablaknál (bármelyiknél) a zöldmezőben fehér alapon megjelenő fekete számnál a fehér sávot (alapot) törölnétek?
    Ugyanis roppant nehezen látható, különösen az idősebb nemzedék számára.
    Teszem azt az alap zöld lenne ugyanúgy mint most és rajta a fekete szám.

3. Stock-broker

Stock-broker Junior szaki

Sziasztok!

A varázsfa játékba kerülése óta sokat változott a játék. Eventenként általában több felröppenő is van. Jó lenne, ha a varázsfa nem előre meghatározott elemet adna, hanem területre való kihelyezéstől függően alakulna a felröppenő, így a játékos választhatná meg, melyiket részesíti előnyben. Pl. mostani event esetében: Kincses szigeten adhatna Üres fiolát, míg a Kerge kertben Üres flakont... :)
    Mindamellett: Jó lenne, ha a varázsfa pl. farmexpressz vagy egyéb "talányos fa" akció keretében elérhetővé válna ismét. :)

4. lbs76

lbs76 Aktív író

Sziasztok!
    Több helyen olvastam, hogy mindenkinek tetszettek a Sötét sütik grafikái. Lehetne új, teliholdas recepteknél, vagy kitehetőknél újrahasznosítani őket. Csak egy ötlet...

Janata9 és nolina1965 kedveli ezt.
  5. Baracka

Baracka Utánpótlás-írogató

Sziasztok!
    Korábban más is felvetette, hogy egyesével ajándékot küldeni jóval lassabb, mintha egyszere kijelölhetném, kiknek és mit már menne is.
    Ha ez nem lenne megvalósítható, akkor legalább legyen az ajándékozási ablakban a névkiválasztási kis ablak mozgatható: most az állandó ajándék állandóan látszik, de az event ajándék pont az ablak mögött van, így egyesével tudom csak a neveket kiválasztani, becsukódik az ablak és újra ajándék kijelölés, majd névkijelölés.
    Szóval az event ajándék(ok) úgy lennének láthatóak, hogy a név kiválasztós ablak ne takarja (vagy arrébb tudjuk húzni az ablakot).
    Köszi :)

Utoljára szerkesztett: 14.10.18
    Janata9, mimi, Ditti58 és 7 más kedveli ezt.
  6. gabiszi

gabiszi Járnitanuló

szervusztok!
    Nagyon örülnék, ha a ha farm szintet szoroznák be a gazdaköriknél, nem adott pontokért menne a játék. Ez jót tenne a 200 fölöttieknek is.
    Köszönöm: gabiszi

7. nolina1965

nolina1965 Fórum félistene

Forgatom a kereket... Ötlet: ahogy lehet 1-2-4 FP-t nyerni, legalább a Partyra fel lehetne néha tenni 1-2-4(5) FA-t is. Sztem BP nem halna bele, sok játékos pedig örülne. Jobban, mint a sárga kaméleonólnak vagy a rózsaszín zselének/zsömlének/almalekvárnak... Főleg így 200 fölött.
    Ja, egyszer már bevillant, nem tudom, leírtam-e:
    A kezdeteknél minimális a szintlépésekhez szükséges TP mennyiség. Ez megmaradt azonosnak a kezdetek óta, viszont pl. egy eventkor megszerezhető TP mennyiségek óriásira nőttek (a 6-7 évvel ezelőttiekhez).
    Ugye, szintlépésenként kapunk 1 FA-t. 50. szintet 2-3 hét alatt el lehet érni. 96-ról 97-re (stb, 100-ig), ill. 200 fölött átlagosan sokkal hosszabb idő kell egy szinthez. Javaslat: X TP-onként kapjunk 1 FA-t a szintlépésre. Vagy sávozni. Vagy valami ilyesmi, tehát, hogy ne fél évek teljenek el 1 FA-ért. Úgyis pillanatok alatt elköltjük...

