Nosztalgiatopik (Nézz be egy mosolyra!)

Kategória: 'Törzsasztal', témanyitó: Kata_rzis, témanyitás ideje: 10.1.20.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
 1. JövendölőMáriusz

  JövendölőMáriusz Fórum félistene

  Sziasztok!
  Egy kis retro, innen onnan!

  [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG]
  [​IMG] [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]


  [​IMG]

  [​IMG] [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

   
 2. Kata_rzis

  Kata_rzis Fórum admirálisa

  Íme egy kép a régi bejelentkezési oldalról:

  [​IMG]

  [​IMG] :D
  Kíváncsian várom, milyen lesz a 10. :)

  ---
  És egy kerge kert kép 8 évvel ezelőttről.:D

  [​IMG]
  Azért érdekelne, hogy van-e még olyan gazda, aki víztartályt tart kint a farmján. xD
   
 3. JövendölőMáriusz

  JövendölőMáriusz Fórum félistene

 4. Kata_rzis

  Kata_rzis Fórum admirálisa

  Nyári roncsfeltárás event - 2016. június
  [​IMG]

  [​IMG]


  És néhány gyöngyszem a csevegőből:

  Kukac(os)kodás

  Jó reggelt, jó kukackodást Hát, nem egyszerű hozzájutni a nyereményekhez, ellenben jó bonyolult.

  Undorító a felröppenő! Valami szebb nem volt? Kénytelen leszek csukott szemmel eventezni!

  Az "ocsmányságnak" melyik az eleje, azt se látni, a farka áll égnek?

  Reméljük úgy jönnek majd mint a csigák!

  Azt mondta Hofi Géza: ha ébren vagy ne álmodj
  Azért jön kb. feleannyi kukac, mint csiga, mert a kukac pont kétszer rondább, mint a csigusz volt:DxD

  Ha kell a felhősor, valami trükköt be kell vessek.. éjjelre a hosszú az tuti, és lesz egy kis 0 perc is. Aztán fohászkodhatok a kukacok legnagyobbikához, küldje az alattvalóit, hogy kész legyekxD

  Mivel 0perceztem, … tele van a pajtám kukacokkal, el is kellett zárnom a tyúkokat a Vadasparkba, nehogy felcsipegessék őket

  Azon gondolkoztam amikor farkasszemet néztem a sárga sávon meredező megagiga 100 lábú kukaccal, hogyha a Pecás eventnél ilyenem lett volna, tuti kifogom még Moby Dicket is vele:D
  Mindjárt előszedem az egyszem kukacomat és beszélek Mendellel, hátha tud szaporítani kukacot isxD

  "Szeretném felhívni minden farmozó társam figyelmét ama el nem hanyagolható tényre, miszerint a kukacok se nem rondák, se nem rusnyák!!
  Ezt kikérem magamnak minden kukac társam nevében. Amennyiben nem hajlandó a kukacokat lerusnyázó, abbafejezni eme megszólalásait, akkor sem én sem más kukac a lábunkat be nem tesszük többet a farmjára! Eme kijelentésemért semmi nemű felelősséget nem vállalok, de megakadályozom bármilyen kukac felbukkanását az érintett területen!
  A szőrös kukac legyen veletek:)
  Tisztelettel Kukac Kuc Béla"


  Kulcskérdés

  Én még így nem jártam. Egyszerüen, nem tudom beadni a kukacot sem, az almát sem, répát sem, pedig mindből van elég. Valamit rosszul csinálok, de mit.
  Azt nem írhatom, hogy be ne add a kulcsot, mert most itt be kell adni, a többiben nem tudok Neked segítenixD

  Az ijesztő labirintus


  Én félek, hogy eltévedek a roncsban

  Ha Téged nem is, de a Fekete dobozát a roncsnak biztos keresik. Abba kapaszkodj és abban bízzál, hogy rád találnak. Másként a kikacok meglepnek és ott tekeregnek majd rajtad. Képzeld el, hogy milyen vóná kiemelve 50 év múúúva?xD
  Én lépkedek amerre a szemem ellát, majd ráérek a végén káromkodni, hogy nem erre kellett volna:)

  Megyek majd arra amerre sodor az ár. … nem fogok kétségbeesni, ha nem találok ki a roncsok közül. Ha csütörtökig nem jelentkeznék, kutatócsoportot küldjetek azért.:D

  Csak semmi pánik mindenhova oda fogok érni, csak ne adjátok fel!! Eddig simán jobbra tarts volt, most veszek egy erős bal kanyart, befarolok egy kincsesládához, majd nyíl egyenesen megyek a paszulyra! Ott kicsit feltekeredek, de aztán jöhet a pihi:)

  Ma reggel végre csobbantam. Szerencsére nem tévedtem el a hínárosban. Az jutott eszembe, hogy ez olyan mint az adóbevallás. Nem célszerű hibázni, mert az sokba kerül.
  ---
  A fenébe két lyuk közé szorultam.
  Csak én szerintem kezdődik így egy Veres Pali bácsi-féle cikk?:D

  Az event családösszetartó ereje


  Ennél az eventnél kénytelen-kelletlen befogtam a gyerekeimet is ülnek mellettem,egyik a fotelban,másik az ágyon,előttük papír... 1-es számú gyerek sorolja a papírról a betű-szám kombinációt,2-es számú gyerek nézi a kockás lapon az útvonalat,közben mondja,mit rejt a kocka,(közben mindketten pipálnak,ami megvolt)mindeközben anyuka meredt szemmel nyelvkiöltve bámulja a monitort,számol és próbálja nem elvéteni a lépést...
   
  Utoljára szerkesztett: 13.1.20
 5. JövendölőMáriusz

  JövendölőMáriusz Fórum félistene

  A Farmageddon! De azért túléltük!
  :D

  [​IMG]

  [​IMG]
   
 6. Kuzdern

  Kuzdern Fórum császára

  Szia, nem szeretek könyvet olvasni, de a te írásod mindig leköt...tartalmas...élvezhető...Gratula neked nálam mindig 5-ös
   
 7. -elzemari-

  -elzemari- Fórum elő legendája

  Sziasztok...

  Farmeráma turizmus ....

