Oázis | Archívum

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Imi*, témanyitás ideje: 21.7.18.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. Sali~*.*

Sali~*.* Fórum elő legendája

Szép napot kívánok Mindenkinek!:)
    Sikerült végre beverekednem magam a fórumra.:eek: Értem én, hogy karbantartás, áttérés?... vagy talán előkészítés? - vagy ki tudja. A fórum elérése, olvasása, írás katasztrófális, ami a hozzászólásokból is következtethető.
    Tehát a hiba nem a játékosoknál keresendő.
    Ha mindez így marad akkor egy ideig búcsúzom tőletek, ez az időrabló próbálkozás nekem nem hiányzik, így ünnepek közeledtével.:(
    Mindezek ellenére legyen szerencsés, szép napja mindenkinek.

A Téli mese eventhez a 6 sor arany, gyémánt sorához kb. ezer körüli egazt kell termelnem, a felröpik megvannak.

-Fülemüle-70, ursa11, Imi* és 4 más kedveli ezt.
  2. Imi*

Imi* Fórum elő legendája

Szép estét kívánok mindenkinek, Sziasztok!

A mai eventkezdésem csodálatos volt...>:(
    Telefonról jöttem, de igencsak meggyűlt a bajom a játékkal.
    Egyszerűen hiába arattam le a Panniknak a helyet, nem vonta be a földeket így ráfrissítettem. Ez többször megismételtem...
    Aztán meguntam a dolgot és egyben learattam az egész területet. Elsőre sikerült.:music:
    Eddig gond nélkül ment a dolog de most valahogy nem jött össze.
    Egyenlőre nem játszom semmit csak gyűjtögetem a malomtermékeket.
    Majd ha lesz egy kis időm ami mostanában nem sok van, majd akkor mérlegelek.:)
    Jó lenne ha mindnél több haladási pontot sikerülne kicsikarni egy-egy malomtermékből de ehhez a különbségkeresés a legrosszabb.:oops:
    Szóval kicsit tanulmányozom a képeket és meglátom, hogy mire jutok.8)
    Kicsit magával ragadtak a turbófák de rendesen meg kell értük dolgozni...:cry:
    A sz.trágyafa az elsődleges célom.:inlove:
    Fogalmam sincs, hogy meddig jutok el de remélem jó sokáig.:D
    Kedves szomszédok/barátok!
    Nem kérek se kormot se pedig nagyítót. Inkább a legújabb szezonális ajándékot kérném szépen.;)
    Ami tök cuki egyébként.:inlove:
    Téli téma
    Már vártam. Szükségem van rá a téli képemhez.:)

További szép estét kívánok mindenkinek!

Szia Imi

Igencsak meglep a döntésed.:oops:
    Miért hagyod ki?
    Most addig mész ameddig csak szeretnél.:)
    Persze ez a Te döntésed amit tiszteletben is tartok.

Szia Sali

Az eltűnt írásom kicsit elszomorított.:( Ami nem megy azt nem kell erőltetni.8)
    Talán mára már helyreálltak a dolgok. Fel a fejjel.;)
    Jövünk amikor csak tudunk, ha ebben nem gátol meg senki és semmi!
    Akkor már mindjárt hátra is dőlhetsz. Gratulálok!
    Nekem még bővel kell pár ezer gazt termelnem a befejezéshez.:)

-Fülemüle-70, genka53, ursa11 és 4 más kedveli ezt.
  3. lukimi

lukimi Fórum elő legendája

Sziasztok.

Szia Imi, némileg megindokolnám kérdésed tárgyát.:)

Elég sok mamut fám van elég ahhoz, hogy más irányú célok miatt szinte soha nem tudom kirakni mindet. Nem is baj mert így az xxl és xl-eseket ki tudom tenni és ez lényeges, mert a sima soká érik be még megszórva is. Természetesen ahogy elnézem a big csakis sima mamutokkal kedveskedik mindíg ha beteszi nyereménynek/ajándéknak. Először is ez nekem nagyon nem tetszik de ez még nem ok, hogy ne csinálnám, azonban ezekért a simákért is rengeteget kell tenni, ez nekem nem gyere be. Továbbá mivel hetek óta kint lehetnek valamelyik farm területen a mamutjaim úgy vannak kirakva, hogy mindhárom cuccból jöjjön a termény vagy mi: kk szuper, turbó, szupertrágya. Evvel tehát nem tudott megfogni a big amivel megfogott volna és ezért gondolkodtam fél napot az a többi jó sok és hasznos cucc. Farmarany, szupertáp, farmpengő....de e-3-ért nem fogok ennyit eventezni annál is inkább mivel nem csípem ezt a fajta eventet. Nagyjából ennyi lenne az indok de még több összetevője is van.....a farmomat pár napja úgy rendeztem be ólakkal, hogy jó néhány gazdakörit meg tudjak végre csinálni. Ezenkívül olyan fák vannak kint amikkel célom van. Nos, ennyi lenne összegezve. Várható is volt, hogy egyszer csak kihagyom valamelyik eventet augusztus óta, hát ez lett az. Apropó el ne menjek mellette majd el felejtettem, hogy nekem az ilyen felhő annyi mintha nem is lenne, ez aztán a végső érv abban a bizonyos mérleg nyelvében. Mert ha olyan lett volna, hogy számomra is megérős, tetszetős, talán odáig el mentem volna. :)

