Ki is az a BackOffice?

Kategória: 'Ki kicsoda? - A csapat', témanyitó: BackOffice, témanyitás ideje: 12.1.17.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
 1. vízöntő

  vízöntő Fórum hercege

  Hiszek NEKTEK!!:)
   
  jófarmerlány, Sali~*.* és Kuzdern kedveli ezt.
 2. HéricsBáró

  HéricsBáró Fórum elő legendája

  Szia
  Régebben szerettem a honfoglalót , mert egy idő után ismétlődtek a kérdések , és folyton én nyertem .
  Aztán gyűjtöttem valami pontokat közben , de nem láttam át , mire lehet költeni .
  Abbahagytam .
  Majd egy kis idő múlva visszatértem , de mintha alapjaiban változott volna meg . Nagyából uyganaz volt , de mégse

  ----

  Ez a felhők tetszenek . Üres felhősor csomagok ajánlata - 2021. január :inlove:
   
  Sauvage és -BombadilToma- kedveli ezt.
 3. Kata_rzis

  Kata_rzis Fórum admirálisa

  Szia! Szuper vagy! Nagy segítség! :)
  A jobb klikk - újraküldés helyett nem lehet valami billentyűkombinációt nyomogatni? Látom, hogy az Újraküldés szóban alá van húzva a k betű, de a Ctrl+k sajnos nem működik. Egyéb ötlet?
  Üdv, Kata
   
  -vadocka70- és Koppi kedveli ezt.
 4. Wolf[Black]

  Wolf[Black] Fórum admirálisa

  Szia!
  Rá kell kattintanod az adott továbbítandó kérésre, és rá kell jobbklikkelned és megnyomi a K betűt. Mindenképp jobbklikkezni kell.
   
  Sauvage, vihence, -vadocka70- és 3 más kedveli ezt.
 5. Koppi

  Koppi Fórum elő legendája

  A kliensnél alkalmazható ez a kerék módszer ? (Gyors pöri.)
  Vagy csak a sima böngészőnél fut így ?
   
 6. pecástündér

  pecástündér Utánpótlás-írogató

  Kedves FarmSámán!
  Annyira vártam már ezt a posztot. :)
  Nagyon sok játékos nevében teljes szívemből köszönöm az útmutatásodat, fantasztikusan működik Chrome, Edge, Firefox böngiben is. :)
  További szép estét, jó játékot kívánok mindenkinek![/QUOTE]
   
  Sauvage, nyuszi63 és Kuzdern kedveli ezt.
 7. swarek

  swarek Járnitanuló

  Ha szabad hozzászólni a témához:
  Minden játékos olyan célt tűz ki magának a játékban, olyan elemeket használ a megengedett kereteken belül, amilyet akar. Ezt elvitatni senkinek nincs joga. Ahogy arra sincs joga másnak, hogy megmondja egy játékosnak, hogy mire használja fel azt, amit eddig elért a játékban, vagy hogy neki bárhol is tetszelegnie kellene képviselve bárkit is, vagy bármit is saját magán kívül. Amit elért a játékban, az az ő sikere, ő dolgozott meg az eredményéért, és nem más. Éppen ezért joga van ahhoz neki is, hogy eldöntse meddig kíván játszani a játékkal, van e számára még bármi vonzó is benne. És kiváltképp nem kell tetszelegnie, vagy mutogatnia a sikereit se az ország előtt, se a világ előtt másokért, vagy mások kérésére.