  Ha tudnám a pontos időt mikor is jönnek, a bejárathoz odakészíteném a gumicsizmákat, vasvillát, kapát kaszát és a tápos zsákokat. Egye fene, néhány munkásruhát és kesztyűt is, na meg babos kendőt a frizura megóvására. Beállítanám őket a reggeli farmélet örömeibe.
  Ha végeztünk, egy jó kis reggeli után ( frissen fejt tej, vagy fáról szedett üveges, kinek melyik teszik, rozskenyér, lángos, ízletes lekvárok) elmennénk a piacra. Ott a színes forgatag biztos tetszene nekik, hisz ez egy nemzetközi piac. Vehetnének egy kis ajándékot az otthon maradottaknak.
  (ékszer, színes tollak, kókusz kebeltartók amit máshol nem is kapnának) Megmutatnám a műhelyt ahol a sok érdekesebbnél érdekesebb ólakat lehet megcsináltatni, a szerencsekerékre mindenkit befizetnék egy körre és végül a Gazdakörbe vinném őket. Majd hajóra ülnénk, ott megebédelhetnének.
  A szigeten csak állatok és fák na meg nyugágyak várnák őket, hogy kipihenjék magukat.
  Délután egy kis fürdőzéssel egybekötött koktélozás, majd Kacsa Katát kérném meg, hogy repítsen bennünket a farm felett , hogy fentről is tudnának gyönyörködni a szépen megmunkált portákon.

  Másnap szamaras kordéval ellátogatnánk a mesterségek völgyébe ahol megismerhetnék a koboldok varázsitalait, Kecske Manci szépséges virágcsokrait, majd a a nap hátralévő részét welness nyújtotta élvezeteknek szentelnénk.Jöhetnének a különféle pakolások gyógyfüvekkel.Közben lehetne különböző koktélokat szürcsölni is.
  Este kikísérném őket a vasúthoz és megkérném Tele Fáni őnagyságát segítsen a csomagok elrendezésében, vigyázzon a vendégekre, hogy jó útjuk legyen hazafelé.

  S elérkezett a turista találkozó.
  Szombat reggel a találkozó nyolc órakor indult.Egy szép lassú sétával megközelitettük a Mesterségek Völgyét. Ott is Zsömle Zsolthoz vezet az első út, hogy a friss zsemlével tudjuk kezdeni a napot. Következhetett a Lekvárfőző üzem, hogy a friss ropogós zsömlére almalekvár kerüljön.Miután elfogyasztották a friss péksüteményeket, következhetett a Titokzatos erdei tisztás, ahol egyenlőre az érdekesebb gyümölcsfákat vettük szemügyre, mint a tehéntejfa, tojásfa, cukorfa sófa, drótfa, bájitalfa.Ezek a fák némi génkezelessel jöttek létre, hogy a gazdák életét megkönnyitsék.Volt is nagy csodálkozás, hogy fáról lehet leszedni az üveges tejet, a sós zsákocskát.Legtöbben a bájitalfát vették körbe, hogy vajon mit is rejthet a tartalma.
  Kivánságoknak megfelelően a kóstolás is létre jöhet,bármelyik fáról, némi honoráriumért.

  Következhetett majd Rackó, aki egy egy szelet tortával kinálta meg a turistákat.Majd a patak mentén eljutotunk a kis hidig, ahol a Pajta előtt a szalmabálákon jöhet majd egy kis pihenő.
  A Tanyaháznál volt az ebéd, amit a turisták a saját maguk által össze szedett terményekből állitottak össze.Javasoltam , hogy a kakastól vegyék el a szakajtót, és akkor ha sikerül elkapni az ejtőernyős tojásokat, akkor még friss tojásrántotta is lehet.Ó ezt nagy boldogan fogadta mindenki, és igyekeztek egyensúlyozni, ahogy a kakastól látták.

  Ebéd után következhetett a kombájn verseny, hogy ki tudja hamarabb learatni a termést.A verseny soronként voltz, hogy minél többen tudjanak megismerkedni a nagy géppel.Az első helyezett dija egy kopasznyakú tyúk a vasárnapi ebédhez.

  Miután kellően elfáradtak, irány vissza a Mesterségek Völgyébe , ott is a Természetgyógyászokhoz,
  hogy megfelelő maszkokkal, koktélokkal frissitsék fel magukat.Visszafelé, útba ejtettük a Kalózbarlangot, ahol félszemű Dzsek elmesélte a kalandjait. Itt aztán csónakba szállunk, és körbe csónakázzuk a völgyet, egészen a a világitó toronyig majd visszafelé, a magasles mellett elhajózva eljutunk egészen a piacig .

  A piac az mindenki kedvence volt, lehetett a gazdákkal kommunikálni is és ha valami megtetszik meg is veheték.Volt még programba a Postát is, ahol lehetett fotót késziteni, hogy hol és merre jártak.Aki szeretné fentről megnézni a farmokat, annak Kacsa Kata rendelkezésésre állt a repülőgépvel is. is.A Postáról kijövet következhet a kisvasút,majd a limuzinnal érkezés a Tanyaházhoz ahol a szállás lesz.

  A második nap.
  A falusi turizmus második napjához érkeztünk és nem volt eseménytelen az már biztos.Reggel igyekeztem én is a tanyaházhoz, hogy az előző napi búcsúzás után reggel vidáman és frissen lássam viszont a kedves turistákat.Miután láttam, hogy mindenki megvan, indulhattunk a Bahama szigetre, hogy ott is megismertessem velük a mi életünket.
  Az idő igazán nagyon kellemes volt ezen a kis karibi területen, a nap már fenn volt a horizonton, és nagyon kellemes hőmérsékletete biztositott a számunkra. A hullámok lágyan ringatták a hajót. A hajóállomáson már várt minket a kapitány és egy kis sziverősitővel próbálta megnyugtatni a kissé ijedős utasokat.Én azért egy két Dedalont is becsempésztem a táskámba, hátha valakinek szüksége lesz majd rá útközben.Ahogy haladt a hajó, delfinek kisértek minket, néha néha vidáman kiugorva a víz felszinére is.Szerencsére nem volt hosszúnak mondható a hajó út, és ki is kötöttünk.
  S itt kezdődött a kisebbik probléma Az egyik túristának annyira tetszett a házat eltakaró hatalmas lakat, hogy elkezdte babrálni, hogy bizony ő kinyitja ezt a lakatot.Korábban, még a hajón mesélte miután ő lakatos mester, majd megoldja nekem ezt a kérdést, igérte még a hajón, amin én jót mosolyogtam.Bár ne tettem volna, mert mint mondtam, mindjárt kezelésbe vette a lakatot, és egy óvatlan pillanatban leesett a pallóról és a vizbe kötött ki.Lett is nagy riadalom, a hajóskapitány azonnal kimentette, de a ruhája egy merő víz lett.Elő a fürdőruha, és igy mehettünk is már tovább a sziget belseje felé.

