Kérdések és válaszok - Kezdőknek és haladóknak alfórumból archivált kérdések és válaszok

Kategória: 'Segítség archívuma', témanyitó: Csocsoovb, témanyitás ideje: 16.7.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. Méhecske

Méhecske Haladó

Sziasztok! Ismeretlen "szomszéd"már harmadik napja,meglep,ajándékaival,amit e fórumon is köszönök szépen.Az lenne a kérdésem,hogyan tudnák kapcsolatot teremteni vele,mert levelem el lett utasitva,mert a név ismeretlen.
    Köszönöm a Moderátor válaszát. Üdv. ICUS44

2. csébéká

csébéká Fórum-zöldfülű

Szia Köszönöm segítségedet! Frissítettem után tudtam 10et keveri, de koponya 0. Azt nem enged.

3. Ninett79

Ninett79 Fórum elő legendája

Mert a másik növényt választottad. A koponya majd akkor érhető el,ha ezzel végeztél. :)

4. Sylja

Sylja Fórumgróf

Szia!
    Ha új a fórum, akkor lehet, hogy az eventismertetőt sem olvastad? Sokat segít pedig, nagyon részletesen megtalálod benne a tudnivalókat, pl. a mostanihoz is, itt találod (kattints a zöld szövegre): https://board-hu.farmerama.com/threads/a-dinoszauruszok-kora.24388/

Idézek belőle, ez megoldás lehet a problémádra:
    "Az event lépései:

1. El kell dönteni, hogy melyik növénnyel szeretnénk előbb foglalkozni: a hosszabb, vagy a rövidebb érési idejűvel.
    2. A döntésünknek megfelelő ablakot válasszuk ki. Utólagos módosításra nincs lehetőségünk!
    3. A kapott kellékből és az eventinduláskor kapott Borostyánkőből a malomban kell lekeverni az eventnövény kezdőmagját.
    4. Ezek után eventnövényt kell ültetni, felröppenőt kell gyűjteni és ezeket beadogatni a feladatba.
    5. A felhő megszerzése utáni lépésben megkapjuk a másik kelléket, ami a második eventnövényhez szükséges.
    6. A második eventnövény kezdőmagjait elő kell állítani a malomban, és folytatódhat a termelés, beadogatás."

Sok sikert, jó játékot!

Dolphin, smoldering, -ágianyu33- és 2 más kedveli ezt.
  5. Dolphin

Dolphin S-Moderator Team Farmerama HU

Szia,
    nem hoztál Farm ID-t, így sajnos nem tudom ellenőrizni, hogy mi történhetett. A kis és nagy betűk, esetleg speciális karakterekre figyelni kell galambposta küldésénél. Nem lehet, hogy egyik szomszédod, valamelyik kicsi farmjáról küldi az ajándékot? Mielőtt az első ajándékot küldte, kellett, hogy küldjön galambpostás levelet, mert csak úgy tudott felvenni a barátlistájára. Nézd meg a bejövő leveleidet, s válaszüzenetben próbálj írni neki.
    Ha hozol Farm ID-t is a Farm neved mellé, akkor rá tudok nézni.
    Megértésedet köszönöm!

Sali~*.* és aida2330 kedveli ezt.
  6. HOPIHE1978

HOPIHE1978 Járnitanuló

Szép jó reggelt,segitséget szeretnék kérni,2Tiki fám van kirakva, már pár napja figyelem le aratok ,de a pajtába nem változik a mennyiség ,272db nemtudom miota van ez csak cserélni akartam a fákat és kevésnek tünt mert régota fent van, hopihe1978 id 10705929

7. erikaréka

erikaréka Utánpótlás-írogató

Jó reggelt!
    Segítséget szeretnék kérni. Az ültetvényen néhány perce learattam az Ammonitesz eventnövényt, ráadásul 100 %-os bónusszal, és sem a raktárban, sem az eventben nem jelenik meg, 0 darabot mutat A játékot nem tudom folytatni. Ki- és beléptem újra, de nincs változás.
    Előre is köszönöm a segítséget.

8. Dolphin

Szia,
    ellenőrzésem alapján a pajtádban 11.659 db van a Tiki-fa terméséből, a Pajta értéke 275 CSP / DB.
    upload_2024-1-5_9-28-48.png

A Tiki totem, az Termény, s nem fa termés, a bahás Tukán madár terményes ólja, a Tiki-totem műhely adja, erről itt olvashatsz bővebben:
    https://board-hu.farmerama.com/threads/Állatok-termények-és-ólak-a-játékban.16260/page-5#post-861434

upload_2024-1-5_9-30-23.png

HOPIHE1978 kedveli ezt.
  9. Dolphin

Szia,
    biztos, hogy ezzel a növénnyel kezdted a játékot, s nem a másik növénnyel? Két event növény tartozik az eventhez.
    Ahhoz, hogy ellenőrzést tudjak végezni Nálad, ahhoz szükségem lenne a Farm nevedre és Farm ID-ra, enélkül nem tudok ellenőrzést végezni. Kérlek, pótold az adatokat.

10. erikaréka

Szia! Igen a hosszan érővel kezdtem. Már adogattam is be a terményből tegnap este. Köszönöm a segítséget.
    Név: erikaréka, ID.:12438306

11. Dolphin

Szia,
    azt sajnos nem látom a Játék naplójában, hogy mi volt a földedbe ültetve aratás előtt, s hogy mit arattál. Amit látok, hogy éjszaka 2024-01-05 01:41:18-kor beadtál 650 db-ot az eventnövényből, ezzel teljesítetted a 2. feladatot a haladási sávban, majd 2024-01-05 01:41:38-kor beadtál még 718 db-ot a következő részbe. Így eddig 1898 Ammoniteszt adtál be a feladatba.
    Most újra elvetettél 5 magot felszaporításra, és mellé cukkinit vetettél.

