Játékban lévő elemek továbbfejlesztése - ÚJ

Kategória: 'Továbbfejlesztési és egyéb ötletek', témanyitó: BackOffice, témanyitás ideje: 15.9.17.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
 1. apa9154

  apa9154 Utánpótlás-írogató

  Szia! nekem 1955 óra van most...
   
  -csincsike- kedveli ezt.
 2. szendrei62

  szendrei62 Utánpótlás-írogató

  Csokolédés fimonság ot hol lehet szerezni
   
 3. PepperPotts

  PepperPotts Fórumgróf

  Kedves szendrei62!

  Nem tudom, hogy ezt miért a játékban lévő elemek továbbfejlesztése topikban kérdezed, de parancsolj.

  Csokoládés finomság:

  [​IMG]

  Hozzájutási lehetőség: a Sütőtörténetek nevű dekor és fejlesztett változatai adják
  Felhasználása: az ideiglenes gazdaköri feladatsorba kell beadni

  Kérlek, olvasd el figyelmesen az eventismertetőt, amit ide kattintva elérhetsz.
   
  -ágianyu33- kedveli ezt.
 4. -Holdfeny-.

  -Holdfeny-. Fórum elő legendája

  Sziasztok!

  Szerencsésnek tartanám ha a piacon elérhető lenne egy "Bevásárlólista" ahol gazdánként 5 tételt jelölhetnénk meg...
  Pl keresek 9999 tehéntejet xxxx áron ha ez valakinek megfelel kitenné;) A kereső félnek jelezné a rendszer, hogy a kívánt árú megvásárolható;) 168 óráig élne egy egy ajánlat... ugyanúgy mint a piac egyéb ajánlatai...
  Lehetne a funkció heti szinten 5 tételig ingyenes utána tételenként 1-2 arany....:music:
   
  kicsicica!!!, Domos52 és -rex18- kedveli ezt.
 5. parrahviki12

  parrahviki12 Kivételes tehetség

  Sziasztok!
  A neonos event kapcsán szöget ütött fejemben a gondolat : ha már szinte mindegyik tenyészthető állatnak (a hollót, a ludat a kakukkot és az anakondát kivéve, bár ami késik, az nem múlik alapon ezekre is sor fog kerülni... Sőt, akár meg is merném tippelni a következő neonosodó ólakat...! ;)) van már neon fejlesztése, nem lehetne esetleg a terményeseiknek is a rózsa fejlesztését megtoldani? Miért ne lehetnének neon terményesek is a játékban? :music:
   
  kicsicica!!!, papirocska, Matold és 3 más kedveli ezt.
 6. parrahviki12

  parrahviki12 Kivételes tehetség

  Sziasztok!
  A napokban a feleségemmel, Hermione72-vel a gazdaköri feladatokkal is foglalkoztunk egy kicsit, hogy rövidüljenek a megoldásra váró feladataink listái. No és némi plusz javakhoz is juthatnánk általuk... ;):p
  Küzdöttünk, kutattunk a megfelelő ajándékokat osztó feladatok közt, mikor Hermionéba hasított egy újabb újítás lehetősége!
  A dicső feladatot, hogy szavakba öntsem az ötletet, gyors és egyoldalú szavazással én nyertem meg... :D:D:D

  Tudjuk, hogy a gazdaköri feladatok szép számú csoportokba vannak rendezve (események, kedvencek, hagyományosak, Bahások, teliholdasok stb.) a könnyebb megtalálás érdekében. De ezt még tovább lehetne fejleszteni akár további csoportokat létrehozva, akár alcsoportok beiktatásával a következőképpen:
  lehessen rákeresni úgy is az elvégzendő gazdaköri feladatokra, hogy milyen kinyerhető ajándékokhoz juthatunk a megoldásukkal. Például az azonnal induló farmmunkásokat, a munkáskuponokat, a szupertápot, szupertrágyát, farmpengőt adó -és a sort még lehetne folytatni-
  külön csoportokba lehetne tenni. Akár úgy is, hogy egy kereső funkcióval magam állíthatnék be csoportokat.
  Aztán a kiaknázott dolgokat, megoldott feladatokat a rendszer automatikusan visszahelyezné az általános megoldható csoportba, ha azok nincsenek teljesen készen.
  Joggal feltételezem, hogy a játékostársaknak is nagyobb könnyebbséget adna egy ilyesfajta rendszerezés lehetősége. :)
   
  Utoljára szerkesztett: 18.6.19
  Domos52, Lacika83, rencsike982 és 3 más kedveli ezt.
 7. wendylány

  wendylány Utánpótlás-írogató

  Sziasztok!
  Nekem nagyon tetszik a most futó gyógynövényes event. El tudnám képzelni a játék állandó elemeként. Például egy új területtel, ahová a csak ez a három növény ültethető. Persze akár új terület nélkül is. Az ajándékokat pedig adhatná egy állandó gazdaköri.
   