  Könnyebb lenne türelmesnek lenni, ha nem hónapok óta azt kellene hallgatnunk, hogy legyünk türelemmel, meg bízzunk abban, hogy idővel minden jobb lesz. Az még úgy hány hónap lenne egyébként? Mert simán várok, csak akkor elsőnek érjük el azt, hogy egy normál keddet sikerül összehozniuk lassulás, akadozás, és hibák nélkül. És közben nem idegelik a játékosokat eventekkel, pláne nem egyszerre kettővel is párhuzamosan, hogy aztán még belépni se nagyon tudjon az ember a játékba, mert összehullik.
  Én tényleg várok, csak akkor legyen alap játék, eventek ne. Ha az alap klappol, nincs hiba, nem gond az aratás-vetés, látom, hogy mit aratok, akkor jöhetnek az eventek. De úgy, hogy az alap is hibás, és még arra rátolják az eventeket is, az sokaknál kicsapja a biztosítékot. Itt a mai példa is, egyeseknek nem volt eventgazhoz mag...Reakció a BP részéről: Várjanak, majd megkapják. Köszi. Csak éppen bukja a napot, és a kiszámolt pontos aratásait. Ezzel pedig neccesen lesz meg majd az event, ha ugye szeretné az összes dekort. Legalább lenne hosszabb az event, és akkor belefér egy-egy ilyen pár órás késés azoknál, akik nem kapnak eventgazhoz magot, és így a csúszás miatt nincs lehetőségük az időben ültetésre meló miatt. De nem, ilyen fel sem vetődik, oldja meg a játékos ahogy akarja....
  Erre azért igen nehéz azt mondani, hogy okés, vagy hogy türelmesen vár, mert másoknál eközben meg rendben ment a dolog. Én alapból 4 előtt már be sem nézek event indulás napján, mert úgy is mindig van valami, ami miatt nem megy rendesen. Így minimalizálom, hogy felidegesítsem magam jobban. Viszont ezt sem lehet türelmesen csinálni a végletekig.
  Még várok, még nem fogyott el a türelmem, de ha továbbra is az lesz a menet, hogy az event hibás, viszont vegyél szupertrágyát, FA-t, meg még pár akció simán élesítve, akkor valszeg elfogy a türelmem nekem is.

  Ez egyébként most komoly??? :
  http://prntscr.com/wmsp5a
  Viccesnek semmiképp nem nevezném. Az ilyen "poénkodás" helyett inkább javítsák a hibákat, ha lehetne kérni.
  Köszönöm.

  Ha túl sértő a BP számára az írásom, akkor töröljétek, mert a modiknak nem akarok problémát ebből.
  Mindenkinek sikeres játékot.
   
  Anulu73, Norella404, k.a.t.i és 6 más kedveli ezt.
 8. -BombadilToma-

  -BombadilToma- Fórum elő legendája

  Szia!
  Kliensben nem működik, csak böngészőben.
   
  Sali~*.*, -vadocka70-, Koppi és 3 más kedveli ezt.
 9. Grizzlyng

  Grizzlyng Utánpótlás-írogató

  Talán néhányan emlékeztek rám 2010-2011-ből. Mondhatjuk, hogy kb. fél éven át elég sokat nyomtam itt a latban. Majd más vizekre eveztem. De ez régen volt. Most újra ide állok egy sommás, összefoglaló jellegű véleménnyel. Úgy vélem, nincs akadálya, mivel Zsu jóvoltából már más idők járnak.

  Már Neumann János és a lyukkártya idején is nyilvánvaló volt a programozók számára, hogy egy szoftver hasznavehetősége szempontjából kritikusan fontos, hogy kényelmes adatbeviteli eszközt adjunk a felhasználó kezébe. Ennek jegyében találták fel többek között a billentyűzetet, az egeret, és az érintő-képernyőt.

  A BigPoint 2021-ben ötven évet ment vissza az időben, amikor elmulasztotta megoldani olyan alapvető adatbeviteli eszközök használatát a Farmerama nevű programjában, mint az Enter és az Escape billentyű. Amikor komputer programmal akar valaki pénzt keresni, akkor a lehetséges legnagyobb hiba nem törődni a fizető felhasználó kényelmével. Maximális prioritást kellett volna adniuk ennek és más hasonló hiányosságoknak. Ilyen tényezőkön múlik a termék megítélése, és következésképpen a cég sikere és bevétele. Ketyeg az óra annak a vállalkozásnak, amik ennyire szembe megy az elemi üzleti ésszerűséggel.