  Nos itt történt a második kis affér, amikor is az egyik utasunk szobrász lévén nagyon belefeledkezett a totem oszlopok tanulmányozásába, hirtelen az egyik a lábára dőlt, ami kisebb horzsolást okozott a lábán.Szerencsére nem volt súlyos, igy folytathattuk az utunkat.
  Legelőször is a Bahama bárba vittem a társaságot, hogy a kellemetlenségeket itt próbáluk meg elfeledtetni velük.Bari Mari nagyon kedvesen fogadott minket és mindenki kapott egy broméliából font kis koszorút, amit a csuklójára tudott erősiteni, és a közbe szúrt vaniliától fenséges illat áradt belőle.Egy jó szőlő ital fel is frissitette a társaságot és már alig várták a folytatást.A bárból kijőve, már a kávétáncban tudtak élvezkedni, és volt aki be is állt, hogy szintén megtanulja a lépéseket.
  A papagájtollászkodó mellett elhaladva boldogan szedtek fel egy egy elejtett színes tollat, hogy szuvenirként haza vigyék.Volt aki a hajába tűzte a szinestollakat. A mogyoróvajkészitő mellett volt aki szerette volna kipróbálni a mogyoró taposását, mondván, hogy szüreten már
  voltak, szőlőt már tapostak, akkor ez is fog menni.Én ugyan nagyon óvtam őket, hogy ez nem ugyan az, mert a szőlő az egy lágy anyag ez pedig nem.Hiába mondtam, csak ki akarták próbálni.Nem is tartott sokáig a próba, mert a második taposás után már ugrottak is le a taposóból, hogy milyen igazam volt.Volt akinek bizony meg is sértette a lábát a mogyoró .
  Következett a datolyapálma leszedés ami nem kis feladat volt.Fürtökben lógtak a sárga érett datolyák a fa tetején.A fák magassága eléri néhol az öt méter magasságot is.Ám ez a magasság sem okozott gondot az idomitott majmoknak, akik mérhetetlen ügyesen felmásztak a fa terméséshez, és elrágták az indát, s már pottyant is le az érett gyümölcs.Ebédre mindenki sajátmaga által szedett banánból ehetett annyit amennyit akart.

  Ebéd után akit érdekelt az résztvehetett a kebelkészitő tanfolyamon, olyan gyorstalpaló alapon.Vagyis, mindenki készithetett egy egy kókusz kebeltartót.Komolyan mondom, úgy örültek, mint a gyerekek, mert amikor belehetett menni a makitombolóba, és a fellógatott autógumin hintáztak, hááát el sem hittem, hogy felnőttek.
  S végül a tevegelés sem maradhatott el, és lassú sétával eltevegeltünk a Maja papok szentélyébe, és vissza.

  Szerencsére sikerült minden eltervezett programmot végrehajtani.
  Majd meghallottam a hajóskapitány kürtjét,ami jelezte, hogy vége van a kirándulásnak, és véget ért a kétnapos Frameráma falusi életét bemutató program sorozat.
  Én azt gondolom, hogy valamennyire sikerült az életünket bemutatni, de nem két, hanem három naposra kell legközelebb szervezni, mert az állat tartással nem is tudtunk foglalkozni.
   
  Utoljára szerkesztett: 13.1.20
 8. Kata_rzis

  Kata_rzis Fórum admirálisa

  Sziasztok!
  És emlékeztek még a Brumirodalmi kör kapcsolódó pályázatára 2018 augusztusából, amikor is egy képeslapot vagy mesét/történetet kellett írni ezen képhez kapcsolódóan? Volt ám ott nagy kacagás, amikor Pharmer és én ismét kiteregettük előttetek a "családi szennyest". :D

  Minden Pharmer alábbi képeslap-pályázatával kezdődött:

  Ezt persze jómagam nem hagyhattam szó nélkül:

  Banyatanya gazdatársunk nem volt ilyen kegyes Pharmerhoz és jól odaszúrt neki a nevemben egy válaszképeslap-sorozatban. És innen már nem volt megállás:xD


  Persze Pharmer nyerte a képeslap-pályázat fődíját, én meg vigaszdíjul a versemért kaptam egy rózsa kókuszkopasztót::D

   
  Utoljára szerkesztett: 14.1.20
 9. -elzemari-

  -elzemari- Fórum elő legendája

  Jó reggelt...

  Voltam egy a nyugdijas búcsúztatón…ahol búcsúztatták az Uhu bagolyt ,aki annyi napon, mit napon, hónapon keresztül várt minket a farm elején,amikor készültünk betérni.
  Az újoncokat megtanitotta a farmozás csinjára, binjára.Amikor meglátott kitárta a szárnyait, amivel, mintha intett volna, hogy de jó hogy jöttél gazda...
  Szerencsére mi nem tartottuk éjmadárnak, amely a huhogásásval rossz hirt hozott volna, inkább egy kedves tanitómesternek.
  Hiszen nem tagadhatja meg magát, mert a nagybátyja volt a hires nevezetes Dr Bubó doktor, az erdő, bagoly orvosa.Ám azért volt a családban egy kis unokatestvér akire nem nagyon illet a tudós név.

  Romhányi József, nagytudású költönk is megirta róla a véleményét.

