Oázis | Archívum

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Imi*, témanyitás ideje: 21.7.18.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. Katka54

Katka54 Fórum admirálisa

Szép estét!

Én is még a hiányzó gazdakörikhez termelgetem a növényeket, de olyan mennyiségek kellenek, hogy csak lassan megy.

Sali~*.*, ursa11, -elzemari- és 3 más kedveli ezt.
  2. Imi*

Imi* Fórum elő legendája

Szép estét kívánok mindenkinek, Sziasztok!

Vannak napok amikor semmi kedvem a farmhoz. Jó idő volt, meg hát sok a teendőm is.
    De úgy látom, nem csak én nem voltam.;)
    Az eventtel tegnap sikeresen végeztem. Fásítottam mindent. Az automata szüretelő dolgozik csak.;)
    Holnap újratervezés...
    Nézzétek csak!
    Ma érkezett hozzánk.:) Nagyon szelíd egy madár volt, de nem fogtam meg. Még egy képre is megállt nekem.:D
    upload_2020-8-25_21-13-42.png
    Adtam neki enni és inni, megvendégeltem ahogyan azt illik! És már mehet is tovább.
    Remélem épségben hazaért, mert eltűnt...
    Azt a két madaram továbbra is várom haza!:inlove:

További szép estét kívánok mindenkinek!

Sali~*.*, Ribiszke, ursa11 és 6 más kedveli ezt.
  3. BriGitta75

BriGitta75 Fórummogul

Sziasztok, jó reggelt! :)

Végre kicsit lehűlt a levegő. Ezt már szeretem. :)
    A tegnapi napom kicsit kalandosra sikerült, nem bírom levakarni a vigyort a képemről. Egyik ismerősünknek lerobbant a kocsija, és megkért bennünket arra, hogy segítsünk neki hazaszállítani a leszüretelt csemege szőlőjét, mert másnap (ma) viszi piacra. Szívesen segítettünk, aranyos kis bácsi a maga egyszerűségével és a bolondozásaival. Sokat nevettem rajta. Az egy-két órás munka után, mindenáron meg akarta hálálni hogy segítettünk. Tukmálta ránk a szőlőt zöldségeket, hiába mondtuk hogy nem kell, nekünk is van a mamánál. Míg a párommal osztozkodtak, én addig nézelődtem az udvarába. Első utam a tyúkudvarba vezetett. Városi lány lévén, csak néztem mint Rozi a moziba. Tényleg gyönyörű állatai vannak. Gyöngytyúkok, törpe kakasok meg némakacsa, ilyesmik. Hát észrevette az öreg, hogy mennyire nézem a háztájit, odarohant, a hóna alá vágott egy tyúkot, és bevágta a kocsinkba... :wuerg:xD:cry:Hiába magyaráztam neki hogy nem kell, nem tudom hova rakni, mi a bánatot csináljak vele stb. Na majd ő elvágja a torkát! Jajj , mondom isten őrizzen meg ettől! Böködtem a másik felemet, hogy iszkoljunk gyorsan, mert ebből baj lesz. Persze ő élvezte a helyzetet, mivel tudja milyen viszonyba vagyok az állatokkal. (Csakis a hentestől, feldolgozva, becsomagolva.) Szóval nagy nehezen elmenekültünk a helyszínről, a megkötözött élő tyúkkal a csomagtartóba. A hazaúton percenként kb ötven cifrázott kérdéssel bombáztam az embörömet, de ez csak fröcsögött a röhögéstől.>:(:mad: Amúgy ő se különb, egy bogarat nem tud eltaposni, pedig az ő szülei is tartottak régen állatokat. Hát hazaértünk, na mondom akkor most mi van? Mi lesz a tyúkkal? Sokat nem segített, elsunnyogott. Kertes házban lakunk, nagy udvar van, gyümölcsfákkal magas kerítéssel. Kutya nincs, a macskák a házban élnek velünk. Levarázsoltam nagy nehezen a tyúkról a kötelet, aztán elengedtem az udvarba. Pont. Ennyi. Gondoltam én. Majd lesz valahogy. Hát lett : A szomszéd kutyája egész éjjel megveszett az ugatástól, a macskák leszedték még a függönyt is, és az ablakból kukkoltak. Éjjel fél kettőkor még a tyúkot hajkurásztam zseblámpával az udvaron, hogy betereljem a garázsba ideiglenes megoldásként. A másik szomszéd is felébredt. Kiabált át, hogy milyen cirkusz van nálunk. Mondtam neki, ha istent ismersz segíts! Már csak kíváncsiságból is átjött. Mondanom sem kell, mikor ő is felmérte a helyzetet nagy nevetésben tört ki. Kupaktanács. A kocsival álljunk ki a garázsból, mert össze fogja karcolni stb... Aztán már hárman terelgettük szerencsétlen madarat. Miután sikerült a hadművelet, még nevet is adtak a tyúknak: Karcsi. xDÉn mondtam nekik, fiúkák ezt a nevet gondoljátok át még egyszer... Hát így telt az éjszaka. Fél 5kor keltem, nem nagyon gyűrtem össze a lepedőt. Reggel már csend volt. A szomi a kutyáját (valami zsebkutya) bevitte a lakásba, én meg kiengedtem a tyúkot a garázsból. Most ott sétálgat az udvaron, kotálgat magában. Sorsa egyenlőre még kérdéses.
    :music:

