Játékban lévő elemek továbbfejlesztése - ÚJ

Kategória: 'Továbbfejlesztési és egyéb ötletek', témanyitó: BackOffice, témanyitás ideje: 15.9.17.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
 1. dina8605

  dina8605 Fórum-zöldfülű

  Sziasztok!
  A felhőnél ugyebár elég sok sor áll rendelkezésre. Nekem már kb. 150 sorom van. Örülnék ha lenne nem csak eggyesével lépegető le-fel nyíl, hanem olyan ami egyből az elejére vagy egyből a végére ugrik. Remélem értitek mire gondolok.
   
  BackOffice, fabatka, nolina1965 és 7 más kedveli ezt.
 2. Tigrerra4

  Tigrerra4 Fórum-zöldfülű

  Sziasztok!
  Én azon elmélkedtem már egy párszor, hogy mi értelme van annak, hogy a fák XL és XXL-sek? Így felelsleges, hogy csak a termési idő kevesebb! Növeljék a termés MENNYISÉGÉT. Normál fa ad 4 gyümölcsöt, akkor Pl: XL adjon 6-ot, XXL meg 8 db gyümölcsöt, így talán elgondolkodnék azon, hogy farmaranyért is vegyek, de így sose fordult meg a fejembe!

  További szép Estét!
   
  fabatka, klopusz, nolina1965 és 4 más kedveli ezt.
 3. Kata_rzis

  Kata_rzis Fórum admirálisa

  Sziasztok!
  Halálosan idegesítő, hogy a piacon minden egyes vásárlásnál felugrik egy információs ablak a vásárlás megerősítéséről - akkor is, ha pl. 1 db ördögcérnát veszek 400 csp-ért . Ezáltal minden egyes vásárlásnál egy plusz, az esetek 99%-ában felesleges kattintást kell tennünk.

  Minden bizonnyal sok gazda tetszését elnyerné, ha
  - a Játékbeállítások / További beállítások alatt mindenki saját felelősségére kikapcsolhatná a vásárlás megerősítésére vonatkozó információs ablakot, vagy
  - akár központilag, akár egyénileg beállítható lenne, hogy X csp-s vásárlás alatt nem ugrik fel a vásárlás megerősítését kérő ablak.

  Köszönöm, ha átgondoljátok ezt a kérdést.
   
  BackOffice, fabatka, nolina1965 és 4 más kedveli ezt.
 4. barackmoly

  barackmoly Járnitanuló

  Ezt két dologgal egészíteném ki:
  1. A "piros kosár" alóli vásárlánál ugyanígy jó lenne beállítani, hogy kérek-e megerősítést a vásárláról, vagy nem. (Esetleg lehetne "bevásárlókocsi": amit meg szeretnék vásárolni, csak bedobálom és a végén egyszerre fizetek.)
  2. Eladásnál szintén idegesítő, hogy minden egyes eladáskor meg kell erősíteni, hogy a rendszer levonja a 10%-ot.

  Más:
  A jelenlegi eventhez hasonlóaknál jó lenne, ha a játékfelületről rögtön el lehetne érni a tenyészterepet. Nem egyszer volt, hogy 1 vagy 2 jelvény miatt még tenyészteni kellett, ezért játékból ki, tenyészbe be... Sokkal gördülékenyebb lenne, ha nem kellene 1 tényésztés miatt kilépni.
   
  nolina1965, Samborg, mebajah és 2 más kedveli ezt.
 5. l.jucus49

  l.jucus49 Fórum mestere

  Sziasztok, nem tudom ki hogy van vele - természetesen a magasabb szinteknél - de már annyi kitehetőm gyűlt össze, hogy nem tudom hova rakni - porosodnak csak -. Olyan jó lenne, ha lehetne szerezni - csillagért, banánért, csp.ért vagy fa-ért - területet legalább a kitehetők részére, mert így minden növényes eventnél gondom van, kevés a terület a növényeknek. Persze a próbával lehetne némi helyet szerezni, de annyit kér - és egyes eventek is - hogy nem tudom megcsinálni, mert akkor az eventhez nem maradna mit beadni. Kíváncsi vagyok, hogy amit írnak farmpengős vásárlásnál, azt már megvettem-e vagy ez egy új lehetőség (próba nélkül!!!!) Hát csak ennyi jutott eszembe. köszi ha valamikor tehettek valamit ez ügyben Jucus
   
  klopusz és Rékuci1111 kedveli ezt.
 6. evi5284

  evi5284 Utánpótlás-írogató

  sziasztok,örülnék,ha a gazdaköri küldetések jutalmául állatot,fát is kaphatnánk.Biztosan sokan örülnének neki.
  köszi .
   