  A bölcs bagoly
  A tudós bagolyné tojt egy kis utódot,
  de az nem lett okos, sőt inkább ütődött.
  Atyja, a nagyhírű egyetemi dékán
  sokat bosszankodott lüke ivadékán.
  Hasztalan unszolta:
  - Magolj,
  fiam, bagoly!
  Hiába korholta, intette,
  kölkét ez csak untatta.
  Utálta az egyetemet, órák alatt legyet evett.
  Nem csoda hát, hogy a halálmadár-vizsgán
  csak ücsörgött és pislogott pislán.
  - Huss!
  Rivallt rá az elnök-akadémikus.
  - Szálljon egy házra,
  és borítsa gyászba!
  - Jó! - mondta a buta bagoly, holott
  azt sem tudta, miből lesz a halott.
  Rászállott a legelső viskóra,
  és ott csücsült bóbiskolva.
  Jobbat nem talál, ki mindent végigpásztáz,
  mert ez volt a temetői gyászház.
  Így lett a nagyerdő legostobább baglya,
  a Huhugányos Akadémia tagja.

  Szóval nyugállományba indult a mi baglyunk és bizony jó sokan itt is voltunk, hogy méltóképpen elbúcsúztassuk .Hogy csak mást ne
  emlitsek, itt volt nagyméltóságú Kukori, aki mindig boldogan szaladt le az ól lépcsőjén, malacka az elmaradhatatlan kis piros traktorját
  most félre tette és gyalogosan érkezett, és az újságosj a borz, is a jeles eseményre sietett./ ha nem borz elnézést/
  Eljött még medve koma is, aki most éppen a méheket hagyta parlagon, mert nem volt ajánlatos csipőseket a tömegbe hozni.Csendesen
  kérődzött a Riska is, mert nemrégen fejezte be az ebédjét.A kis giliszta igyekezett a pléh vödörből jól kikémlelni, hogy le ne maradjon az
  ünnepi szónoklatról.S a két eszement birka is abbahagyta a zsákok le, fel nyomogatását a kordéra.
  Elcsendesült mindenki és az előadóra figyelt, aki nem volt más, mint a holló, akit valamikor a bagoly festett feketére.Méltatta a bagoly
  nagyságát, mint már az ilyenkor szokás, és végül bemutatta az új bagoly utódot,aki nem más, mint egy szines tollú papagáj..
  Igy aztán a jövőben , gondolom, már Ő fog minket köszönteni, amikor igyekszünk a farmunk felé...
   
  Utoljára szerkesztett: 14.1.20
  lisakorean, Éva0315, Rékuci1111 és 15 más kedveli ezt.
 10. jófarmerlány

  jófarmerlány Fórumőrült

  Sziasztok !
  Készítettem erről is egy farmképet, egyszerűen a "Sivatagi táj" nevet adtam neki !

  [​IMG]
   
 11. -elzemari-

  -elzemari- Fórum elő legendája

  Sziasztok...

  És akkor a Farmevál...

  Február 16-án délelőtt már valami izgalom vette kezdetét a farmon .Az évnek ez a hónapja a farsangogktól volt hangos mindig.Egy egy hangfoszlányt én is elcsiptem innen onnan, hogy bulira készülnek a farmon az állatkáim.Akkor innen ez a nyűzsgés szerű állapot.Én is nagykiváncsisággal és várakozással töltödtem fel..Délután két órára hirdették meg a megynyitót, a főtéri Gazdakör elé.Jól felöltöztem, mert azidő az igen hevesen tiltakozott mindenféle ünneplés ellen. Ahogy birta, az összes szél úrfit riasztotta , hogy álljanak munkába és fújják szét a készülődést.
  Amit valamikor elterveztek, azt végre is hajtják és megkezdődött az ünneplés.Farmevál lett a neve, és az összes állat igyekezett
  benne tevőlegesen részt venni.Természetesem engem sem akartak kirekeszteni az ünneplésből és felhivták a figyelmemet, hogy ha szép violákat és csodálatos orhideákat termelek, és ezzel is növelem a buli szinvonalát, akkor bátran vegyek csak részt benne.Kaptam öt öt darab magot, és neki is láthattam a vetésnak.Igénybe vettem minden lehetőségemet, hogy minnél előbb részese lehessek ,legalább a diszitésnek.Bevetettema szuper trágyát, locsolást, is .Alig vártam, hogy becsomagolva, vigyem a virágokat a Gazdakörbe.

  Ahogy tekerem a bicajt,az utánfutóval, küzdve a széllel, látom ám hogy a nyulak,azon mód, volt aki csupaszon, volt aki még csodálatos hófehér bundájában rohannak el mellettem.El is kaptam egyet és megkérdeztem, hogy vajon hová rohannak ilyen eszelőssen.Egy kicsi szürke nyulat sikerült becserkésznem, és azt mondja nekem, hogy nagyon siet a karneválra, de előtte a téren oroszlán bőröket osztogatnak, hogy egyszer legalább erősnek érezve magukat, igy mennek a karneválra.ű
  Álarcos bál is lesz és azért ez a beöltözés.Ezt a forgalmat ami útközben engem ért,hol a kecskék ugra bugráltak , hogy a tyúkok húzták maguk után a hosszú sálakat, amiket örökkön örökké csak kötöttek, ha kell, ha nem.A kakasok vigyázva egyensúlyoztak a tojásokkal,vigyázva, hogy ha jön egy gólya azért eltudják kapni a kis ejtőernyős tojásokat is.Micsoda kavalkád, és még csak az úton vagyok.Meg is nyomtam jobban a bicaj pedálját, hogy már érkezzem a Gazdakörbe. Szerencsére a szél is segitségemre sietett, mert háttal fújdogált és igy egy kis hátszéllel végre megérkeztem.
  Itt ért aztán a meglepetés, mert csodálatos nagyfejű napraforgók diszitetták a bejárati ajtót és mindjárt kérték, ha van a pajtámban akkor bátran hozzam el, és meghálálják nekem.Ha én ezt tudtam volna, csak kérek egy kis üzemanyagot a traktorba és azzal jöttem volna.Majd fordulok még egyet.Az a sok viola, és orhidea, amivel diszitették a szobát, és az az illat ami itt van.Igazi farsangi forgalom.Álarcosok tömkelege, hosszú sörényű oroszlánok, szép hosszú rózsaszinű fülekkel. Kecskék rohangáltak le és fel és lesték mindenki kivánságát.
  Hosszú pohárban kinálták a friss kecsketejet.Á, ott látom az én tyúkjaimat is,sállal a fejükön, nyakukon, alig látszanak ki belőle.No még a szürke szamaram is lejött, igaz alig ismertem meg mert az meg egy paripának
  maszkirozta magát.Még ilyet.Közelébe érve, meg is szólitom, hogy- Csicsa/mert ez a becsületes neve/ de kicsipted magadat.Mire elmesélte nekem, hogy mióta epedezik a műlovarnő kegyeire és most látja hogy itt az idő és a mulatságon szeretné meghóditani.Mit is mondjak, szerencsét kivánva mentem tovább.