Más kérés:
    A Puffin böngésző (vagy más, okostelefonos/tabletes platform) alóli játéknál lehessen minimalizálni: pl. ne röpüljön KK, ha propellert szórok, ne kelljen átállítani a betakarítás-animációt, stb.
    Ugyanis istentelenül zabálja a mobilnet-forgalmat fölöslegesen.
    Arra gondolok, hogy a Beállításoknál legyen egy gomb/menüpont, kb.
    "mobil-készülékek használatakor grafika-minimalizálás" vagy ilyesmi szöveggel.
    Magát a felbontást is lehetne kisebbre venni, vagy akár stilizált, 2D-s grafikával helyettesíteni. Én akkor használok mobilt, ha úton v. munkában vagyok és minél kevesebb időt/erőt szeretnék az aratásokra elhasználni. Mivel a farmom nagy, lassúak a mezőváltások. Nem nézik jó szemmel melóban. Ide bármi jelzés értékű dolog elég lenne, majd este, nagy gépen kigyönyörködjük magunkat...
    Aki pedig folyamatosan kézi készülékről játszik, az nem állítja be ezt az opciót. Mondjuk, a farmtalin is jó lett volna gyors aratás...
    A kerék forgása is teljesen fölösleges - mivel, deklaráltan az indítás pillanatában eldől a nyeremény.

Más:
    Jó lenne, ha a keréken kapott fafejlesztéshez is hozzá adnák az alapot. Főleg, ha titokfáról van szó, de egyébként is jó lenne, ha nem kellene még ezzel is törődni (hogy vegyünk hozzá alapot).

Utoljára szerkesztett: 13.10.18
    Janata9, Lacika83, Ribiszke és 7 más kedveli ezt.
  8. nevada007

nevada007 Fórum hercege

Szeretném ha a Bahán aranybanánért ki lehetne váltani a szupertáp keverés lehetőséget,még azt se bánnám ha ezért 500 aranybanánt kérnének szerintem a BP. se járna rosszul mert igen csak sokan rá vennék magukat aranybanán vásárlásra,akinek meg sok van azt nem mérgelődne hogy mire fogja használni a sok aranybanánt:inlove::)

Janata9, mimi, Ribiszke és 5 más kedveli ezt.
  9. Ditti58

Ditti58 Fórum hercege

Igazad van, nehézkes. De sajnos, nem ez az egyedüli, ami eléggé vontatott, a ládabontogatás, a vásárlás, az ólak és fák kihelyezéséről meg már ne is beszéljünk, még akkor is, ha farmmunkással dolgozunk. Úgyhogy a BP programozói igazán összekaphatnák magukat, hogy ne ilyen monoton kitt-katt módszerrel kelljen végrehajtani az amúgy sokkal egyszerűbben elvégezhető feladatokat.

Én is hoztam egy ötletet: a varázsfa se legyen aratható simán, legyen az is úgy, mint házi kedvencek és bónuszt adók, mivel farmmunkással lekapja még az event kezdete előtt, így nem kapok érte felröpit. A többit pedig arathatnám reggel a többivel, a varázsfát pedig akkor, amikor én akarom.

alexa1028, Janata9, nolina1965 és 3 más kedveli ezt.
  10. parrahviki12

parrahviki12 Fórumelemző

*** Mivel az ötletelős topik nem csevegő, az idézést és a kommentet töröltem. /Othep
    ... a bahás tápok zömének keverési ideje még turbómalommal is irdatlanul hosszú időt vesz igénybe, szerintem ezt kellene előbb rendbe tenni...

Moderátor által utoljára szerkesztve: 17.10.18
    Matold, mimi és Hermione72 kedveli ezt.
  11. -BombadilToma-

-BombadilToma- Fórum elő legendája

Azt javasolnám, hogy eventórán szüntessék meg az időarányos elszürkítést. Mivel folyamatosan látható a hátralévő idő, teljesen felesleges még a színezéssel (pontosabban a színtelenedéssel) is jelezni; annál is inkább, mert az időkijelző alatt úgysem látszik. Vagyis egyáltalán nincs meg az az információs jellege, amiből rápillantásra megállapítható lenne, mennyi a hátralévő idő. Ugyanakkor az elszürkített ikon jellegtelenné, felismerhetetlenné válik, és így állandóan végig kell nézni az egér mutatójának rajta hagyásával, hogy ez most éppen micsoda.

genka53, Janata9, nolina1965 és 8 más kedveli ezt.
  12. gaboca1955

gaboca1955 Törekvő

Jó lenne, ha a keréken kipörgetett mítikus elemeket -/ főnix, kerberosz, pegazus, sárkány - , lidérc lovacska,/- ki lehetne tenni a házi kedvenc futtatóba! Hiába nyerjük a sok értelmes tárgyat a pörgetésekkel, ha a raktárban porosodnak, mert nincs hova kirakni! A mostani felhősorra is csak egy-egy elem kell, de szerintem sok játékosnak így is marad még 5-10 db belőle!

