Visszajelzés Mikulásváró - panaszláda

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Ableotory, témanyitás ideje: 18.12.24.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. Soma040102

Soma040102 Utánpótlás-írogató

Sziasztok! 7 farmon vittem végig a játékot hátha lesz olyan fa vagy ól ami még nincs! Sajnálatos módon sehol semmi ! sárga páva .sün és társa és nagyon régi fák lettek de azok is olyanok amit csp -ért bármikorl megvehetek!????

Kuzdern kedveli ezt.
  2. Kuzdern

Kuzdern Mindentudó orákulum

Szia!
    De kaptál nagyon erős dekorokat, amik cserenapon ütőképesek ;)

farmeres53, vihence, -ágianyu33- és 2 más kedveli ezt.
  3. fénylő.

fénylő. Kivételes tehetség

Sziasztok:)
    A karácsonyi fonal játékban csak 2-3 lépést tudok tenni ill. áthelyezni az ábrákat, és utána sehova nem enged lépni, így mindig befejezetlenül kell kilépnem :( Próbáltam már mindenhogy, de sehogy nem engedi az első pár lépés után. Az első 5 pályán engedte, azóta nem lehet. Nem tudom mi lehet a gond :(

4. nolina1965

nolina1965 Fórum félistene

A játék értékelése az én szemszögemből. Azért itt, mert a nagyobb része negatív.
    - túl hosszú. A legtöbb helyen a csonka hetet (jan.1-e körül) ki lehet venni szabira/el lehet sumákolni, lecsúsztatni, vagy eleve kiadják szabadnak. De 6-án, hétfőn a dolgozókat elkapja a gépszíj, és már nincs idejük/erejük a játékkal foglalkozni. Aki 1-nél több farmon játszana, és pl. karácsonykor döbben rá, hogy jó is lenne valamiért, az vagy éjjel-nappal itt kell legyen, vagy extrém időbeosztással létezik, vagy nem tudja még a részcélokat sem elérni emiatt az utolsó pár nap miatt. És ez dühöt generál,nem elégedettséget. Vagy csak nyugdíjasokra bazíroz a játék??? Nem hiszem.
    - kellett volna még egy harmadik hullám a dobozládák vásárolhatóságára, hogy akinek 1-2 hiányzik, ki tudja pótolni az áhított tárgy (leginkább erős kütyü) megszerzésére az event végén. Pl. nem tudtam idejében aratni a 23 órást, és pont 1-el lecsúszok fél órával :( Ja, nem ártott volna valami gyorsító is...
    - túl vontatott.
    - ünnepek, bulik idején 4 órás aratással géphez ragasztani az embert, botorság. Mondjuk jobb lett volna rendes *-al, AB-val, bármivel kiváltatni a hiányzó ládákat, vagy csokorban megszerezhetővé tenni, választhatóan. Pl. aratom napi 1x és kapok 3-4 ládácskát, vagy 4 óránként, ahányszor tudom.
    - nagyon sokszor még éjjel is ha elkezdtem a kirakós aktuális részét, a csúszka mellől alig lehetett megmozdítani a darabokat, vagy egyáltalán nem, csak a minijátékba ki-belépés után.
    - kis farmokon tapasztaltam, hogy - szerintem - időn belül végeztem, mégis időn túlinak jelenik meg a szétválogatós. Esetleg azért, mert a macskát elnyomtam 2-3 mp után (valaki sugallatára). De nem szisztematikus, tehát nem értem.
    - nem kéne ennyire sokat kínálni és ennyire kevés kiválthatót engedélyezni egy ilyen játékban. OK, ha mindent nem, de minek raknak ki 4x annyi cuccot, mint ami elérhető. Megint dühi... Arányok!!!
    - minek van neon ól láda I egy ilyen kínálatban, amikor az csak a kezdóknek érhet valamit, másoknak már egyáltalán nincs rá szükségük, hiszen a játék elfelejti azokat. Csak az újak, csak a titkok, a régi meg csak gyűlik és porosodik. Viszont az egész áttekinthetetlenné vált.Túl sok a fölösleges elem. A kütyükben is. Az sem opció, hogy cserenapon add el, mert az a néhány CSP már röhej a mai napi szinten. Ezek az összegek 10 éve lettek megállapítva, amikor értékük volt. Ma valós pénzt adni 4-5e CSP-re való elkótyavetyélésért???
    És ez az egész fogyasztói szemléletű játék néha már nem játék, hanem VV, abból pedig elég az igazi. Még sok is...

