Nosztalgiatopik (Nézz be egy mosolyra!)

Kategória: 'Törzsasztal', témanyitó: Kata_rzis, témanyitás ideje: 10.1.20.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
 1. Kata_rzis

  Kata_rzis Fórum admirálisa

  Sziasztok!
  Köszönjük, nagyon szépek! Hozzál még többet is bátran. Én meg ezeket szeretem nézegetni. :D

  Jómagam csak ritkán "vetemedem" ilyenre, örülök, ha letudok egy-egy eventet. Csak kettőt találtam a gépemen:

  Jancsi és Juliska (alul középen) vajon eljutnak-e a mézecskalács-úton az erdőben a mézeskalácshoz?
  [​IMG]
  (Katt a képre a nagyobb verzióért.)

  Ez pedig a nagy kedvencem, a "Gazda sorsa" címet adtam neki:
  [​IMG]
  (Katt a képre a nagyobb verzióért.)
  Többször volt már ez a kép a fórumon, de rajtam kívül szerintem sokan még nem tudták értelmezni. xD Pedig nem ördöngősség, a felhőpamacsok útját kell követni. A bal felső sorokban kezdődik, lemegy bal oldalon, majd felfelé kanyarodik, majd ismét lefelé (itt egy rövid időre ketté válik az út, de utána újra egyesül), végül ismét felfelé és a jobb felső sarokban ér véget. A sztori: a gazdafiú és a gazdalány összeismerkednek, egymásba szeretnek, a fiú megkéri a lány kezét, heted-hét országra szóló lakodalmat csapnak, ahol van menyasszony-fotózás, tánc kifulladásig, kaja roskadásig. Egy kis házba költöznek, romantikus vacsorákra járnak, és ezerrel művelik a farmot. Ennek eredményeként nagyobb házba költöznek és még egy párizsi útra (nevezzük utónászútnak) is futja. Aztán valami megváltozik, az út ketté ágazik: asszonyka otthon mos-főz-takarít és egyedül mászkál a nagy házban, még az ura a haverokkal bulizik és a fehérnépet kergeti - ez hidegzuhanyként éri asszonykát, a férfi persze "vetít" és kitalál mindenfélét. De kenyér- (pontosabban lándzsa-)törésre kerül sor és úgy döntenek, megpróbálják helyrehozni a házasságukat. Ehhez persze pszichológus segítségét is igénybe veszik. Asszonyka nem adja könnyen magát, az ura egyre több és szebb virággal halmozza el, nagyobb és szebb házat vesz, ajándékokat hoz neki tonnaszámra. A sok arany végül meghozza gyümölcsét, asszonyka megenyhül és végül együtt öregednek meg a felhőpalota melletti tó partján ücsörögve. xD

  ---

  Sajnos a régi eventnövények között ezt a felhőset nem találtam, pedig nekem ez volt a nagy kedvencem. Ha valaki tudja melyik eventből való, kérem, jelezze és kiegészítem az eventnövényes összesítést.

  Frissítés: Közben a kép elmentési dátumát megnézve rájöttem, hogy a felhőpamacs a szivárványfonal nevű eventnövény köztes érési fázisa lehet. Kár...

  ---

  És ha már a Gazda sorsáról beszéltünk, beszéljünk az agyáról is. Ez a kép még 2016-ban készült és megítélésem szerint azóta sem sokat változott. xD

  [​IMG]
   
  Utoljára szerkesztett: 18.1.20
  Éva0315, Rékuci1111, Cyra65 és 24 más kedveli ezt.
 2. Koppi

  Koppi Fórum elő legendája

  Folytatnám..
  Később megkaptuk a Mesterségek völgyét, de még csak a pék és lekvárkészítő alappal..
  [​IMG]
  Szintlépés a régi Bahamán...
  [​IMG]

  Nekem tetszett a háttér aranyos ragyogása..:)

  2015 április 1.-i tréfa
  [​IMG]

  2012 Karácsonya.
  (Itt még nem volt a mozi.)
  [​IMG]

  Ezen a napon szereztem meg a jogot, hogy beléphessek a Bahamára.
  (Előtte leckéket kellett repülni Kacsa Kata repülőjével.)
  [​IMG]
   
