Kérdések és válaszok - Kezdőknek és haladóknak alfórumból archivált kérdések és válaszok

Kategória: 'Segítség archívuma', témanyitó: Csocsoovb, témanyitás ideje: 16.7.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. Sali~*.*

Sali~*.* Fórum elő legendája

Szia!
    Parancsolj!
    Luxus bájital
    Szükséges szint: 21.
    Hatása: növeli az esélyét annak, hogy a tenyésztés egy szintet ugrik.

Például: 4 alapállat esetén nem első szintű, hanem második szintű tenyészállatot eredményezHET a tenyésztés.

Az ugrás NEM garantált, csak az esélye növekszik a luxus bájital használatával.

kigyo51, Dolphin, Swartsch és még 1 ember kedveli ezt.
  2. emmucika

emmucika Junior szaki

Köszönöm a gyors vállaszt.

Sali~*.* kedveli ezt.
  3. Luminary

Luminary Board Administrator Team Farmerama HU

Szia!

Az Alap szezondíszre, amit mindenki megkapott, amikor elindult az idei év első szezonja. Ha, nem tetted ki területre, akkor bent kell lennie a dobozodban, a Váza ikon alatt. Alap szezondísz néven keresd! A fejlesztés neve is szezondísz:)
    Sok sikert!

Swartsch kedveli ezt.
  4. -BombadilToma-

-BombadilToma- Fórum elő legendája

Raktárházak...

Az imént arattam géppel a zuhatagok szigetén lévő raktárházaimat. A füvészkertek rendben voltak, ahogy a simán kitett fák is - annyit kaptam, amennyit kellett.
    Egy vadaskert van kint, benne 2 rózsa és 6 narancs poliptavacskával. A kijelzés szerint 62 darabot kellett volna kapnom (10-10 a rózsából, 7-7 a narancsokból), de csak 46-tal nőtt a készletem (6968-ról 7014-re). Vagyis ólanként két darabbal kevesebb jött. Szerk: Elnézést, elfeledkeztem róla, hogy a manufaktúrákhoz is kell polip. Tápozás után néztem az értékeket.
    Egy manufaktúrányi tintamanufaktúra: 24 (8x3) helyett 32 db jött, azaz ólanként eggyel több (160->192).
    4 manufaktúrányi pilótasapkagyár: 96 (32x3) db helyett 128 db jött, azaz ólanként eggyel több (135277->135405).

Területváltás és frissítés után sem változtak az értékek.

A gyémánt rekeszben egy teljes bevételi bónusz L van (+200%), a bónuszsorban pedig csak egy db +1 állat bónuszt látok aktívnak (kibogarásztam: az Őszi fesztivál 3 felhősor bónusza). Így azt gondolom, hogy a vadaskertek és manufaktúrák jelzése helyes (rózsa ól 3x3+1, narancs ól: 2x3+1, terményes ól: 1x3).

-BombadilToma- ID: 18451170

Utoljára szerkesztett: 25.2.25
    Luminary és -ágianyu33- kedveli ezt.
  5. hóóvirág

hóóvirág Fórum félistene

Köszönöm szépen a gyors segítséged!
    A klienst nem olyan rég telepítettem újra, most letöltöttem egy friss CCCleanert, elvégeztem a géptakarítást, de ugyanúgy fennállt a jelenség.
    Már volt múltkor egy gondom UHD 4K felbontású gépemmel, akkor nagyítanom kellett, úgy emlékszem.
    Leírom, hátha másnak is tanulság lesz...
    Most jött haza Párom, aki felvetette, hogy lehet, hogy megint ezzel lesz a gond, kicsinyítsek vissza 240ről 220-ra, és így sikerült beültetnem.
    Sose jöttem volna rá.
    Nagyon köszönöm még egyszer!
    Szép estét!

Luminary kedveli ezt.
  6. afranya1945

afranya1945 Fórum nagymestere

Hello! hogy tudok selyemfonalat termelni?

7. Ninett79

Ninett79 Fórum elő legendája

Szia!
    A pók terményese.

