Kérdések és válaszok - Kezdőknek és haladóknak alfórumból archivált kérdések és válaszok

Kategória: 'Segítség archívuma', témanyitó: Csocsoovb, témanyitás ideje: 16.7.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. vicaaaaa

vicaaaaa Utánpótlás-írogató

Szia Id 31587906 gazdanevem vicaaaaa Nem tudom mi az oka. hogy 3napja belépéskor mindig be kell írnom az adataimat, hiába jelöltem be. hogy emlékezzen az adataimra 3 napja újra írnom kell minden belépéskor.koszi a segítséget üdv vicaaaaa

2. rybar49

rybar49 Fórum biztosa

szia, sziasztok

sajnos vmit elbaltáztam, mert a videót vmiért nem tudtam feltölteni. a holnap hajnali aratásnál is készítek róla videót. a világítótronynál az egyik múzeumot kézzel fogom learatni, de előtte az egérrel a zöld csík fölé megyek, hogy látszódjanak a buborékban a számok, aratás után ismét nyitom a buborékot, utána egy F5-el frissítek, majd ismét a buborék. így jó lesz? de nem akarom a videót nyilvánossá tenni, ezért kellene vmelyik ellenőrzésre jogosult moderátortól levélcím, arra elküldöm a linket a videó megtekintéséhez. mennyiben közben a probléma megoldódna, akkor mind ez tárgytalan. ha ez így megfelel, akkor holnap hajnalban megcsinálom.

Ableotory kedveli ezt.
  3. Ableotory

Ableotory Team Leader Team Farmerama HU

Kérjük, nevezd meg azokat a területeket (pontos terület névvel/nevekkel), amelyeken arattad a múzeumokat. Ez szükséges a jelentés továbbításához.
    Köszönjük!

Sagittarius69 kedveli ezt.
  4. sepi47

sepi47 Utánpótlás-írogató

sajnos nálam nem irja jóvá

világitó torony –kisértet járta kura – hajó törötek partja -

sepi47 id: 21729740

5. beki1947

beki1947 Utánpótlás-írogató

szombat óta mennyi tp uszot el

világitó torony –kisértet járta kura – hajó törötek partja

neki1947 id: 22208977

világitó torony –kisértet járta kura – hajó törötek partja

beki1947 id: 22208977

Moderátor által utoljára szerkesztve: 17.2.25
  6. rybar49

rybar49 Fórum biztosa

sziasztok

nem akarom túlbonyolítani ezt a múzeumos problémát, de...több mint 1 éve, lehet már 2 is, észrevettem, hogy a múzeumi TP-t nem számolja hozzá. másnap az aratásról készítettem felvételt, ahol látható volt, hogy valóban nem számolta hozzá. kértem moderátori ellenőrzést a múzeum aratására. azonban csináltam egy nagy hibát, akkor még nem tudtam... a múzeumból kivettem egy nagyobb TP-t adó dekort (ne vesszen a TP, gondoltam) és kicseréltem másikra. másnap megtörtént a moderátori ellenőrzés, szintén videót készített róla a moderátor. és neki hozzáírta a TP-t...elméletben még azt is lehetségesnek tartottam, csak a dekorok bizonyos kombinációjánál nem írja hozzá. elfogadtam a moderátor válaszát, hogy minden rendben van...pedig nem volt...sőt...a bahán a füvészkertbe berakott fák érési ideje sem egyezett meg a többi fa érési idejével...ha az automata aratás be volt kapcsolva. anno ezzel még Toma is foglalkozott.....próbálta megfejteni a probléma okát, de aztán elsorvadt az egész...vmi nem kóser, de majd az illetékesek rá fognak jönni a hiba okára....

7. Ableotory

Ableotory Team Leader Team Farmerama HU

Szia!
    A központnak továbbításra került a hiba, több nemzet is jelezte.
    A most beérkezett jelentéseket is továbbítottuk.

Többet nem tudunk tenni.
    Amint a központ visszajelez a hibával kapcsolatban, arról hivatalos közleményt fogunk kiírni.

kutyaszálló kedveli ezt.
  8. pokocska

pokocska Utánpótlás-írogató

nálam is a helyzet

világitó torony –2 db kisértet járta kura – hajó törötek partja

Kiváncsi vagxok a hétvégi pontokat hova irják???? mivel ez napi vagyis 18 óránként lehetett aratni

pokocska id: 35765138

ada77201 és szöszi50 kedveli ezt.
  9. zsuzsa-mama

zsuzsa-mama Fórum admirálisa

Sziasztok !
    Szeretnék csatlakozni, hol nem írta jóvá a Múzeumokban a TP-t.
    Kincses sziget, Világító torony, Kerge kert, Kísértet járta kúria .Pontosan nem tudom melyik területen mennyi hiányzik, csak azt tudom minden reggel aratom és feltünt, mert pl. a Világító toronynál / közel /1 milliárdot szedek a Múzeumból a többit nem szoktam figyelni.
    ID:3894802

Köszönöm szépen .