Csak tipp részemről, nem lehet, hogy véletlenül az összes növényedet beadtad éjjel, s így zöldséget/másik hosszú növényt vetettél utána, hogy felröpit tudj gyűjteni?
    Sajnos ennél többel nem tudok segíteni, megértésedet köszönöm!

upload_2024-1-5_9-45-2.png

12. mamóka1cc

mamóka1cc Fórumgróf

Szia!
    Kérlek, segíts!
    Az előbb elkészítettem 1 baha vadaskert feladatot a gk-ben.
    Nem találom a polcomon. Frissítés is volt.
    farmnév: mamóka1cc
    ID: 9133307

13. Sylja

Sylja Fórumgróf

Szia!
    Nem vagyok moderátor, de vannak ötleteim, tapasztalataim:
    úgy is fel lehet venni valakit a barátlistára, hogy a jobb oldali szomszédlistánál meghívod szomszédnak, és azonnal törlöd a meghívást. Ekkor nem kapja meg a felkérést, nálad viszont megjelenik a barátok listájában pl. a levelezésben és az ajándékküldés listájában.

Lehet, hogy a piacon találkozott a farmneveddel, vagy a fórumban esetleg; de ezt a kedves kis farmnevet akár úgy is meg lehet találni, hogy próbaképpen gépeljük be. :)

GA-BI-O-Farm kedveli ezt.
  14. Dolphin

Szia,
    rejtélyek megfejtésében nem vagyok jó. Sajnálom, hogy tegnap nem kaptál rögtön választ, de nem biztos, hogy hétköznap munkaidőben mindig tud lenni Modi a fórumon. Köszönöm az adatok pótlását. Megnéztem a Játék naplójában a beérkezett napi ajándékokat, s nem találtam olyan Játékost a farmodhoz kapcsolódóan, aki január 1-4 között küldött ajándékot mindennap és előtte nem. Két játékos küldött Neked mind a 4 nap idén, de ők decemberben is küldtek rendszeresen, így sajnos nem tudom megfejteni, kire gondolsz, hogy kinek nem tudtál galambpostás levelet írni.
    Köszönöm, ha pontosítod a problémádat, hogy érdemben segíteni tudjak.
    Hogy miképpen talált Rád? Láthatta a nevedet a piacon, láthatott a fórumon, csere napon léghajón láthatott Tőled ajánlatot, de lehet, hogy egyik szomszédodnak több farmja is van, ahogy azt már tegnap is írtam, így innen is ismerhet. :)

Sylja kedveli ezt.
  15. Dolphin

Szia,
    pontosan mit keresel a polcodon? A Baha vadaskerti feladatok elvégzésével Építési terveket szerezhetünk, amivel a meglévő Vadaskerteket tudjuk bővíteni. Ezeket megkaptad, a Pajtában találod az Egyéb fülön:
    upload_2024-1-5_12-2-15.png

Baha vadaskertet egyet lehet kiváltani a Maja majmok szentélyében (7. kamra, 45 Arany banán az ára), a többit 299 FA-ért tudod megvásárolni a Piros kosár alatt. Összesen 7 db érhető el jelenleg a játékban.
    Erről itt olvashatsz bővebben:
    https://board-hu.farmerama.com/threads/vadaskert-az-első-raktárház.14039/#post-537915

Sylja kedveli ezt.
  16. -BombadilToma-

-BombadilToma- Fórum elő legendája

Sziasztok!
    Nem lehet, hogy névegyezés miatt Méhecske nem neki szánt ajándékokat kap?

Sylja kedveli ezt.
  17. erikaréka

Köszönöm szépen a választ és a próbálkozást a problémám megoldására. Igen, így volt, ahogy leírtad. Éjjel biztos, hogy Ammoniteszt ültettem, reggel azt arattam, és sajnálatos módon nulla darabot számolt el a rendszer :(. További szép napot!

18. Dolphin

Szia,
    nincs másik farm ICUS44 névvel, megnéztem ezt is. S az nem is befolyásolja azt, hogy ő nem tud vkinek galambpostát küldeni.

-BombadilToma- kedveli ezt.
  19. mamóka1cc

mamóka1cc Fórumgróf

Köszönöm a válaszodat. A már meglévők maximumon vannak. FA-at majd gyűjtök ...

Dolphin kedveli ezt.
  20. -BombadilToma-

-BombadilToma- Fórum elő legendája

Még egy ötlet...
    Hogyan próbáltál levelet írni? Ha csak begépelted a farmnevét, próbáld ki a következőt:
    - a jobb oldali barátlistában kattints az ajándékcsomagra; ekkor látod az ajándékok listáját;
    - jelöld ki azt, amit ettől az ismeretlentől kapsz (egy kicsit megváltozik a kijelölés háttere);
    - kattints a Köszönet gombra; ekkor eldob a levelezőbe, és a címzett sor már ki van töltve;
    - írj levelet, és várd a választ.

Így kiküszöbölhető az elgépelés, a nulla-O vagy az I-L-1 eltévesztése, speciális karakterek a farmnévben, stb. okozta minden probléma.

farmeres53, aida2330 és Sali~*.* kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.