genka53, Sali~*.*, ursa11 és 5 más kedveli ezt.
  4. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

Sziasztok...

Először úgy döntöttem, hogy én bizony már nem keresgélek ebben az eventben, de csak nem hagyott a kisördög és bizony csak belekezdtem.Igy aztán nem csoda, hogy én a gazdaköriekkel nem haladok sehová.A meséhez még kell 2410 Fagyos celózia, utána már az is készen van, meg én is.
    Kiváncsi voltam, hogy vajon létezik e ilyen növény, és lám lám van bizony ....
    Celosia vagy cellosia (a latinul. Celosia) az Amaranth családba tartozik. A kultúra a görög Kelosról származott, ami „lángoló” vagy „égő”. Ezt a szót a virágzat színének és alakjának jellemzi, amely a többszínű lángok formájában képződik. A természetben Afrika, Dél-Amerika és Ázsia. A mai napig ez a gyönyörű növény több mint 60 fajja ismert, de csak némelyiküket kerti és otthoni körülmények között termesztik.

Most megyek, eleget csapkodtam a billentyűket, vigyázzatok magatokra és a mosoly tudjátok....

Utoljára szerkesztett: 14.12.19
    genka53, ursa11, Imi* és 4 más kedveli ezt.
  5. DevilMókus

DevilMókus Fórum elő legendája

Sziasztok! Mindenekelőtt szeretném megköszöni az Adventi naptár jelentést.:)Mindig szurkolok hogy ne legyen olyan ami a felderítőnek negatív .:pEddig megúsztuk , de csak óvatosan.o_O
    Koprodukcióban játszom az eventet a párommal( én termelek ö játszik:wuerg:;)) Valamikor ő csábított bele a játékba, de nem olyan stratéga-szerű mint én:music:Sajnos emiatt + 1 szerencsétlen vita miatt abbahagyta.:(
    Viszont visszaidézi azokat az időket mikor még versenyben szereztük a dolgokat.:)( pld Mammutja sokkal több van ,akkoriban én óriásólakra mentem.:wuerg:( utólag neki volt igaza).
    Mindenesetre jól megy, eddig is sikerült a hajszákat végig vinni,de 2-3* annyi játékkal mint a többség most viszont lazán haladunk.:)
    De sokat csapongók a lényeg ezüst vasárnap jön, az advent 3 napja:)A karácsony legszebb része a várakozás( nem a vásárlás;))
    Mindenkinek áldott és békés ünnepi időt kívánok.:inlove:

genka53, Sali~*.*, ursa11 és 3 más kedveli ezt.
  6. lukimi

Szia.

Az én mamut-beszerzésem nagyon érdekesen alakult. Csak saccolni tudok, talán háromszor indult a mamut-gőzös és én az elsőn vagy az első kettőn nem vettem részt. Viszont szerencsémre a fórumon voltak sokkal előbbre látó játékosok tőlem és ezek hatására, rábeszélésükre én is részt vettem az utolsó ilyen akción. Akkor még nem tudhattam, hogy utolsó viszont mivel az első 1-2 vonatozást kihagytam ezen az utolsón éjjel-nappal végig csináltam az óránkénti indítást, vagy sűrűbben is. Lett is olyan 80 körüli mamutom vegyesen, sajna a legkevesebb xxl-esek ezért nagyban készültem arra, hogy ha legközelebb feltűnik a mamut-szerelvény nagyon rá fogok verni ezekre. Csakhogy nem jött.o_O:eek:

Így sem panaszkodhatom mivel a háromfajta cuccból amit adnak ezek a fák mindíg van elegendő ezért hálás lehetek a rábeszélőknek (ha csak tehetem, mindíg ki vannak telepítve). Ellenkező esetben most biztosan szívnám a fogam....xD:):inlove::music:

Óriás ólam viszont egy sincs. És mivel nem hiányzik nem is tud érdekelni, valahogy nem fogott meg mikor bevirítottak vele....

