Játékban lévő elemek továbbfejlesztése - ÚJ

Kategória: 'Továbbfejlesztési és egyéb ötletek', témanyitó: BackOffice, témanyitás ideje: 15.9.17.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
 1. Tigrerra4

  Tigrerra4 Fórum-zöldfülű

  Sziasztok!

  Lenne egy olyan észrevételem,ami szerintem mindenkinek hasznos lenhet: Az tök jó, hogy a vetést meg lehet oldani villámgyorsan + az öntözést, illetve az állatoknál az itatást, DE nem lehetne ezt a föld trágyázásánál, az állatok etetésénél illetve trágya elszedésénél is beiktatni?! Sokkal gyorsabb lenne minden! S több idő jutna a fontosabb dolgokra!

  A másik, meg az hogy volt ez az event éppenséggel semmire nem volt elég, csak annyira hogy pár tündérkét meg etettem, de ami a gazdakörben vannak feladatok azokhoz hozzá se tudtam szagolni, pedig hogy nagyobb föld területeim legyenek a rémséges területen, nem kis mennyiséget kér. Szerintem amíg a jutalmakat osztják Hallowenig addig nyugodtan nyitva lehetett volna a rémséges terület!

  Köszönöm ha el olvassátok!
   
  papirocska, eviii_mee, TeremtŐ és 4 más kedveli ezt.
 2. feri465

  feri465 Haladó

  Sziasztok,szép jó reggelt mindenkinek ez nagyon jól hangzik,mivel a mostani cserenap alkalmával kiderült hogy a kisebb szinten lévő játékosoknak elég nehéz megszerezni a felhősorra a dekorokat,gondolok itt arra hogy aki később kezdte a játékot annak esélye nincs arra hogy az összes felhősort tudja teljesíteni.A javaslatom annyi lenne hogy időnként a régi eventekből ami a felhősorokhoz tartozik be kellene iktatni,így esélyt adni a kisebb szinten lévő játékosoknak a felhősor teljessé tételéhez.További szép napot és jó gazdálkodást.Üdvözlet:Feri
   
  seszkrisz1969, bildi59, genka53 és 3 más kedveli ezt.
 3. gabika234

  gabika234 Junior szaki

  Hello!

  Nekem több ötletem is lenne.
  1. Piac: Szerintem jó lenne ha a piacon nem csak időtartam,A-Z ig és szint szerint lehessen rendezni hanem érték és mennyiség szerint.
  Ez a kettő abban segítene szerintem pl:
  -Érték: Ez által ha valaki pénzt akarna keresni akkor tudja hogy mi a legdrágább termék az adott szekcióban(fatermés,állat,táp stb.). Viszonyítási alapnak meg minden termék legolcsóbb értéke számítana.
  -Mennyiség: Nagyából ugyan ez a helyzet a mennyiségi kereséssel is. Ezáltal tudja a farmer hogy mi hiány cikk a piacon és így át állhat annak a termelésére is.
  2. Vetés: Be lehessen állítani a vetőgépnél hogy hány magot vessen el. gyakran fordult elő velem hogy nem akarom hogy az egész termő talaj x növénnyel legyen tele. Ilyenkor mindig fel kellett szednem az össze talajt és vissza rakni annyit amennyit akarok vetni az x1 növényből. aztán megint ki kellett raknom még annyit földet amennyit az x2 növényből akarok és így tovább, és tovább. És ezzel el szokott menni egy kis idő.
  3. Malom 1: +1 hely a termelési sorban
  4. Malom 2: Lehessen a bahás malomban is keverni szuper tápot
  5. Malom 3: Lehetne szuper trágyát is keverni a malomban. Összetevők: 30 trágya,30 víz,1 vagy 2 tölgyfacsemete(barkácscuccból) + valamilyen növény vagy fa termés. Keverési idő: 7 óra

  Hát egyenlőre ennyi. Ha még lesz azt is megírom :D
   
 4. revaa

  revaa Fórumgróf

  Sziasztok!

  A szomorúfüzet és a nyírfát lehetne valamelyest grafikailag másképp.. így majdnem tök egyforma a két fa.
   
  Tigrerra4, .barbi1., Samborg és 4 más kedveli ezt.
 5. lewska

  lewska Utánpótlás-írogató

  FŐ javaslat : ne legyen a játék ennyire tündi-bündi - sítve. Arra ott a FairyTale, meg mások, ez a repülő macska borzalmasan ronda. szerintem itt nem a 10 éves korosztály játszik. és olvastam, hogy változások lesznek, előre félek.
  ha nem aktív a Teliholdas "mesevilág", ami eddig inkább borzongatónak volt nevezne - és olyan volt a grafika is !!!, akkor ne lehessen rákattintani.
  szerintem is lehessen a kereskedelmi napon mindent eladni, amire nincs szükség. Pl. : 4 kockát elfoglaló emeletes torta
   
  cicazita, TeremtŐ, Fenyvesi1010 és 5 más kedveli ezt.
 6. Zuhi

  Zuhi Fórumlakó

  Nekem nagyon tetszik a Tünde-kert viszont a horror is, valahogy ketté kellene tenni;)

  Ha csak a telihold idejére is, legyen piaca a rémnövényeknek.
   