  klopusz és nolina1965 kedveli ezt.
 7. parrahviki12

  parrahviki12 Kivételes tehetség

  Sziasztok!
  Nem saját problémáról elmélkednék, bár részben magam is érintett volnék....
  Az legutóbbi ültetős event kapcsán (de a korábbiak alkalmával is meglehetősen gyakran) jutott eszembe, hogy -és ezzel szerintem nem vagyok egyedül- miért vették ki a játékból a "végtelen trágyadomb" funkciót? Hisz ez egyszer már működött!
  Gondolom sokaknak probléma, hogy az ültetős eventet hamarabb, vagy legalábbis időben szeretnék befejezni, de a piacon elfogyott a trágya, órákig-napokig nem lehet csak úgy a piacra kikullogva megvásárolni, emiatt sok időt veszteget el a drága idejéből...
  Nem vennék fontolóra az illetékesek egy lazább délutánjukon, hogy oké, ez egy játék (ha jobban belegondolok, talán nem is annyira "csak egy játék"), de ahhoz, hogy az emberek-játékosok kedve ne lohadjon, kellene nekik egy kis sikerélmény??? Aprócska siker, de mégiscsak elégedettséggel töltené el a kisebb farmokon játszókat, hogy Ők is be tudják fejezni a feladatokat...
   
  bukta-agi54, fabatka, nolina1965 és 4 más kedveli ezt.
 8. papirocska

  papirocska Törekvő

  Lenne egy olyan észrevételem,ami szerintem mindenkinek hasznos lenhet: Az tök jó, hogy a vetést meg lehet oldani villámgyorsan + az öntözést, illetve az állatoknál az itatást, DE nem lehetne ezt a föld trágyázásánál, az állatok etetésénél illetve trágya elszedésénél is beiktatni?! Sokkal gyorsabb lenne minden! S több idő jutna a fontosabb dolgokra!

  Ez valahogy nem akar összejönni pedig már többször volt szó hogy a trágyázást is meg fogják oldani úgy mint a vizet.(vagyis gyors trágyázás) Tudjuk mi hogy ezzel az aratógép vásárlásra sarkalnának bennünket de, annak aki nem tud bérletet vagy többször aratógépet venni ez óriási segítség lenne és nagyon sokan hálásak lennének ha ez a probléma végre megoldódna segítve így a kicsi farmokat vagy a pénzel nem rendelkező játékos kedvű diákokat. Szerintem nem egy olyan nagy kérés és aki eddig vásárolt aratógépet ezután is fog , de sokknaknak óriási segítség lenne. Ajánljuk ezt a problémát újból az illetékesek szíves figyelmébe, és reméljük meghalgatásra talál az ami sokakat örömmel töltene el. Elvégre a játékot örömszerzésért űzzük. Köszönöm ha meghalgatnak.
   
  nolina1965, TeremtŐ, pannácska és 4 más kedveli ezt.
 9. nolina1965

  nolina1965 Fórum ezredese

  Sziasztok,
  turmixhoz szeretném:
  A frissen turmixolt cucc NE kerüljön automatikusan egy bónusz-ablakba, hanem mindig kérdezze meg a rendszer, hogy indítani szeretném-e vagy átalakítani. Ha pl. zöldségbónuszra hajtok, és virágos jön ki, azt automatikusan elveszítem, mert amint sikerült a zöldséges, azonnal kilököm a virágost. Egyébként legalább a 2/3-a megmaradna, mint darabka.
  Jó lenne, ha eventgazra ható turmix is keletkezne.
  Amíg 1 gyémánt rekesz van, a 2 db termésbónusznak nincs értelme. Aki keverget, az általában csatnit is használ, ami hosszabb idejű és egyaránt hat a Bahamára és az alapra. Nem fogja lecserélni egy korlátozott hatású valamire.
  MÁS:
  Jó lenne, ha a bónuszrekeszekben nem csak 1 db-ot lehetne aktiválni, hanem kis ablakban megkérdezné a rendszer, hogy hány db-ot szeretnék. Folyománya, ha már álmodok: a már benn lévő bónuszt is lehessen közvetlenül innen, rákattintással hosszabbítani - ugyanaz az ablakocska megfelelő lenne. Az egyre hosszabbodó éléskamra polcon nagyon nehézkes kikeresgélni a megfelelőket, pláne azért, mert nincs meghatározott helyük, random kerülnek elő minden egyes belépéskor. Egyébként is utálom a polc rendszerét, mert az üvegek különbözőségének jelölése az alsó 1/4-ben van, ugyanitt jelenítik meg a db-számot, szóval a szemem esik ki, mire megtalálom, amit keresek. Főleg a hasonló cucsok közt.
  Ja, a kamrát is be lehetne végre rendesen polcozni, létraszerűen, 1 polcra 1 mesterség cuccai kerüljenek.
  Update, hogy ne legyen külön hsz:
  A paszulynál mindannyiszor meglep, meghökkent, néha még meg is ijeszt, amikor az üres felhősort megtöltvén egy villanással elugrik az orrom elől.
  Szeretném kérni, hogy legyen egy kérdés, ami ezt megállítja. Akár az, hogy "berakjam-e a helyére", akár az, hogy "tényleg így véglegesíted-e" (főleg a nem tematikus soroknál érdekes ez számomra, amikor megnézném, hogy tetszetős-e a végeredmény) akár az, hogy "aktiválom-e most rögtön", vagy bármi egyéb (talán ez utóbbi lenne a legjobb). Most lett kész az egyik gazdaköris sor, TP-s. Teleraktam, elvillant, a 145 Haladási soromból berakta a 114. (v. 124?) helyre. Mire végiglapoztam, megőszültem. Mert, persze, azonnal aktiválni akartam, és nem géppel, bár van. De látni akartam még egyszer, készen.
  Annyi mindenhez van kérdés, ehhez is lehetne.
  Amit még nagyon hiányolok, a paszuly "eredménytábla" aljáról az Enterrel való elküldés lehetősége. Nem lenne nagy kunszt berakni...
   