Szia Imi. :)
    Először a képet csodáltam a galambról, és csak utána olvastam amit írtál. Már megörültem hogy hazament az egyik madárka.
    Mindenképp írd meg ha hazatérnek. Én reménykedem. :inlove:
    Most egy nagy baromságot fogok írni az biztos, de nézd el nekem. Nem vagyok szakértő. Ennek a vendég galambnak is vannak gyűrűk a lábain ha jól látom. Ez is olyan galamb lehet amikkel te foglalkozol. Gondolom én. Mehetett volna akárhova enni inni. Nem? Pont hozzád ment. Biztos tudott valamit. ;) Vagy a többi galamb hívta oda őt?
    Szia Sali! :)
    Merre jársz? Nem rég írtad , hogy ezentúl gyakrabban fogod cserélni az avidat. Az eventes nyuszikáról pont ez jutott az eszembe. Nem kaptál kedvet hozzá?

Szia! :)
    Napi vers neked:

Fésűs Éva: Vidám nyárutó
    Augusztusban már a nyár
    kissé őszben sántikál,
    ábrándozik, nem nevet,
    falevelet, festeget.
    Körte pottyan, totyakos,
    már a sün is pocakos,
    folton- folt a káposzta,
    kofa viszi városba.
    Dinnye feje szép kerek,
    olyan okos, szétreped!
    Nyuszi füle nagyra nőtt,
    ha leül is, látni őt.
    Szóló szőlő, kilenc tő,
    őrzi madárijesztő,
    széna, szalma, félkalap,
    aki látja, elszalad!
    :D

Szia! :)
    Remélem ma is benézel, ma írják ki a holnapi evntet. Én is nagyon várom a gőzöst, nem is tudom mikor indítottam utoljára. Talán azért nem emlékszek, mert nem volt benne semmi nélkülözhetetlen.

Na én ezért nem nyitogatom sűrűn a gazdakört.:D (pedig sok kész van) A fákat és az állatokat jobban szeretem csinálni. A növényezés az olyan monoton. (nekem) Persze mindenki mást szeret csinálni, és ki-ki játszik saját örömére úgy ahogy neki jó.
    (Amúgy a gazdakörözőknek respect! Nagy feladatok azok, nem kevés háttérmunkával!)

Legyen szép a napotok! :)

4. Katka54

Katka54 Fórum admirálisa

Szia!
    Kár, hogy nem voltam jelen, biztos élveztem volna Karcsit. Nekem az a tapasztalatom, hogy amelyik állat nevet kap, ritkán végzi fazékban. Remélem sok örömet fog szerezni és tojással meghálálja a törődést. Az előző kutyink lány létére Olivér volt, nem zavarta, hogy fiú nevet kapott, szerintem a tyúkot sem fogja.
    A gazdakörivel úgy vagyok, hogy azt szeretném ekérni, hogy üres legyen. Van egy ólas befejezendő, ez még 1-2 hét, és van négy növényes na ez a húzós. Tehát összesen 5 befejezetlen van.
    A gőzőst már én is várom, rengeteg felesleges fám és ólam van. Felőlem mindkettő jöhet.
    A holnap kezdődőről már meg van a kiírás, átfutottam nagy vonalakban, úgy döntöttem csinálom.

