Ki is az a BackOffice?

Kategória: 'Ki kicsoda? - A csapat', témanyitó: BackOffice, témanyitás ideje: 12.1.17.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
 1. zagimichna

  zagimichna Járnitanuló

  Szia DevilMókus! Hűűha, most látom, még mennyi tanulnivalóm van! A Toma röpi módszereit mostanában volt módomban alkalmazni, de a Beko nemesítési ötletei, Réka piac elemzése , és a Csocsó pörgetési szisztémája valahol megtalálható esetleg elmentve? Szívesen olvasgatnám mindezeket esti mese helyett! ;)xD
   
  kovacsniki84, Ribiszke és DevilMókus kedveli ezt.
 2. nolina1965

  nolina1965 Fórumgróf

  És aktualizálni a neveket. Példa volt erre a Káposzta -> Fodros kel.
  Szegény Főzőpocoknak is illene végre a családi nevét használni :) Akár Kuktaegér, merthogy az is főz, viszont Szakácsegér már van... Nekem a pocokméhhel is bajom van, de lehet, h. ezzel egyedül állok. Poszméh, az igen. Van is, duci is, bár saját hajtánnyal közlekedik :)
   
  kovacsniki84, -gyöngy-581 és Ribiszke kedveli ezt.
 3. Rékuci1111

  Rékuci1111 Fórumőrült

  Szia :) akkor majd azt kell hörcsögnek elkeresztelni, és annak az arany tenyésztett változata lehet aranyhörcsög :D
   
 4. DevilMókus

  DevilMókus Fórum császára

  Szia Beko ötleteid megtalálod a nemesítési topicba és itt is .o_O Csocsótól olvashatód a kerek-kerekes csevegőbe , vagy nála is.:)
  Réka képlete amit pajta érték / piaci árhoz alkalmaz azt meg nem mondom hol találod utoljára , talán megírja.( nagyon hasznoso_O
  Egyébként biztosan van még sok minden amit az ember felvesz és észre se veszi ahogy alkalmazza.:)
  Pld Farmerogirl napi bevásárlási tippje is már alap.:) Tanulunk mindenkitől , persze hogy az jó-e vagy sem na az nem mindegy.:)
  Egyébként ezek játék felfogási tippek leginkábbo_O
  Annak alapján érdemes tanulni ami a legfontosabb.
  Például ha a zöld csíkon gyorsan haladnál akkor érdemes Csocsó játékfelfogását másolni. :)Mondjuk úgy nem fog menni , legalábbis nekem ,mint amit ő csinál( 1 nap alatt annyi tp mint amit én el se értem még:wuerg: de javít az valószínű.:)xD
   
  Utoljára szerkesztett: 2.7.20
  kovacsniki84, Ribiszke és zagimichna kedveli ezt.
 5. BackOffice

  BackOffice Team Leader Team Farmerama HU

  Szia!

  Ezt a topikot görgesd végig: >>KATT<<
  Toma írásaid megtalálod csokorba szedve a végén. Sokféle szemszögből, különféle stílusban olvashatsz összefoglalókat, tanácsokat, "menetrendeket".

  Ebben a topikban (itt Bekonál) sokszor szóba kerülnek ötletek, taktikák, de mivel itt nagyon sokféle téma előjöhet, nehéz kimazsolázni. Tényleg csak azt tudom mondani, hogy kezdd el szisztematikusan (akár visszafelé) olvasni és egy idő után rááll a szemed, hogy mikor és kinek az írására kell az adott témában odafigyelni.
  Egyébként itt is nyugodtan kérdezhetsz. Sokan olvasgatnak itt és nagy valószínűséggel, választ is kapsz.

  A fejlődési taktika topikban is érdemes körülnézni időnként.
   
  bocsika67, kovacsniki84, Kuzdern és 3 más kedveli ezt.
 6. zagimichna

  zagimichna Járnitanuló

  Köszi, Beko!
   
  kovacsniki84 kedveli ezt.
 7. -gyöngy-581

  -gyöngy-581 Fórum elő legendája

  Tudod az is kár, ha valaki véletlenül elkölt 40 millát, de már nem kezdő játékos, ha tellett rá neki.. Talán figyelni sem ár a piacon, mert kép is van a tételeknél, azok pedig azért egyértelműbbek...
  Viszont, ha egy alacsonyabb szintű kezdő játékos megijed attól, hogy nála hiba van a terepben , mert nem tud (akkor még nem tudott és főzőpocokra volt szüksége) pockot tenyészteni és így eventezni sem, ott az azért komolyabb gondot érzek. Az ilyen játékosokat vesztjük el sajnos nagyon gyorsan.
  Természetesen kapott megfelelő útbaigazítást és boldogan írta utána, hogy sikerült az egeret kitenyésztenie tovább tudott lépni az eventben..
   