  Utoljára szerkesztett: 20.1.18
  kanzlerviki, fabatka és parrahviki12 kedveli ezt.
 10. TeremtŐ

  TeremtŐ Fórummogul

  Sziasztok - Remélem jó helyre írom apró változtatási ötletemet,íme :

  - Nagyon jó lenne ha mindig a legutolsó hozzászólásra ugrana mikor rákattintok a:
  Fórumok->Játékosok Területe->Ajándék,Cserebere és az ott feltüntetett oldalszámra(Bármelyik hozzászólásnál is-akár)! Ne az oldalszám tetejére hanem ténylegesen az azon az oldalon lévő utolsó bejegyzésre ugrana a kurzor/kép,hogy egyből olvasható is legyen!

  - A felhőben a Felhősorok előtt lehetne egy jelölő négyzet amelyet ha kipipálunk akkor CSAK azt illetve/vagy a nem kipipáltakat ARATná le az aratógép ! A pipák helyzetét megtartaná a rendszer a következő módosításig(Tehát nem minden belépéskor kell újrapipálni).A teliholdas illetve minden + %-os felhősornál jól jönne mivel azt mindenki csak az event kezdetekor akar elindítani,de a Tp,Csp hozamúak már korábban is külön aratható lenne így(munkással).

  - A farmmunkások paneljének nagy mérete és felesleges a mozgathatósága ahelyett lehetne fix ponton pl: eventóra felett ! Hasonló működési elvvel mint a többi. Sorrendben(balról-jobbra) feljönnének(két sorban) felül a munkástípus(arató/vető/Trágyázó/"vízező"/Sz.táp,Sz.trágya ÉS együtt mind) alul pedig jelenleg miből mennyi van rendelkezésre állás(2h/12h/24h stb...). Mivel fix helyen van farmmunkás panel így mindig azon földterületen érvényes amelyiken épp megnyitás alatt van!

  - jó lenne ha a cserehirdetések szerkesztésének lehetőségei között(mivel nekem elég hosszas a cserehirdetésem)lenne egy mindent kijelölő opció a ctrl+c-s másolás megkönnyítésére!(tehát egy gomb mire kattintva kijelöli a már meglévő hirdetés teljes szövegét)
   
  Utoljára szerkesztett: 23.1.18
  Fatther kedveli ezt.
 11. -BombadilToma-

  -BombadilToma- Fórum elő legendája

  Szia!
  A fórumon vastag betűvel van kiemelve az olvasatlan, új hozzászólásokat tartalmazó topic. Ha egy ilyen topic címére kattintasz, akkor az első olvasatlan hsz-ra visz. Az, hogy az oldal tetejére vagy aljára visz-e, ha az oldalszámra kattintasz, egy hsz különbséget jelent.
  A felhőknél használd a Kedvenceket. Tegyél ide mindent, ami TP-t, CSP-t, stb. ad, vagyis amit géppel arathatsz bármikor, odafigyelés nélkül. A maradékon - az odafigyelést igénylő sorokon - meg végigszaladhatsz, mindegyiken a maga kategóriájában, és aktiválhatod, amikor éppen szükséges - kézzel.
   
