Kérdések és válaszok - Kezdőknek és haladóknak alfórumból archivált kérdések és válaszok

Kategória: 'Segítség archívuma', témanyitó: Csocsoovb, témanyitás ideje: 16.7.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. Dolphin

Dolphin S-Moderator Team Farmerama HU

Szia,
    ellenőriztem újra.
    Időközben történtek új beadások 17:39 - 17:41 között, melyekkel sikeresen teljesítetted az 5. szintet. Ehhez beadtál egymás után 3 alkalommal 1-1 db Pixelszívet, aztán 180 db virtuális tököt és utolsónak 23 db Pixelgyümölcsöt. Így 2023-10-27 17:41:1-kor végeztél ezzel a szinttel és megkaptad a 4 db „Napkő” talányos fát.
    Következik a 6. szint, ahol 21.500 pontértékben kell beadásokat eszközölnöd.

2. Dolphin

Szia,
    nincs ilyen opció, hogy újraindítás, új pálya kérése. Addig kell variálnod a 4 lerakást, ameddig meg nem lesz a teli polc, nem lehet sem üres hely a polcon, sem piros könyv.
    Én így folytatnám az elhelyezést:
    upload_2023-10-27_19-25-13.png
    Sok sikert a pályához!

-ágianyu33-, GA-BI-O-Farm és Éva0315 kedveli ezt.
  3. Dolphin

Szia,
    ezt jól látod, amíg ezt a pályát nem viszed végig, addig nincs újabb pálya. Addig kell variálnod a 4 lerakást, ameddig meg nem lesz a 3 teli polc, nem lehet sem üres hely a polcon, sem piros könyv.
    Én így intézném ezt a pályát - remélem jól néztem a könyveket:
    upload_2023-10-27_19-30-48.png
    Sok sikert a pályához!

-ágianyu33-, GA-BI-O-Farm és Sylja kedveli ezt.
  4. aida2330

aida2330 Fórumfelvigyázó

Nagyon köszönöm a fáradozásodat, de nem azokkal van problémám, hanem amit a rendszer "lenyúlt" és a haladási sávban látszik, hogy be lett adva. Én elengedtem....
    Köszönöm még1x!:)

5. Dolphin

Szia,
    kérlek jelezz vissza, hogy megoldódott-e problémád a Játékostársak segítségével, vagy szeretnél még Modi ellenőrzést kérni.
    Köszönöm!

GA-BI-O-Farm kedveli ezt.
  6. Éva0315

Éva0315 Fórumgróf

Köszönöm a válaszod! Sajnos teljesen reménytelen! Már vagy 30 féle formában kipróbáltam, de semelyik nem volt nyerő! Azt sem látom, h te mit próbálnál, mert abból az egy képből ez nem derült ki! De még egyszer köszönöm.
    Most mégis sikerült, de sajnos fogalmam sincs, hogyan:(

7. Dolphin

Szia,
    szeretnék segíteni, ne engedd el, de nem értem azt, hogy szerinted mit nyúlt le a rendszer. Csak azt a kis értéket tudja lenyúlni, ami abból adódhat, ha nem tudsz pont kerek összegre beadni. Pl. 19000 helyett 19026-t adsz be, akkor valóban a 26 érték elveszik.
    Minden új szint 0-ról kezdődik, az ajándékos beadási szintben viszont látod az eddig teljesített szintek összesen értékét.
    S nem is engedd lényegesen többet beadni, hiába akarnál beadni egy szinthez mondjuk 8 Pixelszívet, ha az adott szinthez elég 5 db, akkor 5-re leredukálja az értéket, és mutatja alul, hogy mennyivel haladtál túl - ekkor eldöntheted, hogy vállalod így a beszállítást, vagy 4-re módosítod és a különbözetet a két másikból adod be - a képet tesztfarmon készítettem:
    upload_2023-10-27_19-45-18.png
    Szóval, segíts megérteni, hogy hol van elnyelt tételed, hogy utánajárhassak, vagy ha én nem találom meg, akkor BA segítséget tudjak kérni. Köszönöm!

aida2330 és -ágianyu33- kedveli ezt.
  8. Dolphin

Szia,
    a nyílakkal jelöltem, hogy melyik ábrát melyik polc alá húzd.
    Próbáld meg újra, kérlek, ne add fel!