  Van még egy (költői?) kérdésem is. Nem lehetne a farmos játék azoké, akik nem csupán a fejőstehenet látják benne?

  (Ezek a BP-vel kapcsolatos, globális stratégiai gondolatok a témájukat tekintve valójában nem Zsu maszek topicjába illenek. Azért választottam mégis ezt a topicot, mert itt mintha tovább élnének a szokatlan írások, mint másutt a fórumon.)
   
  Zatini, Anulu73, Norella404 és 24 más kedveli ezt.
 10. Koppi

  Koppi Fórum elő legendája

  Köszönöm, pedig elkövettem mindent. Akkor ezért.
  Némi segítséget kérnék.
  Ha megnyomom az F12 billenytűt, nekem a fényerőt hozza ki..(Lap-top ról játszom)
  Beléptem a Chrome-al, eljutottam addig, hogy megjelenítsem azt a bizonyos alsó táblát, de nekem nem alul, hanem jobb oldalon tünt fel.
  Így meg voltam lőve....nem tudtam ugyanis szinte semmit sem csinálni, sőt ráadásul a fél képernyőm is zöld színű maradt. Csak az segített, hogy bezártam a böngészőt.
  Tehát, hogyan tudom alulra tenni azt? Segítsen valaki....
   
  Utoljára szerkesztett: 13.1.21
  Sali~*.*, Kuzdern és -ágianyu33- kedveli ezt.
 11. -ágianyu33-

  -ágianyu33- Fórum ezredese

  Szi
  Szia Maci !

  Ha ez megnyugtat, van Zsutól egy igéret, miszerint ha nyer a lottón, megveszi a BP-t.
  Azt hiszem., akkor mindenki jól járna és elégedett lenne ::))
  Itt mindenről lehet beszélgetni normális kereteken belül.
   
  Utoljára szerkesztett: 13.1.21
  Fuhur, farmerogirl, Sauvage és 8 más kedveli ezt.
 12. parrahviki12

  parrahviki12 Fórum nagymestere

  Üdv újra itt, Maci!
  Teljes mértékben egyet értek az írásoddal, egy kocsmában is akkor van visszajáró vendég, ha olyan kiszolgálást kap. Ellenkező esetben lehúzhatják a rolót.
  A mai (számítógépes) világban alapvetés, hogy használni tudd azt, ami előtted van, jelesül a billentyűzetet, illetve annak minden gombját.
  Mi jelen esetben csak bízni tudunk abban, hogy ha némi "spéttel" is, de megoldják ezt a nem is oly lényegtelen problémát. Addig nyaljuk a fagylaltot, nyeljük a gombócot, nem tehetünk mást...
   
  Anulu73, Mica67, Sauvage és 5 más kedveli ezt.
 13. PalMa

  PalMa Törzsjátékos


  Nekem már jó ideje motoszkál az agyamban, hogy össze kellene fogni a játékosoknak, részvénytársaságot alakítani és megvenni a Bp-t közösen. :D Az más kérdés, hogy mennyire lenne kivitelezhető a dolog... ez inkább csak olyan álmodozás részemről, aztán eccercsak bilibe nyúlok és felébredek. xD:music:
   
  Fuhur, Mica67, Koppi és 6 más kedveli ezt.
 14. -BombadilToma-

  -BombadilToma- Fórum elő legendája

  Szia!
  A laptopon a billentyűzeten találsz egy Fn gombot, amit nyomva kell tartanod, ha az F12-t nyomod le (egyébként nem is minden laptopon van F11 és F12); illetve beállítás kérdése, hogy az alapértelmezett a funkcióbillentyű vagy a laptop-funkció legyen.
  A Chrome-ban a ... menüt kinyitva választhatod a További eszközök menüpontot is, onnan is aktiválható a Fejlesztőeszközök ablak; sőt, ahogy a menüpont mellett olvasható, a Ctrl-Shift-I is kihozza.
  Ennek az ablaknak is van egy három pöttyös menüje, és ott a legfelső, Dock side menüpont ikonjaival tudod beállítani, hol legyen az ablak helye. Elképzelhető, hogy nem egy, hanem két ablak nyílik meg, alul van még egy Console ablak is; ezt bezárhatod, mert csak zavar.

