Visszajelzés Mennyi ültetős eventet szeretnétek látni a játékban havonta?

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Csocsoovb, témanyitás ideje: 18.2.18.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
?

Mennyi ültetős eventet szeretnétek látni a játékban havonta?

Szavazás lezárva: 18.3.18.
 1. Maximum 1 alkalommal

  8.4%
 2. 2 alkalommal

  52.6%
 3. 3 alkalommal

  23.9%
 4. 4 alkalommal

  8.8%
 5. 5 alkalommal

  2.2%
 6. 6 vagy ennél is több alkalommal

  4.1%
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
 1. nyuszika215

  nyuszika215 Fórum császára

  Nem függeni kell, meg mindent akarni, hanem ésszel szelektálni. Ha 10 éves lennél, érteném a dilemmádat, mert ok, kicsi vagy még, nem tudsz dönteni, meg ok, kicsi vagy még, nem látod át mi éri meg és mi nem. De gyanítom, hogy nem vagy gyerek, így nem értem, hogy egyrészt, mi a baj azzal, ha van 2-3 különböző event, kiválasztod azt, amelyik tetszik és csinálod. Másrészt, mi a baj azzal, hogy ha neked olyan fontos beadni a gazdakörbe 1500 tp-ért meg 3 kacsakatáért 35 medvét vagy bármit, akkor mi tart vissza? Termelj, gazdakörizz. Ugyan nem éri meg és a gazdakör királya cím ma már olyan messze van mindannyiunktól, tekintve, hogy heti szinten kapunk újakat, hogy nyilván nem arra hajtasz. Most is volt 2 ültetős event. Nem erről a farmról beszélek, itt rég kész vagyok és az etetősben dupláztam is és napok óta 19 és fél órás tárniccsal töltöm a pajtát, de a kis farmokon is csinálom, azokon is a pajta telik, míg a röpit gyűjtöm, Nem lenne nehéz a gazdakörbe termelni azt, ami oda kell, csak éppen nem ettem meszet, semmit nem adok be bagóért, csak hogy egyel kevesebb feladat legyen a gk-ben. És hozzá kell tennem, hogy a kis farmokra ma is csak 2x léptem be, nem ülök itt egész nap, csak van jó taktikám az eventek végigvitelére. Ja itt meg tegnap már unalmamban megcsináltam egy kis adag gazdaköri feladatot, aztán észbe kaptam, hogy ezeket mi a francnak is adom be??? Ja kaptam 5 propellert meg 10 zoknit, a csíkon meg nem is látszik a tp, amit kaptam érte???? Ennyit a gazdakörről...ha neked ez okoz örömöt, csináld, persze, én nem csinálom. Eventezni akarok, amint egynek vége, kezdődjön a másik. Mindet megcsinálom. Nekem meg ez okoz örömöt.
   
  rozecska, drunyi, Matold és 7 más kedveli ezt.
 2. Leho69

  Leho69 Fórum elő legendája

  Az biztos, mert senki nem mondta, hogy nem lehet havi 4-5 event. Senki nem mondta,hogy hány event lehet.
  Kérdéseid válaszold meg magadnak, mert nem rám tartoznak.
   
  emocy91, Sali~*.*, Cyra65 és 2 más kedveli ezt.
 3. fabatka

  fabatka Fórum hercege

  Sokan elmondtuk már, NEM fogom fel, hogy miért nem értitek sokan.
  Itt semmi nem kötelező, ha akarod csinálod, ha akarod töltögeted a pajtádat, vagy a gazdakörit gyötröd.
  NEM KELL CSINÁLNI az eventeket, csak LEHET ! TE döntesz!:)

  Úgy még sosem volt, hogy valami mindenkinek jó lett volna!
   
  Fätum, rozecska, Matold és 7 más kedveli ezt.
 4. nyuszika215

  nyuszika215 Fórum császára

  Arról mikor szavazunk, hogy szüntessék be a gazdaköri feladatokat, mert én pl. nem, vagy alig csinálom őket, de bántja a szemem a sok félkész vagy el sem kezdett feladat???;);)
  Ja, hogy az is csak egy opció, mint az eventezés, nem kötelező, mindenki eldöntheti, csinálja-e vagy sem...én meg már azt hittem, muszáj megcsinálni őket...
   
  bendi1121, ursa11, -kaktuszable- és 2 más kedveli ezt.
 5. -kaktuszable-

  -kaktuszable- Fórummogul

  Szia, sziasztok !!!! Na, ezt a Nyuszikát szeretem ;) Okosan-finoman odamondó, de mégsem bántó :) A gazdakör nekem is gyötrődés, néha belenézek elfekvő hasznos dolgokért (sztáp, szcsepp,munkások) Igaz, amihez sokszor betértem munkásokat szerezni, azt kivették...vitte észnélkül a pávámat, szamaramat, de legalább volt mire számítsak....hát pénzt költeni ???? Nem megy :cry:Ezt a 2 utolsó eventet valóban minden izomláz nélkül meg lehetett csinálni, hiába volt párhuzamos, nem okozhatott volna senkinek gondot ;) Valóban a kulcsszó :tervezés ;)
   
  rozecska, Matold, Sali~*.* és 7 más kedveli ezt.
 6. Blökix

  Blökix Fórum biztosa

  Itt a lényeg!
   
  bendi1121 kedveli ezt.
 7. Bonzó1945

  Bonzó1945 Fórummogul

  Köszönöm a kioktatást, ezeket magamtól is tudtam. Azt is, hogy alvás helyett is lehet a farmot művelni, akinek úgy tetszik. Már ha csak annyi a sütnivalója.
   
  bendi1121 és taga1 kedveli ezt.
 8. fabatka

  fabatka Fórum hercege

  Kedves Bonzó1945 !
  Nem állt szándékomban, hogy akár Téged, akár bárkit megbántsak, vagy kioktassak!
  Amennyiben azt érzed, elnézésedet kérem érte, megkövetlek! :(
  A véleményemet mondtam, el, amit úgy gondolom, egy fórumon megtehetek - és ezt a nézetemet fönntartom.
  Mindenki a saját belátása, lehetősége és szándéka szerint műveli a farmját, én is pont ezt szerettem volna hangsúlyozni !
   
  Utoljára szerkesztett: 27.2.18
  Matold, emocy91, -kaktuszable- és 2 más kedveli ezt.
 9. Bonzó1945

  Bonzó1945 Fórummogul

  Nem bántottál meg, már régen tudomásul vettem, hogy a játékfüggők más véleményen vannak. Régebben én is képes voltam éjjel is fölkelni event idején, de egyre kevésbé tetszik a játék és a változások, amik nem éppen kedvező irányban befolyásolnak. Ez a farmom 131. szintű, a kisebbik 124. Most már nincs hová rohannom, mert a nagy cél a 100. szint elérése volt. Játssz úgy, ahogy akarsz, sok sikert kívánok hozzá!
   
  Fätum, imi010, taga1 és 9 más kedveli ezt.
 10. Ribiszke

  Ribiszke Fórum ezredese

  Úgy gondolom, hogy azoknak a gazdáknak, akik sok ültetős eventet szeretnének, nem azokat a gazdákat kéne agitálni, akik kevés ültetős eventet szeretnének, hogy de akkor is szeressenek több ültetős eventet, ha nem szeretnének, mert legfeljebb nem csinálják meg. Mert hát mit szeressenek azon, amit nem tudnak vagy nem akarnak megcsinálni?
  Hanem azokat a gazdákat kéne agitálni, akik szintén több ültetős eventet szeretnének a játékban látni, de még nem szavaztak, hogy nyomják a szavazógombot, amíg lehet, hogy minél több szavazat kerüljön a kívánt ültetős eventmennyiség mellé.
   
  Fätum, drunyi, emocy91 és 5 más kedveli ezt.
 11. fabatka

  fabatka Fórum hercege

  Köszönöm, hogy így gondolod, és fölemelt fejjel vállalom, hogy játékfüggő vagyok, akinek csak annyi a sütnivalója!
  (kb. 30 kg liszt van a kamrámban, mert a kenyerünket gyakran magam sütöm !)
  :D

  Én szeretem az enventeket, ha tudom csinálom, ha nem elengedem. Örülök annak, ha lehetőségem van választani.
   
  Utoljára szerkesztett: 27.2.18
  Matold, Sali~*.*, Leho69 és 3 más kedveli ezt.
 12. Wellwisher

  Wellwisher Fórum elő legendája

  Ismétlés...

  Sziasztok!

  A topik elején egy kérdést láthatunk: Mennyi ültetős eventet szeretnétek látni a játékban havonta?
  Ezt követően pedig szavazhatunk.
  A továbbiakban pedig a fentiek megbeszélésére kaptunk lehetőséget.
  Kérlek benneteket, hogy a hozzászólásaitokat a topik eredeti témájához kapcsolódva fogalmazzátok meg.

  Valamint a személyeskedést és sárdobálást is kéretik mellőzni, mert a radír már a kézben...
   
  Fätum, Varázslat6869, Szama és 12 más kedveli ezt.
 13. Margó1952

  Margó1952 Junior szaki

  Sziasztok! Hát az eventek tényleg egymást érik, nem is csinálom meg, csak ami tetszik, meg ami könnyű. A gazdaköri feadatokkal olyan szinten kész voltam, hogy csak a tenyésztős hiányzott, de az is 70 % felett volt...volt. most van egy csomó meg sem kezdett feladat, mert olyan sok állatot kér, semmmiért, hogy nem adom. És már nem is izgat, hogy tele van a gazdaköri. Mert felé sem nézek!
  És amikor nem csinálok eventet, van hogy egy nap egyszer nézek rá a farmra. És már nem hiányzik...szép lassan leépítem. Így is lehet. Amikor pedig tetszik valami, akkor van energiám rá, hogy megcsináljam, na és kedvem is. Van élet a farmon kivül is. A lelkeseknek jó játékot, a kétkedőknek egy kis pihit!
   
  taga1, Matold, emocy91 és 12 más kedveli ezt.
 14. -manócskák-

  -manócskák- Fórum-zöldfülű

  Sziasztok! A játék készítői szerintem egy kicsit átestek a ló túloldalára.Régen alig alig volt event, most pedig hányingerig tolják le a torkunkon.:wuerg:Igaz hogy nem muszáj megcsinálni mindet, de valahogy úgy vagyok össze rakva hogy mégis. xD:cry:Egyszerűen nincs mikor lerakni az ólakat, hogy legyen egy kis plusz állat raktáron, vagy fa termés.A gazdaköri feladatok is csak gyűlnek, mert nincs mikor megcsinálni.A tenyésztős eventekről már nem is beszélek. Horror mennyiségű szupertáp kell hozzájuk, amit képtelenség legyártani a malomban.Ha meg azt gyártasz nincs más.Egy szó mint száz, bőven sok ez az event mennyiség amit adnak, és szerintem termesztős is elég kettő. (még megjegyezném, hogy nem mindenki tud pénzért játszani, de ez valahogy menet közben elfelejtődött :(:cry:)
   
 15. Petike1968

  Petike1968 Fórumprofi

  Sziasztok! Olvasom a véleményeket és reménykedem abban, hogy a BP-t nem fogja ennek alapján eldönteni az eventek számát, és továbbra is tolja őket minél nagyobb számban. Miért? Először is azért, mert bármilyen eventet tálal fel nekünk az ültetős lesz, vagy ami még rosszabb: tenyésztős, esetleg felröpi gyűjtős, de ott megint egyoldalúvá válik a dolog, hiszen csak azt termeljük (állat, növény, fatermés) ami megérős.Ha csökkentik az eventek számát, azzal a játékosok számát is csökkentik, mert szerintem sokan nem fognak már játszani, és az újak sem pont ide jönnek majd, hiszen ilyen farmos játék is van még néhány. Nyilván a szabadidő kellemes eltöltése lenne a cél.De ha nincs event, akkor mi benne a jó? Ültetek, aratok, ültetek,aratok.....? A gazdakörit megéri megcsinálni? Nem! Aki akarja csinálja. De a lehetőség adott. Sőt! számtalan feladatból lehet szemezgetni. Szerintem pont ezt kellene az eventeknél is. Minél több legyen, minél több fajta annál jobb.Némi gondolkodással össze lehet őket hangolni.:) Persze ehhez tényleg tudni kellene szelektÍv módon hozzá fogni.Tényleg nem értem! Miért a BP a hunyó abban, ha számtalan, különböző embernek próbál alternatÍvát nyújtani? Miért kellene az egyes rosszul ételmező egyéni érdekeket előtérbe helyezni? Tiszteletben tartva mindenki véleményét kérdezem meg: -miért nehéz felfogni azt a tényt, hogy tÍz eventből lehet kettőt csinálni, de kettőből tÍzet aligha. Aki épp ezért regisztrált ide, az most dobja fel azért mert vannak akik azzal takaróznak, hogy nem tud nemet mondani, mert a "harács" mindennél fontosabb neki? Ezek az ember a mozikban is beülnek minden terembe és megnéznek minden filmet nehogy kimaradjanak valamiből? Nem. Nyilván nem. Viszont felháborodnának azon ha a multiplexekben havonta csak kétszer lehetne filmet nézni, és minden teremben ugyan azt vetÍtenék. Nos. El kellene fogadni azt a tényt, hogy a játék is egyfajta szolgáltatás. Aki pénzért akar játszani megtehesse, aki ingyen annak is legyen lehetősége, aki egésznap játszana az is megtehesse és aki nem az is találjon benne örömet. Mert a legfontosabb a játékban a kikapcsolódás öröme.
   
  Cyra65, kosagi, Matold és 5 más kedveli ezt.
 16. CoraQueen

  CoraQueen Fórum parancsnoka

  Sziasztok!

  Akkor most elmondom, én hogy látom. Régebben, amikor kevesebb event volt, meg lehetett csinálni mindet, mert belefért az időbe, az is meg tudta csinálni, aki mellette dolgozott. És rászoktunk arra, hogy ez jó, ha event van, csináljuk, valamire még jó lehet az a felhő, kitehető, ha másra nem cserére, ha nekem nem kell, kaphatok érte valami számomra értékeset. Eddig szerintem még mindig így van, sokan szeretnének minden eventet megcsinálni, mert event, és mert ha ne is azonnal, de lehet, hogy majd jól fog jönni a jutalma.
  De ha ilyen sűrűn nyomatják az eventeket, akkor bizony "kötelezővé teszik" szelektálást, és azt sokan nem akarják, miért nem csinálhatja meg azt is, ha szeretné, és "normál" tempóban meg is tudná, de így nem.
  Aki függő, csinálja az eventet, ha megéri, ha nem. Akkor miért ne akarhatnánk gazdakört csinálni ha megéri, ha nem? Miért kell, hogy kizárja egymást az event és a gazdaköri?

  Én nem azt szeretném hogy havonta egy event legyen, és sok üresjárat. De valami elfogadható tempót jobban értékelnék. Ha nem adnának naponta 18 féle vásárolni valót, és nem nyomnák ilyen erősen, hogy vásárolj, vásárolj, vásárolj, akkor én legalábbis, többet is költenék.
  Arról nem is beszélve, hogy a Top és egyéb dolgok kapcsán, finoman szólva illetlenül viselkednek velünk, aztán a következő pillanatban adnak valami vásárolni valót. Csak a magam nevében beszélek, én az eddigi kis költésemet is visszafogtam ősz óta, és egyelőre nem látom azt a BP részéről, hogy szeretné visszaszerezni a játékoskedvemet, bizalmamat, költési kedvemet.

  Gyorsul a világ, de nem magától, mi gyorsítjuk, és ez nem jó.

  Ha én új játékos lennék, nem hiszem, hogy sokáig maradnék. Óriási pörgés fogad, folyton event, amiben ha új vagy nem tudsz részt venni. Fejleszd a farmodat, töltsd a pajtádat, és közben csak nézd, hogy a "lehetőségek, eventek" hogyan száguldanak el melletted, amikben belátható időn belül nem fogsz tudni részt venni, csak majd a nagyon távoli jövően. Hát én azonnal keresnék más elfoglaltságot.
  Persze kell a régieknek is kihívás, de régiek sem olyan dolgokra vágynak, amit majd csak évek múlva érnek el.

  Persze, lehet hogy a statisztika azt mutatja nekik, hogy minél több időt töltesz a játékkal, és minél jobban erőltetik, annál többet vásárolnak a játékosok. Nem tudom, de ha így van, akkor én speciel kilógok a statisztikából, ez engem inkább mindenféle vásárlástól visszatart.

  További jó játékot mindenkinek!
   
  -szelesdomb-, Cyra65, P-Cica és 20 más kedveli ezt.
 17. Kukori592

  Kukori592 Fórum-zöldfülű

  Hello!
  Teljes mértékben egyetértek azzal, amit leírtál. Ebben az évben már olyan is előfordult velem, hogy egy egész hétig ki sem nyitottam a farmot, mert igencsak elment tőle a kedvem. Én is régóta játszom, azt tapasztaltam hogy hiába van nagyobb ajándéka a felhősornak, mint a korábbi években, már nem tud felvillanyozni, mert túl sok van egyszerre.
   
 18. -BombadilToma-

  -BombadilToma- Fórum elő legendája

  Leadtam ugyan a szavazatomat, de csak félszívvel. Olvastam a hozzászólásokat, és az a feltűnő, hogy egyrészt nem arról szól a vita, ami a tényleges kérdés, másrészt mennyire nem elfogadható a másik véleménye sokaknak.
  Azok a viták, hogy sok vagy kevés eventet szeretnénk, illetve event legyen vagy gazdaköri, nem ugyanaz, mint hogy hány db. ültetős eventet szeretnénk. A számomra azért volt nehéz megválaszolni ezt a kérdést, mert egyrészt egy farmos játékban az, hogy ültetni kell, talán nem olyan ördögtől való ötlet; másrészt, szerintem a valódi kérdés nem mennyiségi. Ugyanis nem általában az ültetős event (lenne) a sok, hanem a sok egy kaptafára készülő ültetős event.
  Ültetős event alatt a fejlesztők egy nagyon behatárolt eventtípust adnak nekünk: 5-7 nap, 10-20 ezer, jellemzően 3-6 órás eventnövény, 3-6 terület, 1-2 ezer felröpi. Aztán ezt be kell adni, és kész. Mert az, hogy a megtermelt dolgokat közvetlenül adom be egy gazdaköri feladatba vagy egy folyamatcsíkba, esetleg előbb a malomban keverek belőle valamit és azt adom be, illetve hogy etetek, csövet készítek vagy memóriajátékot játszom, szinte mindegy. A felkínált eventek változatossága ugyanis ezekben merül ki. Nos, ha az a kérdés, hogy ilyen eventből hányat szeretnék, akkor a válaszom az, hogy maximum egyet.
  De ha alapjaiban tennék változatossá az eventeket, akkor viszont részemről jöhet bármennyi. Az elmúlt idők két legjobb eventje a hiúzos és a most véget ért időkorlátos volt. Mert végre valami más volt mindkettő, mint a megszokott. Miért nem lehet egy kicsit kreatívabban kezelni a fent részletezett paramétereket? Lehetne event, ami csak 2-3 napos; akár úgy is, hogy egy hónap alatt beteszik 3 alkalommal, hogy mindenki akkor csinálja meg, amikor neki tetszik. Lehetne akár több hetes event is. Lehetne igazán hosszú érésű eventnövény egy egyetlen területre szorítkozó eventen. Miért csak évente jut a fejlesztők eszébe, hogy nem csak eventnövény van a világon, hanem lehet eventállat, eventtermék (mint a hiúzos, egymásra épülő feladatban), vagy akár eventfa is. Lehetnének deklaráltan csak bizonyos szinthez kötött eventek - mind maximum, mind minimum tekintetében. Kimondottan érdekes lenne, ha pl. egy hónap eventjeit előre meghirdetnék, majd azt a hónapon belül ki-ki akkor indíthatná, amikor neki tetszik. Micsoda stratégiai lehetőségek lennének ebben, ha jól csinálják! Lehetne eventmesterség is, amelyben eventtermékeket kellene előállítani, vagy a mesterséget felvinni adott szintre. És még sorolhatnám, de felesleges; a lényeg talán érthető.
  Ha csak a jelenlegi készletből választhatok, akkor inkább legyen sok event, mint kevés, mert legfeljebb kihagyok egyet-egyet. De az igazi az lenne, ha sok és főleg változatos event lenne.
  És még valami a végére. Sok olyan hozzászólást olvastam itt is és máshol is, ami nem veszi figyelembe a realitásokat. Az eventeket azért kapjuk, mert a cég el akar adni nekünk valamit. Ez a fő cél, az event csak a mézesmadzag; éppen úgy mint a gyümölcs magjához "mellékelt" gyümölcshús, amivel a fák vesztegetik meg a többi élőlényt a magjaik széthordására. Félreértés ne essék, ez nem értékítélet, csak egy tény leszögezése (ugye egy áruházi akciónak sem az az elsődleges célja, hogy én olcsóbban vehessek meg valamit...). Minden olyan ötlet vagy vélemény, ami ezt nem veszi figyelembe, értelmetlen. Sajnos még az én fenti felvetéseim egy része is...
   
  Gio, Cyra65, Fätum és 25 más kedveli ezt.
 19. Sali~*.*

  Sali~*.* Fórum császára

  Sziasztok!
  Mennyi ültetős eventet szeretnétek látni a játékban havonta?
  Nehezen tudom megválaszolni, hisz nem ismerem a feltételeket 1-6-ig. Ha szórakoztató és jók a paraméterek akkor lehetne akár 6 is.
  Ha nehezen teljesíthető, állandó gépközelséget igényel, nem vonzóak a nyeremények akkor 1 is sok.
  Ennek függvényében inkább legyen 6, amiből szelektálni lehet, mint legyen egy kényszerültetős.
   
  Cyra65, imi010, Imi* és 8 más kedveli ezt.
 20. -kertilányka-

  -kertilányka- Járnitanuló

  Sokáig kimaradtam, de mikor visszatérek mindig vonz ide valami. Szerintem jó a játék. Régen úgy gondoltam nem az új növényekkel, hanem a játékban levőkkel lenne érdekes játszani, bár akkor a kisebb szintesek lassabban haladnak.
   
  Utoljára szerkesztett: 1.3.18
  fabatka és -Fülemüle-70 kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.