Kérdések és válaszok - Kezdőknek és haladóknak alfórumból archivált kérdések és válaszok

Kategória: 'Segítség archívuma', témanyitó: Csocsoovb, témanyitás ideje: 16.7.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. EpresAnni15

EpresAnni15 Törekvő

Sziasztok ! Segítséget szeretnék kérni,mert a Szentjánosbogarak event beadásánál nem jelenik meg a szállítás ill.beadás gomb,hiába gyújtom meg az alakzat lámpáit. Nagy nehezen 2 sikerült,de agy fél órája próbálnám beadogatni. ID :24 33 520 Köszi,ha ránéztek.

2. Ivibaba54

Ivibaba54 Fórumelemző

Sziasztok !
    Minden alakzatnál van pipa, de nem tudom beváltani őket. Nem halad semmit az eventem a felhő felé. A 6. játéknál megálltam. Kérlek segítsetek, mit teszek rosszul. :cry: Köszönöm előre is ! ID: 24093664

3. andzsel

andzsel Törekvő

Köszönöm szépen, hogy utána néztél
    01:30-kor és 03:38-kor tuti hogy nem arattam mert aludtam, 09-kor pedig már dolgoztam.
    "Mivel most este aratáskor nem voltak még beérve, így evidens, hogy nem adódik hozzá a készlethez termés." - Az erdei tisztásra csak este léptem be, reggel és napközben nem voltam. Ezt azért nem értem - bocsi
    Az automata faarató leszedi és hozzáadja amikor nem is vagyok bent a farmon?
    Amikor beléptem az Erdei tisztásra akkor vette le a fákról a termést, láttam. Ezután adtam hozzá a KK trágyát és a KK turbótrágyát.
    Ez az állapot ami a képen látszik, az az aratás után hozzáadott KK turbótrágya már.
    Az automatikus faaratót én úgy értelmeztem eddig, hogy amikor beérett egy fa, de még nincs learatva, onnantól újból számolja az érés időt. Amikor aratom, akkor már azt az időt mutatja amit másodszorra számol, amit a képen is lehet látni.
    Bocsánat ha valamit félreértek

4. Enike**

Enike** Board Administrator Team Farmerama HU

Szia!

Ha prémium tag vagy, van automata faaratód. Az automata faaratást ki lehet kapcsolni, csak ki kell venni a pipát innen: (pirossal jelöltem)

andzsel.png

Ha be van kapcsolva (tehát a pipa bent van a kis négyzetben), akkor az automata faarató learatja a fákat akkor, amikor érzékeli hogy beértek. Minden területen működik, kivéve a teliholdas termő területeket, valamint az Alpok - Gyopárvölgy területét.

Azt fontos tudni, hogy abban a pillanatban hozzáadja a készlethez a terméseket, amikor megtörténik az aratás. Ha belépsz a területre, te már csak az animációt látod a betakarításról. Sosem figyelted meg, hogy ugyan látod az animációt, de közben a fáid mintha "félérett" állapotban lennének? Nézd meg az érésidejüket legközelebb, és fogod látni (még mielőtt megszórod Kacsa Kata turbótrágyával), hogy nem akkor indulnak a nulláról, hanem már elkezdtek érni.

Ha nem szeretnéd, hogy arasson helyetted a faarató automatán, akkor vedd ki a kis pipát a négyzetből a prémium villánál, és el van intézve a dolog. Onnantól csak akkor aratódik le a fák termése, amikor te belépsz a területre, és kézzel vagy munkásokkal learatod.

A másik fontos dolog, hogy lehet "altatni" is a fákat. Altatás az, amikor pár napig (legfeljebb egy hétig) nem lépsz be a fás területre, majd az automata aratóval egyszerre takarítod be a pár nap termését. Ez azért jó, mert a terménybónuszok (többsége) az összes aratásra kifejtik hatásukat.
    Ekkor az összes felgyülemlett gyümölcs és TP mennyiséget egyszerre kapjuk meg. A rendszer maximum egy hétre visszamenőleg képes tárolni ezeket a mennyiségeket, ha ettől több ideig nem lépünk be egy területre, akkor az efölötti mennyiség elveszik.

Remélem, tudtam segíteni.

andzsel és Dolphin kedveli ezt.
  5. Enike**

Szia!

Ellenőrzésem alapján azért látsz mindegyik alakzatnál pipát, mert minden pici lámpához beadtad, amit kért, előtte nem választottad ki az alakzatot, hogy melyiket szeretnéd megcsinálni. Jelenleg bármelyiket be tudod váltani az alsó sorban (pirossal jelöltem, amiket be lehet, hiszen 6 lámpás alakzatát már elkészítetted), célszerű lenne azt, amelyik a legtöbb beszállítást kéri (sok lámpát kell hozzá meggyújtani).

ivibaba.png

Ha beváltottad a lámpás-alakzatot, utána válassz ki egy olyat, amin még nincsen zöld pipa. Nézd meg, mit kell hozzá teljesíteni, ha rákattintasz az alakzatra, felül kirajzolódik a mintha, halványan kékkel karikázva azokat a lámpásokat, amiket meg kell gyújtani.
    pl.: ez az első lámpás alakzata (ha nem ezt választottad beváltásra előzőleg)

Csak a halványan kékkel bekarikázott lámpásokhoz add be, amit kér a feladat!
    4.Ha minden apró lámpás világít, amit az alakzat mintája kijelölt, a jobb szélen megjelenik a zöld beváltás gomb.
    Az alábbi kép az eventismertetőből van.

Ezzel egy lámpásalakzatod elkészült, zöld pipa lesz rajta.
    A többi alakzattal ugyanez a teendő. Kijelölöd az alsó sorban a lámpást (rákattintasz), a játék megjelöli neked az alakzatot, beadod azokhoz a lámpásokhoz amit kér, végül rákattintasz a beváltás gombra.

Értelemszerűen az alsó sorban amelyik lámpás alakzatán zöld pipa van, az már elkészült, nem kell vele már dolgoznod.

Nem tudod beváltani az alakzatot addig, amíg a minta összes megjelölt lámpásához nem került beadásra a szükséges eventes övény, felröppenő vagy malomtermék.

Ha azért nem tudod beváltani, mert zöld ugyan a beváltás-gomb, de mire odakattintanál eltűnik, akkor jelentkezz ki a játékból, majd vissza. Keresd meg a mintát, amit be kell váltani, és váltsd be a zöld gombbal.

Sok sikert.

Dolphin és Sali~*.* kedveli ezt.
  6. Enike**

Szia!

Ellenőrzésem alapján még csak 1 alakzatot váltottál be (azt, amelyiken zöld pipa van):

upload_2023-6-17_5-59-34.png

Kérlek, járj el aszerint, ahogy itt látod leírva:

1. Menj be az eventablakba, és az alsó sorban válassz ki egy lámpást magadnak. Kattints rá az alakzatra. Mivel van néhány lámpásod, ami világít, keress hozzá az alsó sorból olyan mintát, ami a legjobban lefedi a már meggyújtott lámpákat és kattints rá.

A példában én az első alakzatot választottam, de csak azért hogy megmutassam, mit kell csinálni ebben az eventben.

Tehát a legelső alakzatot választottam ki, így az kiemelkedett kicsit a többi közül. Ekkor a felső részben halványan kirajzolódik a kiválasztott alakzat mintája.

3.Csak a halványan kékkel bekarikázott lámpásokhoz add be, amit kér a feladat!

4.Ha minden apró lámpás világít, amit az alakzat mintája kijelölt, a jobb szélen megjelenik a zöld beváltás gomb.
    Az alábbi kép az eventismertetőből van.

Ezzel egy lámpásalakzatod elkészült, zöld pipa lesz rajta.
    A többi alakzattal ugyanez a teendő. Kijelölöd az alsó sorban a lámpást (rákattintasz), a játék megjelöli neked az alakzatot, beadod azokhoz a lámpásokhoz amit kér, végül rákattintasz a beváltás gombra.

Értelemszerűen az alsó sorban amelyik lámpás alakzatán zöld pipa van, az már elkészült, nem kell vele már dolgoznod.

Nem tudod beváltani az alakzatot addig, amíg a minta összes megjelölt lámpásához nem került beadásra a szükséges eventes növény, felröppenő vagy malomtermék.

Ha azért nem tudod beváltani, mert zöld ugyan a beváltás-gomb, de mire odakattintanál eltűnik, akkor jelentkezz ki a játékból, majd vissza. Keresd meg a mintát, amit be kell váltani, és váltsd be a zöld gombbal.

Sok sikert.

Dolphin, Ivibaba54, Kuzdern és még 1 ember kedveli ezt.
  7. Bernadette63

Bernadette63 Fórum-zöldfülű

Sziasztok! A Gyopárvölgyön nem tudom törölni a fákat. Kérlek nézzetek utána. Köszönöm.
    Bernadette63 ID: 13583096

8. Csoknya

Csoknya Junior szaki

Sziasztok!
    Segítségeteket kérem! Eltűnt a farmaranyam, tudtommal nem vásároltam semmit, ha csak véletlenül nem kattintottam rá valamire.
    A segítséget előre is köszönöm!
    Gazda: Csoknya ID: 55719583

9. Sali~*.*

Sali~*.* Fórum elő legendája

Szia!
    Kérlek kukkants be a raktáradba /középső épület/ ott nézd meg hogy hol, melyik kategóriánál telítődött a tárolási kapacitásod.
    Valószínű a fatuskóknál, de nézd meg az üzemanyagnál is.

Sali~*.*.* kedveli ezt.
  10. Ivibaba54

Ivibaba54 Fórumelemző

Nagyon szépen köszönöm. Szép napot!

11. winpy

winpy Utánpótlás-írogató

Köszönöm, az üzemanyag tárolása telítődött. Most már tudok törölni fákat.

12. Othep

Othep Forum Moderator Team Farmerama HU

Szia.

Továbbítottam ellenőrzésre a problémát.
    Hétvége lévén előfordulhat, hogy hosszabban kell várnod az eredményre.
    Kérem szíves türelmedet. :)

Sali~*.* és zsani_apja kedveli ezt.
  13. Othep

Meg is érkezett a kolléga.
    Ellenőrzése alapján 2023-06-14-én 05:10:56 órakor 8 FA-ért egy kis zsák só ajándékot/csomagot küldtél batman81 gazdának.

stb_farmer és Sali~*.* kedveli ezt.
  14. Othep

Szia.

Kollégám az ellenőrzés során mindent rendben talált:
    1 ingyenes, 1 vásárlásos és 1 kulcsos termelési helyed van most nyitva.

upload_2023-6-17_10-14-31.png

15. mamaka54

mamaka54 Utánpótlás-írogató

Sziasztok! Nálam is ez a probléma! Egyszerüen nem tudok egy alakzatot megcsinálni, ha meggyújtok egy lámpást, a következő gyujtásnál az előző kialszik. Már játszottam ezt az eventet előzőleg, akkor nem volt semmi probléma. Most bárhogy próbálom, egyszerüen nem sikerül.

Moderátor által utoljára szerkesztve: 17.6.23
  16. Othep

Szia.

A lámpás meggyújtása részedről ugye azt jelenti, hogy nem csupán rákattintasz, hanem beszállítod a megkívánt hozzávalókat is, oldalt a Beszállítás gombbal?
    Ha az szürke marad, akkor nincs meg minden hozzávalód még.
    Próbáld követni a beidézett útmutatót, amit a kolléga írt egy másik játékosnak.
    Kérlek, próbálj eszerint eljárni és így beadogatni az eventbe.
    Ha mégsem sikerül, kérek farmnevet és ID-t, hogy tudjunk egy ellenőrzést végezni.

17. Ivibaba54

Ivibaba54 Fórumelemző

Kedves Enike ** !
    Köszönöm, sikerült, készen vagyok. Minden jót !

*Napsugárlány*, Kuzdern és Othep kedveli ezt.
  18. Csoknya

Csoknya Junior szaki

Köszönöm a gyors választ!!!

Othep kedveli ezt.
  19. kismadár

kismadár Fórum-zöldfülű

Köszönöm, hogy megnéztétek, de a GYIK szerint a kert bevezetése óta az újrahasznosító kivételével 2 ingyenes hely van, 1 kulcsos és 1 termelési hely.
    A termelési helyek mindenhol zárolva vannak, annak ellenére, hogy van aktív termelési előfizetésem. A bónuszt jelző kezecskék pedig ott vannak.
    Nem értem...
    Kérhetném, hogy ennek megfelelően ellenőrizzétek újra?
    Köszönöm.

Utoljára szerkesztett: 18.6.23
  20. Othep

Szia.

Próbáltuk rendes működésre bíztatni a rendszert.
    Kérlek, végezz el egy géptakarítást CCleaner-rel, és jelezz vissza, mit tapasztalsz.

Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.