Sali~*.*, ursa11, -Fülemüle-70 és 4 más kedveli ezt.
  5. vízöntő

vízöntő Fórum félistene

[PETŐFI SÁNDOR] ANYÁM TYÚKJA - Google Chrome 2020. 08. 26. 13_25_58 (2).png Szia Brigi! Köszi a verset!:inlove: Ez meg tőlem Neked!!;)xDxD
    /Petőfi S/

Sali~*.*, ursa11, -Fülemüle-70 és 4 más kedveli ezt.
  6. Imi*

Imi* Fórum elő legendája

Szép napot kívánok mindenkinek, Sziasztok!

A nagy szökés.
    Ismét két területen fogunk kapálni. Szerencsére azonos a két e.gaz érésideje, ezért mehet egyszerre a termelésük.:)
    Bolt is lesz, mellé még felhőt is kapunk.;) Hajrá mindenki!
    Titokzatos láda.
    Inkább zsákbamacskának mondanám.:music: Ti mit szóltok?
    Az már biztos, hogy unatkozni nem fogunk.:D

További szép napot kívánok mindenkinek!

De szeretem ezt a verset.:)

Köszi a kávét.:)
    A poén az egészben az, hogy csak úgy magától érkezett. Kint se volt egyetlen egy galamb sem, mégis idejött hozzánk.
    Igen olyan mint a miénk. Gyűrűs, a képen jól látható.
    Valamiért Ő most minket választott.:music:

Sali~*.*, Ribiszke, -Fülemüle-70 és 2 más kedveli ezt.
  7. BriGitta75

BriGitta75 Fórummogul

Eszem ágában nincs bántani Karcsikát. xD De valamit csinálnom kell, mert a szomszéd kutya át akar ásni a beton kerítés alatt. :wuerg:
    Van már egy tojás. Pottyantott egyet. :inlove:

Köszönöm!!! :inlove: Ez most tényleg találó versike. xD Milyen régi vers és mennyire szerettem, nekem meg még csak eszembe se jutott, annyira megvagyok zavarodva. xD:cry:

Csurog a nyálam a láda után...:p De majd csak akkor veszem meg, ha a tyúkom (a Karcsi) farmaranyat fog tojni. Vagy aranytojástxD .

( Szebb lenne a válogatás, ha még a mamutokat is belerakták volna.)

Utoljára szerkesztett: 26.8.20
    Sali~*.*, Ribiszke, Imi* és 3 más kedveli ezt.
  8. Katka54

Katka54 Fórum admirálisa

Megkaptam a felhőt!!!:inlove:

Sali~*.*, Ribiszke, Imi* és 9 más kedveli ezt.
  9. Kuzdern

Kuzdern Mindentudó orákulum

Mert megérdemled.:inlove:

Sali~*.*, Ribiszke, Imi* és 6 más kedveli ezt.
  10. ursa11

ursa11 Fórum félistene

Szia!
    Szurkolok neked, hogy minél előbb elérd.:)

Tényleg szép növény a vv-ban is.
    Sok érdekességet lehet megtudni ha már játszunk. Néha-néha utána nézek, hogy tényleg van ilyen...és tényleg.
    A múltkor a kockadinnyét néztem és tessék:

Sőt dobókocka is van...

https://szegedma.hu/wp-content/uploads/2020/07/dobókocka_dinnye_pap_róbert_vásárhely_650.jpg
    ..és itt termett Magyarországon.

Szia.
    Túl nagy képedet linkre cseréltem.
    A megengedett méret ezen a fórumon 550X300 pixel.
    Megértésedet köszönöm, Othep

Biztos tudta, hogy jó helyre jön, vagy elmondták neki a tieid, hogy itt megpihenhet.:)
    A farmon mostanában én is lazulok.
    Gratula Karcsikához:)
    Klasszikus nincs baj, csinálunk esete.
    Elég drága boltocska ez, egyelőre ott tartok, hogy 150 érme a keret és slussz.
    Ez se olcsó, de legalább csábító. Kíváncsi vagyok, megvárom, hogy mit kap belőle a jó nép és esetleg megkockáztatom a vásárlást. Aranyam van, az nem lenne akadály.
    Igaz, lehetne még fényezni rajta.;)
    Örülök, hogy megoldódott. Bekó igazán kedves.:inlove:
    Legyen szép napotok!:)

Moderátor által utoljára szerkesztve: 29.8.20
    Sali~*.*, zsani_apja, Kuzdern és 4 más kedveli ezt.
  11. Imi*

Imi* Fórum elő legendája

Szép napot kívánok mindenkinek, Sziasztok!

