Kérdések, amikhez nem találtál topicot (Általános témák részleg)

Kategória: 'Általános témák', témanyitó: Othep, témanyitás ideje: 20.7.17.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
 1. -Robikapa-

  -Robikapa- Fórum-zöldfülű

 2. mamarygen

  mamarygen Fórum elő legendája

  Szia!

  Az a tartalom amiről írtál, egy nehezményezett, "kieső" lehetőséget taglalja.
  Mindent elolvastál, mindent áttekintettél a játékban lévő adatokról ezzel, ezekkel a fejlesztésekkel.
  Jogos észrevétel.
  Igen, nem mindenki juthat hozzá. Az új, újabb Játékosok a régi kitételek miatt elesnek a fejlesztések egy részétől.
  Ha a továbbítás megtörténik a központ számára, akkor az észrevételeddel foglalkozhatnak a tervezők.
  A panaszkönyvben szereplő, ott megírt ilyen felvetések jó helyen szerepelnek.
  Semmi kirekesztettségi érzésnek nem kell jelentkeznie, hogy írtál erről.
   
  -Robikapa- kedveli ezt.
 3. -Robikapa-

  -Robikapa- Fórum-zöldfülű

  Szia!

  Köszönöm a válaszod.
  Akkor ha mindent jól értelmezek, nekünk semmi esélyünk sem lesz növényekkel való nullázásra, TOP-ba bejutni majd valamikor a későbbiekben, nekünk sosem lesz több százezres pajtakészletünk sem idővel, eventek sűrűsége miatt a gazdakörit sem tudjuk megcsinálni valószínűleg sosem, stb.
  Hát nem a legszebb kilátások, de úgy látom, ez van.

  Üdv: -Robikapa-
   
 4. mamarygen

  mamarygen Fórum elő legendája

  Szia ismét!

  Ilyet nem írtam, amit most lejegyeztél ok-okozatként!

  Az első felvetésedhez írtam megjegyzést.
  Most, adott időpontban ahhoz a 4 fejlesztéshez nincs mód hozzájutni! Eventes teljesítés volt a feltétel, nem a játékba tartósan beillesztett forma, pl. a maja majmok szentélyében.
  Emiatt javasoltam, helyeztem át az írásodat a panaszkönyve, a központi továbbítás érdekében.

  Van esély a növények nullázására! TOP-ba jutni is, nagy pajtakészlet is előállítható nemcsak a játék kezdetén indult farmok gazdái számára. A küldetések teljesíthetősége is adott, elérhető minden új, most kezdő játékosnak is. Időbe telik, a szinteken történő haladás nem gyors menetű.

  Kérem, gondold át, hol kerültél zavarba a fejtegetéseddel.

  A fórumon, a Fejlődési taktika topikban, de máshol is sok olyan hozzászólás, játékostól származó tanács olvasható, mely bizonyítja, mekkora lehetőségek és fejlesztési egyéni tervek állhatnak a rendelkezésre.
   
