Kérdések és válaszok - Kezdőknek és haladóknak alfórumból archivált kérdések és válaszok

Kategória: 'Segítség archívuma', témanyitó: Csocsoovb, témanyitás ideje: 16.7.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. Titokzatos85

Titokzatos85 Fórumprofi

Köszönöm, csak azért kérdezem mert most váltani akarok.

Luminary kedveli ezt.
  2. Dolphin

Dolphin S-Moderator Team Farmerama HU

Szia,
    ahogy azt már korábban jeleztük, a Központtól azt a választ kaptuk, hogy ez nem hiba, így lett megtervezve ez a funkció, hogy ha az összes fás gombot választja a Játékos, akkor bent van a pipa a mezőben.
    Én ugyanazzal a módszerrel intézem a favágást, amit zsani_apja is megosztott velünk nemrég, így még sosem szaladtam bele a tarvágásba.
    https://board-hu.farmerama.com/threads/oázis.16881/page-119#post-1405156
    Próbáld ki Te is ezt a módszert:
    Így sosincs bent a pipa a mezőben, hisz az a gomb csak azon fák kivágására ad parancsot, amik elérték a max. növekedési fázisukat.
    Megértésedet köszönöm, további jó játékot!

zsani_apja, Swartsch, kigyo51 és 2 más kedveli ezt.
  3. Sagittarius69

Sagittarius69 Fórumfelvigyázó

Szia!
    Nálam benn van a pipa.
    Ez hiba, nézzenek utána.

4. -greycat-

-greycat- Aktív író

Nagyjából minden hónapban egyszer "beragad" a pipa!

5. Dolphin

Dolphin S-Moderator Team Farmerama HU

Szia,
    igen, bent van a pipa, mert a fenti ábrán az első meződ az aktív (1-sel jelöltem; abból látszik, hogy az az aktív, mert van egy sárga kerete), s amint azt az előző válaszomban hoztam, az azt jelenti, hogy minden Alpesi fa kivágása. Ha az egeret a mező fölé viszed, látni fogod Te is.
    Ha a harmadikra kattintasz (2-essel jelöltem), ahogy javasoltam, és utána nyomsz az "Alkalmaz" gombra, akkor nem lesz bent a felugró ablakban a pipa.
    Ennél jobban nem tudom elmagyarázni, remélem az új ábrával jobban érthető. Ezt a Te képedből készítettem.

Swartsch kedveli ezt.
  6. Sagittarius69

Sagittarius69 Fórumfelvigyázó

Értelek és kipróbáltam, valóban így nincs benn a pipa, viszont ez akkor sem egy helyes működés.
    Egyáltalán ne legyen pipa.
    Senki nem akarja törölni az érésben lévő fáit.
    Maga a funkció is arról árulkodik, hogy csak csinálják ezt a játékot, de nem játszanak vele.
    Szedjék ki ezt a felesleges funkciót, mert csak bajt okozhat.
    Ha így tervezték, eleve rosszul tervezték.
    Nem az első alkalom, hogy jelzem ezt felétek, légy szíves nyomatékosan írjátok meg nekik, hogy ez valós gond és ne hagyják így a játékot.
    A Pannizásos problémát sem oldották meg mai napig, még mindig többszörösen jön fel a Pannik törlésekor az ablak, hogy valóban törölni akarjuk e, akadályozva ezzel az aratást.
    Remélem sikerrel jártok.
    Köszönöm!

Enikő65 kedveli ezt.
  7. Luminary

Luminary S-Moderator Team Farmerama HU

Szia!

Megértjük a felháborodásodat és hidd el, nem egyszer jeleztük a Központ felé, hogy ez így nincs jól. Nem történt/történik érdemi változtatás. Így tervezték. Egyetlen módja van, hogy el tudjuk kerülni a növésben lévő fák kivágását, ha a korábbi 3 lépésben történik a beérett fák kivágása, amit Dolphin kollégám képekkel is illusztrált korábbi válaszában.
    https://board-hu.farmerama.com/threads/hibák-bugok-problémák-kezdők-haladók-részleg.19471/page-78#post-1406924
    A "pipa" alapból benne van, tehát először a vastag fölfelé mutató nyílra kell kattintani és csak utána szabad az alkalmaz gombot használni..
    Jómagam még ilyenkor is rápillantok, hogy tényleg kikerült-e a pipa, mivel többször sikerült nekem is kivágni az egész erdőt. El kell felejteni a dupla kattintást, mert az egér hibás működése is nem várt eredményt hozhat.
    A Páncél Pannik törlésénél én nem tapasztalok hibát. Ha, nálad nem így működik, akkor kérlek , hogy hozz farmnevet és Id számot, hogy ellenőrizni tudjuk.
    Megértésedet köszönöm.