  Az egyik sarokban arról beszélgettek, hogy külföldi gazdák is meghivják az állatkáimat magukhoz, hogy bemutassák feléjük, hogyan zajlik a farsangi mulatság.Természetesen mint kisérő személy én is velük mehetek.Naná, hogy nem fogom kihagyni ezt a jó bulit.Természetesen nem ingyen, mert oda is kell a viola és az orhidea belépő gyanánt.Most megyek is és készülök a Riói karneválra.Előtte még azért egy kis szamba leckéket is veszek, hogy ne égjek le a forgatagban a táncommal.

  Rió
  Ott hagytam abba, hogy majd veszek egy pár szamba leckét, a riói karneválra.A szamba tánc régi afrikai eredetű, rájöttem, hogy sokkal élvezetesebb nézni, aki táncolja, mint nekem megtanulni.Miután ezt eldöntöttem, igyekeztem csomagolni és irány a repülőtér és jegyet váltottam a szamba hazájába.Rióba.
  Persze nem volt ám olyan egyszerú az utazás, mert a repülő rajtunk kívül tele
  volt még papagájal, akik a helyi zenekert fogják majd kisérni.Amikor az óceán felett repültünk egy kicsit meg is kergültek és olyan éktelenrikácsolásba kezdtek, hogy a segéd pilóta ki is jött a pilóta fülkéből és rendre utasitotta őket.A rikoltozáson kivűl, nagy hevületükben még a csőrükkel a tollukat is elkezdték kitépkedni és szétszórták.Volt is mit össze szedni, mert természetesen addig nem szállhattunk ki a gépből,amig a sok tollat össze nem szedjül.Arra nem is gondoltam, hogy ennek még mekkora jelentősége lesz.
  A repülőn nagyon finom almalét kaptunk,amit a magunk készletéből kifacsart almából készitették.
  A repülőtéren vártak a házigazdák, nagy kocsikkal, amikre felpakoltuk a sok sok ibolyát és orhideát.A lelkükre kötöttem, hogy nagyon vogyázzák a virágokat, mert igen kényesek.
  Irány a forgatag.Egy hosszú sugárútra vittek minket, ahol már javában folyt a karneváli forgatag.Az állatok szebbnél szebb ruhákban rázták a szamba adta ritmusra magukat.És azok a ruhák.Most már tudom, hogy miért volt szükség a papagáj tollakra.Hatalamas tolldiszek voltak a ruhák hátulján, amik szinte legyező szerüen terültek el és szinte söpörték az utca kövét is.
  Másoknak pedig,például a rénszarvasok csodás agancsukat diszitették a tollakkal.Nicsak, ott látom a felvonulók között az én jávorszarvasaimat is.Most éppen mire ide ért elém a felvonulás, rá is zenditettek a kedvenc Elvis számomra.Sikerült egy két gyönyláncot is elkapni, amit a táncosok és a kocsin üllő szépen felöltözött pávák dobáltak a közönség közé.Jól elfáradva mentünk, vissza a repülő terre és irány haza, hogy előtudjam késziteni a következő állomásra a megfelelő mennyiségű ibolyát és orhideát.

  A következő állomás Köln volt..
  Ó a 4711 szagosviz hazája.Autóbusszal érkeztünk a városba, ahol már a város apraja nagya beöltözbe mindenféle
  bohóc ruhában várta a városba érkező turistákat.Mi is kaptunk egy bohókás kalapot, hogy jelezzük a részvételünket a forgatagban.Majd elfelejtettem le is adtuk a nem kevés, ötszáz dobozolt virágot.
  Miután az úton bizony jól megéheztünk az első dolgunk az volt, hogy elmentünk és csillapitottuk az éhségünket.Finom vargányaszósszal töltött padlizsánt ettünk elsőre,Malackarajné sütődéjében, és utána következett a szarvasgombás, mangalicazsiros kenyér, amit a Burgonyás Micinél fogyasztottuk el.Igy felvértezve mentünk tovább a kölni sokadalomban,ahol aztán a forgatagban ,megválasztják a a karnevál hercegét, szűzét, és földmívesét.
  Volt is nagy izgalom, hogy vajon az idén a sok jelentkező közül ki nyeri el a tisztséget.A herceg átveszi a város kulcsát és aztán Ő lesz a város ura.Volt is nagy meglepetés, mert a szűzet a mi csportunkból nyerte a műlovarnő, aki irulva-pirulva vette át a megtisztelő cimet.A földműves cimet is mi hoztuk el, mégpedig a szarvasgomba malacfarm egyik rózsaszinű malaca lett.Miután jól kimulattuk magunkat indulás hazafelé, hogy a következő állomásra megfelelően fel tudjunk készülni.
  Van ültetni való bőven, sok viola és orhideát kell még learatni és bedobozolni, ahogy hallottam más gazdáktól, hogy igy védik a virágokat a törődéstől.

  Ha jól hallottam a következő állomás Mohács lesz, ahol majd a busójárás forgatagában veszünk részt.Miután megint elegendő mennyiségű ibolyát és orhideát sikerült termelni, újra bedobozolva, feladtam a postára, hogy mire én vonattal leérek Mohácsra , addigra az is megérkezzen.Ott aztán majd csak könnyebben boldogulok vele.
  Ha még láttatok sok birkkabőrbe bújtatott felvonulót.Itt aztán volt belőle rendesen. A népszokás a sokácok/dél szláv nemzetség/hagyományos télbúcsúztató ünnepsége.Vonult ott mindenki, aki beöltözött és aki nem az is. Most már tudom, hogy miért tünt el a farmról a vezér kosnaknak a kolompja, mert itt láttam nagy büszkén a nyakában.Volt itt nagy hangzavar, amig vonultunk a főtér felé, egy csomó pulyka is a menetben vett részt és nagy rikácsolásukkal szerintem bátran még a tél is elszalad.
  Lassan kiértünk a Főtérhez, ahol egy nagy koporsót ravataloztak a máglya fölé, és meggyújtva, búcsuztatják a telet.Ezeknek a maszkoknak a kifestéséhez el sem tudom képzelni, hogy hány festékpalettát kellet felhasználni, de tőlem is kértek a rendezők.
  Bizony jól meg is éheztünk és szomjaztunk a busó forgatagban , elfogyasztottunk egy jó kis forralt bort egy nagy lános kiséretében.Az álarcos felvonulók, pedig csak incselkedtek és meg meg húzgálták a hölgyek haját a, aki sikongva menekültek a környékéről.Lassan mi is irányba vettük az állomást és indultunk hazafelé.Neki kell állni a következő szállitmánynak , hogy elültessük a sok ibolyát és orhideát, amit leadva újból reszesei lehessünk a következő kaneváli forgatagnak.