Pozitív: könnyű volt a szétválogatós és jók az erős kütyük. Bár azok tönkreteszik a régi "erőseket" - már megint a fogyasztói "vedd meg és dobd el" szemlélet! Amit utálok!

tina07141983, -gyöngy-581, Goran és 4 más kedveli ezt.
  5. Dolphin

Dolphin S-Moderator Team Farmerama HU

Szia,
    ha segítséget szeretnél kérni, akkor gyere egy Segítségkérő topikba, Farm név és Farm ID megadásával.
    A pályák megoldásait megtalálod a Csevegőben, érdemes azokat megnézni, s az alapján haladni, ha elakadunk egy-egy pályán.
    Például ajánlom ezt a bejegyzést - s innen is köszönet a Játékosoknak, akik hozták a megoldásokat:
    https://board-hu.farmerama.com/threads/mikulásváró-eventcsevegő.25786/page-29#post-1427507
    De videós megoldásokat is találsz, ha körbenézel.
    Sok sikert!

fénylő. és vihence kedveli ezt.
  6. GreekYogurt

GreekYogurt Fórum mestere

Szia!

Kezdetben hasonló gondolatok fogalmazódtak meg bennem is de ma reggel befejeztem az eventet és inkább pozitívan értékelem.

Hosszúra sikeredett ugyan de ha letermelted az összes eventnövényt akkor lehetőséged volt pl. a gazdakörikhez szükséges növényeket termelni vagy ólakat kihelyezni mivel szabadok voltak a területek.

Akinek nem volt lehetősége 4 óránként begyűjteni a kekszes tálkákat szerintem ők is be tudják ma fejezni mert a 21 nap lehetőséget biztosított erre. Én is elfoglalt voltam különösen karácsony környékén, kirándultam a családdal, voltak közös programok...

A bolt kínálata nagyon bőségesre sikerült ahhoz képest amennyi csillagot lehetett szerezni. Kinéztem 2 dolgot amit mindenképpen ki akartam váltani (sikerült is) és ennyi. Fogalmam sincs miért lőtték be ilyen rosszul az arányokat.

Akinek nem volt ideje az aratásokra, ők vásárolhattak ha akartak.

Én alapvetően nem sietek sehova és nem akarok mindent azonnal megszerezni. Az akiszilva volt az utolsó ami a titkosból kifejlődött.
    Azóta már volt néhány újabb fa és ól de azok még hiányoznak. Majd azok is meg lesznek. Nyilván ha vásárolnék akkor mindig mindennel rendelkeznék de én nem így játszom ezt a játékot.

A "nagyoknak" már nincs szüksége pl. Neon ólak ládájára de rengeteg játékosnak nagyon nagy örömöt tud okozni.

A BP-nak nyilvánvalóan fontos a profit és mivel tudunk játszani a Farmerama-val hónapról hónapra ezért valószínűleg van annyi játékos a világon akik költéseikkel finanszírozzák a játék létezését.
    Örülök, hogy befejeztem ezt az eventet is és várom a következőt. :)

tina07141983, -gyöngy-581, Goran és 5 más kedveli ezt.
  7. feki13

feki13 Fórum parancsnoka

Szia! :)

Nem haragszol meg reagálok erre pár mondatban.

Számomra és sokunknak ez volt az tavalyi év legjobb eventje. Ha csak az eventet akarta valaki csinálni, semmi feszített tempóval, nulla éjszakai keléssel, már több mint 1 hete végeztem! Felszaporításon kívül nem használtam szupit. Napi 2 belépéssel szinte teljesíthető volt az event. 1 belépés 6 kekszes tál, 2 már ugye 12 ad, 21x12 már túl is mentél a kellő mennyiségen! Azért akik játszák ezt a játékot a napi 2 belépés garantáltan megvan, hisz nem csak fákat tartunk kint, ólakat növényeket, ebben az esetben eventnövényeket is.
    Hosszú volt? Legjobb része, nem kellett kapkkodni sehova sem, kényelmesen teljesíthető volt az egész event. Nemhiába csináltuk meg sokan jó pár farmon szinte a teljes eventet...

Túlzottan hozzá vannak szokva sokan ehhez a pikk pakk dologhoz, holott ez egy játék és ahogy írtad nem a VV nem kell mindent azonnal mint ebben a felgyorsult világban. Türelmesen hagytak minket játszani az ünnepek alatt, nem kaptunk mellé még 2-3 féle eventet, szerintem ez szuper volt.

Úgy imádom ezt a telhetetlenséget. Ha sok a kínálat ez a baj, ha nem tudom elkölteni az érmét akkor az a baj :DD Nekem rendszeresen azon kell agyalnom mit is vegyek ki, mérlegelve mire is lehet elég amim van. Az általab említett neon ól pontosan nem neked szól! Ez ellen érvelni, hogy minek van bent fájó is...NEKÜNK kiknek még jól jön, tudod miért jó ez nektek? Nem kell arra költeni a kevés érmét vehetitek ki azt ami nektek szimpatikus.

Ha több farmon is dolgoztál akkor tudod mi volt az event célja, lecserélni a VD, pöttyös ernyő és társait, amit bőven fel is váltott, az pedig, hogy még mamutot, piccolot is lehetett szerezni extra grátisz.

Közel 70 farmon csináltam meg az eventet, sehol sem volt idő problémám egyiknél sem. Azzal, hogyha a macskát kiikszeled nem kerülsz "idő" hátrányba. Valami hiba csúszhatott a dologban, esetleg kellett volna egy cookiekat töröni hátha megoldja a problémát.

Hozzá tenném rengeteg jó dolgot hagytam bent a boltban, de mellette csomó olyat szereztem aminek nagyon örülök, ez a rendje örüljünk annak ami van! :)

Elnézésed kérem, hogy sokszor használtam a TE és neked szót, általánosságban gondolom ezeket annyit olvastam a csevegőben is erről, de úgy gondolom ezt az eventet nagy kár lenne lehúzni. Egyszerűen csak vegyük észre a jót is! :)

További jó játékot mindenkinek! :)

Othep, Goran, nolina1965 és 6 más kedveli ezt.
  8. fénylő.

fénylő. Kivételes tehetség

Köszönöm szépen a segítséget :)

kmandy és Dolphin kedveli ezt.
  9. Habocska740816

Habocska740816 Utánpótlás-írogató

Sziasztok!
    Olvasgattam a véleményeket. Hát elég vegyesek. Nekem nagyon tetszett, hogy ilyen hosszú az event (és még így is maradt egy pici hiányosság). Egész évben szorosan követik egymást az eventek. Jó volt kicsit fellélegezni. Van az embernek élete a farmon kívül is, főleg ünnepek idején. Nekem jól esett, hogy nem kellett, folyton erre figyelnem. Szuper volt!
    További jó játékot kívánok! ;)

zsani_apja és Kuzdern kedveli ezt.
  10. nolina1965

nolina1965 Fórum félistene

Kedves Feki és Görögjoghurt!
    Nem akarom az idézéssel telíteni a tárhelyet, ezért csak így szólítalak meg Benneteket. Köszönöm a reagokat!Ezen a nagy farmomon nincs is semmi gond, lett sok plusz ládám, de itt gyakran vagyok. Az, hogy hamar lenyomtam az eventgazt, arra volt jó, hogy telerakjam fákkal az összes területet, ami automatában aratódik, és ne kelljen még a termesztésre is figyelnem, hanem - több év után először - foglalkozhassak a kicsikkel is. Ja, a gazdaköriben már nincs termelendő növény, csak tenyésztés és az új titkok, ami fa és állat. Már csak táphoz kell gazt gyártanom, de úgy döntöttem, majd máskor.
    12 farmhoz nyúltam, legtöbbjük még 100 alatti. Mivel ritkán nyúlok hozzájuk, alig van valamijük. Sokukban a zoknisban csak az első dekorig tudtam jutni, mert terményük sincs, CSP-jük sincs. De mivel nem tudtam folyton az órát nézni - mint néhányan -, nem lett kész a lego. Mivel nem az első nap kezdtem, nem lett kész a fonal. Általában 90-ig jutottam, néha a köv.dekorig.
    Nem ez a bajom, ezek a részteljesülések is örömöt adtak. De a végére belefáradtam még ennyibe is, és hétfőn már elegem volt belőle, feszített, hogy mást csináljak. De mivel rák vagyok és makacs, dolgozott bennem az is, hogy "csak ki kéne még szedni, amit a 2 nap enged". Viszont itt jött be az elégedetlenségem. Tudom, hogy az event ritmusa hét közepéig tart, de most a vasárnapi befejezés - ahhoz időzített dolgokkal sokkal megfelelőbb lett volna számomra.
    Igen, elégedetlen vagyok azzal, hogy a 4 órás ládákból sokkal több jött (itt), mint a szükséges, viszont az érmeboltból nem lehetett szinte semmit kivenni a kínálathoz képest. Ahogy az előbb is írtam, ARÁNYOK!!! Ha pl. 80%-ra ki lehet fosztani, az szerintem sokunknak megfelelőbb. Abból már valóban lehet csemegézni. Most a döntés az volt, hogy fixet vagy bizonytalant. Bizonytalan nekem minden titkos, és a Piccolo is. Néhány kis farmon azt váltottam ki, szinte mindegyik - mintha irányítva lenne - Multitaszking zsenit adott. Magam részéről utálom. Itt is. Tudom, valami TP-bónuszt ad, ami számomra megfoghatatlan - annyiféle van már - és használhatatlan, mert - tudtommal - futtatóba piccolót nem lehet tenni, és mire eljutok valamelyik kütyütárba, ahol lehet, addigra már szinte fölöslegesen adja a bónuszát. Tudni kell, hogy nekem a termesztő területeken termesztős dolgok vannak, nem kütyük. Ezért.
    A titokcuccokból szinte sosem fejlődik ki olyan, amire szükségem volna. Ha nem is a legújabb dolog, de olyan lenne jó, amiből kevés van. Ezért nem izgatnak már. Ha a régebbi dolgokat is lehetne hasznosítani az eventekben, több értelmük lenne ilyen helyeken. Idevág a Neon ól is. Még, ha II. lett volna, meggondolom. De olyan régire "pazarolni", ami már semmire nem jó (és van belőle 15-20 db), hisz nem igényli a játék, hogy használjuk öket... Ezért tartottam értelmetlennek. Ennyiért. 20-30 érmét adtam volna érte, ill. a kis farmokon én is boldog lettem volna tőle, még ha szinte sosem lépek be, akkor is. Hasonló a neon körte: a Rodeó ranch terménye sehová nem kell, kis értékű, és hiába ad 3 darabot, a kutyának sem kell... ok, terményes ól napon ez is megérik 9 óra alatt, de máskor másfél nap (41,5 ó), ami túl hosszú. Ha valami kurrensebb terményest neonosítottak volna - vagy jele lenne, hogy 2-3 havonta ebből is beáll egy - megint csak jobban kattantam volna rá... Ha kísérlet volt, hogy mennyire sikeres, akkor rossz ólat választottak.
    Mivel alig-alig volt valami elérhető a 2 gyertya és a Mufurctojás után, számomra az volt a kérdés, hogy 2 Piccolo vagy mamutfa. Mivel a P.bizonytalan - ld.fent - , maradtam a mamutnál, bár sok van belőle. Lett még 45 érmém, ami csak egy trágyás ládára volt elég. Kiváltás után megnéztem, a 112-ik darab lett... szóval nem egy akkora durr, hogy ide kéne kerüljön. Megint, Arányok.
    Nekem hosszú és vontatott volt, ahogyan el lehetett érni a célt. Főleg a 4 órák idegesítettek. Tényleg, és szó szerint. Most egy lépés, most egy másik... 60 évesen is ennél pörgősebb vagyok, untat a röghözkötöttség. Bosszant az aránytalanság. (Az is bosszant, hogy máskor a szezonban a 39. sorban 2 új titokcuccot adtak, egyet az alap, egyet a VIP sorban. Most ez utóbbit kihagyták. Pont karácsonyra... OK, ez off, bocs). És még, ami: karácsony előtt kész voltam az e-gazzal, a fenyővel, a zoknival. De hogy az ünnepek alatt is kötve legyek ezekhez a 4-óránkénti belépésekhez... ez a "kötelezőség". Mondom, ha választani lehetett volna, hogy napi 1x belépéssel kapok fele-kétharmad ládát, és az elég, biztosan azt választottam volna, boldogan. Viszont, mivel ez a "nagy" farmom, és itt szeretek minden eventet végigvinni, nem akartam kifutni az időből. Nem tudtam, mi lesz az idén, meddig lesz időm farmozni. Sajnos, lett még ma is, mindegy, de nem akartam utolsó pillanatra hagyni a befejezést.
    Általában igyekszem az élet pozitívabb oldalát nézni, de ez az event nem az én vérmérsékletem szerinti. Bocsánat érte.
    Ölellek mindkettőtöket és kívánom, hogy aki még nincs kész, be tudja fejezni legalább addig, amíg szeretné.

11. terrdora

terrdora Fórum ismerője

Nekem nem tetszett, mivel 3 dolgot tudtam kiszedni az ajándékok közül, a Titokláda 0 normálist adott, azaz semmit, ami segítene a jövőben...

