Oázis | Archívum

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Imi*, témanyitás ideje: 21.7.18.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. -gyöngy-581

-gyöngy-581 Fórum elő legendája

Szia!
    Mivel is?
    Hát F5-tel. De ha ez nem segített volna akkor jöhet a takarító progi és ruter ki-bekapcsolásaxD:cry:xD

Majd körül nézek a pajtámban, hogy mivel tudok örömöt szerezni neked :)

HéricsBáró, peter1022, Samborg és 4 más kedveli ezt.
  2. alex0824

alex0824 Mindentudó orákulum

HéricsBáró, farmerSS, peter1022 és 6 más kedveli ezt.
  3. -gyöngy-581

Nos én nem szoktam a gazdakörök miatt nullázni sem a piacra menni venni, mindegyiket megoldottam anélkül is. Jelenleg is itt tarok a gazdakörben:
    [​IMG] (ennyi a nyitott feladatom)
    Miért? Mert költöttem a titkosakra és aki ezt teszi ő joggal várja el, hogy -ha esetleg nem a gazdakörbe termel, hanem a piacra- legyen ára az új állatnak, fáknak.

Azt viszont nem írom alá, hogy a nullázás semmilyen erőbe nem telik, mert ha virtuális levegőt ennének az ólak, vagy ládából nyitnám hozzájuk a tápot még esetleg azt mondanám OK igazad is lehet.

Kis nosztalgia tőlem:
    Amikor az első virágfestés megjelent együtt izgultam Tomával amíg Beko tesztelte és hozta az eredményeket, Toma pedig számolt :). Régen volt, talán igaz sem volt... Ez a számítás Toma tollából aztán megjelent a fórumon is a bekotopikban...

Lehet, hogy számolási hibát vétett aki bevezette, de az is lehet, hogy nagyon is tudatos volt. Ez már soha sem fog kiderülni,
    de pontosan tudtam a teszt pillanatától fogva, hogy mire képes az 5 dekor együttes használata. Éveket vártam és költöttem rá mire meglett mind. Aztán jöttek a piccolok, amivel elszaporodtak a festések is. Az 5. nekem is piccolókból lett meg, bár akkor már én ismertem a nullázást a neon dekorokkal.
    Akkoriban hiába szóltunk, hogy vigyázzon mindenki, mert csodákra képesek a festések együtt, sokan elkattogták a magas tp-jük miatt, ahogy most is teszik sokan.
    Én nem kutatok mások pajtájában, nem izgat az, hogy kinek mennyi van és azt mire használja, így nincsenek kisebbségi érzéseim sem. Mindenkinek joga van hozzá, hogy úgy használja ahogy akarja, és azt használjon a játékához amit csak akar.
    Én is tudnék milliós tételekről képeket hozni, de nem teszem meg, mert senkinek semmi köze nincs hozzá.
    Nem versengek senkivel...

PS: Egyébként az ólak nullázásval egy időben fellendült a növénypiac és a tápok eladása is, sőt a fatermések után is megnőtt a kereslet, tehát ha valaki erre adta a fejét, mivel tápokra van szüksége hozzá, kénytelen a piacra menni és venni. Vagyis volt/van haszna is annak, ha valaki ezt felismerte és ezzel akar játszani, csp-t keresni :)

Utoljára szerkesztett: 21.9.24
    HéricsBáró, farmerSS, peter1022 és 7 más kedveli ezt.
  4. lovardatanya

lovardatanya Fórummogul

Én meg játszok.:)

Utoljára szerkesztett: 21.9.24
    peter1022, Sali~*.*, tucsifuda251 és 3 más kedveli ezt.
  5. SnéDóri