Swartsch kedveli ezt.
  8. gabehu

gabehu Járnitanuló

Sziasztok,
    Bocsánat, de annyiféle fórum/topic van már, hogy csak azzal töltöttem el negyed órát, hogy a helyét keressem a mondandómnak. Ha nem ide való, sajnálom. (Lehet baj az én képességeimmel is persze)
    Ma reggel 6 órakor kötelező :inlove: eventes aratás közben felvillant a farm közepén egy rombusz, egy Farmerama logó - talán 1 másodpercre - majd bezárult a játék. Más tünet nem volt, nem jött Farmerama frissítés tájékoztató például, viszont a visszalépés után szinte minden farmtevékenység után - segédmunkásokkal - a következő művelet homokórába fulladt. Például: vetés után locsolás -> homokóra. A várakozást eluntam és CTRL F5-l lettem úrrá a problémán minden alkalommal. Minden farmterületen tapasztaltam a jelenséget.
    Teljesen nem fagyott le a játék, így minden tennivalót el tudtam végezni, de talán mégis van valami technikai bibi a háttérben, tudjatok erről a tünetről.
    Köszönöm a figyelmeteket

szöszi50 kedveli ezt.
  9. Luminary

Luminary S-Moderator Team Farmerama HU

Szia!

Jó helyen jársz, a fórum kezdő oldalának a 4. bekezdése a "Segítség". Ide hozhatod, ha bármilyen problémád adódik.
    Jelenleg - Chrome böngészőben - én nem tapasztalok problémát a játék menetében. Te hol tapasztaltad ezt? Kliensben vagy böngészőben játszol? Kérlek, hogy hozd a Farmneved és az ID számod, hogy ellenőrizni tudjuk, hogy mi lehet nálad a probléma.
    Várom az adatok pótlását.
    Köszönöm:)

Swartsch kedveli ezt.
  10. TIBIV6

TIBIV6 Utánpótlás-írogató

Szia! Nem találom az árnyfény körtét,csak a 1-es sárga szintet tudtam megszerezni.
    Köszönöm.

11. -BombadilToma-

-BombadilToma- Fórum elő legendája

Szia!
    Sajnos nem tudok idézni egy lezárt témából, de idemásolom, amivel gondom van (már régóta).
    https://board-hu.farmerama.com/threads/vegyes-felesleges-kis-topikok-stb.11060/page-269#post-1406934
    Akárhogyan nézem, sehol sem szerepel a Fórum szabályzatában az, amire mindig hivatkoztok. Szerepel, hogy tiltja "értelmetlen, haszontalan topikok megnyitását", és büntetőpont is jár "Új, már létező topik nyitása, felesleges topik nyitása" miatt.

Viszont sehol sem szerepel a szabályzatban, hogy új topik csak engedéllyel nyitható!

És ráadásul, az alábbi szöveg viszont szerepel:
    Szóval értem én, hogy az eljárásban, miszerint senki nem nyithat új topikot, van logika (a meglévő topikok egy jó része is felesleges), és következetesen alkalmazzátok is évek óta, de a szabályzatban azért ez nem így van. És legalább ne küldenétek el valakit szabályzatot olvasni, amikor ott pont az ellentéte van leírva annak, mint amit kifogásoltok.

SnéDóri, kigyo51, alex0824 és 2 más kedveli ezt.
  12. Sali~*.*

Sali~*.* Fórum elő legendája

Szia!
    A Sötétedő szentjánosbogár rejteke terményese az Árnyfényműhely. Ennek terménye az Árfánykörte.
    Ami róla tudni érdemes:

Termény:
    Árnyfény körte

Termény pajtaértéke: 2.245

Árnyfényműhely
    Műhelyben nem megépíthető.
    Indításhoz szükséges: 1 db szentjánosbogártáp, 1 db sötétlő szentjánosbogár
    Szükséges szint: 3.
    Tárgy mérete: 2x2
    KépNévTulajdonságokÉpítőanyagJátékba kerültMegjegyzés
    [​IMG]ÁrnyfényműhelyTermény: 1 db árnyfény körte
    Érési idő: 03:30 óra
    Tapasztalatpont: 225 TP
    Trágya mennyisége: 1 db
    nem megépíthető2019. januárJack boltjából korlátlan számban kiváltható.
    Szükséges:
    30 Sötétlő szentjánosbogár,
    900 Süvöl-tök,
    700 Alkonyi árnyvirág,
    600 Denevérvirág,
    500 Izzó gomba
    - Ólválogatásban szerepelt.
    - A Teliholdas éj V láda adhatja.

