Visszajelzés Kung-fu tigris (Az alkimista gyógynövényei event) - 8. - event csevegő

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Swallow, témanyitás ideje: 11.4.23.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. -Holdfeny-.

-Holdfeny-. Fórum elő legendája

1 terület csak 1 felreppenőt adhat... szóval én biztosan maradok a normál földnél... ;)

Lenczy kedveli ezt.
  2. milanzs

milanzs Fórumelemző

A piac üres....

kovacstne és juliannakoczkas kedveli ezt.
  3. MózesBotond

MózesBotond Fórum hercege

Sziasztok!

Nem kell túl nagy befektetés bónuszokból. Az általam pörgetett 100%-os és egy +1-es bónusszal, a megszerzett plusz termésekkel és +3 terméssel Kacsa Kata miatt 2*2-es földeken 24 a hozam, 1*1-en 18.
    Most le fog menni 23-ra és 17-re, mert le fog telni a +1-es bónuszom, de az utolsó kört ültettem és abból is csak alig egy óra van hátra, a bónuszaim pedig 2,5 óráig élnek még, tehát az el nem vetett magokat is bónuszokkal arathatom.
    Nincs ebben az eventben semmi ördöngősség, csak türelmesen meg kell várni a felröppenőket, lekeverni a malomterméket, játszani kilenc játékot, elvetni a kapott magokat, félidőben pörgetni a bónuszokért, lejátszani a maradék 51 játékot és már lehet is ültetni az új magokat. Így időt spórolunk meg és a bónuszok hatóideje kitolódik.
    Szerintem nem mindig kifizetődő a piacra várni. A piac figyelése helyett beérik a mag és kevesebb időt vesz el az ember életéből, bár ha valaki ezen akar meggazdagodni, lelke rajta, nosza.

genka53, jutka190226, ildiko44 és 4 más kedveli ezt.
  4. -Holdfeny-.

Annyira alacsony az eventnövény ára... hogy szándékosan senki nem termel a piacra:music: Talán majd az utolsó pillanatokban lesz kipakolva több... addig meg csak szerencse kérdése, hogy sikerül e elcsípni egy két tételt...8)

jutka190226 kedveli ezt.
  5. milanzs

milanzs Fórumelemző

Igen, persze, értem én...

6. -Holdfeny-.

Az első ilyen eventnél pörgött a piac... de ott sem lehetett meggazdagodni;) Most sem lehet...:wuerg:

7. -BombadilToma-

-BombadilToma- Fórum elő legendája

Szia!
    Számtalanszor leírtam már, Neked is többször: felröpizni mindig azzal a növénnyel kell, amit a legjobban tudunk rövidíteni. Nyilván a leghosszabb növény adja a legtöbb röpit, ezért eventkezdésre mindig azt használjuk. De menet közben már az első szabály érvényes. A Bahán a zöldségek rövidíthetők a legjobban, kis híján fele időre. Ehhez kell a maja maszk, amit lehet szomszédoktól kérni napi ajándékként, ha nincs.

Általános felröpiológia: egy területet mindegy hogyan rendezel be földekkel, nagyjából ugyanannyi felröpit kapsz. Az 1x2-es föld kétszer akkora eséllyel ad felröpit, mint egy 1x1-es, viszont fele annyi fér ki belőle. Ugyanez a viszony a 2x2 és az 1x2 között is. Persze ennek is van egy korlátja, ugyanis egy föld csak egy felröpit adhat. Vagyis pl. ha egy növény 1x1-en ad 25 röpit, nagyjából ugyanennyit fog adni 1x2-n és 2x2-n is. Viszont ha 1x1-en 70 röpi jön, akkor 1x2-n is, de 2x2-n már kevesebb, mert nem fér ki ennyi 2x2-es föld! Ebből az következik, hogy a legjobban az 1x1-es földekkel jársz: ha hosszú a növény, és sok a röpi, akkor nem korlátozod azzal, hogy kevesebb földet teszel ki; ha viszont rövid a növény, ezért kevés a röpi, akkor meg mindegy. (A véletlengenerátor óriási szórása miatt az egyes aratások eredménye között nagy eltérések lehetnek. Amit írtam, az statisztikailag érvényes - sok aratást figyelembe véve, átlagosan.)