  HéricsBáró, kovacsniki84 és Ribiszke kedveli ezt.
 8. DevilMókus

  DevilMókus Fórum császára

  Mível láttam foglalkoztat ez a kérdés meg kerestem 1-et.
   
  Moderátor által utoljára szerkesztve: 2.7.20
 9. zagimichna

  zagimichna Járnitanuló

  Köszííí, így megvan a mai esti mesém :) !
   
  kovacsniki84 kedveli ezt.
 10. DevilMókus

  DevilMókus Fórum császára

  Szia. Leírok néhány gondolatot ami fontos lehet.o_ONe kapj bele mindenbe.:music:Ki kell tűzni 1 célt és azzal foglalkozni.:music:
  Lehet ez a sikeres nagy eventek , gazdakör-ezen belül érdemes szakosodni hogy terményes -tenyésztős növényes stb/, tenyésztés , piacozás, zöld csík- bármi szerteágazó a játék , de 1 időbe 1 dologra fókuszálj.:)
  Na most ahhoz érdemes készíteni 1 tervet mim vano_O mi kell hozzá ? Mi hiányzik:- hogy tudom elérni mennyi idő alatt.o_O
  Ugyanakkor a játék alapja hogy mindig mindenre felkészültnek kell lenni. ;)
  Érdemes azzal kezdeni hogy alapokot készítesz mindenből : ez piac függő hogy miből mennyi az ideális szám .:music:
  Ami hiányzik azt fel kell tölteni , érdemes a pajtát a mennyiség alapján átnéznio_O
  Apropó piac. Mindig legyen egy tartalékkészlet amivel tudsz reagálni bármire ( jó ajánlat vagy olyan ami kellhet.)
  Ez a szintet érdemes tartani stabilan vagy növelni mert az árak inflálódnak.:)
  Rengeteget lehet írni mindenről , de a legfontosabb a megfelelő alapképzés és az adott időszaknak tervnek megfelelő fókusz.o_O
   
  Utoljára szerkesztett: 2.7.20
  lukimi, MamaMeseKertje, Kuzdern és 2 más kedveli ezt.
 11. zagimichna

  zagimichna Járnitanuló

  Köszi, a mostani céljaim:
  1 - elérni a 145-ös szintet, hogy nullapercezni tudjak a krókusszal, mert egyik felhőm sincs meg. Addig tulajdonképpen jól elvagyok a 8 perces rózsával.
  2 - pajtát töltögetek a piros kosárral, erre egyelőre naponta elmegy 7-8 millióm, ezért próbálok piacon eladni, mert a felhőkről napjában kb. 1 millió jön le.
  3 - nem minden eventen veszek részt (a mostani pockoson sem), viszont ami tetszik, azon teljes erőbedobással
   
  steve223, lukimi, Ribiszke és 2 más kedveli ezt.
 12. DevilMókus

  DevilMókus Fórum császára

  Jó tehát tp-kell. És töltöt a pajtát . tökéletes . itt ezt így kell.
  Nézd át a kitehetőket . Gondold végig hogy mikor aratsz biztosan. Napi 1* vagy 2* Ehhez válaszd a legjobbakat.o_O
  Érdemes 1* felhőket majd a kedvenceknél /vagy egyéb helyen/ a bónuszokat aratni sorba tp alapján. Az arany ezüst rekeszbe a legjobb bónuszoko_O, lehetőleg pinkievel. :music:
  Az eventeknél is fókuszálj a tp-re, ha nem kerül sokba főleg.:music:
  A piacot érdemes figyelni mi hullámzik ajánlat számok lejárati idők fontosak.o_O
  Pld hiába csalogató 1 magas ár ha tele van 100 óra alati ajánlattal akkor nincs kereslet .:music:
  Amiből kevés az ajánlat hosszabb távon az pörög.o_OOtt lehet érdemes termelni.;)
  Soha ne ara termelj ami megy hanem ami kelleni fog.o_O
  Ami megy azt már eladtad( pld én már nem pockozok ):music:
  Mára ennyi.:)
  1 Apró kiegészítés. A 0 percet ritkán használjuk.A napi rutinba többet érnek a hasznos nemesítések.Kell , de ha van rá lehetőség az üvegház termeljen addig is.:)
   