Neked és Kedves Családodnak is kellemes karácsonyt kívánok!:):inlove::music::music:

genka53, Sali~*.*, Ribiszke és 4 más kedveli ezt.
  7. Imi*

Imi* Fórum elő legendája

Szép napot kívánok mindenkinek, Sziasztok!

Kicsit elvesztem az elmúlt pár nap történéseiben...
    Jöttem, láttam, arattam és mentem.
    De most itt vagyok és ez a lényeg!:)
    Tegnap este sikeresen végeztem a téli mese 2. gazdaköri feladatsorával.
    A korcsolyás dekorációra rápakoltam az eddig megszerzett függönyöket és kiraktam a tojástartóba díszelegni.
    Kiszemeltem egy harkályfészket a hobbikertész gazdaköri feladatban amit nagyon szeretnék. Így a fehér liliomos projektemet kicsit felfüggesztettem. Ezt talán előbb sikerül megvalósítanom. A lennel tudok 0 percezni, a metélőhagyma meg igen rövid érésidejű növény szóval nincs akadály csakis előre.;)
    A nagy téli használnak is nekiálltam. Kellenek azok a turbó mamutfák!
    Összesen 10 db mamutfám van. Ebből 3 db-t ládából nyitottam, a maradék 7 db-t pedig még a gőzős hozta anno.
    Akkor még nem tudtam, hogy miről is fogok lemaradni, hát most nagyon is bánom!:(
    Ezért mindenképp szeretném most ezeket a fákat a magaménak mondani.
    Nem tudom, hogy meddig jutok el hiszen nagyon magasra tették a lécet...
    1 terület: Hát megvannak az előnyei és a hátrányai is.:oops:
    Nagy nehezen de taktikát kellett váltanom.
    Gyorsan elfelejtettem a különbségkeresős minijátékot amit nagyon de nagyon szerettem...
    És a 90 másodperces tárgykeresős minijátékot választottam helyette!:wuerg:
    Először elkezdtem megismerkedni a helyszínekkel és a tárgyakkal.
    Pár gyengébb minijáték után már remekül ment a 60 tárgy megtalálása.:)
    Szóval nem is értem, hogy eddig miért nem mertem nekivágni?:music:
    Muszáj volt váltanom a fák végett is, de talán még ez is kevés lesz...
    Majd kiderül.:)
    Jelenleg 59 lejátszott minijátéknál tartok,a mivel 7.524 pontot szereztem.
    A két játék közötti különbség egyből észrevehető.
    Ti, hogy haladtok?
    Már megint annyit beszéltem, hogy a kávét majdnem elfelejtettem.xD
    Egészségetekre!

További szép napot kívánok mindenkinek!

genka53, Sali~*.*, lukimi és 5 más kedveli ezt.
  8. BackOffice

BackOffice Fórum elő legendája

Szia!
    Már a pletyiben is feltűnt ez a megjegyzésed.
    A Farmerama nem magyar alapítású.
    Lehet, hogy valaha magyarok elkezdtek valamiféle farmos játékot, de ne kösd össze a Farmeramaval többet sem ebben a topikban, sem máshol, mert nem fedi a valóságot.
    Ha körülnézel a neten, számtalan farmos játék létezik még mindig és volt számtalan, ami nem érte meg az óvodás kort sem.
    Akármit is fejlesztettek magyarok, az nem a Farmerama elődje, hanem egy farmos játék (volt) a sok közül.
    Kérlek, hogy ezt a témát zárjuk le végleg!

genka53, Sali~*.*, ursa11 és 2 más kedveli ezt.
  9. DevilMókus

Jó rendben.Ez nekem se fontos lehet csak bedolgoztak,régen volt.:)Részemről nem hozom szóba.

Sali~*.* és ursa11 kedveli ezt.
  10. ursa11

ursa11 Fórum félistene

Szia Mókuska!:)
    Te a mókusok nagy barátja lehetsz. Esetleg van valami különleges oka?
    Ne aggódj Imiért, biztos vagyok benne, hogy valamelyik kis farmján nyitogat, így a nagy farmon még biztonságban van a holmi.
    Szép estét!
    Köszönöm, hogy minden nap viszed a hírt Máriuszhoz a napi meglepiről.
    Nekem összesen 8 db lesz a eventesekkel együtt. Örülök nekik, sose gondoltam volna, hogy ennyi is lesz:) Jól jöttek, de igazából komolyan nem hiányoztak, mert kerékről ládákból jön elég szépen, csak be kell osztani. Jó tudom, soknál jobb a sokabb.:)
    Én itt tartok. Mára azt terveztem, hogy legyen meg a fele pontszám jobb oldalt, az megvan, így most lehet kicsit lazulni. Holnap számolgatok, és belehúzok egy kicsit megint. Eddig mindet végig vittem, ezt se hagyom félbe. Sokat kér, de sokat is ad.
    Ma megsütöttük a mézes kalácsot, kész a díszítés, amire nem jutott máz eltüntettük. Még jó, hogy finom, mert tele van asztal.
    Megyek megnézem a vásárt a Bazilikánál. Állítólag ez Európa legszebb adventi vására.