Ami a komfortot illeti: a 2x2-es földhöz képest dupla eséllyel ad röpit, de négyszeres az érésideje. Vagyis általában komforttal nem érdemes röpizni. Megteheted persze, ha rövid növényt választasz. Ha a 24 órás növény ad Neked 75 röpit, akkor kb. 13 órás fog adni 41-et, amennyi komfort föld kifér. Mivel a komfort dupla eséllyel ad röpit, így egy 6,5 óra körüli növényt kell komfortba tenned, hogy minden föld adjon egy röpit. Én ezért a 6 órás paprikával próbálkoznék, ami zöldség, így hat rá a maja maszk. Ezzel, Gyógykenőccsel és A bölcsesség eszenciájával, valamint vízzel, trágyával és szupertrágyával (arany rekeszben karácsonyi sütivel és fehér ártatlansággal) nagyjából három óránként arathatod, és 40 körüli felröpit várhatsz (a három területre 113 komfort fér ki, így 110 körül kaphatsz egy körben összesen) - ugyanennyi szupertrágyáért cserébe. (Ha a paprikát sima földbe teszed ugyanezekkel, csak szupertrágya nélkül, akkor is 3 óra lesz az érésidő, de csak fele annyi felröpit kapsz.)
    2x2-es sima földön is lehet felröpizni; ekkor én a 14 órás habanero paprikát használnám. Érésideje a fentiekkel mindössze 1:45, és ugyanúgy számíthatsz minden egyes földről (és így minden egyes szupertrágyáért) egy röpire.

Utoljára szerkesztett: 15.4.23
    Lenczy, genka53, Anditabandita12 és 17 más kedveli ezt.
  8. PZoli64

PZoli64 Fórum bárója

Sziasztok!
    Tegnap készen lettem mind a két oldallal.
    Az eredeti tervem szerint haladtam egy kissé felturbózva.
    https://board-hu.farmerama.com/thre...ent-8-event-csevegő.23472/page-2#post-1315500

Először összegyűjtöttem a felröpiket, ami olyan jól sikerült, hogy 80 játékot tudtam játszani az ajándékba kapottal együtt.
    Sikerült gyorsan lejátszanom. Mind után kaptam 5 zsákot, így lett 1.008 zsákom. A bontás eléggé arányos lett.
    320 felett kaptam minden magból.

Tegnapelőtt (21:58-kor) megvettem a Szuper batakarítás csomagot. Betettem a gyémántba egy 200%-os bónuszt.
    Indítottam 2 Jack-et. Most a kerék kegyes volt hozzám és kaptam egy 200%-ot és több +1-et.
    Összesen 26 db-ot tudtam aratni egy db 1x1-es kockáról. (Kacsa Katát nem használtam.)

Délután négytől ötig lement a 80 játék, és este tízig (eddig tartott a +3-as betakarítás csomag)
    végeztem a növények termelésével.

A Bahán a felröpiket zöldségekkel gyűjtöttem össze. Előre kiszámoltam, hogy mikor tudok aratni és ennek
    megfelelően ültettem a zöldségeket Maja maszkkal, A bölcsesség esszenciájával és Gyógykenőccsel.
    Ha ezekből a rövidítőkből van elég, akkor nem túl nagy gond a felröpik összegyűjtése.
    További segítség lehet a tenyésztés, ami holnap este 10-ig baby boom-mal működik.
    (Egészen jól adja a felröpit azok szerint akik kipróbálták.)
    https://board-hu.farmerama.com/threads/baby-boom-akció.23487/

Ha a jobb oldalt is végig szeretnénk vinni, akkor a növénytermesztésnél gondosan kell számolni.
    Elég kevés az erszényekből bontható mag és igen sokat kell beadni a jobb oldalhoz.
    Ahogy Rékuci írta a 41 hozzászólásban, érdemes megcélozni 1x1-en a 18 db-ot aratásonként.

Aki végzett annak gratulálok, a többieknek jó tervezést, sok sikert, eredményes játékot!

genka53, Mica67, Fuhur és 9 más kedveli ezt.
  9. JUCUS

JUCUS Fórumfelvigyázó

Eskü, imádom az embereket! Itt pedig minden játékost! De miért kell neked minden egyes event alkalmából játszani a hülyét? Annyira fárasztó, amikor írod, hogy még nincs tapasztalatod, nem érted, nem tudod.......Rendszeresen eljátszod. Baha és komfort...... na menjél pihibe:pxD

genka53, stb_farmer, PZoli64 és 9 más kedveli ezt.
  10. fredddddy

fredddddy Utánpótlás-írogató

Sziasztok! Ha a baloldali sávban gyors egymásutánban játszom le a 60 minijátékot, akkor a +os növénybónuszok összeadódnak?

juliannakoczkas kedveli ezt.
  11. -ágianyu33-

-ágianyu33- Fórumőrült

Szia!

