Kérdések és válaszok - Kezdőknek és haladóknak alfórumból archivált kérdések és válaszok

Kategória: 'Segítség archívuma', témanyitó: Csocsoovb, témanyitás ideje: 16.7.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. Othep

Othep Forum Moderator Team Farmerama HU

Szia.

Köszönjük az ID-t. :)

Kollégám elvégezte az ellenőrzést.
    Mai napon az alábbi TP-ket, TTP-ket kaptad a múzeumok aratása után:
    2025-05-10 15:36:08-kor arattad a baha múzeumokat, 3 db-ot, a rájuk kapott TTP-k: 12.199.936, 12.281.856, 12.363.776
    2025-05-10 15:39:02-kor arattál 3 db farmos múzeumot, 67.169.367 TP, 61.798.155 TP és 55.371.204 TP került jóváírásra.
    2025-05-10 15:40:26-kor arattad a 3 db Hátborzongató múzeumot; mindegyikre 2.931.489.792 TP_t kaptál.

Minden rendben a farmodon.
    Amit fontos tudni, hogy a Múzeumok TP-je / TTP-je nem rögtön aratáskor kerül az egyenlegbe, hanem csak frissítés vagy területváltás után.

genka53 és zsani_apja kedveli ezt.
  2. Lenczy

Lenczy Fórum parancsnoka

Köszönöm szépen, remélem a sok-sok milliót/milliárdot megkapom.

Othep kedveli ezt.
  3. Sagittarius69

Sagittarius69 Fórum parancsnoka

Köszönöm!

Othep kedveli ezt.
  4. nagyika5670

nagyika5670 Utánpótlás-írogató

szia az előb vettem a BAHAMÁN titok fa csomagot 199fararanyért és nemkaptam meg légyszíves nénz utána hogy mi tőrtént köszönöm nagyika5670 ID 36934228

5. Othep

Szia.

Szükséges lehet egy ki- belépés a játékból, hogy a megvásárolt dolgok a helyükre kerüljenek.
    Nem konkrétan csomagot kell keresned, hanem egy garantált, kifejlődött Fojtogatófüge-fát [​IMG]és 30 db tiki-titokfa csemetét a bahás Láda / Fa ikon alatt, a menüben.
    upload_2025-5-10_21-7-26.png

Ha esetleg így sem találod, megnézhetnéd a farmos menüben, véletlenül nem farmos csomagot vásároltál+e?
    A talányos facsemeték neve Kis Göncöl, Édes nyírfa pedig a fa [​IMG].

Ha így sem oldódik meg a helyzet, akkor kérlek, jelezz vissza, és elviszem a problémát ellenőrzésre.

Jelenleg ugyanis nincs ellenőrzésre jogosult kolléga szolgálatban, én pedig betekintés nélkül próbálok segíteni.
    Ismertető: https://board-hu.farmerama.com/threads/titokfa-a-farmra-és-a-szigetre-állandó-gazdaköri-küldetésekkel-2025-május.26303/

Dolphin kedveli ezt.
  6. kigyo51

kigyo51 Fórum ismerője

Szia!
    A kérésnek megfelelően készítettem el a képeket. Az aratásokat kézzel végeztem. A játékot kliensben játszom. windows 11 home operációs rendszer alatt.

Nincsenek rekeszes TP/TTP bónuszok aktiválva: csak egy fa termés bevételi bónusz van a rekeszben 100% termés bónusz.

Múzeum a kerge kertben:

Múzeum a Hajótöröttek partján:

Hátborzongató múzeumok a kisértet járta kúrián: Itt 2 db múzeum van.

A matricás küldetés 1200% TP/TTP a jutalmazó tárgyaknál bónusza aktív.
    Gazda: kigyo51
    ID:16990724

Ms.AbyZu és Kuzdern kedveli ezt.
  7. Dolphin

Dolphin S-Moderator Team Farmerama HU

Szia,
    benéztem Hozzád, s az alábbiakat látom:
    2025-05-10 19:50:21-kor vásároltad meg a Bahás titokfa csomagot, 2025-05-10 19:50:25-kor a farmos titokfa csomagot.
    A Bahás titokfákat („Izland” talányos tiki-fa) mind kihelyezted időközben a Zuhatagok szigetére, már arathatóak; a Farmos titokfák („Kis Göncöl” talányos fa) mind bent vannak még a ládában.
    A csomaggal garantáltan megérkezett Édes nyírfa és Fojtogató füge fáid bent vannak a dobozban, használd a keresőt a jobb felső sarokban a Fáknál, hogy gyorsabban megtaláld őket.
    Eredményes aratást!

Swartsch kedveli ezt.
  8. Lenczy

Lenczy Fórum parancsnoka

Szia! Kérnék egy ellenőrzést a Múzeum aratási értékét megkaptam-e? Megjegyzem az elmúlt hosszú hetekben sem kaptam. Ezzel mi lesz??? ID:6689151

Szia! Várom a TP-ket!