nolina1965, mimi és farmer221278 kedveli ezt.
  13. szeva50

szeva50 Kivételes tehetség

Jack boltjában racionalizálni kellene a kütyüket külön lapon vagy egyéb csoportosítás révén: fa, állat, termény stb. Így nincs türelme az embernek kitotózni.

nolina1965, Lacika83, mimi és 4 más kedveli ezt.
  14. szotyi7907

szotyi7907 Junior szaki

sziasztok lenne egy nagyon jo ötletem mivel mostanában sok az event és nem nagyon tud az ember fát kirakni és nagyon hosszu érésüek a fák. Vannak a normál fák éa hozzá az xl-xxl szerintem nagyon jo lenne ha bevezetnék a 3xl-es fákat ami még rövidebb idö alatt megérik jobban tudna ez alatt a kevés idö alatt mindenki fatermést termelni szép estét és jo játékot mindenkinek

nolina1965 és Ditti58 kedveli ezt.
  15. parrahviki12

parrahviki12 Fórumelemző

Sziasztok!
    Az jutott eszembe, hogy ha már a prémgazdáknak van egy olyan szolgáltatás, hogy automata faaratás, ilyenkor, a teliholdas terület nyitvatartása esetén nem lehetne, hogy ezeken a területeken is működhessen ez a funkció?
    Tudom, hogy a zárva tartás idején felhalmozódhat a fatermés, épp ezért kizárólag a nyitvatartás idejére korlátozódna ez a funkció, nehogy így jogtalan előnyökhöz juthassunk...

nolina1965, Matold, nevada007 és 2 más kedveli ezt.
  16. lbs76

lbs76 Aktív író

Sziasztok!
    Az ötletem a meghatározott számban aratható dekorokkal kapcsolatos: jó lenne, ha az utolsó aratás után az adott dekor elem jelezné, hogy "lejárt". Például elszíntelenedne (szürke), vagy "arathatatlanná" válna - nem tűnne el róla a háromszög tábla. Így azonnal látható lenne, amikor betöltötte a feladatát és lehetne tudni, hogy cserélhető.

nolina1965, parrahviki12, -rex18- és 2 más kedveli ezt.
  17. farmerogirl

farmerogirl Fórum félistene

Előrebocsátom, tudom, hogy ebben a topikban nem idézünk és nem csevegünk. Viszont a kérésem/javaslatom kapcsolódik Tomáéhoz.

Javaslom, amennyiben a játék fejlesztői fontolóra vennék a fenti javaslatot, a változtatást a bónuszsorra is terjesszék ki. Annyi bónuszt adó felhőnk, dekorunk, stb. van, hogy kigúvad az ember szeme, mire a sok "elszürkülő" ikon közt megtalálja a számára fontosat. A hátralévő időt úgyis csak akkor látjuk, ha rámegyünk az egérrel. Ellenben az eredeti színeiben könnyebb lenne megtalálni.

Janata9, ljanika6, lbs76 és 4 más kedveli ezt.
  18. gréta201105

gréta201105 Fórumszaki

sziasztok! kérem a módikat legyenek szívesek a szerencsekerékre ajándékként néha egy két FA is betenni régen volt ilyen. Milyen nehézséget jelent ez?:cry::p:mad:

nolina1965 kedveli ezt.
  19. -Holdfeny-.

-Holdfeny-. Fórum elő legendája

Sziasztok!

Már sokszor ötleteltem új felhők ügyében...
    A Farmpendős bolt kínálatának fejlesztésekor betehetnének üres felhő pamacsokat havonta 3-5 alkalmas kiválthatósággal - egyszerű fix tp csp ajándékkal a lezáráskor 300-500 FP - árral jól támogatná a játékot, termelésre ösztönözne...
    S nem porosodnának a kitehetők tonnaszám a menübe;)

kicsicica!!!, nolina1965, lbs76 és 2 más kedveli ezt.
  20. Lacika83

Lacika83 Utánpótlás-írogató

Sziasztok!
    Szerintem jó ötlet lenne, ha a Kerekkeréken kiválaszthatnánk, hogy egyszerre több pörgetést is végezzen el egy animációval, és a végén összegezve jelenjen meg - mint például a ládáknál, ahol kiválasztható egyszerre mennyit nyisson a rendszer, és akár mindegyiket egyszerre kinyitja, ha ezt kérjük.
    Nagy segítség lenne, mert elég időrabló, és valahogy mostanában egyre több pörgetni valóm van.
    Köszönöm! :)

nolina1965, cass0129 és *bálint* kedveli ezt.