Kikerülni nem tudják egymást, így kénytelenek összeadódni :)

12. CoralineJones74

CoralineJones74 Kivételes tehetség

Üdv. 9es piacra jöhetnének az eventnövények. Lenne rá CSPm!!!! ;)

juliannakoczkas kedveli ezt.
  13. röpcsi1

röpcsi1 Törzsjátékos

Jó reggelt!

Több mint 200 party pörgetést elpörgettem a 100és 200%-os bónuszt még véletlenül sem sikerüt pörgetnem, de nagyon érdekes módon majdnem mindig közvetlen előtte vagy mögötte állt meg.Érdekes módja a pénz szerzésnek! Vegyél minnél több pörgetést úgysem fog sikerülni. :mad::mad::mad:

14. Rozalindaneni

Rozalindaneni Járnitanuló

Sziasztok!
    30-as piacon tárt karokkal várom az event nővényeket.
    valaki látott már fent kitéve,?

jutka190226 kedveli ezt.
  15. Sziszi1950

Sziszi1950 Rutinos

Én a 2-es piacon várom a vizibogyót, de eddig még talán 2 db-ot tudtam venni.

16. jutka190226

jutka190226 Fórum bárója

Szia! Még érik. délután lesz már felesleg mindenből, de még nem tudom mennyi, mert először beadom a jobb oldalt. Még marad magom is tovább termelem, úgyhogy lesz még holnap is meg utána. Írj egy baglyot, hogy miből mennyi kellene. Bal oldalon kész vagyok, most gyorsítva termelem a magokat.

17. -Holdfeny-.

A felesleget kirakom... de sajnos nem a Te piacodon vagyok;)

Rozalindaneni és Mica67 kedveli ezt.
  18. ulmo12

ulmo12 Fórum ezredese

Sziasztok!

Célegyenesbe fordultam. Cirka 65 játékkal lejátszottam a bal oldalt, sajnos nem jegyeztem meg pontosan, úgy kilencszázhuszonvalamennyi magerszényből bontottam 321 szúrós gomba magot, 305 völgyi rózsa magot és 299 vízibogyó magot. Most minden bal oldali bónusz hat, + kiforgattam 4 db +1 növény bónuszt + felhasználtam egy eventnövény betakarítás növelőt. Így most 17 db-ot aratok 1x1-es földekről. A szúrós gombánál elég a 17 db. A völgyi rózsánál és a vízibogyónál 18 db kell egy kiskockáról, de ahhoz kiváltom a szezonból a +1 növénybónuszt. Így nem kell Jack-et felhasználni. Persze szupertrágyával csinálom, azt most szerencsére van elég. A keréken nagyon sok 100%-os bónuszt láttam és egyszer 200%-ost is, persze kiforgatni nem sikerült. Sebaj, így is elég szerencsésen összejöttek a dolgok. Befejezem ma az eventet, mert holnaptól meló, nem igazán lesz időm játszani, csak reggel-este.
    Genkának és Tomának köszönöm a jó kis összefoglalókat és táblázatokat.
    "Felröpiológia" -> cuki! :D

Utoljára szerkesztett: 16.4.23
    vihence, Boccio71, genka53 és 7 más kedveli ezt.
  19. ildiko44

ildiko44 Fórumfelvigyázó

lehet, hogy nem vagyok elég ügyes én nem látok soha a piacon egy darabot sem, de nemis ismerem hogy eszerint az új szerint hogyan is lehetne hozzájutni. A régi rendszerben csináltam és akkor sikerült. Bevallom még 2 nap van és viaszbogyóból még 200 szúrós gombából még 150 hiányzik, hogy a teljes jobb oldalt is elkészüljön.. Még addig elő is fordulhat, hogy le tudom termelni a magot.....igyekszem....további jó munkát, aki még csinálja....:inlove:

genka53, -gyöngy-581, Fuhur és 3 más kedveli ezt.
  20. -Holdfeny-.

Amint kirakom a piacra már meg is veszik...:music: Az első nap nekem is sikerült vennem.... azóta végeztem... most kirakom a teljes felesleget... viszont tovább nem ültetek... a magokat majd vissza váltják;)

Mica67 és ildiko44 kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.