Kérdések és válaszok - Kezdőknek és haladóknak alfórumból archivált kérdések és válaszok

Kategória: 'Segítség archívuma', témanyitó: Csocsoovb, témanyitás ideje: 16.7.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. sznekata0924

sznekata0924 Törekvő

Elnézést, hogy nem voltam elég világos.......a keverési idő !
    Eddig 76,30 óra volt, most meg 112,44 perc lett....
    MIÉRT???????
    Köszönöm
    K

2. _tHUNder_

_tHUNder_ Fórum császára

Szia!
    A Malom már nem az egész keverési időre levetítve számol, hanem minden egyes bónusznál csak annyi időre kalkulál, ameddig az hat.
    Pl. egy 12 órán át ható bónuszt nem fog felszámolni akár 30-40 órányi keverésnél, csak a hatóidejébe beleférő tápoknál veszi figyelembe, annak megfelelően is jelzi azt ki, azaz 12 órát lesz érvényben.
    Ugyanez vonatkozik egy turbómalom előfizetésre is.
    Példaképpen 1 egység szupertáp keverésével:
    • A szupertáp előállítási ideje alap esetben 10:00 óra. Minden egyéb bónusz ebből az időből kerül "levonásra".
    • Fürgemalom nyújtott levonás: 10% -> 09:00 óra.
    • Ebből még lejön a turbómalom előfizetés: 50% -> 04:30 perc
    • Ámor felhősor: 10% -> 04:03 óra
    Ne feledd el azt, hogy ez egységre vonatkozik, mindenkor azt kell szem előtt tartani, hogy ha a bónusz hatóideje túlnyúlik a táp keverési idején, onnantól már a normál idő van érvényben!

dalmata10 kedveli ezt.
  3. sznekata0924

sznekata0924 Törekvő

Köszönöm szépen.
    A turbó malom előfizetésem is megvan, ámor felhősorom is megvan, a fürge malom.....ezt hol kell megnizni, vagy aktiválni ?
    Ha a Tölgynél, akkor az is megvan - ezért nem értettem az elkészítési idő megnövekedését.
    Tudomásul vettem....ennnnnyi - és kész !

_tHUNder_ kedveli ezt.
  4. _tHUNder_

_tHUNder_ Fórum császára

Szia!
    Igen, a szupermalom a tölgyön, jól gondoltad. Ha megvan az is, akkor O.K., ez is 10%, bár ez állandó, hiszen kiváltástól örökre szól..
    Az a lényeg, hogy meg kell nézzed, mit tettél be keverésre, és annak mennyi az ideje. Mellé figyelembe kell venni az összes bónuszokat amiknek határideje van, azaz csak egy bizonyos ideig vannak érvényben..
    Ezek a következők:
    Ámor felhősor hatása 10%, de korlátozott ideig van érvényben, ami ugye a felhő lezárása után tart 12 órán át.
    Turbómalom előfizetés ideje is véges.. (konkrétat nem tudok mondani, mert nem adtál meg ID-t, hogy megnézzem a Te játékodban jelenleg mennyi van még belőle hátra).
    Mindezek figyelembevételével kell számítanod a keverési időt.
    Tehát ha a bónuszok időközben le fognak járni mint amíg a keverésed tartana, a kijelző annak megfelelően mutatja az időt.

Ezt mondjuk "kivédheted" azzal, hogy abból amit keverni szeretnél annyit teszel be, ami még befér a bónuszaid idejébe, és akkor a kedvezőbb ideig kever Neked a malom.

dalmata10 kedveli ezt.
  5. nyikasz

nyikasz Fórum-zöldfülű

Sziasztok,
    Egy kérdésem lenne a "0 percezéssel" kapcsolatban.
    A következőket próbáltam:
    Komfort talaj + Hagyma
    Bölcs tölgyön aktiválva van a rúna (az elméletileg 60% Szupertrágya hatékonyság)
    A Hagymára vonatkoztatva ki van nemesítve a "Szupertrágya-imádat", (ami ugye +25%)
    SzT előtt egy "Fehér ártatlanság" csokrot is felhasználtam (+10%)
    Akkor ez összesen +95% hatékonyság lenne - gondolom.

Miután komfort talajba elvetem a hagymát az 54:36 óra (más nemesítéseim is élnek)
    Szupertrágyázás után a 95%-al ez elméletileg lecsökkenne 3 óra alá... de nem... rögtön SzT. után 27 óra valamennyit mutat, pár másodperccel utána pedig 6:49 órát, ami így is marad. :(
    Biztos én számolok rosszul, csak nem tudom, hogy hol...