Én gyékénnyel vártam a sitteseket.xD
    Jelenlegi számaim: upload_2020-8-27_16-4-49.png
    Az ajándékként kapott két malomterméket gyorsan eljátszottam.:) A minijáték tetszik, bár nagyon időrabló.
    Nézem a bolt kínálatát... Hát semmi fogamra valót nem látok egyenlőre. Rosszul látok?:music:
    Ezt láttátok már?:D
    Mókuskánk másodállást vállalt úgy látszik.;)
    Drága szomszédok, barátok! Nem kérek több szezonális ajándékot. Rájöttem, hogy nem kell.:cry:
    Jöhet az aktuális felröppenő, vagy a barkács.:)
    Merre csavarogtok egyébként?:music:

További szép napot kívánok mindenkinek!

Mert megérdemelted.:)

Sali~*.*, Ribiszke, ursa11 és 5 más kedveli ezt.
  12. vízöntő

vízöntő Fórum félistene

Szia!!
    Hipp - Hipp Hurá! Örülök neki!:inlove:

Sali~*.*, ursa11, Imi* és 4 más kedveli ezt.
  13. BriGitta75

BriGitta75 Fórummogul

Sziasztok , szép estét! :)
    Nálam néha fordítva van. xD Pl, ha nézem a tévét és van benne valami érdekesség : Jé ezt a farmról ismerem. :D

Igen, ahogy mondod.:music::D Nálunk mindig van valami sztori. És a legtöbb állatos.

[​IMG] xD (saját fotó)

Nagyon örülök. Van, hogy nem ellenek ide a szavak... :inlove:

Szia Imi. :)
    Mindenki megvan, csak biztos valami más dolog van. Katka osztálytalálkozót szervez, Sali csak telóról van és kínlódik a nettel. A többieket nem tudom. Jómagam 4 napot pihentem, nem melóztam csak itthon.

Az eventet csinálom, lett megint bónuszom. :inlove: A növényem mindjárt kész lesznek, utána majd csak röpizni kell. Nullázni nem fogok, van még idő gyűjteni bőven.

A bolt kínálata nekem tetszik, csak kevés az érme hozzá. :sleepy:

A kerék az új dekorral is megajándékozott:

Egy szavam se lehet karácsonyig... :) Egymás után kapom az eventeknél a bónuszokat, pedig nem vásároltam.
    (Nem mintha az szégyen lenne)

Úgy döntöttem , az új titokládát sem veszem meg. Sok csalódott hozzászólást olvastam. :sleepy:

Jártam Máriusznál, vannak jó pletyik, és az eventnaptár is megérkezett már. ;)

Szuper szeptemberünk lesz! :)

Kellemes hétvégét kívánok Mindenkinek! :inlove:

Sali~*.*, Ribiszke, ursa11 és 4 más kedveli ezt.
  14. Katka54

Katka54 Fórum admirálisa

Szia, szép estét!
    Az osztálytalálkozó megszervezéséhez 1 délután és a másnap délelőtt bőségesen elég volt. Ami tovább tartott az a Fb-én levő osztálytásakkal történő egyezkedés. Nem akartam egyedül eldönteni mikor és hol legyen. Kár volt, jövőre már ott is kész tények lesznek. Mondjuk úgy könnyű, hogy mindenki eléhetősége megvan. Igaz volt aki felajánlotta, hogy segít, el is jött, jót kávéztunk és beszélgettünk, de a találkozó szóba sem jött.
    Nekem még nem sikerült kipörgetni a bónuszt, maj talán holnap.
    Nekem is tetszik az eventnaptár

15. BriGitta75

BriGitta75 Fórummogul

Imi! o_O
    Ezt most találtam. A közösségi portálon osztogatják:
    https://kepkuldes.com/images/2a02bff28cf3c2eddc2385dfd62db5a3.png

Szia.
    Túl nagy képedet linkre cseréltem.
    A megengedett méret ezen a fórumon 550X300 pixel.
    Megértésedet köszönöm, Othep