 7. szemike50

  szemike50 Fórumfelvigyázó

  Sziasztok! Nekem az lenne a kérésem a BP felé, hogy a "tojásokat" ki lehessen tenni egy területre. Tudom, hogy adott, miből mennyi lehet egy területen, de az is megoldható szerintem, hogy az egész farmon, illetve bahamán kitehető mennyiséget egy területre lehetne kitenni. Egyre több a terület, egyre többet kell bejárni aratás előtt, hogy érvényesüljenek a "tojások" hatásai és egy - elég gyakran előforduló - lelassult játék esetében ez sok időt vesz igénybe. Gondolom, sokaknak ki van számolva reggel, munka előtt a játékra fordítható ideje és egy váratlan lassulás mindent boríthat.
   
  Samborg, Fenyvesi1010, _Cygnus_ és 3 más kedveli ezt.
 8. l.jucus49

  l.jucus49 Fórum mestere

  Sziasztok, azt hiszem már mások is panaszkodtak, hogy a mesterségekhez szükséges dolgok - amennyiben épp azt a mesterségek nem akarja csinálni - nagyon felszaporodnak és sajnos nem piacképesek. Olyan jó lenne, hogy akinek ezekre nincs szüksége eladhatná a piacon és helyette vehetne mást, amire viszont szüksége van. Jucus
   
 9. fajincsavo

  fajincsavo Fórum-zöldfülű

  Ha jól sejtem akkor te a cukor,só,virágdrót stb felröppikre gondolsz.
  Ha igen akkor támogatlak.
   
 10. farmer1026

  farmer1026 Utánpótlás-írogató

  Sziasztok!
  Egyszer régen talán már írtam ezzel kapcsolatban, de nem történt semmi!
  Az állatos ólak érési idejét hiányolom a felugró ablakban. Csak akkor látom, ha a raktárból teszem ki, a kint lévők idejét nem lehet látni, csak ha már kaptak tápot. Ha időkorlátos feladatot akarok megcsinálni, ha be akarom tenni a vadaskertbe, először vissza kell tennem a raktárba és utána ki,mert nem látom az időt. Szerintem ez hasznos segítség lenne!
   
  parasztfalva, cicazita, Marika312 és 2 más kedveli ezt.
 11. cicazita

  cicazita Fórum-zöldfülű

  Sziasztok!
  Én egy olyan fejlesztésnek örülnék, ha a gazdakörben lehetne az alapján keresni, hogy a feladat milyen ajándékot ad.
   
  Samborg és Fenyvesi1010 kedveli ezt.
 12. kicsicica!!!

  kicsicica!!! Kivételes tehetség

  Sziasztok!

  Én személy szerint annak örülnék, ha kaptánk plusz területeket a sima farmnál.
  Rengeteg állatot és fát lehet folyamatosan szerezni és már lassan nem lehet hová kitenni őket. Nekem van egy olyan területem, ahol csak különleges fák (titokzatos facsemetéből származó, csp-ért nem vehető) vannak, illetve egy másik, ahol szintén ilyen "különleges" ólak mert már annyi van belőlek. A sima állatok, ólfejlesztések nyomorognak egy farmterületen, ahol pluszban vannak a sima csp-ért megvehető fák. És mint tudjuk, fákból nem elég fajtánként egy darab. És akkor még ott vannak a földek is, amikből sajnos körülbelül 20-25 fér ki összesen a 3 területen...
  A Bahama területe azért, tetszik, mert rengeteg a hely és kényelmesen elférek (egyenlőre, 151-es szinten) de nem tudom, később ott is mi lesz.
  Már lassan 6 éve játszom a játékkal és nagyon szeretem, de ez, hogy nincs elég hely a rendes farmon, számomra elég "nyomasztó". Ha pluszban csak egy területet kaphatnánk, akkor már élvezetesebb lenne az egész. A manufaktúra és a füvészkert pedig (számomra) elég "felesleges", szerintem ezerszer jobban kilehetett volna alakítani, szerintem nem ér annyit, amennyi dolgot kér érte.