  Utoljára szerkesztett: 18.1.20
 3. mimi

  mimi Fórum elő legendája

  Utoljára szerkesztett: 18.1.20
  Éva0315, Cyra65, -vadocka70- és 19 más kedveli ezt.
 4. Koppi

  Koppi Fórum elő legendája

  Ismét hozok képet a régi időkből. Itt Kacsa Kata repül és földekből aranyos ragyogás veszi körül a szuperrel megszórt részeket. (Nem tudom érthető vagyok e ?) :)
  [​IMG]

  Ilyen volt a régi Kerek Kerék és mindössze 7 pörgetést lehetett teljesíteni...slussz. :)
  [​IMG]
  Kissé visszább beszélgettünk a Lajhárról, ami a farm alsó részén aludt valahol.
  Itt a jobb alsó saroknál kell keresni a tábla mellett...:D
  [​IMG]
   
  Utoljára szerkesztett: 18.1.20
  Éva0315, Chate-farm, Cyra65 és 21 más kedveli ezt.
 5. mimi

  mimi Fórum elő legendája

  Ezt én is szerettem. :)
   
  Éva0315, Cyra65, heureca3 és 13 más kedveli ezt.
 6. Galadriel

  Galadriel Fórumőrült

  Szép napoi!
  Hoztam egy ősleletet 2011-ből, a Mutasd a birtokod topik szervezésében összeszedett csodafarmokról.


  De lehet csemegézni a Videó gyűjteményünkben.

  Nekem a régi fák hiányoznak.

  Szeretettel várunk minden farmszépítőt.
   
 7. -elzemari-

  -elzemari- Fórum elő legendája

  Sziasztok...

  A Valdemár társulata és én...
  Van egy kis időm elmesélem Nektek, hogyan jártam Valdemár és népi zenekarával..Tudjátok, szivesen járok arra, mert ahogy kijövök a városból, ahogy balra tekintek, és túljutok a mesterségek völgyén , egy nagy üres területet látok, ahol tanyát ütött Valdemár és a társulata.El is keritették magukat apró kis zászlócskákkal, de a kapu az nyitva áll.Csak tudjátok az a nagy cilinderes varjú ne éktelenkedne a kapu felett.Nem a kedvenceim közé tartozik a varjú egyébként sem.A környezet az nagyon megnyugtató.
  Látom a szorgos favágók azért már készülnek a közelgő télre is, mert szépen felrakták a kivágott, legallyazott , méretre vágott rönköket.De igyekeztem a kapun befelé, hogy kipróbáljam a szerencsémet és az "ügyességemet".

  Elmentem először is ehhez a proteinnel feldúsitott erőemberhez, hogy a zöldre állitsam a kilengő ingát.Persze, hogy nem ott állt az meg, ahol én szerettem volna, volt az világos sárga, narancssárga,csak a zöld nem akart sikerülni.De mint mindenben ebben sem adtam fel és sokadik próbálkozásomat végre siker koronázta, hurrá zöldön állt meg az inga.Meg is kaptam érte a zsetonokat, igaz követni nem tudtam, hogy mikor mennyit , de sebaj, a lényeg, hogy a zöldre is rátaláltam.
  Kicsit remegő kezekkel indultam tovább, mert a nagy igyekezetemben, olyan erősen szoritottam az én egeremet, hogy bizony, most egy kis lazitó gyakorlatokba kezdtem..
  Megyek tovább és a másik sátorban egy nagy sörényű oroszlán rángatja ám a fakalapácsot ás rákoppint a kis vakond fejére.Szegény kis vakond azzal a hatalmas kancsal szemével nem igazán látja meg, hogy mikor közeledik felé a kalapács, igy aztán megkapja a magáét rendesen.Ott serte-pertél még a pink ruhába bújtatott mezei nyúl is, hatalmas maslival a fülében.Csak tudnám, hogy ő mit szeretne azzal a nagy kalapáccsal a kezében?

