Visszajelzés Kockás-mocsár történetei - eventcsevegő

Kategória: 'Aktuális témák megbeszélése', témanyitó: Ableotory, témanyitás ideje: 16.7.25, 09:00.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
?

Mennyire tetszett az event? Kérjük, értékeld!

Szavazás lezárása: 16.2.26, 06:54.
  1. 1

2. 2

3. 3

4. 4

5. 5

6. 6

7. 7

8. 8

9. 9

10. 10

Az eredmények csak a szavazat leadása után láthatóak.
  1. libuskafarm

libuskafarm Fórum admirálisa

Szia. Köszönöm.
    Ha így indítjátok az ismertetőt, mindjárt másként áll hozzá az ember. Nektek is egyszerűbb, nekünk is. Ezen kívül úgy is csak a résztvevő terület és a növény, állat, tenyésztés a lényeg. A többi csak cullang.
    Ez után lehet részletezni annak, aki kíváncsi rá. Végülis úgy is az elindításkor derül ki a kedv vagy nem kedv :) Ha túl macerás, adhatnak kacsalábon forgó bármit is, otthagyom.
    Nem vagyok magam ellensége, ha túl bonyolult vagy agyament és zabálja az időmet :)

lovardatanya, rencsike982 és soresne kedveli ezt.
  2. farmer_puma28

farmer_puma28 Fórumelemző

Volt már hasonló bonyolútnak tűnö event nem olyan túl régen a teliholdas területen,és simán meg lehetett csinálni:)

lovardatanya kedveli ezt.
  3. -BombadilToma-

-BombadilToma- Fórum elő legendája

Szia!
    Szerintem félreértettél (vagy már továbbgondoltad, és arra írtad a reakciót - velem elő szokott fordulni). Nem dorgáltam meg senkit azért, mert nem tetszik neki egy bonyolultabb event. Csak szembeállítottam két ellentétes elvárást (nem jó az új, de az sem, ha nincs új). Arra is utaltam, hogy az ítélet már az ismertető egyetlen átfutása alapján megszületik.

Igen, sokan szeretik az egyszerű eventeket. De hányszor derült ki, hogy egy bonyolult ismertető egyszerű, játszható, jó eventhez készült? Szerintem ez az event sem bonyolult. Még csak nem is agyalós, bár talán annak látszódik. Ableotory is írta fentebb (és én is így gondoltam-gondolom), hogy a kockázásban elenyésző a valódi döntési lehetőségünk. Nemigen lesz nagy taktikázás, hogy mit szeretnék nyerni, és aszerint dobálok. Majd a rendszer véletlen-generátora megmondja mit szeretnék nyerni, jobban tudja nálam... Talán a tartalékolt bónuszokkal lehet ezen egy kicsit változtatni, de majd kiderül mekkora lesz ez a mozgástér.
    (Azt hiszem, nem is az egyszerű eventeket szeretik azok a sokak, hanem ha egyszerű a játék. Ha nincs benne kényszer. Ha nem kell centizgetni, nem kell kényszeresen belépni, nem kell számolgatni, nem kell egy rosszul működő játékkal kínlódni. Ha nem kell órákig értelmezni a játékszabályokat. Ha minden világos, észszerű és könnyen kezelhető. Az előbbi szempontokat figyelembe véve a végtelenül egyszerű eventgaz-malomtermék eventek is lehetnek bonyolultak.)

Másrészt. Ez egy kéthetes event. Aminek van előnye és hátránya. Egy faék egyszerűségű eventet nem lehet két hétre elhúzni, mert unalmas lesz (gyorsan le kell tudni, hogy lehessen mást csinálni, de akkor miért kéthetes?). Majd meglátjuk, de lehetséges, hogy ez az event nem válik unalmassá - mindenesetre nem lehet nagyon hamar letudni; viszont nincs kényszerbeléptetés, mint az eventes területen. Nem is foglal sok területet, lehet mellette mást is csinálni. Én abszolút pozitívan állok hozzá (bár vannak dolgok, amik kevésbé tetszenek, de mint már sokadszor írom: meglátjuk...).