  A másik dolog pedig az, hogy vannak olyan dolgok, amiket már nem lehet szerezni vagy nem küldhetőek. Pl a farmaranyfa, illetve a szupertrágyátot, trágyát adó fák. Én ezeket nagyon szeretném, ha küldhetővé válnának vagy esetleg lenne újabb feladat, ahol ezek ismételten szerezhetőek. A szupertrágyát adó, kacsakatát adó fákat pedig átlehetne alakítani, hogy ne 2x2-esek legyenek, hanem 1x1-esek, mert akkor kevesebb helyet foglalnának az így is kicsi farmon.

  A farmunkásokat pedig úgy alakítanám át, hogy ne 15 farmarany legyen darabja neki 48 órára, mert szerintem 45 farmarany sok ennyi időre. Szerintem nem éri meg. Vagy több időre legyenek ennyi fa-ért (pl 96 óra) vagy csak 5 fa/db legyen 48 órára.

  Amit úgy gondolok, hogy még megérne egy változtatást, az az, amikor (nem tudom mi az event neve pontosan) keverés során kapunk fát, ólat, dísztárgyat, barkácscuccot. Jó lenne, ha ott jelezné, hogy ez éppen mennyi farmaranyba fog kerülni. Legutóbb volt ez a kerge kertbe való dísztárgy sorsolása. 25 fararanyba került.. Ha tudtam volna, nem játszottam volna vele, mert számomra nem ért ennyit az a tárgy, amit érte kaptam és volt más olyan dolog, amire szívesebben költöttem volna ez a farmarany mennyiséget.
   
  Utoljára szerkesztett: 4.11.17
 13. Petike1968

  Petike1968 Fórumprofi

  Sziasztok! Szerintem sokan örülnénk egy olyan lehetőségnek amelyben az aranybanán, illetve a farmpengő is megvásárolható lenne. Vagy/és a gazdaköri feladatok elvégzésért is lehetne gyakoribb/több a megnyerhető farmpengő illetve aranybanán. A másik javaslatom az eventekhez kapcsolódik. A jelenlegi helyett lehetne nyitni egy új topikot a felröppenők kérésére, de ezt csak az event vége előtt 24 órával kellene megnyitni. Így megszűnne az event közepétől kezdődő felröpi kéregetés.
   
  Fenyvesi1010 és szemike50 kedveli ezt.
 14. _Cygnus_

  _Cygnus_ Fórum elő legendája

  Sziasztok!

  Nem javaslatnak, inkább kérésnek szánom a hozzászólásom.
  Az utóbbi időben annyi újdonság: fa, ól, terményes ól, termék került be a játékba, hogy táblázatok használata nélkül már követhetetlenek. A táblázatok kitöltésére, állandó frissítésére nincs mindenkinek ideje, sőt nem is ért mindenki hozzá.
  A kérésem az lenne, hogy a pajtában legyenek feltüntetve azok a termések, állatok, termények is, amiből 0 mennyiséggel rendelkezünk.
  A nullás mennyiség látványa célirányos piaci vásárlásra vagy a hiányzó fák, ólak beszerzésére ösztönözné a játékosokat.

  Nem tudom mennyire megvalósítható, de jó lenne, ha a termékek között a késztermékek is megjelennének - természetesen a nullás mennyiségek is. Ha a késztermékeket nem akarják összekeverni a köztes termékekkel, akkor legalább az Éléskamra polcának végén jelenjenek meg a 0 mennyiségű termékek is.
  Az eventcsevegőkben látjuk, mennyi játékos nincs tisztában a termékek jótékony hatásával és ezek használata nélkül, időhiányra panaszkodva inkább feladják a játékot.

  Tudom, a fórumon sok minden megtalálható, de hasznos lenne, hogy a játékfelületen is tájékoztatást kapjunk valamilyen formában a "meg nem szerzett" dolgokról.
   
 15. Swordfish

  Swordfish Fórum ezredese

  Sziasztok! Nekem az ötleteim a következők volnának, 1. ha a víztartály teljesre van fejlesztve csillagért. Akkor utána, már ne keljen venni csp- ért vizet, 2. a trágyatároló is teljes fejlesztésű, szintén csillagért, akkor a saját termelésű trágya, maradjon meg korlátlanul. Csak venni ne lehessen hozzá a piacon. Ezeket lehetne, a játékban eltöltött évek után is alkalmazni. Például: 1 év után a víz vásárlás megszűnne, 2 év után a saját termelésű trágya, korlátlanul szaporodhatna a tárolóban. A játékban eltöltött évek után, még lehetne kitalálni, játékosbarát dolgokat. Még 1 dolog, megcsinálták a beérést mutatóórát, hogy ne nézzük a 0 percet 2 percig, most 1 percet mutat, azt nézem 2 percig. Úgy kellene megcsinálni, hogy ha eléri az 1 percet, akkor számoljon vissza másodpercenként. Azaz ne 1-et mutasson a beérésig, hanem lehessen látni a másodperceket PL: a valós hátralevő 23 másodpercet mutassa,mint a malomban lévő óra. Ui: A rémföldes lehetne 3 napos, mert a telehold is több mint 1 "éjszaka" azaz tovább van, kint is.
   