  Megváltottam a jegyemet, mit megváltottam, kaptam, a jegyet ,igy aztán én is beszálltam ebbe a vakond kupánvágósdiba.
  Látom ám, hogy egy egér, komoly vagyonőri szerkóban ott áll és strázsál azzal a háromágú ördögvillájával.De kit akar
  felvigyázni?Most akkor kupán vághatom a vakondot vagy nem?Vagy talán a nyúlra vigyáz, na ezt sem tudtam meg. Megkapom a kalapácsomat, indulok is a vakond nézőbe.Gondoltam leülök a kikészitett lócákra, és várom a vakondokat.Nagyon hamar rájöttem hogy bizony ez ülve nem megy, felálltam és lestem, hogy melyik túrásban jelenik meg az én vakondom.
  Gondom volt még az is, hogy vajon mekkorát üssek a fejére, hogy csak elszédüljön, vagy soha többé ne jöjjön elő,
  Ha itt vagyok, akkor ott bukkan fel, ha meg odafutok, akkor meg egy nyúl dugja ki a fejét.Na elkezdődött a nagy vakond őrület.
  Én nem tudom, hogy hányan vannak, de hogy egyedül ilyen gyorsan az egyik végéből a másikba nem fúrja magát, az biztos. Ahogy futkosok le s fel, ide oda azzal a nagy kalapáccsal, komolyan mondom, hát nem egyre több nyúl dugja ki a fejét, nagy büszkén.Ahelyett, hogy otthon inkább az angórával törödnének!!
  Gondoltam, ha egynek a fejére koppintok, akkor csak meggondolják, és nem zavarnak engemet, a vakond keresésben.De nem egyre másra, csak jönnek.Na de most aztán egynek úgy a fejére koppintottam, hogy meggondolja magát, hogy még egyszer velem huncutkodjon..De én inkább a vakondokra koncentrálok, mert a nyulak csak bajnak vannak.
  Azt nem értem, hogy némelyik vakond, látom, úgy elszédült a kalapácstól, hogy alig birja a visszavezető utat megtalálni, és mégis már itt is vannak. Azért mondom én, hogy biztosan többen vannak, mert egy ekkora szédülést azt nem lehet ilyen hamar kipihenni.

  Száz szónak is egy a vége, eljátszottam a belépőjegyeimet, elmentem a zsetonbeváltó sátorba is.Sok szép nyereményen csak ámuldoztam, hogy de jó lenne ez is meg az is.Volt ott,csillag és a denevérbarlang, hóágyútól a tojásfáig.Az erőtől duzzadó macskától az Eiffel toronyig. ...Párizs, de jó is lenne megint...megmászni a lépcsőket, hogy legalább az első emeletig eljussak a toronyban...
  Azért a szambabárányt megnéztem volna, amint a háncsszoknyájában a szamba dallamára rázza magát..A varázslatos téli teleszkóp nem hozott lázba, mert nemsokára én is ilyen teleszkópon keresztűl tudom nézni az ablakon kivüli világot.
  Sárkánytojás?Te jó ég igy is annyi szörnyűség van , már csak egy sárkány hiányozna, hogy kikeljen a tojásból...Aztán ott van még a léghajó, tavaly is jött a télapó és száguldozott itt nekem eleget, amig el nem küldtem nyugdijba őt.
  Azt gondolom, hogy boldog lehetek, ha a szuper tápig eljutok.Persze ha nem, a huszonöt szuper trágyám az már meg van.

  Nos , remélem, hogy Ti nagyobb szerencsével jártok ezzel a társulattal mint én....
   
  Éva0315, Cyra65, -vadocka70- és 16 más kedveli ezt.
 8. Koppi

  Koppi Fórum elő legendája

  Szia Marika !
  Klassz az írásod megint ! :) Gratulálok érte...:)
  De sajna a Nagy Átállás lezajlásáig el kellett eme társulattól búcsúznunk...:(
  Egyébként én az Erős Macskát favorizáltam mindig. Itt volt olyan nem is egyszer, hogy majdnem a maximumot sikerült kiütnöm...:)
  A 1/2 szemű kalóz valóban egy rabló.
  A vakondhoz és nyilashoz hozzá sem tudok szagolni....Vén vagyok már hozzá...:)
  A reflexeim nem a legjobbak...
   