  Még annyit tennék hozzá, hogy ha jobb oldalon van az ablak, akkor is tudod használni FarmSámán módszerét; sőt, még talán jobb is abból a szempontból, hogy nem takarja a Farm ablakát.
   
  Utoljára szerkesztett: 14.1.21
  vihence, nyuszi63, Havasi_Gyopár és 4 más kedveli ezt.
 15. swarek

  swarek Járnitanuló

  Anulu73 kedveli ezt.
 16. Koppi

  Koppi Fórum elő legendája


  Szia !
  Igazán köszönöm kedves Toma a válaszod. Sikeres volt a dolog félig a Firefoxon. De utána lefagyott rendesen.
  (Valahogy nincs kibékülve a gépem ezzel az uj platformmal, így a Chrome-ot részesítem előnyben, de ott az a gondom, hogy angol nyelven jelenik meg minden.) /Így 68 évesen már nem valószínű, hogy megtanulok ..../
  Át lehet e állítani a nyelvet magyarra azon az oldalon?
   
  Vadóc, -BombadilToma- és -ágianyu33- kedveli ezt.
 17. BackOffice

  BackOffice Team Leader Team Farmerama HU

  Sziasztok!

  Tudjátok jól, nem a levegőbe beszélek. Játszom a játékkal. Hogy milyen szinten és milyen taktikával, az nem fontos. Csak azt akarom hangsúlyozni, hogy nem partvonalról kiabálok be a pályára.

  Igen, kínlódok én is a játékkal. Igen, én is mondok csúnyákat. Igen, este már én is lecsaptam a laptop tetejét, amikor harmadszor szállt el egy levelem.
  A saját bőrömön érzem minden nehézségét, a megszokott kényelmi funkciók hiányát.

  Nem, nem vagyok a BP embere.
  Tudjátok jól azt is, hogy mi nem vagyunk alkalmazottai a cégnek, a saját otthonunkban, a saját gépeinkkel és a saját szabadidőnkben kínlódunk minden "ostoba" kérdéssel, minden váratlan hibával, minden méltatlankodó, nyafogó játékossal.
  Ez egy dolog.
  Azt azonban elmondhatom minden kollégánkról, hogy ezt a munkát azért csinálja, mert szereti nem csak a játékot, de általában a játékosokat is. Az, hogy vannak időnként bicskanyitogató helyzetek a fórumon, azon túl tudunk lépni.

  Az, hogy a saját otthonunkban és a szabadidőnkben csináljuk ezt a munkát, azt is jelenti, hogy korlátozottak a központtal való kapcsolati lehetőségeink. Néhány emberhez van ilyen-olyan csatornánk, de ennyi az össz.
  Amikor nekünk van időnk, akkor a központosoknak éppen nincs munkaidejük. Hiába csapkodjuk az asztalt hétvégén, nagyon kevés segítséget kapunk (kivéve az agyon dicsért görög kolléganőt).
  Hogy az általunk adott visszajelzések azokon keresztül, akiket mi elérünk, eljutnak-e oda, ahová kell, nem tudjuk. Mondhatom én, hogy mi jeleztük a központnak, ez csak azt jelenti, hogy X-nek vagy Y-nak továbbítottuk. Hogy onnan mikor és hogyan megy tovább, nem tudjuk. Sőt azt sem, hogy egyáltalán továbbmegy-e.