Hahacska, GA-BI-O-Farm, Othep és 22 más kedveli ezt.
  4. *Lúdanyó*

*Lúdanyó* Törekvő

Ezt mindenképpen játsszátok le majd valahogy, mert sok játékost elriaszt a (szerintem) túl bő lére eresztett ismertető. Olvas, olvas csóri, aztán néz ki a fejéből, hogy most mit akarhatnak tőle. És már meg is hozta a döntést: nem csinálom. Pedig egy pár soros lényegre törő ismertető után nem szaladna el az ellenkező irányba, hanem nekiállna és csinálná. (igen, valahol emögött a nemcsinálomtúlbonyolult mögött ott van az is, hogy sokan még mindig a vetek-ültetek sémánál ragadtak le és nem tudnak vagy nem akarnak gondolkodni...nem fejlődnek a játékkal)
    :)

Ps: mivel írtad, hogy mindennek benne kell lennie az eventleírásban, akár úgy is lehetne (nem tudom, csak totózgatok), hogy előbb a pár soros lényeg és utána a "kibontás". Tudod, mint egy iskolai fogalmazás...:D)

5. -BombadilToma-

-BombadilToma- Fórum elő legendája

Hogy egy picit másfelé elkanyarodjak: az új fa biztosan a Bahára érkezik majd? Az eventben oda tehető, de az is lesz a végleges helye? Valahogy ez nekem furcsa, több szempontból is sokkal inkább illene a teliholdas területre.

6. Ableotory

Ableotory Team Leader Team Farmerama HU

Szia!
    Biztosan. :)

7. Ableotory

Ableotory Team Leader Team Farmerama HU

Szia!
    Pedig a tendencia arra mutat, hogy az eventek egyre bonyolultabbak lesznek, hiszen folyamatosan újítják a mechanikákat. És az ismertető lényege, hogy minden fontos információt tartalmazzon, ami az eventtel kapcsolatos. Szóval hasonló hosszúságú ismertetőkre kell számítani, hiszen a mostani ismertető is leginkább adatokból áll, a lényegi bemutatás egy fél hozzászólás, a mini-játék új részletes ismertetője lett csak hosszabb. Szóval ez függ a játék fejlesztőitől is: és nem lepődnék meg, ha idővel nem 1 ól és 1 fa lenne, hanem 3-4... akkor az azt jelenti, hogy minimum 2x hosszabb lesz az ismertető.

Szóval, minél több elem van az eventben, az ismertető hosszúsága is arányosan fog nőni vele. És ez pedig kötelező elem, amely így is - úgy is megfog jelenni, mert meg kell jelennie.

De, ahogyan írtam, majd próbálunk a jövőben egy "összefoglaló" részt is beiktatni, ahol röviden le lesz írva az event lényege, aztán részletesen a továbbiak.

8. kukori80

kukori80 Fórum elő legendája

A kockázáson lesz a lényeg. Ne fogadjunk el mindent, hanem előtte meg kell nézni, hogy mi kellene nagyon. A fullt és a drillt tartom a legjobbnak. Hiába kapok egy narancs krokit, ha nincs hozzá alap. Igaz a flösnél kapunk alapot bónuszként, de ezzel nem számolok. Meg kell tervezni, hogy mikor ültetek növényt, mikor fát és arra bevetni a bónuszokat. Gyémántba a teljes bevételit. Pörgetni, stb... Ha megvárunk mindenből egy nagy adagot és akkor rakjuk ki, a sok bónusszal szerintem nem lesz vészes. Mindenesetre a kockázásra nagyon fogok figyelni, nem fogom elkapkodni.
    Nahh, hajrá nekünk. :)

Utoljára szerkesztett: 16.7.25, 15:03
  9. inanna11

inanna11 Törzsjátékos

Szia ! Köszönöm mint mindig hogy kisegítesz az útvesztőből. Számomra és szerintem sokunknak kezd kibontakozni a mit és hova és miért.... Csak remélem hogy még sokáig támogatni tudsz egyszerűen leírt magyarázataiddal... A hiba az én készülékemben van, a Módik nagyon aranyosak és segítőkészek.... nyilván a leírások is jók de én jobban értelmezlek Téged... KÖSZÖNÖM

Hahacska, GA-BI-O-Farm, Kincső52 és 13 más kedveli ezt.
  10. farmerSS

farmerSS Fórum ezredese

Szia

Napi 20 kockázás mellett bőven jut idő mérlegelni,... már ha lesz mit.xD
    Remélem azért pár alkalommal a szerencse is mellénk fog állni, mert nélküle nehéz lesz:oops:

11. kukori80

Szia. Igen, a szerencsétől is, de tőlünk is. Nekem elsősorban az ól kell és a fa. Ezeket a zöld és barna drillből és fullból kapjuk. Rámegyek a zöld, barna fullra és ha nem jön össze, abból még lehet drill. Ezekre fogom tartalékolni a Bónuszkockát és az Extra dobást. Régen elég sok kis sort és nagy sort csináltam, (mondjuk az se rossz, mert kapunk bónuszt, Bónuszkockát és Extra dobást) de most jobban örülnék egy ólnak, vagy fának. :D Tudom, telhetetlen vagyok, de az ólak és fák nélkül hiába lesz bónusz, nem tudom mire rakni, éppen ezért bontani fogom a sort és másra megyek. Most kicsit másképp fogok kockázni. ;);)

12. farmerSS

farmerSS Fórum ezredese

Elméletben már én is lejátszottam pár kockástxD, elolvastam, hogy mi lenne jó nekemxD, aztán megnéztem a videót és egymás után jól megsorozta a nagy semmit:cry:
    10x20 játékból csak összejön annyi "jóság", amivel végig tudjuk vinni.
    Azért szoroztam 10-el, mert kb. ezután akarok növényezni-ólazni. Fázni közben is fogokxD

13. kukori80

Azért 30 fokban nem kellene fázni. :D:D A több fáért és ólért tudsz tenni, ha céltudatosan kockázol. Ha csak elfogadsz mindent ami jön, akkor lehet, hogy sok bónuszod lesz, de nem lesz mire elhasználd. Nem hagyom az utolsó napokra, holnap kockázok és már rakok is ki mindent, persze bónuszok nélkül. Amikor összejön egy emberes mennyiség, akkor fogok bónuszozni, de addig is termeljenek, hátha annyi fog hiányozni.

14. Kuzdern

Kuzdern Mindentudó orákulum

Szia!
    Végre neked tetszik, nekem is...miért kell félni az újtól ;)

15. -gyöngy-581

-gyöngy-581 Fórum elő legendája

Szia!
    Sziasztok!

Majd kapsz egy nagykabátot, hogy fázás közben meg ne fázzál :D

Csapjatok agyon, de nekem nyugdíjas létemre egyre jobban tetszik ez az event.

A szerencsével hadilábon álltam eddig is, szerintem nem lesz másképpen most sem. Hová jutok el a két hét alatt? Nem tudom, majd meglátom :D

Minden esetre tőlem szokatlan módon előkészültem az eventre felröpi ügyben: Ixora fog várni aratáskor és a varázsfáim is kint vannak.

Már kukori is írta, de én is úgy gondolom, hogy amim van azt kirakom, legfeljebb nem bónuszozok addig amíg megfelelő mennyiség össze nem jön a fából és az ólakból. A második héten már lehet tervezni, hogy szupertáp vagy ól nullázás lesz-e belőle. Az automata faarató pedig teszi a dolgát remélem.

Hahacska, GA-BI-O-Farm, Othep és 9 más kedveli ezt.
  16. -Holdfeny-.

-Holdfeny-. Fórum elő legendája

Szia

Játék...:music: már a farkastól sem félekxDxDxD hiszen elég öreg vagyok .. s piroskának sem hívnak:p Szóval némi újítástól nem ijedek meg:p
    Szupertáppal etethetőek az ólak... ez jóóóó :inlove:
    A többit meg megoldjuk...8) A dekorok és a felhők jók... Szóval akár ördögöt is tenyészthetünk szaporíthatunkxDxDxD

17. HéricsBáró

HéricsBáró Fórum elő legendája

Szia
    Az én tervem akkor az , hogy belépek , kapok egy ál kroki tanyát , nullázok vele , és 5 perc alatt megcsinálom azt a részt .:inlove:

Ha 100 farmon belépek , kapok 100 ál kroki ólat , és cserekor átpasszolhatom magamhoz ? :inlove:

A bahás fa is jól hangzik . :inlove:

Na , de hogy a 2 felhőért ültessek ? :cry:

juliannakoczkas és koricsabi kedveli ezt.
  18. -Holdfeny-.

event végén beváltják az eventes ólakat....

juliannakoczkas, genka53 és kukori80 kedveli ezt.
  19. HéricsBáró

HéricsBáró Fórum elő legendája

Jujj , nemár . xD És az álszúrszop fákat ? :inlove:

juliannakoczkas kedveli ezt.
  20. -Holdfeny-.

azokat is:oops: