Játékban lévő elemek továbbfejlesztése - ÚJ

Kategória: 'Továbbfejlesztési és egyéb ötletek', témanyitó: BackOffice, témanyitás ideje: 15.9.17.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
 1. nolina1965

  nolina1965 Fórumfelvigyázó

  A csevegőbe írt hsz. kapcsán jutott eszembe, de mivel idevaló, átjöttem. Talán még nem késő:
  Mivel ez a gyöngy-nyerés nagyon random, nyár is van (nyaralás-strandolás-családozás idő, amikor az ember nem ragad le a gép előtt), és egy jó gazda nem szereti, ha nincs meg a termése, jó lenne az event végére betenni egy - korlátozott - gyöngyvásárlási lehetőséget, úgy, hogy nyerni már ne lehessen (horgászással), de a felhőket kiváltani még igen.
  Olyasmire gondolok, hogy néhány gyöngyöt lehessen venni, akár forintért - valamilyen csomag részeként, ami 3-500 Ft körüli összeg -, akár FA-ért, akár pl. * v. AB-ért; akár csinálni rá egy mini-gazdakörit, amiben X PÉ bedobásával lehetne hozzájutni a gyöngyökhöz, minden gazda max. annyihoz, h. az elérhető felhőit ki tudja váltani. Ezen azt értem, h. ha valakinek valamiért nem elérhető az 1., a már most kiváltható felhő, de a 2. igen, akkor max. 6 gyöngyöt vehessen, ha mindkettő kiváltható, akkor max. 12-t, levonva belőle a készletét. Magyarul: van 5 gyöngye, akkor 1 felhő elérhetősége esetén 1 db, 2 elérhetősége esetén 7 db gyöngyöt vehessen. A fenti lehetőségeket akár kombinálni is lehet, vagy feldobni mindet, és válasszon a gazda az erőforrásai függvényében. Ha nincs elérhető felhője, akkor meg se jelenlen a lehetőség.
   
  csillu000, barackmoly és parrahviki12 kedveli ezt.
 2. ^^Ayumi^^

  ^^Ayumi^^ Fórum ismerője

  Esetleg nem lehetne megszüntetni ezeket a küldhető dekorokat? :oops::oops: A Hógolyó oly jó után most itt van a Nyári vízpart... Esetleg nem lehetne helyette valami mást...? Mondjuk 1 db farmpengőt vagy csillagot vagy valami terméket a mesterségek völgyéből, vagy akármi mást? Tényleg bármi lehetne csak ne valami kitehető.
   
 3. -ágianyu33-

  -ágianyu33- Fórum ezredese

  Szia !
  Terméket lehet küldeni, kivétel az egészséges csemege és a dinnyevarázslat.

  Bájitalt, zselécukrot, sót, mandragórát, gyógyelixírt és barkácscuccot.
  Nem csak a szezonális ajándék az opció.
   
 4. ^^Ayumi^^

  ^^Ayumi^^ Fórum ismerője

  Igen, csak itt már a kétségbeesés szólt ki belőlem. Nem egy jó példát írtam :) Elnézést, lehet ki kellett volna emelnem zölddel...
   
 5. gabika234

  gabika234 Junior szaki

  Nem tudom volt-e már de felteszem.

  Jó lenne egy olyan munkás (persze külön lenne a többi farmmunkástól[csomagban se lehet kapni]) aki mondjuk folyamatosan aratna és vetne amig nem vagyunk bent. Persze külön fizetségért: 1-2FA/ciklus bérért. (ciklus=1vetés+1betakaritás). És ki kell választani hogy mit ültessen. CSAK 1 NÖVÉNYT ÜLTET AMÍG TART A FIZUJA.

  Példa: Szükséged van nagy mennyiségben gombára. De mondjuk pár napig nem jutsz net közelbe. De a alapcsatnihoz az kell.
  Így felbéreled ezt a munkást aki amig nem vagy bent elveti és be is takaritja a szükséges növényt. Nem locsolja/trágyáza a földet,nem szadi a fákat és az állatokkal se törödik.
   
  rittgasseragnes kedveli ezt.
 6. Havasi_Gyopár

  Havasi_Gyopár Forum Moderator Team Farmerama HU

  Szia gabika234!
  Ha netán találkozol ilyen lehetőséggel, hogy helyetted dolgozik valami vagy valaki a farmon, nehogy letöltsd!
  Létezik erre botprogram, és a szemfüles gazdák jutalma sem maradt el: a farmjuk zárolásra került.
  Erről ennyit.
   
  parrahviki12 és klé50 kedveli ezt.
 7. gabika234

  gabika234 Junior szaki

  Eszembe se jutna ilyesmi. Az ötletem inkább a "kombájn munkások" közé esne.
   
  Havasi_Gyopár kedveli ezt.
 8. gabika234

  gabika234 Junior szaki

  Sziasztok.
  Fel derenget még egy ötlet.
  Meg lehetne (ha még nincs,csak nem tudok róla.) csinálni hogy a Gazdakörben a lista tetejére kerülnének azok az küldetések amiket azonnal meg lehet csinálni.
   
  rittgasseragnes kedveli ezt.
 9. nolina1965

  nolina1965 Fórumfelvigyázó

  Ritkán jutok oda (időben), h minden növényt meg tudjak venni a piros kosárból. Ma igen. Kb. 15 percig tartott. Már rágtam a küszöböt a türelmetlenségtől, h. lépj már, lépj már...
  5let: Jó lenne egy lista, csak szöveges, előtte kockák, pl. mint a levelezőkben, ahol gyors pipákkal ki lehet jelölni, h. mit akarok megvenni, ill. 1 kattintással az összeset is ki lehessen jelölni. Ezután még 1 kattintásra meg is lehetne venni a kijelölteket. Haboztam, de külön kell az alapfarm és külön a Baha lista. Köszi!
   
  senga77 kedveli ezt.
 10. -BombadilToma-

  -BombadilToma- Fórum elő legendája

  Szia!
  Ugyan nem igazi megoldás, de azért felgyorsítható egy kicsit a dolog, ha az egér mellett a billentyűzetet is használod. A bal kezedet tedd az ENTER-re; az egérrel kattints a zöld vásárlás gombra, és az ENTER-rel zárd be a felugró ablakot. Katt-enter-katt-enter-... Jelentősen gyorsabb, biztosan nem tart 15 percig. A módszer jó a pörgetéseknél, vagy a szezonnál a megrendelők kiszolgálásakor is.
   
  Sali~*.*, Havasi_Gyopár, Kuzdern és 4 más kedveli ezt.
 11. Krisztián_0

  Krisztián_0 Utánpótlás-írogató

  Nekeme az lenne a a javaslatom hogy az aranybanánt lehetne beváltani a bölcs tölgyön. Vagy egy ötlet még hogy az aranybanánt be lehetne váltani csillagra.
   
  rittgasseragnes, ^^Ayumi^^ és gabika234 kedveli ezt.
 12. gabika234

  gabika234 Junior szaki

  Én inkább a forditotját szeretném hogy a csillagot banánra váltani.
   
 13. ^^Ayumi^^

  ^^Ayumi^^ Fórum ismerője

  Van az a szint, ahol ez már nagyon jó lenne. Nem jön olyan gyakran fejlesztés a szigetre, hogy érdemes lenne gyüjtögetni a banánokat. Ha mégis szükség van banánokra, akkor a küldetésekből innen-onnan nagyon gyorsan össze tud gyűlni
   
 14. zsani_apja

  zsani_apja Fórumőrült

  halihoó!
  Most nem egy elemről akarok írni, az a távirányítóban van. :D
  Az emailos kóddal kapcsolatosan. Van a csillagozott megjegyzés: *Figyelem: ez a bónuszkód csak a játékon belüli boltban váltható be, illetve a kedvezmény nem érvényes minden különleges ajánlatra, eventkosárra.
  Szerintem, ha mindenre lehetne használni, akkor többen felhasználnák. Nem csak magamból indulok ki, de ez már egy + felhasználó lenne. ;) Paáran biztos így gondolják, szerintem.

  Köszi a lehetőséget!
   
 15. ^^Ayumi^^

  ^^Ayumi^^ Fórum ismerője

  Az eventek kapcsán felmerült bennem a növénynemesítés változtatása. Az ennek megfelelő topikot olvasva azt látom,hogy nem csak nekem, de másnak is nagyon nagyon nagy szerencse kell ahhoz, hogy bónuszt adjon a nemesítés.
  A horgászós event kapcsán már volt szó a túl nagy szerencsefaktorról a játékban, de szerintem a növények nemesítése a legszebb példája ennek. Teljesen a szerencsén múlik, semmi nem befolyásolja. 30 nemesítésből sem feltétlenül jön bónusz. Így növény meg időpazarlás az egész, arról nem is beszélve, ha valaki szupertrágyát is használ. Ezen lehetne már változtatni...
   
  rittgasseragnes kedveli ezt.
 16. -Holdfeny-.

  -Holdfeny-. Fórum elő legendája

  Sziasztok!

  Javaslatom lenne, a kerek kerékről mint főnyeremény érkezett dekorokkal kapcsolatban....
  Legyen egy opció a már nem megynyerhető dekorokra nézve... hogy pl 50 aranyért az összeolvasztanák egy dekorrá a farmon lévő készletet... cserébe kapnánk egy eredeti név plusz * nevű dekort... ami annyival tudna többet hogy az eredeti dekorhoz képest a többszörösét adná ládákbál, tp-ből...
  egy példa..
  Helikopter kirándulás: alapból ad 1800Tp + 1 csp láda... összeépítés után után adhatna 25* ennyit...
  Mert ugye valahol maximálni kellene az összegyúrhatóságot is.
  Így lenne értelmük a dekorok halmozásának! mert jelenleg sok a menüben figyel:(
   
 17. aida2330

  aida2330 Utánpótlás-írogató

  Sziasztok! Nekem a kerekkerék algoritmusával van problémám. Ezért javasolnám, hogy a termény és minden egyéb bónuszt ne mérjék ilyen szűkmarkúan. Ezzel nem viszik pozitív irányba a vásárlási kedvet.Gondolom nem vagyok egyedül azzal, hogy ültetős eventeknél kell egy kis plusz, mert nem tud az ember mindig időben aratni-ültetni. Én is ezért szoktam party pörgetés csomagot vásárolni. Eleinte jól működött,20-25 pörgetésben volt egy bónusz, ami a növényekre,vagy mindenre hatott. Most ott tartunk, hogy 70! pörgetésben 1db 6 órás,+1 növényes bónuszt sikerül kiforgatni. Nem ez az első, már hetek óta ez van.Ezért meggondolom nagyon a vásárlást. Nincs szükségem 123. sárga szarvasgombás malacfarmra. Sem olyan mennyiségű kitehetőre, amit nincs hova kitenni. Szerintem a kerekkerék nyereményeit újra kellene gondolni és a programozást is event baráttá kellene tenni. Ha, valaki hajlandó fizetni a party pörgetés csomagért, akkor legyen benne több olyan bónusz, ami ténylegesen segítheti az adott event befejezését. Amúgy a gyémánt rekeszes 100%-os terménybónusz szintén felejtős a növénytermesztésnél. Igazán kivehetnék a rekeszből, vagy legalább átsorolhatnák az aranyba.
  Köszönöm.
   
  senga77 és parrahviki12 kedveli ezt.
 18. parrahviki12

  parrahviki12 Fórum nagymestere

  Szia aida2330!
  Nem gondolnám, hogy a 100%-os gyémántrekeszes terménybónusz felejtős lenne a növénytermesztésnél!
  Ültess ilyenkor komfortba víz-trágya-szupertrágya kombóval, esetleg szórd meg egy kis zöld cseppel és mindjárt látni fogod a különbséget! Hidd el, jobban megéri! ;););)
  Én a mostani event növényeit így termeltem le alig 24 óra alatt....Kipörgettem a party keréken 2 db 100%-os bónuszt, komfortba ültettem, és a fent vázoltak szerint cselekedtem. Így tegnap óta csak a felröppenőkkel kell foglalkoznom! :)
   
  Utoljára szerkesztett: 29.8.20
 19. aida2330

  aida2330 Utánpótlás-írogató

  Szia! Köszönöm az infót. Ha, kipörgetted a 100%-t , az más kategória. Azonnal indul és nem foglalja el a gyémántrekeszt.És pörgettél 2x24 órát. Azóta pörgettem még , tulajdonképpen fel sem dobja a keréken a terménybónuszokat 15-20 pörgetés is elmegy nélkülk. Szerintem ez nagyon gáz.
  "víz-trágya-szupertrágya kombóval, esetleg szórd meg egy kis zöld cseppel"
  Mire gondolsz zöld cseppnél? Az más, mint a szupertrágya?
   
  parrahviki12 kedveli ezt.
 20. parrahviki12

  parrahviki12 Fórum nagymestere

  Szia!
  A zöld csepp az a szupertrágya! Csak a fórumon is így szokták emlegetni...;)
  Abban igazad van, hogy a pörgetés nem foglal gyémántrekeszt, de ha gyémántrekeszt foglalsz el egy 100 vagy 200%-os bónusszal, akkor is a komfortot érdemes használni, hiszen az %-ban dobja meg a termésedet, nem pedig +1 terméssel. S ha -ahogy javasoltam- a víz-trágya-szupertrágya kombót használod, még az érési idő is annyi lesz, mint a sima ültetésnél, azaz tudsz haladni egy sima tervezéssel. :)
   
  Hermione72, Kuzdern és aida2330 kedveli ezt.