genka53, Sali~*.*, lukimi és 4 más kedveli ezt.
  11. DevilMókus

Szia!Igazából nincs.:music:De szerettem az állatokat. :inlove:Főleg a kutyákat.:)Viszont a Devildog nem tűnt jónako_O:p
    Szerintem a játék annyira összetett hogy egyik eleme se lét fontosságú,o_O persze a Mamutok jól jönnek.;)Ezzel együtt ha nekem kellet volna játszanom passzoltam volna az eventet.:music:Lassan kész vagyok vele, már csak 4000 pont a vége.;):)
    Most az nehéz hogy türelmes legyek és ne 0-zak.;)
    Tavaly voltunk Bécsben az adventi vásáron, és megállapítottuk hogy a régi különbség eltűnt a Budapesti hangulatosabb.
    Persze szerencsénk volt itt mert még a tömeg előtt tudtunk sétálni, míg Bécsbe belefutottunk a sűrűjébe.:oops:De azzal együtt is én például hiányoltam a fákat a belvárosból,o_O (
    lehet valami a mókusba);)kicsit szerintem rideg.:(
    Persze az épületek igen impozánsak.:)
    És ritka tiszta,persze ezt Prága vagy Krakkó is tudja.:)
    Jó szórakozást.:D

genka53, ursa11, Sali~*.* és 5 más kedveli ezt.
  12. strawberry49

strawberry49 Rutinos

genka53, Kékmadár1, Ribiszke és 8 más kedveli ezt.
  13. Sali~*.*

Szép ünnepvárást kívánok mindnyájunknak! Sziasztok!:inlove:
    A harmadik vasárnap egy ragyogó, fehér angyal száll le a földre, kezében egy csodálatos erejű fénysugárral. Minden embert, akinek tiszta szeretet lakozik szívében, megérint fénysugarával. A fény ragyogni kezd, s megtölti minden ember szívét békével és boldogsággal. Mindenkit megszáll a béke, a tiszta szeretet és boldogság érzése.

Aranyosi Ervin: Advent: harmadik gyertya

Advent, harmadik vasárnap
    örömgyertyát gyújtunk,
    rózsaszínre vált a lelkünk,
    nem nyomaszt a múltunk.

Közeledik a Karácsony,
    öröm gyúl lelkünkben,
    a szeretet és a hála
    vendég életünkben.

Az Adventi várakozást
    még az is fokozza,
    hogy minden nap, a Karácsonyt,
    még közelebb hozza.

A szeretet ünnepére
    készül minden lélek.
    Három gyertya lángja fénylik,
    s hálatelt az ének.​

genka53, DevilMókus, Imi* és 4 más kedveli ezt.
  14. Imi*

Imi* Fórum elő legendája

Jó reggelt kívánok mindenkinek, Sziasztok!

Csodaszép napsütéses nap a mai.:)
    Egy kis finomság, hogy jobban induljon a nap.
    upload_2019-12-15_9-8-18.png
    Ma nyitottam egy békaherceget az áhítatos ládából!:inlove:
    A hajszás felhőt is sikerült megszereznem.
    Jelenleg 86 minijátékot játszottam le eddig, amivel 10.839 pontot szereztem.
    Messze még a vége de talán sikerülhet.;)
    A mai napon a 3. gyertyát is meggyújtjuk.
    upload_2019-12-15_9-17-14.png
    Mindjárt KARÁCSONY!:inlove:
    Talán fehér karácsonyunk lesz az idén.:)
    Mézeskalács készül nálunk épp...
    upload_2019-12-15_9-19-53.png
    Ti is készülődtök már?

Legyen szép napja mindenkinek!