SnéDóri Fórum veteránja

Én a nagyon szerencsés gazdák táborába tartozom. Miért mondom ezt? Nem oly régóta játszom. De van 3 teljes garnitúra virágfestésem. Jobbára picolóból, de 1-2 darabért megdolgoztam. Egyszer nulláztam. Pontosan azért csak egyszer, mert mint ahogy gyöngy írta, nem győzöm a tápok gyártását. És bizony gyakran járok a piacra vásárolni. De én úgy játszom a játékomat hogy a saját pajtámat szeretem gyarapítani. Azért hogy ne jöjjek zavarba ha eventbe be kell adni a készletemből. Persze hazudnék ha azt állítanám hogy mindegy mi mennyibe kerül a piacon. Szeretek olcsón vásárolni, legalább itt a virtuális térben :) Az a gazda pedig aki áron alul kirakja a portékáját, valamilyen okból úgy játssza a saját játékát, hogy az neki úgy jó. Szóval ahányan vagyunk, annyiféleképpen játszunk. Ebből kifolyólag sosem lesz olyan, hogy mindenkinek minden jó és megfelel. Főleg azért nem, mert valamiért sokkal jobb fanyalogni, háborogni olyankor is, amikor nem is kellene. Rengeteget olvasok itt a fórumon, sokat tanulok, de ritkábban írok, mert valszeg már kitiltottak volna néhányszor :) Szóval az a lényeg, hogy mindenki fordítsa a saját hasznára és megelégedettségére a játék adta lehetőségeket.

lovardatanya, farmerSS, kukori80 és 10 más kedveli ezt.
  6. peter1022

peter1022 Fórum nagymestere

Tetszik ez a vita, mert mindenki a saját erdekeit nézi. Nálam a nullázók megölik a piacot. Én imádtam piacozni, csp termelni. Egy hónapja viszont leálltam, mert nem láttam értelmét annak, hogy 1-2ezer csp ért adjak mindent, mert annyira levitték az árakat.
    Emlékszem én is a régi őszi topra. Ha jól emlékszem eperszüret voltva neve, de nem biztos, viszont epret termeltünk ezerrel. Emlékszem az első években mennyire izgalmas volt egész évben készülni, és szó szerint mindent betolni. Most meg van majdnem 100ezer hangajuh tápom, hogy csak ezt emeljem ki, és várom, hogy nullázzak majd az idei TOP-ra, mert máshogy esélyem sem lenne.
    Nullázással kapcsolatban sosem fogunk egyetérteni, mert mindenkinek igaza van. Nekünk is, akiknek a játékát megölik vele, és azoknak is, akik megölik vele a játékot, mert megengedett. Én pl sosem ártottam vele a piacnak, mert tiszteletben tartom a többi játékost. TOPra sem nulláznák, de rákényszerítenek, szóval fogok, de szigorúan csak oda használom.
    Ne pörgessük túl ezt a témát, mert mind remek emberek vagytok, kár lenne ezen összeveszni. Inkább játszunk, mert játszani jó. Igaz Holdfény?:p:p:D:D

lovardatanya, CoraQueen, Ms.AbyZu és 2 más kedveli ezt.
  7. -BombadilToma-

-BombadilToma- Fórum elő legendája

Szia!
    Szerintem ez a növekvő mennyiség sokkal inkább általános tendencia, mint a nullázások következménye. Az eventeknek is magasabb a növényigénye, mint régen. A titokfás gazdakörikbe is több fatermés kell, mint régen, pedig ott nem lehet nullázni. Bejött a játékba egy csomó olyan növényes gazdaköri is, amelyikbe kismillió - zömében nem nullázható - növény kell.

Nem vagyok benne biztos, hogy a nullperc annyira káros lenne a játékra nézve. Szerintem vannak nagyobb problémák is. A játék túlélte azt a kort, amire kitalálták, és már látszanak ennek következményei. Ide sorolhatóak a kicsi-nagy ellentétek, hogy nincs új játékos, hogy nincs lényegi fejlesztés, csak alibizés a TP-vel. Ennek következménye az is, hogy a játék egyre kevésbé játékosbarát, egyszerűen a kezelőfelületet nem erre a mennyiségre találták ki. A játék túlságosan bonyolulttá vált. Túl sok van mindenből: nem csak a pajtában, de túl sok a titokfa/ól, a bónuszrendszer áttekinthetetlen, túl sok a felhő és a dekor stb. Az a 300-as szint kapitális hiba volt, mert elvette a játékosoktól a hosszútávú célt. És a dekorok. Szerintem nonszensz, hogy egy alapvetően termelős-gazdálkodós játékban a TP-s haladás eszköze a dekorációs elem. Ha haladni akarsz, akkor tarts dekorokat a termelő területeken; ráadásul arasd naponta egyszer a bónuszok miatt. Sokkal inkább a termelő lánc végére, a terményes ólakra, mesterségekre kellett volna kihegyezni a játékot.