  Utoljára szerkesztett: 22.12.17
  marci4077, Fatther, mebajah és 10 más kedveli ezt.
 16. -BombadilToma-

  -BombadilToma- Fórum elő legendája

  Engem ugyan cseppet sem hoz lázba az évenkénti TOP, de látom és érzem, hogy sokak számára ez igazi örömünnep, egyévi farmozás fénypontja. Tényleg jó lenne, ha erre nem vetülne szinte minden alkalommal árnyék.
  Látom a BP szándékát arra, hogy a TOP mindenkié legyen, minél szélesebb közösség találja meg benne az örömöt, és minél kevesebben csalódjanak. Ebbe az irányba tett lépés volt a szintenként megrendezett kis-TOP, ami főleg a nagy gazdák berkeiben nem aratott osztatlan sikert (hogy finoman fogalmazzak....). Példa erre az idei TOP is, ahol végre megérősebb nyeremények voltak a 2000-es és 3000-es szinteken is, mint egy csatni (bár itt is javasolnék még erősebb nyereményeket). Jók a nyerhető ládák is, amik miatt mindenki úgy érezheti, hogy kap is valamit a bedobált javakért, még ha kicsúszik is a 3000-ből.
  Csak ez a moderátor-kérdés...
  Számomra teljesen egyértelmű, hogy egy moderátor a privát farmjával indulhasson a TOP-ban - feltéve, ha nem él tisztességtelen eszközökkel, de ez ugyebár mindenkire vonatkozik. Ugyanakkor némileg megértem azokat is, akik szerint a moderátor a játék üzemeltetőihez tartozik egy kissé, és ezért aggályos az indulása. (Azt a magyarázatot viszont már nem, hogy a moderátornak előnye van, mert előbb értesül dolgokról - szerintem a befektetett, és szinte 100%-ban értünk, játékosokért végzett munkájáért ennyit minimum megérdemel!)
  De elkalandoztam, jöjjön a javaslat: úgy induljanak a moderátorok a TOP-ban, hogy az 1000-be bejutott moderátorok, plusz még 1000 játékos kerüljön be a legjobbak közé. Egy modi akkor legyen benne az 1000-ben, ha összesen legfeljebb 999-en vannak előtte (mint most), de egy "mezei" játékos akkor, ha legfeljebb 999 "mezei" játékos van előtte. Vagyis senkinek ne legyen az az érzése, hogy egy modi lökte ki az 1000-ből, de a modi számára is adott egyen a többiekkel egyenrangú versenyzés. Ezt sokféleképpen meg lehet oldani, és talán sikerül végre túllépni ezen a sokak szájaízét jelentősen elrontó problémán is.
   
  Fatther, mebajah, nyuszi63 és 12 más kedveli ezt.
 17. klaramagyar

  klaramagyar Kivételes tehetség

  Szia, nagyon örülök a kalendáriumnak, de általában sokaknál probléma, hogy ugyan letapicskolják, de mégis zárva marad, lehet a gyors kilépés vagy más miatt, minden esetre, ahogy a napi belépési bónusznál a kalendáriumnál is jó lenne az a bizonyos felkiáltó jel, hogy még véletlenül se maradjon csukva, mert ugyan a bp. leiratja, hogy kizárt, hogy csukva marad, ami a bp-nek jól jön a játékosok által ráfordított FA miatt, de sajnos nálam is előfordult már.
   
  mebajah, Fenyvesi1010 és parrahviki12 kedveli ezt.
 18. mimi

  mimi Fórum elő legendája

  Probléma a teliholdas kert új képével. Amikor a ködös kerítés volt, azonnal észre lehetett venni, ha megnyílik. Most ez a ház.... Kérjük vissza a régit! :)
   
  Fatther, mebajah, Imi* és 2 más kedveli ezt.
 19. szaki1979

  szaki1979 Aktív író

  Figyelembe véve a szépen lassan 5.000 darabra rugó felesleges csillagaim számát nagyon örülnék ha végre bővítenék a tölgyet rúnákkal.
   
  seszkrisz1969, marci4077, Fatther és 2 más kedveli ezt.
 20. Gazdaasszony54

  Gazdaasszony54 Fórum-zöldfülű

  Nekem az lenne az ötletem,ha már van betakarítási kedvezmény az csak akkor működjön amikor el kezdem a játékot,mert így három negyed része el veszik,7 éve játszom és ez bosszantó ha pénzért veszi valaki,vagy nyeri a kerek keréken
   
  Fatther és anya5062 kedveli ezt.