9. Dolphin

Szia,
    kérlek, figyelj rá, hogy ne írj egymás alá több bejegyzést, most összevontam őket. Sajnálom, hogy ez a múzeumod így nem ad TP-t.
    Amint írtam előző válaszomban, a hibásan működő múzeumodat továbbítottuk a Központ részére, válaszukig türelmedet kérjük. Mi ennél többet nem tudunk tenni, akár hány üzenetet is írsz a témában.
    Több lehetőséged is van:
    - áthelyezed másik területe a múzeumot, s megnézzük ott mi lesz vele
    - kicserélsz pár dekort a múzeumban, hátha egy dekor okozza a hibát
    - a múzeumot parkolópályára teszed, a dekorokat kirakod önállóan.
    Ellenőrzésem alapján ma hajnalban (2025-05-12 03:46:05) sem kaptad meg a TP-t az aratást követően.
    Türelmedet köszönjük!

Othep kedveli ezt.
  10. -Erbrow-

-Erbrow- Fórumlakó

Szia, igen próbáltam amit javasoltál. Van ahol a haladási sáv megjelenik, de nem azt a szintet jelzi ahol tartok. Lépegettem egyik helyről a másikra, és ahol jól mutatta, ott beadtam. Van valóban több lehetőség, ahol jól mutatja ott adom be. ( kicsit csiki csuki játék igy, de megjegyzem hol tartottam, ....) egyenlőre igy megy.
    Haladok, el nem veszik semmi.
    KÖszönöm a segitségedet.

Luminary kedveli ezt.
  11. Dolphin

Szia,
    köszönjük szépen a hozott képeket.
    Megtörtént az ellenőrzés, s ez alapján az látszik, hogy minden rendben van Nálad.
    Hozom az aratások adatait:
    - 2025-05-10 19:52:35-kor Baha múzeum: 7.134.400 TTP jóváírás történt.
    - 2025-05-10 19:55:59-kor farmos múzeum aratása történt, jóváírt TP: 65.091.952 TP
    - 2025-05-10 19:59:28-kor arattad az egyik Hátborzongató múzeumot, erre 7.652.840 TP-t kaptál
    - 2025-05-10 22:03:49-kor arattad a másik Hátborzongató múzeumot, erre 33.976.800 TP-t kaptál.
    Ha gondolod, holnap végezhetünk egy ellenőrzést, aktivált bónusz mellett, ugyanígy kérjük a képeket hozzá, előtte - utána, s ha módosítasz netán a rekeszekben található bónuszokon az aratások között, akkor azt is csatold mindig, hogy mi az aktív az aratás előtt. Csak azt követően törölj rekeszből bónuszt, ha már az előtte-utána kép elkészült az adott múzeumról.
    További jó játékot!

kigyo51, Luminary és Othep kedveli ezt.
  12. Othep

Kollégám bekukkantott a farmodra, s az alábbiakat javasolja:

Az első, hogy a Falu főterén vedd át a jutalmat Alice Gambstartól.
    Elvégeztél minden feladatot, de nem vetted át az érte járó jutalmakat.
    upload_2025-5-11_13-39-9.jpeg

A tárolók felszabadítására z egyik lehetőség, hogy megvárod, amíg lejárnak az újrahasznosítók és oda dobálod be a felesleges dolgokat. Ha azonnal szeretnéd, akkor 3 Főkulcsot kell venned 6 Farmaranyért, hogy azonnal indítani tudjad.

Ha nem szeretnél erre költeni, akkor törölj legalább 52-őt a kis szerszámkészletből, hogy át tudd venni az elkészült humuszt az átalakítóban.
    Több mint 300 szerszámkészleted van, ezért nincs helyed.
    Ezen a szinten csak annyi magasabb szintű humuszt, szerszámkészletet állíts elő, amit azonnal fel tudsz használni, mert egyébként csak a helyet foglalja.

Amennyiben az újrahasznosítót szeretnéd indítani velük, akkor ne egyszerre indítsd, hogy legyen mozgástered, illetve mindig legyen 10 db Főkulcs tartalékba, hogy ilyen esetben tovább tudj lépni.
    Végső megoldás a felesleg törlése, de ezt nem szívesen javasoljuk. Az a végső megoldás lehet.

A kis szerszámkészleteket ne vedd ki egyelőre az átalakítóból.

Legegyszerűbb, ha törölsz 52 kis szerszámkészletet, és átveszel 52 kis humuszt.
    Ezután már tudsz barackfát gyártani.

Amíg nincs Alpesi kerted, a virágmag is felesleges, azt is beadhatod az újrahasznosítóba. A jelenleg felesleges alap faanyagból gyárthatsz majd megint virágmagot. (De a meggyfa előállítása el fogja vinni a felesleget).