Termény:
    Selyemfonál

Termény pajtaértéke: 672

Fonálfarm
    Műhelyben NEM megépíthető.
    Indításhoz szükséges: 1 db póktáp, 1 db pók
    Szükséges szint: 21.
    Tárgy mérete: 2x2
    Kép
    .........................................
    NévTulajdonságok
    .....................................
    ÉpítőanyagJátékba kerülésMegjegyzés
    [​IMG]FonálfarmTermény: 1 db selyemfonál
    Érési idő: 14:00 óra
    Tapasztalatpont: 250
    TP
    Trágya mennyisége: 3 db
    nem megépíthető2019. március
    eventnyereményként
    - Ólválogatásban szerepelt.
    - A Rock 'n' opera gazdaköri feladatból szerezhető

Othep és Luminary kedveli ezt.
  8. Luminary

Szia!

Köszönöm a visszajelzést, így, mi is okosabbak lettünk.
    Örülök, hogy sikerült rájönni a probléma okára.
    További jó játékot!

hóóvirág, Othep és Swartsch kedveli ezt.
  9. Luminary

Szia!

Köszönjük Játékostársadnak a segítséget. Kicsit kiegészíteném a látottakat.
    Mivel nem megépíthető, nem megvásárolható így a Fonálfarmot cserenapon tudnád leginkább beszerezni. Az is kiderül, hogy már szerepelt az Ólválogatás kínálatában, tehát van rá esély, hogy valamikor ismét elérhető lesz. Figyelni kell az akciókat, hogy ne maradj le róla. A korábbi akciókat és kínálatokat az alábbi linkre kattintva éred el:
    https://board-hu.farmerama.com/threads/Ólválogatás.14151/
    Sok sikert a beszerzéshez!

10. nemlóverseny

nemlóverseny Járnitanuló

Megtörtént a kontroll ellenőrzés. A hibát most már 100 %-ban a Nyuszikánaán felhősor okozza.
    A leírástól eltéróen nemcsak az ólakra, hanem a terményesekre is hat. A hiba a szerver oldalon van (egyébként is ott van a végső, "jogerős" számítás), mert először a gép csak az eredeti mennyiséget írja ki, majd a szerverről visszatérő adattal korrigál +1-et. Szóló terményeseknél is és manufaktúráknál is. ID számot nem írok, mert minden farmon ellenőrizni lehet.
    Ennyi.

Othep és farmerSS kedveli ezt.
  11. farmerSS

farmerSS Fórumőrült

Akár igazad is lehet, de ennek a felhőnek 2 naponta 3 órán át van csak +1 hatása ólakra.

Viszont szupertáppal 5x szedtem be a tintás terményest és 4x adott +1 terményt. Az utolsó esti aratásnál adott csak annyit, amennyit egész nap kellett volna.

Othep és nemlóverseny kedveli ezt.
  12. nemlóverseny

nemlóverseny Járnitanuló

Ezek szerint lehet más hiba is. Én pőrén ezzel az egy felhővel teszteltem több farmon, mindegyiken ezt hozta. Más esetben nem kaptam soha plusszt, bár hozzá kell tennem, koránt sincs meg minden felhőm, növelőm. Vagyis nyugodtan mondhatom, hogy a Nyuszikánaán felhősor "hibásan" működik, a többiről nem tudok nyilatkozni. További jó játékot és sok-sok plusszt kívánok.;)

U.i.
    " 3 órán át van csak +1 hatása ólakra"
    Ezek szerint nem, mert a terményesekre is hat, de ezt mi nem látjuk, mert a szervernél van az eltérés. Egy felhőnek több hatása is lehet, mi ennél csak egyről tudunk. Hogy mi van a szerver oldalon, azt a programozóknak kell megnézni, a már ismert hibát javítani, azután meg lehet nézni, hogy a hiba fennáll -e még vagy nem.
    Ha fennáll, tovább keresni a többi okot.
    Lehet, hogy egy jótét programozó még hozzáírt egy 12 órás terményes +1 bónuszt.

Utoljára szerkesztett: 22.2.25
    Othep és farmerSS kedveli ezt.
  13. -BombadilToma-

-BombadilToma- Fórum elő legendája

Sziasztok!
    Én ma reggel aktiváltam ezt a felhőt, tegnap nem volt aktív. Tegnap is és ma is ugyanazt tapasztaltam: a manufaktúrákban lévő terményes ólak eggyel több terményt adtak, a vadaskertben lévő állatos ólak kettővel kevesebb állatot.
    Holnapután megnézem pontosan. Learatok egy-egy ólat és terményes ólat (vagy vadaskertet és manufaktúrát), majd aktiválom a felhőt, és utána is learatok egyet-egyet. Ha a felhő okoz problémát, így kiderülhet.
    --------------------
    Ma minden múzeum adta a TP-jét frissítés nélkül (de volt, ahol egy területváltás kellett hozzá). A buborék továbbra is fals.