  Éva0315, Cyra65, -kaktuszable- és 12 más kedveli ezt.
 9. genka53

  genka53 Mindentudó orákulum

  Sziasztok! :)
  Összeállítottam egy háttérkép és egyéb képekről egy sorozatot, íme:
  [​IMG] :):D:inlove:
   
 10. zsani_apja

  zsani_apja Fórum elő legendája

  Sziasztok!
  Annyi minden van most az életemben, hogy csak olvasgatni jövök ide. Viszont valamit írnom kell azért. ;) Képeket egyenlőre nem tudok hozni, mert a régiek kivannak mentve valamire, de magam sem tudom, hogy hova tettem. :D Ezt majd pótolom.
  Nálam a mérföldkő a chat volt. Ott tanultam nagyon sokat, sőt ott jöttem rá, hogy ebben a játékban vannak célok, sikerek, haladás..stb. Nagyon sok emlék van abból az időből.
   
  Éva0315, ~cicus~, Cyra65 és 17 más kedveli ezt.
 11. brozsa

  brozsa Fórum parancsnoka

  Kedves Marika!

  Ismét örömmel olvastam írásodat,nem gondoltam, hogy ilyen messzire kell jöjjek utánad,Nem voltál a Kuckóba az Épeknél, aztán valaki írta, hogy nosztalgiázol.
  Jó volt végignézni a régi növényeket, bár nem is tudom lehet-e növényeknek nevezni,de kétségtelen egyik szebb mint a másik. Jót nevettem a farmházasságon, meg a képeslapküldésen. Tényleg nagyon sok ez tíz év, de jó volt, legalábbis nagyobbrészt jó volt.Jó lenne visszahozni régi feladatokat, eventeket.

  A Valdemárral nekem se volt szerencsém,reménykedjünk az új jó lesz.

  Legyen szép napotok!
   
  genka53, Éva0315, Cyra65 és 12 más kedveli ezt.
 12. -elzemari-

  -elzemari- Fórum elő legendája

  Sziasztok...

  Egy kakas meséje.

  Sziasztok gazdák, szeretném Veletek megosztani sanyarú életemet.
  Hol is kezdjem, talán az elején.
  Anyám egy nagyon helyes tyúkocska volt a baromfi udvar kedvence,
  Apám szemet vetett rá ez nem is volt kérdés.
  Apám a baromfiudvar vörös tarajos, sarkantyús helyre kakasa volt.
  Amikor megvolt a nász, anyám ráült egy szakajtó tojásra, hogy kiscsirkéknek adjon életet. Na itt jöttem én erre a világra, ami egyáltalán nem volt egyszerű.
  Egy ménkű kemény tojást kellett feltörnöm egy idő után, hogy erre a világra érjek. De egy kakas sohasem adja fel és én is megküzdöttem ezzel a feladattal. Nagyon helyre kis tollas lett belőlem.
  Egy idő után láttam, hogy az alakom más lett mint a többi baromfinak.
  Mondta is anyám, hogy milyen helyes és erős lett ez a kis kakas.
  Nőttem növekedtem a baromfiudvarban, mint a többi.
  Egy idő után elkezdtem érdeklődni a tyúkok után.
  Jöttek is egymás után az udvarban és én szerencsére győztem a kihivásokat De mint mindennek itt is eljött az idő és egy tyúkocska csak magának akart. Mit volt mit tenni, megtörtént a frigy.
  Külön ólba költöztünk a tyúkocskám és a mama.
  Egész álló nap csak kötögettek.
  Az én dolgom pedig mi lett?
  Én kaptam egy szakajtót és minden alkalommal leshettem a gólyákat.
  Ha jöttek a gólyák, kapom a szakajtót és kifutok a házból.
  Kiállok a padkára és kapom el az ejtőernyőre erősitett tojásokat.
  Addig a tyúkom és a mama, csak kötnek, és kötnek.
  Én pedig nap mint nap, csak futok és kapkodom a tojásokat.
  Edzésekre járok, és vigyázok a kondiciómra.
  S Itt ért végem az én életem rajzolata.
   
  genka53, Éva0315, Cyra65 és 17 más kedveli ezt.
 13. Koppi

  Koppi Fórum elő legendája

  Volt anno Magyar event is...
  [​IMG]