 8. papirocska

  papirocska Haladó

  Ha nem nagy kérés a sárga ólakat pl.ki lehetne venni és az xl-es fákat, csengőpengőért mindet meg lehet venni. Egy példa erejéig mondanám.A kerek kerék forgatásnál ma is megnyertem a főnyereményt egy PARTY pörgetéssel egy cukorjuhar fát hát nagyon örültem és ez nem egyszer ,számtalanszor fordul elő,de a változatosság kedvéért főnyeremény a sárga ól is ,Sokak örömét szolgálná egy kis frissítés a kerek keréken. Nagyon sokan játszunk 9-10 éve és azóta nem sok változás történt pedig meneteltünk és küzdöttünk eleget mire a 200-dik szint főlé érkeztünk. Köszönjük ha kérésünk esetleg nyitott fülekre talál.Ez nem reklamáció akar lenni, sem panasz, hanem lehetne újításként is felfogni.
   
  Lacika83, -Ilona53- és csopke1 kedveli ezt.
 9. parrahviki12

  parrahviki12 Kivételes tehetség

  Sziasztok!
  Feltételezem, hogy sokszor sokan elpanaszolták már a gondolatukat, ezennel én is csatlakozom az esetleg előttem ez ügyben szólókhoz.
  A gőzösről van szó, természetesen. :sleepy:
  Ha már Rezeda dokinál meg lehetett valósítani, feltételezem, hogy a vonatnál is csak a szándék hiányzott
  (remélem csak eddig), hogy egyszerre több vonatot is lehessen indítani ugyanazzal a rakománnyal. Rezedánál saját magam be tudom állítani, hogy hányszor szeretnék játszani ugyanazokkal a "lapokkal", s bár nem vagyok egy számítógépguru, de úgy vélem, ez is csak egy kis változtatással megírható program lenne... :music:
  Vélhetően sokunk legnagyobb megelégedésére jönne egy ilyen jellegű változás! :D
  Márpedig a legjobb játékos az elégedett játékos
  ;)
   
  papirocska, rencsike982, betjoli és 9 más kedveli ezt.
 10. -BombadilToma-

  -BombadilToma- Fórum elő legendája

  Csatlakozva Hozzád, még azt is megemlíteném, hogy ha feltettem egy ólat, majd visszatérek az ólas menübe, akkor miért kell újra meg újra beállítani ugyanazt a szűrőt? A játék más helyein akkor is ottmarad a szűrő, ha farmos állat után Bahás fát keresek a menüben; ott felesleges, de itt viszont hasznos lenne.
   
  papirocska, barackmoly, Chate-farm és 6 más kedveli ezt.
 11. sggr

  sggr Fórum-zöldfülű

  Sziasztok!
  Nekem lenne egy javaslatom. Nagyon sok fám van kirakva a játékmezőkön. Jó lenne a saját raktárban a fáimnál jelölni, hogy melyikből hány van kirakva a játékmezőre. Nagy segítség lenne.
  Köszönöm
   
 12. cseresznye06

  cseresznye06 Junior szaki

  Sziasztok!
  Nem tudom, hogy valaki felvettet-e már, de szerintem jó lenne a normál keréknél egy olyan funkció, hogy egy pörgetéssel lehetőség legyen egyszerre többet, vagy az egészet felhasználni. Mostmár elég sok láda ad normál pörgetést, és rengeteg idő elhasználni őket. Sokszor nincs is időm rá, így sok pörgetés elvész.
  Köszi.
   
  Lacika83 kedveli ezt.
 13. Othep

  Othep Forum Moderator Team Farmerama HU

  Szia.

  Az alábbi linket megnyitva találsz a kerék gyorsítására egy nagyon praktikus megoldást, melyet Fabatka játékostársunk osztott meg:
  http://hu.bigpoint.com/farmerama/bo.../fejlődési-taktika.11014/page-174#post-931834
   
 14. Rebcsok

  Rebcsok Rutinos

  Sziasztok!
  A postát lehetne modernizálni. Egy alkalommal több személynek nem külön-külön bepötyögni hanem egyszerre ugyanazt az üzenetet elküldeni. Kényelmesebb lenne. ;)
   
  parrahviki12 kedveli ezt.
 15. -BombadilToma-

  -BombadilToma- Fórum elő legendája

  Szia!
  Addig is: írd meg az üzenetet valamilyen külső szövegszerkesztőben (Jegyzettömb, Word, bármi), majd onnan másold be a szöveget a játékba. Csak a megszólítást kell átírni, és már mehet is a bagoly.
   