-BombadilToma- ID: 18451170

Utoljára szerkesztett: 22.2.25
    -ágianyu33-, Othep és farmerSS kedveli ezt.
  14. sarahpappfarm

sarahpappfarm Járnitanuló

az event kezdetekor véletlen töröltem a születésnapi kívánság felhősort a kedvencek közül .ma végiglapozva megtaláltam és vissztettem a kedvencek közé,azóta az összes felhőn megállt az idő.öt perc után is ugyanannyi
    sarahpappfarm ID 6360526

15. anna640328

anna640328 Fórumlakó

Lehet nem jó helyre írok. Sajnos az a tapasztalatom, hogy rettentően akad, lassú a játék az event kezdete óta. A kerekkerék is mintha megtébolyult volna, úgy pörög, össze-vissza. Javasoltátok hogy animációt ki kell kapcsolni, illetve feltettetek egy linket a ccleaner telepítésére. Ez mind szép és jó. A beállításoknál megcsináltam amit javasoltatok. Viszont a javasolt ccleaner fizetős!!!!! Na ezen kicsit bepöccentem. Tényleg? Még ezért is fizetni? Talán a játékot kellene akadálymentesíteni, játszhatóvá tenni. Reggel háromnegyed órába telt az aratás, mert lefagyott, akadozott a játék. Nem az internetemmel van gond, és nem a gépemmel. Mindkettő tökéletes. Elnézést a kiborulásomért, a kicsit erős fogalmazásért, de nem élvezhető a játék, egyre rosszabb, silányabb. Lassan lehet abbahagyom, pedig a kezdetektől játszom. Legyen szép hétvégétek.

16. Othep

Othep Forum Moderator Team Farmerama HU

Szia.

Elvittem ellenőrzésre a problémádat.
    Jelenleg nincs ellenőrzésre jogosult kolléga szolgálatban, a hétvége miatt hosszabb várakozás is lehetséges.
    Addig is, míg megérkezik, egy CCleaner-es tisztítást javaslok, ha ismered vagy egy süti-vagy gyorsítótártörlést.
    Szíves türelmedet kérem.

17. Othep

Othep Forum Moderator Team Farmerama HU

Szia.

A CCleaner nem fizetős alkalmazás.
    Jelenleg is ingyenesen használható.
    Amennyiben a javaslatunk leírásából származó linkről töltöd le, https://www.ccleaner.com/ccleaner/download/standard , azonnal telepíti is a gépedre a weboldal.
    Természetesen van fizetős verziója is, amit időnként felajánl, de ezzel nem kötelező élni, mint ahogy a használatával sem.
    Ebben az esetben kézzel szükséges törölni a sütiket és a gyorsítótárat.
    Ha nem szeretnéd használni, kézzel kell takarítani.
    A böngésző jobb felső sarkában kell lenyitni a 3 pontot vagy 3 csíkot tartalmazó fület és ott megkeresni a Böngészési adatok törlését. Vagy a CTRL + Shift + Del billentyűket egyszerre lenyomva hívhatjuk elő ugyanezt a menűt.
    Mert bármilyen fantasztikus tulajdonságokkal bíró gépe is legyen valakinek, a játék illetve az internet használata során a gép előbb-utóbb megtelik virtuális szeméttel, ami akadályozza a rendes működést.

Javaslok még Neked egy router pihentetést is: először a gépet, majd a routert kapcsold ki. Pár perc pihenő után először a routert kapcsold vissza, majd a gépet.

Reméljük, ez gyorsít majd kicsit a játékodon.
    Szép hétvégét Neked is. :)

Dolphin, Luminary, farmerSS és még 1 ember kedveli ezt.
  18. Lenczy

Lenczy Fórum félistene

Szia! Nem működik a tanyaház-nemesítés. Tudni erről a hibáról?

19. farmerSS

farmerSS Fórumőrült

Szia

Kliensben működik, most néztem.

Swartsch és Lenczy kedveli ezt.
  20. Enikő65

Enikő65 Fórumszaki

Sziasztok !
    Megint szembesültem azzal a hibával ,hogy a learatott Múzeum a kerge kertben nem jól számolja a tp.t. Meg tudná nézni valaki ?
    Csak egyet arattam jobb oldalon lévőt . Köszönöm ha rá nézel !
    ID: 1804235

Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.