10. -Sudden-

-Sudden- Forum Moderator Team Farmerama HU

Szia.
    Kliensen vagy böngészőn érzékeled a problémát?
    Ha kliensen, akkor lehet állítottál elsődleges jelszót
    upload_2025-2-17_20-48-22.png
    Ezt a kliensen a bal oldalon éred el a belépési képernyőn, ha ez a probléma, akkor vedd ki az elsődleges jelszót.

Ha böngészőn érzékeled a problémát, akkor valószínűleg a böngésző saját jelszó mentési opciója kapcsolódott ki.
    Ez a használt böngésződ beállításaiban kell keresni - sajnos nem adtam meg melyik böngésző, ha egyáltalán ott játszott - ezért nem tudok specifikusan segíteni ebben.
    Jelezz vissza, ha a probléma továbbra is fennáll.
    Megértésedet köszönöm!

Luminary kedveli ezt.
  11. rybar49

rybar49 Fórum biztosa

sziasztok

Ableotory kérdésére a válaszom: a tegnapi aratásnál nem írta hozzá a TP-t, a mai aratásnál hozzá írta

a 2 múzeum mai kézi aratását igyekeztem dokumentálni.
    indulásnál:2.507.326.912.016 TP
    1 múzeum aratása után:
    2.507.452.132.165 TP
    a növekedés:125.220.149 TP
    2 múzeum aratása után:
    2.507.452.132.165 TP
    látszólag nem adta hozzá a 2. múzeum aratását, (ahogy a videón is látni) de mielőtt a felvételt leállítottam, még 1x a zöld csíkra mentem az egérrel, akkor már ezek a számok voltak ott:
    2.507.860.782.623 TP
    itt a növekedés:408.650.458 TP
    amennyiben a számokat jól értelmezem, nálam a ma hajnali 3-kor kézzel aratott múzeumok TP-ét hozzáadta.
    Jó lenne, ha vki hozzáértő leellenőrizné az általam leírtak, mert bár igyekeztem mindent pontosan lejegyezni és értelmezni, a matek nem az erősségem.
    felvétel van az aratás menetéről.

12. baltha54

baltha54 Junior szaki

napraforgó dombon van egy muzeumom, ma reggel kézzel arattam hozzá adta, de az elmult napokban kézzel aratással nem adta hozzá. a területek nevét is össze-vissza hozza ha rákattintok. A többi muzeumot nem néztem, van a teliholdas területen, hajótöröttek partján is.
    baltha54 ID: 1865723

13. KataMara

KataMara Fórumlakó

Sziasztok!
    Sajnos azt nem írtam fel, hogy mennyiről indult aratáskor a múzeum viszont megfigyeltem, hogy mindegyik rendben levonta a Tp-t, kivéve a kerge-kertbe az egyik, nem vonta le viszont a zöld csik az ott levő mindkét múzeumnál azt jelzi hogy félig telítve van, pedig most pár perce arattam le, a számláló működik mindkettön.
    Gazda: Ibolya51 ID: 10494510

14. zsuzsa-mama

zsuzsa-mama Fórum admirálisa

Szép jó reggelt !

Kézi aratással hozzá adja a TP-t, de sajnos minden egyes Múzeum learatásánál lefagy a gép, csak akkor látom, hogy ha hozzáadta, ha frissitek. Így az aratás ideje szinte a duplájára nő.
    ID:3894802

15. Namiamano

Namiamano Kivételes tehetség

Sziasztok!

Kliensben játszom, Win 11 alatt.
    A reggeli aratást végigcsináltam.
    A területek aratásakor a TP változatan (nem mozdul a számláló), újratöltést követően már megjelenik a magasabb érték. Ez nagyon régóta így van.

Ezután már csak a Múzeumokat aratom, kézzel.
    A szintlépéshez szükséges TP számláló induló értéke: 132.767.303.111

1. múzeum a Világítótoronynál; várható TP hozama: 1.537.500.032
    A számláló nem mozdult.
    F4-el újratöltöttem a játékot. A számláló változott 131.229.809.357-re
    A különbözet 1.537.493.754. Hozzávetőleg rendben van, csak újratöltésre volt szükség, valamint kicsit szabdon vannak értelmezve a matematika szabályai.