  2012 ben szmog lepte be a Várost...
  [​IMG]
   
  Éva0315, Cyra65, -vadocka70- és 14 más kedveli ezt.
 14. jófarmerlány

  jófarmerlány Fórumőrült

  Sziasztok !
  Két újabb áprilisi tréfa:)
  Amikor fejtetőn állt minden :)
  [​IMG]
  És amikor "megbogarasodtunk" .:)
  [​IMG]

  Volt több is , csak szétszéledtek, mire le tudtam fényképezni őket ! :D:p
   
  Utoljára szerkesztett: 19.1.20
  genka53, Éva0315, Cyra65 és 19 más kedveli ezt.
 15. Koppi

  Koppi Fórum elő legendája

  Erre a bogarasra nem is emlékszem...:) Tavaly volt ?
   
  Cyra65, szellorozsa, heureca3 és 6 más kedveli ezt.
 16. jófarmerlány

  jófarmerlány Fórumőrült

  Szia !
  2018.04.01./ha jól emlékszem ./ :)
   
  genka53, Éva0315, Cyra65 és 9 más kedveli ezt.
 17. Imi*

  Imi* Fórum elő legendája

  Sziasztok!

  Akkor se mondtam volna magam kezdőnek, csak nem voltam "ismertebb" tenyésztő.:)
  [​IMG]
  Ez a kép örök emlék marad a számomra.
  Ekkor sok minden átértékelődött bennem és az egész játékomra hatással lett.
   
  Éva0315, Cyra65, -vadocka70- és 18 más kedveli ezt.
 18. strawberry49

  strawberry49 Kivételes tehetség

  Sziasztok! 2009-ből a Játék hivatalos "beharangozója" :inlove:xD:cry:Halálos!
   
  genka53, Éva0315, Chate-farm és 19 más kedveli ezt.
 19. -BombadilToma-

  -BombadilToma- Fórum elő legendája

  Sziasztok!
  A legszebb emlékeim közé tartozik az az április 1-i event... Éjfélkor indult, nem volt hozzá ismertető - nekünk kellett összerakni.
  Itt a csevegő linkje: https://board-hu.farmerama.com/thre...-csak-április-van-de-az-elseje-stimmel.16524/
  Folyamatosan újabb és újabb furcsaságok jelentek meg a farmon, nem csak a bogarak. Hoztam róla néhány képet.
  Fejre álltak a térképek, és a területeken minden, kiürült a pajta; OTTO lett minden szomszéd, és a piacon is csak ő árult; Chris G leveleket küldött nekünk a farmpostán...
  https://kepkuldes.com/images/2dfe5c75c2bfc1cc621cdb797f335cad.png
  https://kepkuldes.com/images/afd16e67774c7004ac614f31831e2afc.jpg
  https://kepkuldes.com/images/b949144ff2a003264590529dc9f41813.jpg
  https://kepkuldes.com/images/b9e54951cecde5c06ee0515cd56d03bf.jpg
  https://kepkuldes.com/images/aae5de6b4f8c5b8c0314c4d404047d7b.jpg
  https://kepkuldes.com/images/6ed6abff9c3c245c64f91689e4abf237.jpg
  https://kepkuldes.com/images/5cd33c070b422c211189c6981462e51c.jpg
  https://kepkuldes.com/images/8214ef4548a308c596f1696344ba038f.jpg
  https://kepkuldes.com/images/96d77d8aa31ab3b9169a7fee07089acc.jpg
  https://kepkuldes.com/images/d98eace63c6c4f88679d0d9c3f53f71a.png
  https://kepkuldes.com/images/fb81f90cfe5c88a8810de644418c3d3d.jpg
  https://kepkuldes.com/images/1690ddf47ce3ea01b91a91744c546631.png
   
  genka53, Éva0315, Rékuci1111 és 21 más kedveli ezt.
 20. jófarmerlány

  jófarmerlány Fórumőrült

  Szia Toma !
  Emlékszem én is rá, annyit nevettünk az elején a mókás képeken.
  Te és Jancsika állítottátok össze az event leírását , az is jó humorosra sikeredett ! :D
   
  Éva0315, Cyra65, szellorozsa és 11 más kedveli ezt.