Éva0315 és GA-BI-O-Farm kedveli ezt.
  9. Swallow

Swallow Mindentudó orákulum

Szia!

Egy pixelszív visszakönyvelésre került számodra.
    Köszönjük a türelmedet!

10. genka53

genka53 Fórum elő legendája

Szia!
    Nagyon szépen köszönöm!
    További minden jót! :inlove:

Swallow, Ableotory és GA-BI-O-Farm kedveli ezt.
  11. -BombadilToma-

-BombadilToma- Fórum elő legendája

Szia!
    A haladási sor egy teljesen felesleges, és ráadásul hamis grafikai elem. Most például úgy állok, hogy a 4. ajándékért kb. a szükséges mennyiség 10%-át adtam be (2296/19000), míg a zöld csík szerint már kb. a 80%-nál tartok. Mindezt úgy, hogy összesen 24 pontnyi felesleget adtam be, tehát még összesített többletem sem lehetne. (Lusta vagyok képet feltenni... bocs).

genka53 és Sali~*.* kedveli ezt.
  12. Dolphin

Szia,
    azt hiszem rájöttem mivel van problémád:
    upload_2023-10-27_20-15-6.png
    Itt azt látod, hogy összesen a 103000-ből eddig már 81500-t teljesítetted. És a kis rés az a 21500 érték, amit a 6. szintben adsz be majd.

genka53 kedveli ezt.
  13. -BombadilToma-

Szia!
    Éppen az a probléma ezzel a grafikával, hogy annak a kis résnek, ami a 21500 értéket jelenti, pontosan az 5-ös számtól kellene a 6-os számig érnie. A zöld csík véget kellene érjen az 5-ösnél, amikor még nem kezdtük meg a beadást a 6. szinthez. Valamit itt rosszul programoztak - az már csak hab a tortán, hogy ez az egész grafika teljesen felesleges. Ráadásul még megtévesztő is, mert a zöld csík folytonossága azt sugallja, hogy folytonosan kell beadni, és egy-egy mérföldkőnél ajándék jár. Mint tudjuk, ez nem így van...

genka53 és Sali~*.* kedveli ezt.
  14. Dolphin

Szia,
    értem a Te gondolatmenetedet is, jelezni fogjuk a Központ felé ezt az észrevételt is az eventtel kapcsolatban, de az event közben ezt már nem fogják módosítani, de reméljük majd figyelembe veszik egy következő ilyen típusú eventnél a jelzést (főleg, ha nem csak egy országból kapnak ilyen visszajelzést), de ez nem rajtunk múlik.
    Megértésedet köszönöm! :)

genka53, Sali~*.*, aida2330 és még 1 ember kedveli ezt.
  15. EpresAnni15

EpresAnni15 Törekvő

Köszönöm a segítséged,így sikerült! :)

Dolphin kedveli ezt.
  16. -BombadilToma-

Köszönöm a válaszodat. Tudom, hogy nem a Ti saratok. Tudom, hogy nem fogják javítani. Játékosként nem is azt várjuk, hogy event közben javítsanak, hanem azt, hogy ilyen szarvashibák be se kerüljenek a játékba. Ennek szemet kellett volna szúrnia már a program készítésekor.
    Az event elüt a megszokottaktól (aminek én kimondottan örülök), sokan ezt úgy fogják fel és fogalmazzák meg, hogy bonyolult. Ilyenkor egy lényegre törő, átlátható, egyszerű kezelőfelületre lenne szükség, nem pedig egy csomó értelemzavaró és felesleges részletre, mint ez a grafika. De szarvashiba egy időre ható bónuszt "Pixeltermés-növelő" névvel betenni a játékba. Miért kellett fának és ólnak nevezni valamit, ami nem úgy néz ki, és nem is olyan méretű? Miért szerepel a trolofánt - ami egy állat - grafikája a "fán"? A pixelgyümölcs és a pixelszív bekerül a pajtában a fatermések illetve az állatok közé; de akkor a tökfejes játékkazetta miért nincs a tápok közt? Az "ól" miért nem valamilyen élőlényt termel? Miért kell ilyen nyakatekert, a funkcióra távolról sem utaló elnevezéseket használni? (Értem az utalásokat a klasszikus videójátékokra, de erőltetett, és kicsit sem vicces.) A kérdések persze költőiek...
    Az event egyáltalán nem lenne bonyolult, de a játékkészítőknek sikerült alaposan összekuszálniuk... És sajnos ez esetben az ismertető sem volt igazi segítség; helyenként még növelte is a zűrzavart... (a kért módosításért nagyon hálás vagyok).

Swallow, Sylja, genka53 és még 1 ember kedveli ezt.
  17. Dolphin

Örölök, köszönöm a visszajelzésed, további sikeres pályákat kívánok! :)

Sali~*.* kedveli ezt.
  18. aida2330

aida2330 Fórumfelvigyázó

Szia!
    Igen, a probléma ott van, hogy 0/21500-ról indul a beadandó mennyiség újra. Habár a játék naplója nem rögzítette,- szintén valami hibára gyanakszom-, de részemről megtörtént a beadás 11 ezer körüli értékben a 4. feladat teljesítése után. Ami, egy darabig látszódott is, majd eltűnt. Ezért mondtam, hogy a görgetett érték látszik a haladási sávban, de a számláló nem azt mutatja. Esetleg figyeljünk rá, hogy csak akkor szállítsuk be a kívánt mennyiséget, ha az adott érték rendelkezésre áll. Ez nincs sehol leírva az ismertetőben. Vagy legyen egy korrekt haladási sáv, hisz sok minijátéknál van ilyen.

Szia!
    Az legelső írásomban jeleztem, hogy eltűnt a számlálónál a beadott mennyiségem, csak a haladási sávon látszik, hogy volt beadás.A 4. feladat után nem volt rés, mert pont annyit adtam be, amennyi kellett. Az a kis rés eredetileg 8 ezer valahányszáz érték volt a beadás után,- amit nem kellett volna megtennem. Most ezt görgette tovább, amikor az 5 feladathoz újra beadtam 19 500 értékű terményeket, de már egyszerre.
    Teljesen igazad van, így, ebben a formában felesleges, illetve pontosítani kellett volna a beadási szabályokat.

GA-BI-O-Farm és -BombadilToma- kedveli ezt.
  19. -BombadilToma-

A grafika mindenképpen rossz. Legyőztem a lustaságot, és hozok képet:
    https://kepkuldes.com/images/604392af2931e0f18db368e4c21b855f.png
    Nálam nincs mit továbbgörgetni, mert összesen 24 többletponttal adtam be. Semmi oka a zöld csíknak, hogy majdnem elérje a 4-es számot; alig kellett volna elhagynia a 3-at. A két szám közt pontosan olyan helyzetben kellene állnia, mint a baloldali fő csíkon.

GA-BI-O-Farm, genka53 és aida2330 kedveli ezt.
  20. Dolphin

Szia,
    értettem eddig is amit írtál, értem, hogy szerinted zavaró és felesleges, de sajnos az event végéig ott fog maradni.
    Hozhatsz több képet is, én nem tudok mást írni, s a többi Modi sem a témához - és mi ezt nem is tudjuk megoldani. Sajnálom.
    A kékkel jelölt kép azt mutatja, hogy a 19000-ből már beadtad a 3388-t, azaz a 17%-ot teljesítettél, azért rövid a csík.
    A feketével jelzett másik kép, pedig azt mutatja, hogy összesen már beadtál a 62000-ből 46388-t, azaz a 74,8%-t. Ezért hosszabb ez a zöld csík, mert más mutat.

upload_2023-10-27_21-36-5.png

Többet nem tudok már írni, hozzátenni ehhez.
    Megértésedet köszönöm!

-BombadilToma-, GA-BI-O-Farm és genka53 kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.