  Miután Mohácsot is megjártuk, újból termeltem éjjel, nappal, hogy a kolumbiai rendezvényre, repülőn leadjam a rendelést, mert sajnos oda személyesen nem volt módom elmenni.Annál is inkább, mert már 16-án kezdődött a karnevál, és bizony én addigra nem voltam kész a megfelelő mennyiségű ibolyával és orhideával.Jó lett volna személyesen is részt venni, de a távolság, az nagyobb úr volt.
  Igy aztán összecsomagoltam a temérdek virágot, sárgarépát, a nyulakat. Sürgetőre vettem a nyulak nyirását, hogy az angóra gyapjú is
  rendelkezésre álljon.Amikor minden összeállt, elő a traktort, sőt még az utánfutót is, és irány a repülőtér .
  Sikeressen fel is adtam a dobozokat, és egy bús integetés után, hazafelé vettem az irányt.Csak jó lett volna nekem is a repülön lenni.

  Hazaérve, oda ültem a kukucska ládám elé, és meghivtam Google úrfi segitségével a kolumbiai karnevált, hogy legalább a képekben tudjak gyönyörködni.Megmondom őszintén volt is mit nézni.Az idő az gyönyörű volt, a nap szikrázóan sütött.Sokan esernyővel védték magukat az erős tűző naptól.A házak erkélye dugik kiváncsiskodó emberekkel, akik kiváncsian kisérték tekintetükkel a felvonuló kocsikat.
  Az egyik kocsin két szép hölgy volt, de úgy higgyétek el, hogy ruha az nem sok volt rajtuk, viszont csodálatos festett alakzatok voltak a testükön.A lábuknál piros lángnyelvek kezdtek el felfelé kúszni és majd kékre váltva teljesen befedte őket.A fejükön pedik egy nagy madár feje fejezte be e mester munkát.A következő kocsin három hatalmas nagy fej kápráztatott el, kettő, nagyon mérgesen vicsorogva mutatta a foga fehérjét a harmadik pedig szelid hahota kiséretében nyitotta tágra a szemét.Az út kétoldalán a tömeg lelkesen éljenezte a diszes felvonulást.
  Néhol hintőport szórtak egymásra, persze ez is az ünnepléshez tartozott.Vagy fehér habot fröccsentettek egymás arcába, kezére.
  Miután jól beleéltem magamat a kolumbiai Barranquilla fesztiválba, aki a fesztivál szelleme, mindenható ereje, a spirituális, képzelt lény,aki ott lebeg az éjszakák és nappalok fölött, gondoltam most már ideje a kép ládát becsukni és a munkához hozzá látni.

  Ha sikerül megint a temérdek ibolyát és orhideát megtermelni, akkor jöhet Velence a lagunák városa.
  Miután elkészültem a kétezerergyszáz ibolyával és orhideával, ahogy tőletek tanultam, szépen bedobozoltam, és előkészitettem a következő karneváli forgatag belépőjéhez.

  Irány Velence a lagunák városa a karneválok karneválja.Egész éjjel utaztunk, hogy reggelre megérkezzünk és
  meg tudjuk venni az első álarcot és toaletet, amivel részesei lehetünk a forgatagnak.A kacsákat is vizre tettük, had élvezzék a lagunák okozta vizek lágy simogatásást.Szerencse hogy a kacsákra is gondoltak, és vettünk nekik is álarcot, mert bajos lett volna különben megkülönböztetni,hogy melyik jószág a miénk

  Még azt a sok embert aki itt a Szent Márk téren összejött és várta a felvonulást.Nekem sikerült egy hófehér álarcot venni, ami csodálatossan volt kifestve.Gyönyörű hosszú szempillákat festettek a szem köré, és vér vörös szép ivű száj szépitette még a látványt.A fejemre, egy csodálatos téglapiros kalap került ami tele volt tollal.Az arcomat pedig egy szintén téglapiros tüllel fedtem be, hogy még véletlenül se ismerjen fel senki.Egy nagy téglapiros fodros kabát került még az utazó ruhám fölé és most már boldogan adhattam magamat át a vidámságnak, bolondozásnak.
  1979-től a világ legrangosabb eseményei közé tartozik ez a csodálatos velencei karnevál.Bár már a XVIII.században elnyerte a karneváli város nevét ám a köztársaság bukása után elfeledkeztek róla, és csak nagyon soká, a múlt században virult ki újraahagyomány.

  Elhatároztuk, hogy miután a buszon is jól elfáradtunk, és nem akartuk az egész felvonulást gyalog megtenni,keresünk egy gondolát és abban ringatózva, élvezzük a látnivalókat.Hallottam róla, hogy van egy fiatal lány, aki apja nyomdokait követve gondolás lett, igy megkerestük Őt és az Ő gondoláját vettük igénybe.Nem kis munka hölgy részsére a hatalmas hosszúságú evező, vagy nem is tudom minek nevezzem, de ez a fiatal gondolás hölgy derekesan elbirt vele.

  Mint mindennek ennek a forgatagnak is vége szakadt a számunkra, mert menni kellett várt az autóbusz, hogy hazarepitsen minket és újult erővel tudjunk készülni az újjabbnál újjabb kihivásoknak.
   
  Utoljára szerkesztett: 14.1.20
 12. Kata_rzis

  Kata_rzis Fórum admirálisa

  Sziasztok!

  Gondoltam, jópofa lenne együtt látni az állatos/terményes ólak grafikai változásait is.