 16. mamarygen

  mamarygen Board Administrator Team Farmerama HU

  Szia!

  Ilyen funkció már volt egyszer a játékban.

  De megszüntették, mert a körüzenetek készítése sok problémát okozott!

  A kényelmi szempont ilyen esetben nem élvez prioritást.

  Az a jó megoldás, amit -BombadilToma- Játékostársunk leírt. (elkészített levél egy szöveges dkomentumban, majd másolási technikával az illetőnek beilleszthető a levélbe)
   
 17. Rebcsok

  Rebcsok Rutinos

  Sziasztok! Köszönöm a válaszokat. Arra még én is emlékszem, hogy volt egyszer rég. Meg valami chat féleség. Mire kezdtem megszeretni meg is szűnt. Akkor marad a lassabb módszer. :p
   
  -BombadilToma- kedveli ezt.
 18. -Márticska-

  -Márticska- Haladó

  Sziasztok! Nem tudom ki, hogy van vele, de én a Mesterségek völgyében egy pár dolgot termelek és az ajándékba kapott dolgok, meg hát tömegesen állnak a polcon. Állandóan használom a répás-almás csatnit, a cukkinis almatortát, tavaszi koszorút, azon kívül a húsvéti lekvárt. A többieket is szívesen felhasználnám, ha nem lenne 1 gyémánt, 2 arany, 3 ezüst és kész. Irreális, hogy reggel az aratásnál amikor jó lenne pl. a vaniliás kiflit, ami a fahéj a fahéj esetében több tp. ad. Éppen esetlegesen a bahán vetettem fahéjt. A rendes farmomon meg mondjuk tököt. Tegyek ki egy tököt, arassam le a rendes farmot, vegyem be és tegyem ki a vaniliás kiflit? Nem lehetne kevesebbet, de használhatóbbat?
   
  papirocska kedveli ezt.
 19. parrahviki12

  parrahviki12 Kivételes tehetség

  Sziasztok!
  Feltételezem, nem vagyok egyedül, akinek eszébe jutott, de azt hiszem itt az ideje szavakba önteni egy újabb változtatási ötletet.
  Bár nem szerves része a játéknak, de azt gondolom, erre is ráférne némi arculatváltás.
  A címereket öltöztetném új köntösbe.
  Mind a címeralak, mind a címerminta, mind pedig a címerforma (bár legkevésbé ehhez kellene hozzányúlni...) megérett a változtatásra. Szerintem...

  - Miért nem lehet például trikolórt készíteni?
  Olyan szép lenne a magyar lobogót megformázni! De nagyon sok nemzetnek, akik szintén játszanak a Farmerama-val, szintén meg lehetne alkotni a nemzeti színekben pompázó címerét.
  - Miért nincs több, akár saját kezűleg elkészíthető címerminta?
  Gondolok itt például akár vízszintesen nyolc sávos, vagy függőlegesen kilenc sávos, vagy apróbb pepita mintákra... (mert hirtelen eszembe jutott a történelmi Árpád-sávos lobogónk, a Fradi-címer kilenc sávja, illetve a horvát pepita-zászló...) És a sor folytatható, csak a készítő fantáziája szabhatna határt.

  - Miért nem lehet bővíteni a címeralakok repertoárját? Esetleg odaírni a szabad szemmel alig látható/felismerhető címeralak alá, hogy mégis mit akar ábrázolni... Nem látok (vagy csak nem ismerem fel?) például delfint, cápát, de sast sem...
  - Megoldható lenne-e egy olyan funkció, hogy ha ráhúzom a kurzort az adott címeralakra, azt megmutatja nagyban is, így legalább azonosítható lenne minden eddig félreértelmezhető figura.

  Szóval, kedves BP, lehet némi pozitív változtatást eszközölni ennyi esztendői állandóság után?
   
  Hermione72 és -rex18- kedveli ezt.
 20. papirocska

  papirocska Haladó

  Sok kérés elhangzott már a kerek kerék újításával kapcsolatban ez is egy lenne a sok közül . Szeretnénk ha event alkalmából a party pörgetés főnyereménye eventhez tartozó tárgy lenne, és minden event alkalmából Rackó is adhatna egy event kelléket.Szerintem most mindenki nagyon örülne ha bármilyen kis esélyel de ki lehetne pörgetni egy csalis ládát, de másik eventeknél is örömet szerezne ,és esetleg ha csak kicsivel is de közelebb vinne az event befejezéséhez. Ugyanis kitartó gyerekek is játszanak akinek lehetősége vásárlásra nincsen.Az ők kedvükért is érdemes lenne egy ilyen könnyítés, jutalom nevezzük akárminek is. Köszönjük ha közvetítik kérésemet.
   
  Samborg, feri487, barackmoly és még 1 ember kedveli ezt.