Tehát nagyon fontos a jövőben is, hogy a Gyopáron nem gumifalú a pajta, nem szabad a készleteket felhalmozni.
    Mindig annyit termelj, amennyit fel is használsz.

Ügyelj mindig a felugró csíkra, amit az előző hozzászólásomban mutattam, illetve a kis színes harangokra a Raktárban.

Sok sikert. :)

Dolphin, -ágianyu33- és Luminary kedveli ezt.
  13. ginacica

ginacica Junior szaki

Sziasztok segítség kellene valamiért az eventbe nem tudom beadni a terményt ginacica ID2407369

14. Othep

Szia.

Ha esetleg a növényválasztó felület jelenik meg, akkor nyugodtan rákattinthatsz a már választott növényre, nem történik semmi. Illetve próbáld meg újra elérni a beadási felületet.

A beadási felületet több helyről is elérheted, nem csak az event területről.
    Az eventórából illetve a Baha ültetvényen és a Főfarmon az eventbejáratokból.
    [​IMG] [​IMG] [​IMG]

De egyeseknél ha eventórából / farmról / hírekből nyitják meg a küldetést, a rossz feladatsor jelenik meg.

Ebben az esetben innen lépj be a beadási ablakhoz:

Nem ártana elvégezned egy takarítást sem.
    (CCleaner-rel, vagy süti- és háttértár-törlést.)

Ha nem találtam el a gondod, akkor kérlek, kicsit részletezd a problémát: Hová kattintasz? Miit próbáltál, mi nem megy?, stb

15. kigyo51

kigyo51 Fórum ismerője

Szia!
    A kergekertben, a világító toronynál, a házikedven kifutón, a kísértetjárta kúriában, a napraforgó dombon, a kincses szigeten, a hajótöröttek partján a nem múzeumba tett TP vagy TTP %-os sokszorozó dekorációs tárgyakból rengeteg van, amiket mindig kézzel aratok le azért, hogy a nem plusz %-os dekorációs tárgyak gépi learatásakor a lehető legtöbb pontot szerezhessem. A Paszulyon is rengeteg felhősor is amik a %-os tapasztalatpont növelést biztosítják.
    Az a tény azonban és mindenképpen hibát jelez, hogy mindenféle a fenti területeken és a rekeszekben felsorólt pontszám növelő dekorációs tárgyak, és a Paszuly aratása nélkül a kerge kertben kihelyezett múzeum:
    2025-05-10 19:55:59-kori aratásakor a jóváírt TP: 65.091.952 TP, és ez lett könyvelve.
    A kiindulási, azaz az első ellenőrzést kérő bejelentésemben jelzett aratáskor, amikor a maximális mennyiségű %-os dekorok felhasználása után a Te ellenőrzésed alapján:
    2025-05-09 16:53:42 = 23.642.432 TP lett könyvelve. Ez moderátori ellenőrzés eredménye.
    A %-os tapasztalat pont növelők nálam nem növelik a múzeumban elért pontszámot, hanem csökkentik. Miért???? Jó lenne, ha uszkve több mint 1 milliárd kijelzett és megkapható pont helyett ne csak 23 millió pontot kapjak könyvelt szinten. Véleményem szerint ez jogos kérés.
    Holnap, azaz 2025.05.12-én Hétfőn fogom megcsinálni az általad kert manővert.
    Jó éjt és szép álmokat Neked!

Gazda: kigyo51
    ID:16990724
    Szint: 242/800/25 A5, P5, L5, V5, T5. Piac:37

Utoljára szerkesztett: 11.5.25
    Ms.AbyZu kedveli ezt.
  16. macimami1958

macimami1958 Utánpótlás-írogató

Sziasztok. Hol tudok utána nézni az állatoknak? Pl. melyiket hogy lehet megszerezni

17. -gyöngy-581

-gyöngy-581 Fórum elő legendája

macimami1958 kedveli ezt.
  18. macimami1958

macimami1958 Utánpótlás-írogató

köszönöm szépen. az olvasottak alapján csak csere napon szerezhetem meg. a gekkólak érdekel. tudom hogy volt és most nem tudom hova lett, mindent átnéztem.

-gyöngy-581 kedveli ezt.
  19. Dolphin

Szia,
    azt az esetedet továbbítottuk a Központ részére, még nem kaptunk választ. Mi a Játék naplójából tudunk adatokat hozni, ennél többet nem tudunk tenni. Amikor eltérést, problémát tapasztalunk, azokat a Központ részére tudjuk továbbítani, kivizsgálásra.
    Megértésedet köszönöm!

kigyo51 kedveli ezt.
  20. Dolphin

Szia,
    ha hozol Farm nevet és Farm ID-t, megnézzük mi történhetett a gekkólak óladdal.
    További jó játékot!

Sali~*.* és macimami1958 kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.