Jack boltjából korlátlan számban kiváltható.
    Sok sikert, szép 7végét kívánok!

kigyo51, Swartsch, Luminary és még 1 ember kedveli ezt.
  13. Ableotory

Ableotory Team Leader Team Farmerama HU

Szia!

A fórum szabályzatában szerepel az alábbi rész:

0. szint: Nincs büntetőpont, írásbeli figyelmeztetés és/vagy a hozzászólás törlése, átszerkesztése
    • Új, már létező topik nyitása, felesleges topik nyitása
    Ennek alapján, amennyiben valaki felesleges topicot nyit, a fórum szabályzatára hivatkozunk.

Továbbítottuk az illetékes kollégáknak, hogy a fórum szabályzatában legyen egy rövid rész a topicok engedély köteles nyitásáról.

-BombadilToma- és Luminary kedveli ezt.
  14. -BombadilToma-

-BombadilToma- Fórum elő legendája

Szia!
    Láttam, idéztem is. De a moderátori hivatkozás kimondottan arra irányult, hogy topik csak engedéllyel nyitható. Ne érts félre, egyet is értek vele, és tudom, hogyha bárki bármilyen topikot nyithat, az moderálási rémálom lenne.
    Csak amikor a szabályzatban az van, hogy "bátran nyiss új témát", és a játékost elzavarják szabályzatot olvasni, amikor nyitott, az egyrészt nem fair, másrészt bennem azonnal az merül fel - sajnálom, nem tehetek róla -, hogy a moderátor vajon olvasta-e a szabályzatot, ami alapján tevékenykedik? És ez így ciki...
    Köszönöm a válaszodat és az intézkedést.

kigyo51 kedveli ezt.
  15. Ableotory

Ableotory Team Leader Team Farmerama HU

A szabályzatot mi nem módosíthatjuk, azt kizárólag a központ teheti meg (illetve az ICM, hiszen ő is a központ által kirendelt vezető.)
    Jeleztük, hogy ellenetmondásos ebben a formában.

A jövőben, ameddig nem kerül módosításra, az engedély nélküli részt nem fogjuk használni topikok lezárásánál.
    Köszönjük a megértéseteket!

Utoljára szerkesztett: 12.10.24
    Zsuzsikan, kigyo51, Luminary és még 1 ember kedveli ezt.
  16. TIBIV6

TIBIV6 Utánpótlás-írogató

Nagyon szépen köszönöm.

Sali~*.* és Othep kedveli ezt.
  17. Méhecske

Méhecske Haladó

Sziasztok.
    A Ködöske és Furi gazdaköri feladatban megszerezhető"Szerencse érme",hol található és mire használható.Természetesen a feladatot teljesitettem. Köszönöm a Moderátor válaszát és segitségét. ICUS44

18. Othep

Othep Forum Moderator Team Farmerama HU

Szia.

Augusztusban elindult egy új eventfajta, a Matrica-sorozatok. (A Matricás album kibővült egy új funkcióval.)
    A Szerencseérme ennek egy állandó kelléke.
    Itt olvashatsz róla: https://board-hu.farmerama.com/threads/matrica-album-kibővítése-matrica-sorozatok.25321/
    Az első havi sorozat: https://board-hu.farmerama.com/threads/matrica-sorozat-1.25322/

kigyo51, aida2330 és Sali~*.* kedveli ezt.
  19. FRANCIS122000

FRANCIS122000 Haladó

Sziasztok.
    Lehet, hogy fáradt vagyok és nem tudok számolni, de a 4x4-es talaj csatnival, kacsával 10 növényt ad. Mivel a kirakóst végig megcsináltam, ehhez jön még 9 plusz növény. Akkor nálam mind a 3 farmomon miért csak 17 a hozam?
    FRANCIS122000 ID:14839752

20. Othep

Othep Forum Moderator Team Farmerama HU

Szia.

A répás-almás csatnid nem járt le?

Sali~*.* kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.