  Kata_rzis, denisadina, mebajah és 4 más kedveli ezt.
 12. barackmoly

  barackmoly Járnitanuló

  Szia!
  Mivel az egész onnan indult, hogy legyen a dolog egyedileg beállítható, ezért nem mindenki számára kötelező. Naponta 20-30 árut mozgatok eladásra, és bevállalom azt, ha néha visszaugrik az alapértelmezett árhoz. (Egyébként a tényleges elküldés előtt még át szoktam nézni, soha nem ment ki olyan árral, amit nem én akartam.)8)
   
 13. kissemoke

  kissemoke Járnitanuló

  sziasztok. nekem az az otletem lenne hogy ne csak felepiteni hanem lebontani is lehessen az olakat. es termeszetesen akkor visszakapjuk az alapanyagokat es az allatokat is amiket bele fektettunk de ez csak a szines olakra klenne ervenyes.. jaj es ez a csibe dolog meg mindig nem az igazi. en az elejen jelentkeztem mar mentornak es meg mindig nincs csibem. es lassan jo lenne mar egy 4edik resz is a rendes farmra mert mar lassan kinovi magat nagyon ezzel a sok uj faval es allattal amiket beraknak minden honapban.
   
  fabatka kedveli ezt.
 14. Ditti58

  Ditti58 Fórum hercege

  Sziasztok! csak ötlet egy új növényhez:
  Miért nem vetünk rizst? Akár a bahán, mert ugye, ahhoz meleg kell és sok víz :)
   
  fabatka és Okkkay kedveli ezt.
 15. vizor128

  vizor128 Haladó

  Üdv. Lehetne egy normális levelezőrendszert berakni, ahol több a hely, normális megszokott szerkesztőfunkciókat lehet használni és nem ugrik ki szó nélkül egy véletlen ESC-re. Köszönöm.

  Üdv.
  Javaslom a hozzászólás írásánál a vigyorok (smiley-k) típus szerinti csoportosítását. A szomorú, vidám, stb.-k egymás mellett és kis helyközzel a csoportok között. Most összevissza vannak és jól meg kell gondolni, nehogy ellenkező értelműt rakjunk be véletlenül.
   
  Moderátor által utoljára szerkesztve: 31.1.18
  Tityi-Totyi, fabatka, alpha58 és 2 más kedveli ezt.
 16. bsand59

  bsand59 Aktív író

  Sziasztok!
  1. Az erdei tisztásról nagyon hiányzik a Pajta. A Tenyészterep helyett lehetne kitenni, arra úgysincs szükség minden területen.

  A Pajtában lévő holmik mennyiségét szoktam nézegetni, pl milyen állat, termény kellhet és mindig vissza kell mászni egy másik területre és ott belépni és aztán vissza...

  2. Az Éléskamra is megérne egy nagy átalakítást. A sok minden közül kiválogatni ami éppen kell, szinte lehetetlen és egy csomó idő míg az ember a felugró buborékokat olvasgatva megtalálja ami pont jól jönne. Nem lehet megjegyezni az összes hatását, ezért kellene csoportokba szedni őket. Pl érésgyorsítók, termésnövelők, TP növelők.
   
  _Ilona49_, Tityi-Totyi, dagi18 és 7 más kedveli ezt.
 17. csopke1

  csopke1 Fórum hercege

  Sziasztok!:)
  Minden event előtt,amiből újabban annyi van mint csillag az égen,levelet írok a csirkéknek,hogy készülhessenek.Ilyenkor nagyon jól jönne,ha nem kellene 5x leírni ugyan azt.Miért nem lehet egyszerre elindítani a levelet mindenkinek.Nem hiszem,hogy olyan nagy dolgot kérek.Más játékban ez már régen megoldott.
   
 18. vizor128

  vizor128 Haladó

  Üdv. A teliholdason jó lenne engedélyezni a váza ikont minden területen. Okafogyott már a tiltása és idegesítő állandóan átlépkedni ha aktiválni akarok valami bónuszt.
   
  _Ilona49_, fabatka, dagi18 és még 1 ember kedveli ezt.
 19. papirocska

  papirocska Törekvő

  Üdv : Kedves tervezők !
  Gondolom nem csak nekem támadt már ez a gondolatom de nem láttam még megfogalmazva,(ha igen bocsi)ha már önálló helyekkel rendelkezik az éjszakai farm trágyadomb, malom stb, és mostanában gyakrabban van event is, miért nem lehet ez állandóan nyitva mint a többi farm? Kinek lenne ez akadály? küldetések hosszú sora áll befejezetlenül mert nincs idő semmire , főképp amikor 1 éjszakás. Vagy legalább ha már ez nem lehetséges akkor minden hónapban egybefüggő 8-10 napig legyen nyitva hogy itt is tudjunk valamire jutni. Ha nem túl nagy kérés és mások is egyet értenek, szeretnénk ha gondolkoznának ezen. Köszönöm ha elolvassák.
   
  parasztfalva, _Ilona49_, durnieva és 6 más kedveli ezt.
 20. kandurr3

  kandurr3 Utánpótlás-írogató

  Sziasztok! A bölcs tölgyön minden rúna ki van váltva, a csillagok meg csak gyűlnek.... Tudtok valamit arról hogy terveznek-e valamit a csillagok felhasználására?
   
  _Ilona49_ kedveli ezt.