  Régi grafika (a játék kezdetekor) Mostani grafika

  [​IMG] [​IMG]

  [​IMG] [​IMG]

  [​IMG] [​IMG]

  [​IMG] [​IMG]

  [​IMG] [​IMG]

  [​IMG] [​IMG] (legnagyobb bánatunkra... :oops:)

  [​IMG] [​IMG]

  [​IMG] [​IMG]

  [​IMG] [​IMG]

  [​IMG] [​IMG]
  [​IMG] [​IMG]

  [​IMG] [​IMG]

  [​IMG] [​IMG]

  [​IMG] [​IMG] (én itt is kedveltem a régit)

  [​IMG] [​IMG]

  [​IMG] [​IMG]

  [​IMG] [​IMG]

  Akinek kedve van, az "Állatok, termények és ólak a játékban" topikban a még játékban lévő régi grafikás állatos (retró + és retró ++) ólakat is megnézheti.
   
 13. Wellwisher

  Wellwisher Fórum elő legendája

  Sziasztok!

  Jövök én is egy kicsit nosztalgiázni :)

  Nekem a fórumon megtett első és egyben nagyon bizonytalan lépéseim a Gangra vezettek.
  Jó hangulatú, vicces helynek találtam azonnal. Pezsgő élet fogadott, humor, hasznos infók.

  Még csak a szárnyaim bontogattam ott, amikor Jónás egy mesét kért az elkövetkezendő eseménnyel kapcsolatban.
  Laikusként azt gondoltam, ha írok egy mesét, akkor Ő megoszt némi infót velünk. :D
  Késöbb tudatosították bennem, hogy nem igazán erről van szó!

  A Ki lehet az? gazdaköri küldetés érkezését vártuk és a feladatsor hozzávalóit kellett "volna" megfejtenünk.
  Emlékeztek erre?
  kacsacsőrű.png

  A mese megszületett és én megosztottam a Gangosokkal.
  Most pedig a nosztalgia jegyében megosztom Veletek is.

  A láda titka

  Az erdei tisztáson nagy volt a nyüzsgés. Az állatok tavaszköszöntőre gyülekeztek.
  A szervezők színes programokkal várták az ide látogatókat.
  A kínálatban szerepelt sportverseny, ügyességi vetélkedök, ki-mit-tud.
  Az árusok már gondosan rendezgették portékáikat standjaikon. A méhek tavaly megtermelt mézet, az egerek frissen készített sajtot kínáltak. De nem maradhatott el a csecse-becse sem. A hollók csillogó ékszereikkel csalogatták a vevöket. A mosómedvék álarcot kínáltak eladásra. Voltak akik tejet, szarvasgombát, sőt trópusi különlegességet hoztak. Jöttek árusok erdőn innen és túlról is, így nagyon színes volt a kínálat.
  Az öreg tölgy árnyékában a jávorszarvas éppen lecserélte az öreg bakelitlemezt egy másikra. Ma ő szolgáltatta az örökzöld slágereket.
  A kaméleonok színes sportmezben melegítettek a fittnesz bemutatóra. Közben saját szórakoztatásukra megkenték a nyelvüket ragasztóval és így próbálták elkapni a kíváncsiskodó szentjànosbogarakat, pillangókat. Kicsit távolabb a békák a távolugrást gyakorolták. Arrébb a kenguruk egy fára fellógatott boxzsákot püföltek. Fenn a magasban a sasok légibemutatót tartottak, a galambok pedig irígykedve nézték a levegő bajnokait.
  A süni, hogy ebben a nagy forgatagban ne legyen senkinek láb alatt, egy kökénybokor alá próbált bemasírozni. Egyszercsak útját állta valami fából készült dolog. Egy faláda volt megbújva a bokor aljában. Ahogy körbejárta, szemrevételezte a ládát abból furcsa motoszkálást hallott. A süni ijedten szaladt ki a bokor alól, hogy segítséget hívjon. A bölcs bagoly épp a közelben volt. Miután megtudta, hogy mit talált a süni, elrepült a medvéhez, hogy megkérje azt - vegye ki a ládát a bokor alól. Elindult a medve az erdei tisztásra, de útközben azért szólt a rókának és a farkasnak is. Mert hát ki tudja miféle fenevad rejtőzik abban a ládában.
  Mire a tisztásra értek már minden állat a kökénybokor körül bámészkodott és halk suttogással találgatták a láda tartalmát. Olyan nagy volt a csend a bokor körül, hogy a vakond csak ámult, mikor fejét kidugta a földből és meglátta mennyien állnak körülötte.
  A medve nagy mancsával benyúlt a bokor alá és óvatosan kiemelte a ládát. Annak tartalma a mozgatástól még nagyobb zajt csapott, mint eddig. A gólya ijedten koppintott hosszú csőrével a láda tetejére, hátha megszűnik a motoszkálás, de nem járt sikerrel. Így kell csinálni - mondta a kivi és háromszor koppintott a ládára. De a mocorgás nem hagyott alább. A mormota a hasát fogva nevetett rajtuk.
  A medve lassan, résnyire nyitotta a láda tetejét. A sötétben is jól látó macska bekukucskált a ládába. Valami szőrös, de nem látom rendesen ebben a félhomályban - mondta. Fordítsuk az oldalára a ládát, hogy ki tudjon jönni az a valami, de mindenki legyen óvatos - javasolta.
  Oldalára billentették a ládát és feszülten figyeltek. Lassan előbukkant a ládából egy csőr. Egy kacsa van a ládában - kiáltozták, de a bölcs bagoly szárnyával intve csitította őket. Várjuk ki a végét - mondta. A kacsacsőrű szőrös valami lassan és rémülten mászott kifele. Mikor kiért a ládából az állatok összesúgtak. Hiszen ez egy hód! De mikor a hód ezt meghallotta hangosan kikérte magának az összehasonlítást.
  Talán kérdezzük meg egyenesen tőle, hogy minek mondja magát - javasolta a faágon ugrándozó mókus.
  A kis jövevény félelemtől elhaló hangon, suttogva mondta: én kacsacsőrű emlős vagyok, Ausztráliából származom. Ott tettek a ládába, onnan egy tengerjáró hajóra. Az állatok izgatottan kérdezgették, a kacsacsőrű pedig hosszan mesélt magáról és az utazásáról. Olyan hosszúra nyúlt a kérdezz-felelek, hogy a nap is az ég alját súrolta már. Szürkület borult a tisztásra. Az állatok lassan szedelőzködni kezdtek és izgatott csevegéssel elindultak hazafele.
  Így ért véget, vagy mardt el a tavaszköszöntő ünnep.
   