Szia Gabi
    Köszönöm a csodás képeket.
    Dehogy unjuk, sokkal inkább igényt tartunk rá!:inlove:

genka53, -elzemari-, Sali~*.* és 5 más kedveli ezt.
  15. ursa11

ursa11 Fórum félistene

Azt hiszem igazad van.xD

Nagyon jól állsz az eventtel, nekem még most is bő kilencezer van hátra. Számolgattam, kedden kész leszek, viszonylag olcsón megúsztam, egy 100% növénybevételi és 4-500 zöld csepp.
    Valóban szép a vásár a Bazilikánál. Azt nem tudom, hogy legszebb-e, mert a többit nem láttam.
    Rossz ötlet volt szombat este menni, nagyon sokan voltak, nem arra mész amerre akarsz, hanem amerre hömpölyög a tömeg. Ez már annyira nem finom.-.- Ezzel együtt is megérte, mert csodaszép.:)

upload_2019-12-15_9-3-22.jpeg

Szép Tündérország támad föl szívemben
    Ilyenkor decemberben.
    A szeretetnek csillagára nézek,
    Megszáll egy titkos, gyönyörű igézet,
    Ilyenkor decemberben.

Juhász Gyula

genka53, lukimi, kelleri és 5 más kedveli ezt.
  16. Imi*

Imi* Fórum elő legendája

Képzeljétek!
    Megszületett az első hangyabolyom az imént.:inlove:
    102 minijátékot játszottam eddig és mindez 12.988 pontot eredményez jelenleg.
    Az ünnepi vacsorás helyszín elég jól megy. A pékségben még vannak hiányosságaim de nem adom fel.;)
    Nálatok mi a helyzet?:music:

ursa11, genka53, -elzemari- és 4 más kedveli ezt.
  17. DevilMókus

Szia ! Nálam is az első most lett meg.;):)Az event kész .Alapvetően megérős volt.:)De a játékokat ne jászátok egybe:oops:
    Más Délután néztük a Melyiket a 9 közül színházban.:inlove:Kifejezetten megható igazi karácsonyi darab.Bár főleg nekünk tetszett a 7 éves hiperaktív lányomat is le tudta kötni.;)Akár gyerekkel vagy nélküle is jó program lehet.o_O

ursa11, Kuzdern, -elzemari- és 2 más kedveli ezt.
  18. Sali~*.*

Sziasztok!
    Sziasztok!
    Szia Imi*
    Itt tartok!
    Nem szeretnék több ilyen eventet, főleg nem ünnepek előtt.
    Nagyon meggondolnám, hogy FA-fáért nekikezdenék-e egy hasonlónak?
    A többit leírtam itt #239.
    Elfáradtam, más dolgom lesz, ennek kapcsán a játékra kevesebb idő jut.
    Gratulálok a hangyádhoz! - igazán nyithatnál legalább még 1-2-t.;)
    Nálunk a karácsonyi előkészületek folynak, sütés csak a hét második felében kezdődik. Az ünnepi vacsora pedig frissen készül. Tradicionális nagy családi szeretet ünnep!:inlove:
    Szia! Üdv. az Oázisban!;)
    Gratulálok a kész eventedhez, a hangyádhoz is! Ügyes párod van, neki is gratula! /olvasni azért néha beugráltam, ha írni már nem is volt időm/
    Jól mondod, nem érdemes összevárni. Az éjszaka kb. százszor keresgéltem, már a végére azt sem tudtam megtalálni amit addig mindig sikerült.

Szia Gabi!:)
    Köszönjük szépen ez a remekművet! Nem lehet megunni, hisz mindegyik más-más és nagyon szépek!
    Kicsit megkésve, de sok szeretettel kívánok nagyon sok boldog névnapot! Isten éltessen sokáig!

upload_2019-12-15_23-33-53.jpeg

ursa11, Kuzdern, genka53 és 4 más kedveli ezt.
  19. strawberry49

strawberry49 Rutinos

Szia Gabi!:)
    Köszönjük szépen ez a remekművet! Nem lehet megunni, hisz mindegyik más-más és nagyon szépek!
    Kicsit megkésve, de sok szeretettel kívánok nagyon sok boldog névnapot! Isten éltessen sokáig!

25987 csatolmány mutatása

[/QUOTE]
    Drága Sali! Nagyon szépen köszönöm! Igazán aranyos vagy! :inlove:

ursa11, DevilMókus, Kuzdern és 4 más kedveli ezt.
  20. lukimi

Sziasztok.

Most megszakadt a jó sorozatom, nem lett 1 termés bónuszom sem.:cry::cry::cry:

Pedig más mindenből jött! piros ólak, sárga ólak, terményes ólak és sima ólak- bónusz, nívós tenyész állatok, xxl diófa vagy 6, stb stb. De termény bónusz ami meggyorsítaná az eventet nincs. És nem maradt egy pörim sem. Így kénytelen leszek robotolni.xD:p:p

ursa11, Kuzdern, genka53 és 2 más kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.