  stb_farmer, PalMa és mnkm kedveli ezt.
 5. -BombadilToma-

  -BombadilToma- Fórum elő legendája

  Szia!
  Kicsit konkretizálnám Mamarygen válaszát:
  1. Növényekkel nullázni bárki tud. Igaz, hogy csak a krókusszal (meg magas szinteken a kockadinnyével és a csapdavirágokkal), de ahhoz semmi plusz nem kell. Persze ki kell nemesíteni hozzá a bónuszokat, de ezt bárki megteheti.
  2. Sok növénynek van 25%-os szupertrágya-imádat bónusza. Ezekkel csak akkor lehet nullázni, ha rendelkezünk valamilyen szupertrágya hatását növelő eszközzel. 3 ilyen felhő van játékban, de eleinte évekig csak egy volt. Szóval nem lehetetlen, hogy előbb-utóbb jön majd megint egy ilyen lehetőség. Addig is van megoldás: a szezon eventek. Minden szezon eventben nyerhető egy szuvenír dekor, ami - ugyan csak egyetlen hétre - rendelkezik egy bónusszal. Már többször volt ez a bónusz pont a szupertrágyára ható. Ennek a megszerzése is bárki számára lehetséges, és kellő rákészüléssel (nemesítés, szupertrágya és party pörgetések összegyűjtögetése) lehetővé tesz egy nagyobb volumenű nullázást is.
  3. A TOP-os részvételhez ezen kívül ott van az állatos nullázás lehetősége is. Ehhez Virágfestés dekorok kellenek, ami megint bárki számára elérhető - szerencsével. Ezzel valójában sokkal nagyobb pajtakészletek hozhatók össze; és olcsóbban, mint a növényekkel, ahol a nullázáshoz szupertrágya kell.
  4. A gazdakör kiürítésénél a nullperc alig segítség; csak a növények kis részével lehet nullázni. Így itt mindenki ugyanebben a cipőben jár/járt.
  5. Tény, hogy egy pár hónapos vagy éves farm mindig hátrányban lesz egy tízévessel szemben. De fordítsuk meg: természetes, hogy egy régi farm előnyben van egy újjal szemben, pusztán a játékidő miatt. De az éremnek van másik oldala is. Én annak idején a 90. szintre 4 év alatt jutottam el - ma egy új farmot pár hét alatt minimális erőfeszítéssel felviszek idáig, ha akarok. Más a játék, mások a nehézségek. 2x2-es, 10 TP-t adó dekorokért eventeztünk akár több hétig is! - két területen, csatni nélkül, bónuszok nélkül... Viszont a lassabb haladás és a ritkább eventek miatt gazdagabb volt a pajtánk. Nem tudom, melyik a jobb, nem is akarok állást foglalni. És teljesen megértem, hogy az újak is vágyakoznak olyasmik után, ami már nem elérhető a játékban. De a lényeg mindig az, hogy megtaláljuk a saját játékunkat (ez független mindenkitől, itt a TOP-on kívül nincs verseny), mégpedig az aktuális körülmények között. Azt, ami élvezetet, megelégedettséget okoz.
   
 6. afranya1945

  afranya1945 Fórumszaki

  Hello!A gyopárvölggyel kapcsolatban érdeklődom. hogy hol lehet Arboréta jelvényeket gyártani?
   
 7. mamarygen

  mamarygen Fórum elő legendája

  Szia!

  A gyopárvölgyben "Bölcsesség ösvénye" található, mint ahogyan a farmon a bölcs tölgy. Rúnákkal találkozunk ott is.

  A Bölcsesség ösvényét az Ácsműhelyből érhetjük el.
  Két kapcsoló is segíthet ebben.
  Az épületnél két ikon van, maga az ácsműhely bejárata, mellette jobbra a pöttyök ikon a bölcsesség ösvénye.

  A bölcsesség ösvénye belül az ácsműhelyből is megközelíthető, bal oldalon alul a kék téglalap alakú kapcsoló is odavezet.

  A bölcsesség ösvény felosztása:
  Feloldás és gyártói jelvények kapcsoló tartozik hozzá.
  Előbb érdemes mindent átnézni, a "súgó" ? ikon alatti képeket tanulmányozni, ismerkedni a részletekkel.

  A leírásban két posztban találhatsz infókat: ITT és a következő posztban, ITT . (Katt a zöld színű szóra)
   
  stb_farmer kedveli ezt.
 8. Technics11986

  Technics11986 Fórumelemző

  Mondjuk én egy másfél év alatt keveredtem el a 90-re. Bonuszt nem használok. Gazdakőrizek dekorozok meg állatot termelek. eventet hébe hoba csinálok. De itt az is kőzre játszik kinek mennyi ideje van a játékra.
   
  Hajnaliharmat és -BombadilToma- kedveli ezt.
 9. afranya1945

  afranya1945 Fórumszaki

  Helló! ismét a gyopárvölggyel kapcsolatban: I-I es földterületetet nem tudom megnyitni hiába vanmeg az Arboréta jelvények. Felugrik az
  ablak, de nem engedi a jelölést.ID 244002208
   
 10. mamarygen

  mamarygen Fórum elő legendája

  Szia!
  Mely szinten vagy a Gyopárvölgyben?

  Mennyi fát tudsz kihelyezni a szabad - feloldott területekre?

  Mennyi "arborista" jelvénnyel rendelkezel? - a jelvény szintje szerint is ellenőrizd le kérlek.

  Az ismertetőben ezen a linken találod a területek használatát gyopáros szint alapján, valamint az egyéb feltételek megléte is szerepel a leírásban.
  Katt az ITT szóra!

  A farmod ID-száma hibás, amit leírtál.
   
 11. -Robikapa-

  -Robikapa- Fórum-zöldfülű

  Szia!