  Utoljára szerkesztett: 2.7.20
  bocsika67 kedveli ezt.
 13. BackOffice

  BackOffice Team Leader Team Farmerama HU

  Szia!
  Nem tudom, emlékszel-e a mentor rendszerre.
  Sok csibém kérdezte anno, hogy mivel lehet jól csp-t keresni. A leggyorsabb "a piros kosárból megveszem és azonnal sokszorosáért kiteszem" módszer mellett az volt még hatékony, hogy az "alapnövényekből" tápot kell keverni és eladni. Azzal talán még jobban lehet csp-t gyűjteni. Sokan nem foglalkoznak tyúk, vagy nyúl táp keveréssel, ezért inkább megfizetik. Érdemes körülnézned a saját piacodon, hogy az egyszerű tápoknak mennyi az ára. Hátha 1-2 milla ebből is összejön.
  A szintlépéshez pedig igyekezz minden bónuszt használni és naponta egyszer (max kétszer) csinálj úgynevezett "nagyaratást", amikor a lehető legtöbb bónuszt egyszerre aktiválod.
  Nem tudom, milyen dekor készlettel rendelkezel, de érdemes időnként felülvizsgálni a kint lévőket és lecserélni az újabbakra, amit meg tudsz szerezni eventen, cserenapon.
   
  genka53, bocsika67, lukimi és 8 más kedveli ezt.
 14. BackOffice

  BackOffice Team Leader Team Farmerama HU

  Sziasztok!

  Pár gondolat ahhoz az ámokfutáshoz, amit én most az üvegházban rendezek. :D
  Akik olvasgatnak a nemesítős topikban, látják, hogy új célt tűztem ki magamnak: az összes nemesítési bónusz elérése. Majdnem minden áron.
  Azért gondoltam fontosnak, hogy erről írjak, mert nem szeretnék követendő példa lenni.
  Kezdjük Ádámnál és Évánál.
  Az elmúlt időszakban több hullámvölgy is elért. Legyen ez való élet, moderátori szerep, vagy játékos lét. Ne gondoljátok, hogy baj lenne, csak a klasszikus "minden összejött" időszakot élem.
  Fontosnak tartom, hogy ez a játék, amit immáron 8,5 éve játszom, szórakoztasson és adjon olyan célt, amiért érdemes belépnem.

  Többen tudjátok, hogy moderátorként nem indulhatunk többet semmiféle top eventen. Tehát nincs mire tartalékolnom (se növényt, se szupertrágyát). Ez nagyon fontos momentum ebben a történetben. A pazarlást emiatt engedhetem meg magamnak. De tisztában vagyok vele, hogy mások miért őrzik, gyarapítják a készleteiket. Egyetértek velük és támogatom is őket ebben az elhatározásukban. Ezért írtam a hsz-em elejére, hogy nem követendő példa az, hogy valaki minden eszközét felhasználja a fullos nemesítésre.
  Nemesíteni fontos és szükséges, de tájékozódni kell arról, hogy mivel érdemes és kell foglalkozni. Az én célom, a helyzetem miatt speciális.

  A gazdaköröm üres. Az általam kívánt magas szintű növényt (a csodaszép mikulásvirág) elértem, ezért szintek már nem érdekelnek. A legutóbbi butuska célomat (minden tápból 11e db, teliholdasból 3e db) is megugrottam. Szükségem volt valami újabb motivációra.

  De, fontosnak tartom azt is, hogy őszinte legyek.
  Igen, tudok nulla percezni az ólakkal. Az elmúlt 2 nublont igyekeztem odafigyelve használni, a farmpengőimet pedig szupertrágyára beváltottam.
  Több helyen írtam már, hogy én minden nap végigvásárolom a piros kosarat, a növény készletem innen van. (Amennyiben ültetnem kell, azt majd külön jelzem annál a növénynél.)

  Ezzel a nemesítési őrülettel picit feszegetem a határaimat, elsősorban a türelmemét és igazi hosszútávú célt találtam benne.
  Pár napja, egyik este rászántam egy kis időt arra, hogy végiggondoljam ezt a célt, készítsek valami hevenyészett tervet. Az eddigi tapasztalatok alapján még az sem biztos, hogy sikerül, hogy ebben az évben még elérjem a célomat. Az eszközeim rendelkezésre állnak, de a végcél elérését elsősorban az befolyásolja, hogy mikor, mennyi időt tudok gépnél lenni (akár csak pár percre).

  13 napja 412 bónuszom volt. Ma 465 van.
  Hol vagyok még a végétől! Ami az én szintemen 1197. De még Toma 670 körüli bónuszával se vagyok köszönő viszonyban sem.

  A korábbi 412 bónuszomat tudatosan csináltam, de takarékosan. Odafigyeltem az érésidő rövidítésekre, a szerszámos bónuszokra. De nem rövidítettem, vagy csak nagyon extra esetekben.
  Sokat olvasgattam a fórumon a tanácsokat ezekről és igyekeztem minden szóba kerülő növényt kinemesíteni.

  Most viszont mindenféle tudatosság nélkül, akár kívánságműsor (lásd nemesítős topik) alapján, vagy pillanatnyi hangulat alapján csinálom. (A kívánságműsorhoz egyébként bárki csatlakozhat személyenként 3 növény megnevezésével.)

  Nem írok naplót. Nem figyelek arra, hogy milyen kategóriájú növény, vagy melyik cserép mit hogyan ad, mert sztem a nagy számok törvénye alapján úgyis egy átlag jön ki.
  Ha belekezdek egy növénybe, végigviszem. Csak abban az esetben cserélem le másikra, ha elfogy a készletem. Igen, már erre is volt példa.
  A nemesítős topikba viszem az induló mennyiséget és a végeredményt is képekkel.
  Csak szupertrágyával rövidítek, de azzal nagyon. Farmaranyat nem ér meg a célom, tehát azzal nem fejeztem be eddig sem és ezt igyekszem tartani.
  A türelmemnek igazán jó edzése ez az új játék. 8):)

  Mindezek mellett továbbra is azt gondolom, hogy a nemesítés, mint napi rutin nagyon-nagyon fontos. Annyira, mint a piros kosár.
  Olyan eszközt készítünk magunknak, amivel eredményesen lehet felröpizni. Nulla percezés, szupertrágya, Pannik és valódi pénz nélkül. Aki ezt belátja és tesz érte, hosszútávra bebiztosítja a saját (felröpis) eventjeinek sikerességét.
   
 15. Ribiszke

  Ribiszke Fórumfelvigyázó

  Szia,
  gratulálok! jó nagy célkitűzés. :)
  Ha 13 nap alatt csináltál több mint 50 bónuszt, akkor legkésőbb februárra ki is takarítod az üvegházat. :p:)
  Én most gyékényt tettem be meg málnát felváltva, a tollgyűjtő robotkéz miatt. A fakalapácsot megoldotta a hajdina, a gyaluk jönnek a ládákból és gondolom, majd röppennek is. Így most a robotkéz a szűk keresztmetszet.:music:

  Szerintem két dologról írsz itt a posztodban, mert oké, hogy a felröpik miatt kellenek a minél rövidebb érések, de a vetőtábla első oldalán lévő növényektől ilyet azért nem érdemes várni. Azok csak a gigantikus üvegház-ürítős vállalkozás részei lehetnek.:) Ha minden rekesz ki van váltva a nemesített növényeknél, akkor sem hiszem, hogy valaki majd zellerrel vagy babbal akar felröpizni.
  És ha már ez is meglesz és még a mostaninál is sokkal türelmesebb leszel, akkor milyen nagy projektbe fogsz? :)
   
 16. BackOffice

  BackOffice Team Leader Team Farmerama HU

  Szia!
  Igazad van a vetőtábla első oldalával kapcsolatban. xD Nem véletlenül hagyom azokat a végére. Néhányat régen a szerszámos (fa és szög) bónuszok miatt megcsináltam, azóta nem foglalkoztam azzal a résszel.

  Az utolsó kérdésedre nem tudok válaszolni. Van valami (őrült) ötleted? xD
   
  tina07141983, genka53, DevilMókus és 2 más kedveli ezt.
 17. Ribiszke

  Ribiszke Fórumfelvigyázó

  Még gondolkodnom kell rajta.
  Lehetne valami meditatív dolog. :music::) Én szeretem nézni, ahogy a saláta kibontakozik a farmon.... esetleg ugyanez a mikulásvirággal, aztán amaránttal? xDxD
   
 18. bocsika67

  bocsika67 Fórummogul

  Szia!
  Végig olvastam,nagyon hasznos volt!
  Köszönöm!
   
 19. Kuzdern

  Kuzdern Fórum admirálisa

  Szia! Zsu. én támogatlak, én is nemesítgetek, de csak kis szinten...mindent bele alapon kitartást neked.:D
   
 20. sosoump

  sosoump Utánpótlás-írogató

  Tisztelt Team Leader!

  Nagy éreklödéssel olvastam soraidat. Nagyon köszönöm. Bistos sokan tudják azt, hogy Neked mit szabad és mit nem szabad
  csinálni. Most már én is tudom. Néhány gondolatom ezekhez. Nem szeretnék a helyedben lenni. Számomra nincs az az erkölcsi/
  financiális juttatás amiért Veled cserélnék. És még az is hozzá jön, hogy türöd a sok "bocs" buta kérdést/értelmetlen
  hozzászólást. Türelmes vagy körültekintö és jó indulatú.

  Ebben az értelembem kérlek NEMESÌTS tovább!! Remélem, hogy sok gazda a véleményemet osztja