6. _tHUNder_

_tHUNder_ Fórum császára

Szia!
    Itt találsz segítséget:
    Csevegni/tapasztalatot cserélni pedig itt tudsz:

dalmata10 kedveli ezt.
  7. nyikasz

nyikasz Fórum-zöldfülű

_tHUNder_ kedveli ezt.
  8. k750im

k750im Fórum-zöldfülű

Sziasztok!

Lenne egy kérdésem. Nyertem két Tapsi füles szuper szomszédot és nem látom, hogy kaptam volna tőlük valamit is. Utána tudnátok nézni?
    Előre is köszi!

ID: 21879919
    Gazdanév: k750im

9. _tHUNder_

_tHUNder_ Fórum császára

Itt olvashatsz róla:
    Figyelem!
    Ahhoz, hogy az ajándékokat, amit a szuperszomszéd nyújt Neked láthasd, a beállításokban engedélyezned kell az ajándékok mutatása lehetőséget (amennyiben eddig nem használtad).

• Menürendszer
      • Beállítások
      • Matricás album
      • Gyors vetés
      • Növények, Állatok, Fák, Fejlesztések
      • Föld, tenyésztelep, komfort termőtalaj
      • Virág ikon, törlés, mozgatás, forgatás
    Ne felejtsd el azt sem, hogy a szuperszomszédok ajándékai hozzávetőlegesen 24 óránként érkeznek.

Ajándékok eddig:
    15.08.2015, 10:42:42# 3x szupertrágya
    15.08.2015, 10:42:42# 2x szupertáp
    14.08.2015, 23:57:53# 2x szupertrágya
    14.08.2015, 09:41:59# 2x kacsa kata sz.trágya
    13.08.2015, 10:58:43# 2x szupertrágya
    13.08.2015, 10:58:43# 3x ajándékozási engedély
    12.08.2015, 10:00:47# 3x szupertáp

dalmata10 kedveli ezt.
  10. murtaz84

murtaz84 Utánpótlás-írogató

Sziasztok! Mi van olyankor ha az ürteknős nincs az S-be sem és a kitehetők között sem, már csak az az egy kellene a felhősorra, de hiába csinálom a 10-s nem is adja.

11. Laboviti

Laboviti Fórum elő legendája

Szia!
    Segíts, hogy segíthessünk!
    Pontos ID számra, farmnévre van szükségünk a probléma kivizsgálásához, a kérdés megválaszolásához.

12. murtaz84

murtaz84ID: 12546889 köszi :)

13. Laboviti

A keresett dekorációs elem a Kerge kertedben áll. A szmogszívó társaságában.

14. murtaz84

Nagyon szépen köszönöm, meg is találtam!
    Még esetleg a legjobb barátok azt esetleg valahol nem látod, vagy azt mikor lehetett megszerezni mivel, mert az eventeket mindig szoktam teljesíteni! Nagyon megköszönnöm, ha ez is meg lenne :)

15. Laboviti

Az alábbi event során lehetett megszerezni "véletlenszerűen" az említett tárgyat: https://board-hu.farmerama.com/index.php?threads/nyári-halfogócska.12730/

16. murtaz84

Nagyon köszönöm. Akkor ez a baj, hogy véletlenszerüen lehetett és ezért nincs meg. Akkor ez igy marad hiányosan csak az a baj, hogy kerülgetni kell amikor a felhősor csinálom :) Majd hátha tud valaki küldeni ajándékozási napon.

17. hekalé

hekalé Junior szaki

Szia
    Azt szeretném megkérdezni hogy àll a lekvàrfozom 5. szintje ? Kiakadt a mutatoja. Légyszives nézd meg Koszi
    ID 17182096

18. Dalma76

Dalma76 Járnitanuló

Szép napot kívánok. Az eventben kaptam Kowhai fát. Nem találom és azt se tudom, mire való. Kérek errőlismertetőt. Köszönöm.

19. Csocsoovb

Csocsoovb Fórum elő legendája

Szia!

Mivel nincs hatodik szint, az ötödik szint mindenkinél tele csíkot rejt a szintjelzésnél.

kutyaszálló kedveli ezt.
  20. Csocsoovb

Csocsoovb Fórum elő legendája

Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.