  A Te és Mamarygen válaszát is köszönöm!
  Ha megengeded pontonként reagálnék rá.
  1. A krókuszról tudtam, sokat olvasgattam a fórumot a nemesítésről, a másik kettőről nem is hallottam, nincsenek is még. Csak ugye a krókusz sem rövid érésű növény és kevés idő van az eventek mellett egyebekre, így max. ezzel várom az eventet, így lehetne növelni.
  2. Igen a szupertrágya-imádatot is átnéztem, de mint írtad önmagában nem elegendő és én nem hiszem, hogy lesz még ilyen felhő, vagy egyéb tárgy (később visszatérek erre). Szezon szuvenírje: igen, az segíthetne, de mivel mindig van valamilyen event és mi nem tudjuk, ill. nem érdekünk aznap befejezni, így ezt kihasználni sem nagyon lehet részünkről.
  3. Ólnullázás - virágfestés: amióta játszom, szinte az összes piccolo-t megszereztem, de egy sem jött belőle és többen is írták itt a fórumon, hogy amennyire jó dolgokat adott az elején, annyira visszavették mostanra (erre is visszatérek).
  4. A gazdakör ilyen feladatok mellett nem is opció, csak megemlítettem, ez jutott hirtelen az eszembe. Ugyebár, mint fentebb írtam, az eventek végett termelni nem nagyon marad idő, azt is főleg tápokhoz ültetjük. Mostani tenyésztős event is szinte lenullázza a pajtakészletünket, a szezonok is viszik bőven. De csináljuk, ahogy tudjuk.
  5. Nem is az volt a célom, hogy a régi játékosokat irigyeljem, vagy bármi egyéb. A játék indulását követő pár hónapon belül regisztráltam, 92-93-as szintig jutottam, amikor is rajtam kívül álló okok végett abba kellett hagynom. Tudom, miről írsz a 4 évvel kapcsolatban és pár tárgyra is emlékszem még (több részes bulis tárgy, májusfa + fejlesztés, valamilyen színű ufó), minimális tp értékkal bírtak a mostaniakhoz képest. De arra is emlékszem, hogy több ezres faterméssel rendelkeztem mindenből, illetve mire ki tudtuk váltani egy ólhoz a terményesét, már több száz állattal rendelkeztünk. És nem voltak színes ólak ugye, csak a Retró + és ++ segített rövidíteni. Én állást foglalnék, a régi időszak jobb volt, mindenre volt idő és nem szenvedtünk hiányt semmiből. Példának okáért: egyik event kengurut kért, volt ólam, de kirakni nem tudtam még (rengeteg ól és fa van már), így vennem kellett a piacon, ilyen régen sosem volt. Kb. másfél éve regisztráltam újra (sajnos csak a nevére emlékeztem a régi farmomnak, e-mail talán már nem is létezik, de nem is tudom milyen volt anno) és mint írtad lehet haladni. Nem erőlködtem, de már elértem a 200-as szintet. Szerintem ez túl gyors, de a megemelt szintlépések miatt kellenek a több millás tárgyak Nektek, nekünk jobb lett volna a lassabb haladás. Elégedett vagyok alapból csak nem könnyű így játszani, a mostani igen sűrű események miatt. De ez van, ezt kell elfogadni, vagy nem kell játszani.
  És végül: 2 helyen is jeleztem, hogy visszatérek erre, most megteszem. Egy oldal bevezetésekor, mindegy mit nyújt, igyekszik adni, hogy minél több regisztráció legyen, ez igaz a közben bevezetett dolgokra is, egy ideig! Ezért nem reménykedem semmi jóban a jövőben, már nem elsődlegesen ez a cél, ezt mindenki tudhatja és láthatja is.

  Üdvözlettel!
   
  -BombadilToma- és stb_farmer kedveli ezt.
 12. csi48

  csi48 Fórumszaki

  Szervusztok!
  Elnézést, ha nem ide kellett volna írnom, de piszkál egy gondolat, és nem tudom megoldani. Paysafecard-ot vettem. Ezzel az a gond, hogy ha nem használom fel 30 nap alatt, akkor 900 ft-al csökkentik a ft készletet. Ha van rajta forint összeg, akkor csak egy hónapra tudom a gyopárvölgynél az erdészt előfizetni a paysafecarddal? Nem lehet úgy mint a farmon akár 2, vagy 3 hónapra előfizetni, hogy a pénzem ne vesszen el feleslegesen?
   