Bocsi. :)
    ------------------------

Itt a szöveg hozzá:
    Sziasztok. Ezt a posztot nyilvánossá teszem, de kérlek osszátok, hogy a galamb gazdájahoz eljusson. Ma délelőtt Csólyospáloson leszállt hozzánk ez a galamb️. Mivel galamb, ezert gondolom nagyobb távolságot is megtud tenni, ezért gyanitom, hogy valahol az országban él a tulajdonosaVan gyűrű a lábán és van a ... szarnyara erősítve valami, amit csak az tud, aki a gazdája. Értékes! állat lehet, ezért csak a gazdajanak adom vissza, aki megmondja a gyűrű található utolsó 3 szamot:05-58.... és bemutatja a papírjait. Nagyon szép madár és foglalkozva is volt vele sokat, abban biztos vagyok. Minden megosztas számít! Jelenleg nálam van egy galamb ketrecben, egészséges és jól van. Kérlek segítsetek ️Köszönjük.

Nem a Tiéd? (az egyik amelyik nem ért haza)

Elmentettem a hirdető adatait. Egy órája osztották meg.

Utoljára szerkesztett: 29.8.20
    Sali~*.*, ursa11, -Fülemüle-70 és 6 más kedveli ezt.
  16. Koppi

Koppi Fórum elő legendája

Szia Katka !

Egy másik topicban írtam neked, hogy sas szemed van. (Tetszett a történeted mellette.:))
    Nekem viszont ma szerencsém volt, mert a 2. pörgetésre jött a mókusláda...) a 15.-re a második...:)

Jó éjt ! :)

Sali~*.*, ursa11, -Fülemüle-70 és 5 más kedveli ezt.
  17. vízöntő

vízöntő Fórum félistene

Szia Brigi!
    Hát Te is olyan bimbóci vagy mint én, jó értelemben, hát nálunk is nagyon sok állatos sztori volt már,
    a gerzson.jpg ez az 1szem libám volt, Gerzson, aztán kiderült hogy lány elkezdett tojni, (elajándékoztuk kapott maga mellé fiú libát is)
    a süni 1.jpg a süni 2.jpg a kakas.jpg a fecske.jpg a gerle.jpg a gyík.jpg
    ezekhez az állatokhoz is nagy sztorik tartoznak.( saját fotók,)
    Aki eventezik, sok sikert mindenkinek!!

Utoljára szerkesztett: 29.8.20
    Sali~*.*, Katka54, ursa11 és 5 más kedveli ezt.
  18. Kuzdern

Kuzdern Mindentudó orákulum

Sziasztok!
    Most jöttem haza a munkából, bedolgozás letudva...kint nyár van, de nagyon...megyek szöktetni...xD

Sali~*.*, -W-595-, ursa11 és 6 más kedveli ezt.
  19. vízöntő

vízöntő Fórum félistene

a liba.jpg Jó szöktetést!!xD Mármint a játékban:pxD

Sali~*.*, Katka54, ursa11 és 5 más kedveli ezt.
  20. Imi*

Imi* Fórum elő legendája

Szép estét kívánok mindenkinek, Sziasztok!

Az utóbbi napokban kicsit ritkábban jöttem... Sok a tennivaló, munka is van bőven.;)
    A sunyi menyétet már jó párszor kiszabadítottam a rácsok mögül.:)
    upload_2020-8-29_18-5-52.png
    Gondoltam megnyomom kicsit a termelést.:music: 105 db partipörgetést pörgettem el...
    Kaptam egy 6 órás +1-t a növényekre, hát köszönöm szépen!xD Viszont nyertem 7 új kütyü. De siralmas egyébként.:cry:
    A régebbiekből is adott szépen.:)
    Jön a neon kakukk és az anakonda. Tessék készülődni!;)
    Lesz még narancs sáska, és rózsaszín ráktavacska is majd...
    Lesz valami új állatunk is.:D Ilyen kis érdekes.:music:
    Újabb dolgok is érkeznek a szigetre.:)

További szép estét kívánok mindenkinek!

Szia Erzsike.:)

Ezek a képek magukért beszélnek.:inlove: Szívesen meghallgatnám a hozzájuk tartozó történeteket.;)

Szia Brigi

Nem! A miénk 13-l kezdődik nem 05-l. Egyébként szép galamb. Majd csak hazatalál.:)

Sali~*.*, Katka54, Koppi és 5 más kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.