  Hogy a központban mikor milyen döntések születtek és miért, ezt sem tudjuk. Ezért azt sem tudjuk kijelenteni, hogy melyik döntésük rossz és melyik nem. Ezt sok játékos Magyarországról mégis megteszi, mintha ismerne minden körülményt a központban. Lehet, hogy x és y játékosnak vannak ilyen-olyan tapasztalatai döntéshozatalokról, rendszer átállásokról, de egyiket sem a Bigpointban szerezte és főleg nem a Farmeramaban.
  Azt tudjuk, hogy Magyarország a 10millió szakértő országa. Nálunk divat a sommás megállapítások világgá kürtölése és ennek a 21. századi social media és egyáltalán, a botrányra éhes média nagyon jó táptalaj.
  Kérem, hogy legalább itt ne ossza az észt mindenki, hiszen az igazság tuti, hogy nem nála van! (Ezt nem tudom a fórum minden pontján mindenkinek leírni, akinek szólna..... Csak itt kürtölöm világgá, hogy egyesektől már a gyomrom kevereg, amikor jönnek a nagy szakértelmükkel megmondani a nagy büdös igazságot. Kár, hogy nem látják, hogy milyen bizonyítványt állítanak ki magukról az ostobaságaikkal. Zárójel bezárva.)

  Mi óvakodunk attól, hogy a BP egyes döntéseit bíráljuk. Olyan sokszor elmondtam már, sose jártunk az ő cipőjükben.
  Mi annyit teszünk, hogy visszajelzést adunk a játékosok hangulatáról, a hibákról és azok következményeiről, illetve javaslatokat teszünk, hogy szerintünk mi segítene bizonyos helyzeteken. Volt rá számos példa, hogy ezek sikerültek, de sokszor futottunk zátonyra.
  Arról is beszéltem már itt-ott, hogy megyünk, mint a tank és gyakran feszegetjük a pofonládát a központban.
  A kollégákért anyatigrisként harcolok. Lásd ezt az ostoba szokást, hogy karácsonyra kapunk Rackó felhőket, tönkretéve az összes moderátor ünnepi készülődését és ünnepét.
  A hibákat elszenvedő játékosokért ugyanúgy kiállunk mindannyian. Akinek csak tudunk, még személyes kompenzációt is kiharcolunk.

  Az escape és az enter billentyű fontos, tudom, mert én is használom. De talán érdemes lenne pár lépést hátralépni. Nem olyan régóta ismerjük az escape-es pörgetést. Anélkül is játszottunk 6-7 évet biztosan. Jah kérem, a jót könnyű megszokni.
  Az enter használatát pedig elég sokat kellett tanítgatni a fórumon, mire néhány játékos ráérzett az ízére. Legyünk őszinték, ez sem a nagy tömeg napi rutinja.

  Értem, hogy ilyen helyzetben különösen idegesítő pár kényelmi funkció hiánya. Ide sorolhatnám még a dupla kattos egeret is.
  De amikor a MAC-et használó sok játékos a farmjához sem fér hozzá, akkor inkább az ő érdeküket képviselem minden más billentyű előtt.

  A posta úgy c@r, ahogy van. Ez is többeket érint, mint az említett billentyűk.

  Csak azt szeretném érzékeltetni, hogy értem és érzem én is ezt a billentyű a problémát és minden lehetséges helyen jelezzük is, de célszerű lenne ezen a problémán kicsit "túl látni".

  Azt is érzékelem, hogy mióta csak unity van, egyfelé tudnak koncentrálni a Központban. Eddig flash-ben és unityben ugyanúgy meg kellett mindent csinálni. Bízom benne, hogy most csak egy hibalistára koncentrálva, lépésről-lépésre haladnak majd mindennel.

  Valóban nem tudunk minden buksit megsimogatni, nem tudunk mindenkit megnyugtatni, nem tudunk mindenkit biztatni, nem tudunk és már nem is akarunk mindenkit türelemre kérni.
  Azt láthatjátok, hogy a fórumon engedjük a háborgást, a panaszkodást, csak extra esetekben lépünk közbe. Érezzék a játékosok, hogy kimondhatják, ami bosszantja őket. De nem válaszolunk mindenkinek. Értelme sem lenne.