2. múzeum a Világítótoronynál; várható TP hozama 1.141.551.616
    A számláló nem mozdult.
    F4-el újratöltöttem a játékot. A számláló változott 130.088.257.997-re
    A különbözet 1.141.551.360. Hozzávetőleg rendben van, kicsi a kiírt és a jóváírt TP között.

1. Hátborzongató múzeum a Kúriában; várható TP hozama 192.978.384
    A számláló nem mozdult.
    F4 helyett átmentem a Bahára, az Esőerdőbe hogy legyen újraindítás nélküli újratöltés.
    Visszamentem a Kúriába, a számláló változott 129.895.279.607-re
    A különbözet 192.978.390. Hozzávetőleg rendben van, csak 6 TP az eltérés.

Aratásnál a szintlépésig visszalevő TP számláló nem változik, de ez már régóra fennálló probléma.
    A múzeumok aratásánál ugyanez a helyzet, frissítés, vagy szerverrel való nagyobb töltési kapcsolat után frissül.
    A Múzeum által kiírt TP hozam nem egyezik a frissítés után TP számlálón megjelenő csökkenés értékével.

55977717 Namiamano

Üdv: Nami.

16. gkittus

gkittus Törzsjátékos

Sziasztok!
    Vettem a kosárnál Nemes jegenyefenyőt, de nem tudom hova kell tenni, mert egyik területen sem látom kitehetőként.
    Köszönöm a segítséget.

17. -BombadilToma-

-BombadilToma- Fórum elő legendája

Eddig sosem figyeltem, adnak-e TP-t a múzeumok... Ma megnéztem, és nem adtak.
    A kergén és a kúrián figyeltem. Itt a területet learattam géppel, majd felírtam, mennyi TP-m van. A múzeumot kézzel arattam, majd kis várakozás után F5-tel frissítettem a játékot (kliensben játszom). A TP mennyisége nem változott egyik esetben sem.
    A futtatón és a kincsesen lévő múzeumokat nem néztem, és azt sem tudom, hogy a múzeumban csücsülő dekorok egyéb adományait (ládák, bónuszok) megkaptam-e.
    Holnap ezt is nézem, ha addigra nem áll helyre a rend.
    -BombadilToma- ID: 18451170

Szia!
    Ha a múzeumban van bónuszt (is) adó dekor, az magyarázhatja az eltérést. A simán kint lévő dekorokat a munkások úgy aratják le, hogy a kihelyezés sorrendjében haladnak, és minden egyes dekornál előbb a bónuszt érvényesítik, majd utána gyűjtik be róla a TP-t. Ennek az az egyik eredménye, hogy egy dekor bónusza önmagára is hat. Kézi aratásnál már más a helyzet, mert akkor idő kell a bónusz aktiválásához.
    Viszont el tudom képzelni, hogy a múzeumok aratásakor ugyanezt az algoritmust követi a rendszer - és itt mindegy (?), hogy kézzel vagy géppel aratunk. De múzeumot sosem teszteltem erre, így ez csak vélemény.

Másrészt jelen van a játékban máshol is az, hogy a számolás eltér a valóstól. Pl. egy nemesített, többféle bónusszal elültetett növény érésideje nem stimmel, csak néhány mp. elteltével. Ez jellemzően olyankor fordul elő, amikor valami egyedi, nem mindenre ható bónusz is aktív. Olyan, mintha az általános bónuszokkal a rendszer számolna egyet, majd a szerverrel való kommunikáció után, már minden egyes bónuszt figyelembe véve korrigál. A Nálad tapasztalt jelenség ugyan nem pont ugyanez, de lehetségesnek tartom, hogy a kijelzéshez más a számolás, mint ami majd a tényleges (és remélhetőleg pontos) matek lesz aratáskor - pl. olyan bónuszok miatt, amelyek csak az adott területen hatnak, mint a rúnák.

Namiamano, nemlóverseny és Swartsch kedveli ezt.
  18. -BombadilToma-

Szia!
    A Nemes jegenyefenyő egy dekorációs elem, így a Váza ikon alól tudod kitenni.

-ágianyu33- kedveli ezt.
  19. gkittus

gkittus Törzsjátékos

Na , erre nem gondoltam. 4 év után tértem vissza, valamelyik tápnál láttam alkotórészként nemesfenyőtobozt, nem gondoltam, hogy dekoráció. Köszönöm a segítséget, kiteszem és meglátom lesz e- toboz:)

20. -BombadilToma-

Nem lesz. Ahhoz a Jegenyefenyő nevű fára lesz szükséged, ami titokfából fejlődhet ki.

Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.