12. feki13

feki13 Fórum parancsnoka

Kedves nolina! :)

Nagyon örülök, hogy végre valakivel lehet pro és kontrát felvázolni és ebből nincs sértődés. Ahogy Te is írtad hatalmas ölelés érte! :)

Természetesen én is mennék mindig arra, hogy mindent IS ki tudjak váltani, viszont itt nem is volt értelme hisz rengeteg dolgot el lehetett hagyni. Ezért is nem gond a kevés érme mert semmi olyan nem maradt bent amit máskor, máshogyan ne tudnánk megszerezni. Még most ugrok neki a kisfarmokon az utolsó lejátszásnak, mindenhol a mufurc lesz amit még kiveszek teljesen feleslegesen, hisz nem fogom használni őket. Hozzátenném van olyan farm ami 10 napos regisztráció óta 80+ szinten pihen csak az eventtel! :)

Ha támadni kellene valamit akkor talán az árak, ebben egyet értek. Több dologra is tűzhettek volna baráti cédulát. Viszont a kínálat rendben volt -kiemelvén, hogy SZERINTEM!-.

Viszont a mmostani kis beszélgetésünk rá is döbbentett, hogy a maradék kicsiken ki is veszem a neon ólakat, nekem az még teljesen jól jön :)

Már meg is érte! KÖSZÖNÖM!:inlove:

Kellemes játékot neked! :)

Kuzdern és -gyöngy-581 kedveli ezt.
  13. -BombadilToma-

-BombadilToma- Fórum elő legendája

Szasztok!
    Én is becsatlakoznék némi értékelésre. Nekem alapvetően semmi bajom nem volt ezzel az eventtel. Az ünnepi időszakban, lényegében 24-31 között 5 napon át csak reggel léptem be, és így is minden kényelmesen készen lett. Nem kellett 4 óránként belépni, így is maradt 138 kekszem, pedig a dekort ki sem tettem.
    A díszdoboz már szorosabb volt: 21 napos event, 21 lépés a pályán; egyetlen napot sem lehetett kihagyni. Viszont a dekor, ami adja, kényelmesen megszerezhető volt napokkal korábban, lehetett plusz díszdobozokat bezsebelni vásárlás nélkül.

A csillagos érme már nálam is a panasz kategória. Mivel a cég lehetőséget biztosított farmaranyért vásárlásra, ez egyértelműen a vásárlásra ösztönző, szándékos eleme volt az eventnek. Az pedig, hogy nem a végére tették a vásárlás lehetőségét, azaz aki biztosra akart menni, esetleg többet is vásárolt belőle, mint amennyire valójában szüksége lett volna, súrolja a tisztességtelenség határát.

A másik nyűgöm a rakosgatós játékkal van. Egyrészt a rakosgatni való karácsonyfadíszek szépek voltak, jól megkülönböztethetőek. A pályák a szokásosnál sokkal egyszerűbbek. Ezek egyértelműen nagy piros pontot érnek. Viszont a kattintások... Két doboz közül a bal oldali doboz jobb oldali szélét még a másik dobozra kattintásként érzékelte a rendszer! Tempós játékban ez többször megakasztott. Az pedig régi probléma, hogy egy doboz elkészültekor egy pillanatra meg kell állni, az ember kiesik az ütemből.

Felesleges bonyolításnak látom a díszdobozok ládáját és a kekszes ládát. Mi a fenéért nem tudott a begyűjtőmező egyből díszdobozt és kekszes tálat adni? Azt a kis CSP-t és TP-t odaadhatták volna más formában, vagy el is maradhatott volna. De ha már láda, a dekorok miért nem azt adtak? Ott már sajnálták a TP-t és a CSP-t?

Fentiek ellenére azonban ezt egy kimondottan jó és átgondolt eventnek tartom. Aki akart, koncentrálhatott az ünnepekre, mert egy farmon az eventet könnyen meg lehetett csinálni; de aki akart, kis farmokkal elfoglalhatta magát három héten át. A minijátékok kimondottan egyszerűek voltak, a játék hangulata karácsonyi, a megszerezhető dekorok kiválóak. Talán a felhő 120 órája ad még okot némi nyürrögésre... (És általában, egy időre úgy tűnt, leszoknak a 24-48-... órás felhőkről, de csak visszahozzák egyszer-egyszer. Olyan nagy különbség lett volna 118 órásra tenni, azaz 5 naponta stabilan arathatóvá tenni? Ez megint olyan pitiáner kiszúrósdi vagy nemtörődöm hatást kelt...)

Othep, tina07141983, kankalin1025 és 7 más kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.