  Itt zömében felnőtt emberek játszanak, akik elvileg tudnak bánni az érzelmeikkel, az élethelyzeteikkel és elvárható tőlük a kulturált viselkedés is.

  Nagyon örülök annak, hogy ide egyre többen jöttök, mert érzékelitek, hogy itt van helye (szinte) mindennek. Figyelmesen olvasom az írásaitokat, akkor is, ha napokig nem válaszolok. Odafigyelek arra, amit írtok.

  A rendszeres és az ad hoc visszajelzésekben sok mindent továbbítunk. Figyeljük azt is, hogy a többi országból mit hoznak be a közösbe a modi kollégák. Azonnal odaállunk, ha úgy érezzük, hogy támogatandó az ügy.

  Az, hogy ki milyen érzelmekkel viseltetik a BP iránt úgy általában, az kiolvasható az írásaiból. De az, hogy itt vagytok, beszélgettek, és egyáltalán, hogy játszotok, azt jelenti, hogy még mindig több a megtartó erő, mint a bosszúság.
  Szívből kívánom, hogy ez sokáig így maradjon!

  Gyertek!

  Játszani, beszélgetni, jól megmondani, okoskodni és elgondolkodni a másik/mások szempontjain. Ilyen sorrendben. 8):)

  Köszönöm, hogy vagytok! :inlove::inlove::inlove:
   
 18. -Kicsi21-

  -Kicsi21- Fórum-zöldfülű

  Mi köszönjük /legalább is én / hogy vagytok Nekünk, hogy kitartotok,segítetek Mindenben! Úgy gondolom, hogy kevés országban van a játékosoknak olyan szuper moderátor csapata, mint nekünk, igazán Büszkék vagyunk/lehetünk Rátok!
  Köszönet a munkátokért! :)
   
  Lizikertje, vihence, Vadóc és 9 más kedveli ezt.
 19. Koppi

  Koppi Fórum elő legendája

  Szia Zsu !
  Ismersz, hogy sokat morgolódok, de miután szeretem e játékot, ami szinte az életem része lett a 10 év alatt.
  Kitartok, jóban-rosszban. Nem síránkozom, a véleményem az, hogy majd összejön rövidesen...
  Csak a farmtalit hiányolom erősen, ám bízok benne lesz a nyáron belőle valami...
  Szerinted ? :):)
   
  PalMa, rozo52, -ágianyu33- és még 1 ember kedveli ezt.
 20. -BombadilToma-

  -BombadilToma- Fórum elő legendája

  Nem tudod ezt a részt magyarítani. Alapvetően, akiknek ez szól, azok a "szakértők", nekik nem idegenek az angol kifejezések. Pont ezért hoztam képet, hogy lehessen látni, a Chrome-ban hogy néz ki az, amit a magyar Firefox kapcsán FarmSámán leírt. Ő sem véletlenül a Firefox-ot javasolta. A megoldás így is picit necces, hát még ha a laikusok egy számukra idegen és érthetetlen nyelvvel is szembesülnek.
  Neked - és mindenki másnak, aki hasonló cipőben jár - azt javaslom, hogy az ilyen sok pörgetéses játékokat - ha belevágtok - a Firefox-ban végezzétek. Utána lehet menni Chrome-ba, Edge-be, kliensre, akármelyik másik kedvenc böngészőbe. Hiszem, hogy egyszer csak visszakapjuk az Esc-et, és akkor visszakapjuk a megszokott pörgetéseinket is. Addig pedig egy kis alkalmazkodás kell minden téren.
  Ha nem lehet zökkenőmentesen kibontogatni a ládákat, akkor hadd gyűljenek. Ha nem megy az eventezés, akkor ki lehet hagyni egyet kettőt. Nem muszáj százakat pörgetni naponta, csak annyit, hogy ne vesszenek kárba. Olvasom a nublonokkal kapcsolatos hibákat, így - bár előzetesen terveztem egy kis nullázást - ezt most kihagyom. Sorolhatnám még.