 14. genka53

  genka53 Mindentudó orákulum

  Sziasztok! :)
  Itt hozom az eddig összegyűjtött 21 áprilisi tréfát. Ha valakinek van még ilyen témájú képe, hozza ide, és akkor azt is be lehet építeni. :):D[​IMG] :inlove::inlove::inlove:
  Aztán.... el lehet felejteni ezt az aranyos léghajót?
  [​IMG] aztán... találtam ilyen Baby Boom-os képet is: [​IMG]
  :inlove::inlove::inlove:

   
 15. Kata_rzis

  Kata_rzis Fórum admirálisa

  Köszi, Genka!
  A 2010-est még beletehetnéd:
  [​IMG]

  És nagyon hiányzik még belőle az, amikor a mini léghajók ellepték a farmot és már a hátunk közepére kívántuk őket. Emlékeztek? xD Arról nincs valakinek képe?

  És találtam egy Sid-es képet is:

  [​IMG]
   
  Utoljára szerkesztett: 14.1.20
 16. Cyra65

  Cyra65 Fórum admirálisa

  Sziasztok, kedves Kata, találtam a léghajós invázióról egy képet :)
  és nagy méretben is :)
  [​IMG]
   
 17. Kata_rzis

  Kata_rzis Fórum admirálisa

  Köszönjük az izgalmas beszámolókat. Én is végigolvasom mindet.:D

  A vizuális típusú gazdáknak hozok két képet a 2012-es Oxcar-eventről:

  [​IMG]
  [​IMG]

  További régi (2013-2019) háttérképek elérhetőek itt a brit fórumon.

  A kedvenc ufó grafikáim sem maradhatnak ki a szórásból:

  [​IMG] [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
   
  Utoljára szerkesztett: 15.1.20
 18. genka53

  genka53 Mindentudó orákulum

  Sziasztok! :)
  Köszönöm a kiegészítő képeket. :D Sikeresen beépítettem azokat, így már 23 képpel tudjuk illusztrálni az áprilisi tréfákat. :D:inlove::inlove:
  Imádtam ezeket a léghajókat is, és amikor sorra pukkasztottam őket, még több jött balkéz felől. xD No meg aztán, ki látott még olyant, hogy víz alatt öntözni? Itt nálunk az is volt, mikor a farm víz alá került, az ólakat meg a vetést ugyanúgy meg kellett locsolni. xD
  Hiányzik még olyan kép,
  amikor - emlékezetem szerint -, felfordult a farm. A gyökerek voltak fölfelé. Valakinek van esetleg olyan?
  A kibővített április tréfák képe:
  [​IMG] :inlove::inlove::inlove:
   
 19. Kata_rzis

  Kata_rzis Fórum admirálisa

  [​IMG]

  Csibész lovagoltatás! – 2016

  Pár gyöngyszem a csevegőből:

  Sok(k) a jóból – első reakciók az eventismertetőre
  Huuu, nekem ez most olyan rémísztőőő, mint az éjszakai nyunyóó, aki leharapja a lábad, ha kidugod a takaró alól:)
  Ennek az eventnek már se füle se farka :DMindenki bolyong az éterbe csak xD

  Miénk ez a cirkusz…

  Azt most borítékolom, hogy a csevegő sokkal izgalmasabb lesz mint az event. xD
  Nem kell ide Valdemar! Anélkül is lesz cirkusz.xD

  Taktikai tanácsok

  A játék nagyon egyszerű. Kapálsz vetsz aratsz és zabálod a csatnit. Utána a kölyköket hizlalod. Ha kipukkannak akkor vége a játéknak.
  Nem kell itt gondolkodni csak figyelni!
  Amikor a kölyöknek megmutatod a kaját, ő megmutatja, hogy mennyit hízik tőle 2 vagy 3 kilót. Azt dobod neki amelyiktől 3 kilót hízik, hogy minél hamarabb kipukkanjon.
  És mindent elölről, addig amíg az összes kipukkant.
  Amelyik elalszik azt fogom és lelököm a hintáról :)Nekem ne aludjon, amikor én termelek! :p
  ha valaki alszik aztot mé köllene háborgatni?​

  Cumi-mizéria

  Egy nem világos, mi van ezzel a cumival? Cumi az event, ha nem veszek farmaranyért?
  Ezt az eventet direkt nekem találták ki! Ültetek össze-vissza, ha baj van bekapom a hüvelykujjam és azt cumizom, mert aranyat nem adok egy ilyen cucliért :)
  Láttam cumit 300 ft-ért, nem 12 FA-ért, még ma megveszem
  [​IMG]
  Te meg, ha ilyeneket írsz, hogy nincs kizárva (megj.: a „szürreálisan drága hozzávalók”), akkor adjatok aranyért pelust is mert én már most rászorultam egy tiszta alsóra​

  Felhúzva

  - Ha 3 kiscsávót felviszek 12es szintre, akkor a 4.ediket már nem tudom felhúzni, mert ha elalszik, akkor nincs mire átváltani. Tehát ha valaki mind a 4-et fel szeretné húzni, akkor kezdje el a 4ediket is időben, mert 3 8as szintű mellett még éppen meg lehet csinálni, de ha valamelyikkel tovább megy, akkor már nem lesz elég átváltási lehetőség, ha a 4. elalszik.
  - Mi vagy te? Liftkezelő? :D Szerintem az egyik kiscsávó tényleg fel fog ébredni arra, ha a 3 társát megfogod és felsegíted őket a panorámába, és ettől olyan mérges lesz, hogy tényleg fel lesz húzva :p:cry:
   
 20. strawberry49

  strawberry49 Kivételes tehetség

  Sziasztok! Nagyon szerettem a magyar eventet.:inlove: (2012 március) Hozzá kapcsolódó képeket hoztam.Eventes felület, háttérképek.
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
   
  tina07141983, genka53, Éva0315 és 18 más kedveli ezt.