  Utoljára szerkesztett: 23.3.23
 13. anett0720

  anett0720 Fórum-zöldfülű

  sziasztok!
  vivien1216 ID:11153280 farmomra nem tudok belépni, 88%-ra feltölt és utána csak futkosnak a barik ,de nem tölt be tovább,frissítek többször is,de uaz az eredmény.letöltöttem a klienset is, úgy is megpróbáltam,de nem csinál többet az sem!köszi előre is a választ
  üdv
   
 14. Ninett79

  Ninett79 Fórum elő legendája

  Szia!
  Zárj be mindent, s futtass egy CCleanert. Az hátha megoldja a gondodat. :)
   
  stb_farmer és anett0720 kedveli ezt.
 15. lovardatanya

  lovardatanya Törekvő

  Szép napot.
  Ugyanez a gondom mint Anettnek. Tegnap este regeltem egy kis farmot, elkezdtem felruházni kiléptem és azóta nem lehet bejelentkezni nekem is 88-on futkosnak a barik. Ma ismét megpróbáltam egy másikat regelni hátha csak amazzal volt a baja de ez is miután elkezdtem kezelni félórán belül megállt majd frissítés után 88-on futkosnak a barik.

  Ccleaner megvolt, sok régebbi farmomra én be tudok lépni csak erre a 2 újra nem.

  Az előbb lehúztam a windows10 SSD-jéről a gépet és csupán egyedüli merevlemezként átdugtam egy másik SSD-re amin tudtam, hogy Linux van. Itt ugyanaz! Több böngészőben is próbáltam mindkettőn- Edge, Mo.Firefox, Chróm de semmi. Bármivel próbálom akárhányszor frissítem 88-on barik, hagytam félórán keresztül is akkor is ez van. Windowson a kliensen ugyanez, a többi farmom mind ezen fut nem böngibe.

  Nekem szerencsére a főfarmommal nincs baja - egyenlőre - ide be tudok lépni valószínüleg el tudom kezdeni az eventet.
   
  Utoljára szerkesztett: 23.3.23
  stb_farmer kedveli ezt.
 16. alex0824

  alex0824 Fórumőrült

  Szia! Kíváncsiságból regisztráltam két új farmot. A jelenség nálam is ugyanaz, nálam kizárólag ezek a farmok 88%-os betöltöttségnél lefagynak bármely böngészőben! A nagy farmok "tökéletesen" betöltenek, gond nélkül lehet rajtuk játszani. Semmilyen takarítás, sütitörlés, ráolvasás nem változtat a jelenségen. Bármeddig lehet játszani a frissen regisztrált kis farmokon, de egy frissítés vagy ki be lépés alkalmával lefagynak. Szóval nyugodj meg a hiba nem a gépeddel vagy a böngészővel van, kár szétszedni, hanem a játéknál van valami gond.
   
  stb_farmer és lovardatanya kedveli ezt.
 17. lovardatanya

  lovardatanya Törekvő

  Amikor már Linuxon sem ment és itt másnak ugyanez volt már akkor meg nyugodtam.xD
   
  alex0824 kedveli ezt.
 18. mamarygen

  mamarygen Fórum elő legendája

  Szervusztok!

  Kérem, ha megoldható, legyetek szívesek a belépéssel, betöltéssel problémás farmjaitok közül adjatok minimum egy azonosító adatpárt.
  A gépeteken használt operációs rendszer verziószámára is szükség lenne.

  Köszönöm a segítségeteket előre is!
   
  alex0824 kedveli ezt.
 19. alex0824

  alex0824 Fórumőrült

  Szia!
  farmnév: te9021 ID:57319352
  Win 7 Home Prémium, Firefox 11.0.1(64bit)
  Jelenleg is talicskáznak.
  https://kepkuldes.com/images/849ab824aeb99faa1362b8c93b297b01.png
   
  Utoljára szerkesztett: 23.3.23
 20. lovardatanya

  lovardatanya Törekvő

  Új regisztrált farmok! Este és ma délelőtt.

  Felh. név: plejhusi /ID: 57319071
  """""""""": prikkchit /ID:57318015

  Windows 10 Pro / Verzió: 22 H2
  Op. rend. Buildsz: 19045.2788

  DESKTOP-O54BBLI
  Proci: AMD A10-5800K APU with Radeon(tm) HD Graphics 3.80 GHz
  Memo: 8 GB
  Rensz. Tipusa: 64 bites operációs rendszer, x64-alapú processzor

  Ez a gép (Asztali Pc) mindíg is jól kezelte a Farmeramát, elejétől fogva és a Flash lecserélése után is.