A TOP mindig is kilógott a játékból, mert az egyetlen igazi versenyszituáció. A játék egészére nézve tehát a nullperc nem annyira jelentős. A piacon igen, de Gyöngynek igaza van: nem csak problémát okoz, de lehetőségeket is teremt.
    A játékosok közti különbségek pedig nem a nullperc következményei. A játék felépítése maga garantálja az egyenlőtlenségeket. Ez ellen talán lehetne tenni, de nem nagyon látszik az akarat; talán attól félnek, hogy a kisebbek is önellátóvá válhatnak.

8. kukori80

kukori80 Fórum elő legendája

Jóó reggelt.
    Szia Toma. Sajnos nem látunk bele a pénzügyekbe, de az biztos, hogy a TP-re hegyezték ki az egészet. Még azt is el tudom képzelni, hogy valaki felemelte 300-ra a szintet és azóta már nincs is ott és most javítgatják az egészet. De ha a kis farmokat vissza akarják csábítani, akkor nem rakták volna be 27 órásra a mostani Sokat olvasott rémtölgyet, vagy a másikat 25 órára, mert pont nekik segített volna. Akiknek van felhője, azok naponta tudják aratni. Nem gondolom, hogy valaha is beraknak rövidítős felhőt, esetleg úgy, hogy csak azok vehetik meg, akiknek nincs. Akinek megvan a 4, az már szerintem soha nem fog kapni többet. Nem tudom hányan hoznak döntéseket, de össze kellene ülniük és eldönteni, hogy merre haladjon a játék, el kellene olvasniuk a játékosok véleményét, mert nekem úgy néz ki, hogy csak kapkodnak össze-vissza.

9. -BombadilToma-

-BombadilToma- Fórum elő legendája

Szia!
    A Unity-s átállás óta (talán már előbb is) csak túlélés-menedzselés folyik. Úgy értem, hogy a játékot még viszi a saját lendülete, van egy stabilnak mondható, stabilan is költő játékosrétege. Ebből próbálják kihozni a maximumot, addig folytatni, amíg lehet. De ebből nagyon hiányzik bármiféle koncepció a játék jövőjére nézve. Most talán vannak/lesznek változások. De az alapvető elveket figyelembe kell venniük, és a játékosok érzékenységét is. Bár több, drasztikus átalakítás valószínűleg hasznosabb lenne, de egyszerűen nem lehet, csak nagyon finom, apró korrekciókkal élni. És csak úgy, hogy a játékosok eközben folyamatosan azt érezzék, hogy kapnak valamit.
    Ugyanakkor meg tényleg van egy olyan érzése az embernek, hogy nem igazán tudják, merre is kellene elindulni. Jött a Nagy Fejlesztés, a Gyopár, aztán mintha mára elhagyták volna. Jött az Üdvözlő rendszer, amivel mintha az lenne cél, hogy kis farmokat vonjanak be a játékba. De akkor miért kellett kivezetni a TP-s ládát? Itt ez a csomó magas TP-s dekor, amit viszonylag könnyű kis farmokon is kivenni. De szinthez kötötték (jó, ez még talán érthető is), aztán meg kommunikálnak egy olyat, hogy a dekorok cserélhetőségét majd a következő cserenapon eldöntik. A szomszéd-ajándékozás ugyancsak a kisfarmozást, a kisfarmokon költést támogatná. De a pletykák arról szólnak, hogy ezt is lebutítják majd (persze ezt majd meglátjuk, ha játékba kerül). De most akarják a kisfarmokat vagy nem akarják?

Azt, hogy a TP-re hegyeztek ki mindent, részben érthető. És nincs is ezzel semmi baj. Nekem a módja nem tetszik. A farmon betették ezt az elérhetetlen 300-as célt. Ami így nem cél, mert teljesen felesleges küzdeni érte. Sikerült a ranglistát is hitelteleníteniük... Persze könnyű cél sem jó, mert a játékos eléri, és kiszáll. A másik - írtam is - a dekorozás. Miért? Közben meg a Bahán nem emelik a szinteket, ott toporgunk sokan a 800-on. A Bahának nincs célja, marad itt is a dekorozás. A játék többi része meg elsorvad. A termények szerepe marginális. A mesterségek völgye lényegében felesleges. A raktárházakkal leálltak, igaz, nem tudom, mennyire lenne rá igény (termény alig kell, az ólas nullázás miatt 5-nél több Vadaskert felesleges, a Füvészkert túl kicsi, a bepakolásuk pedig egy rémálom). Az eventek leragadtak a növény-felröpi-malomtermék-minijáték vonalon. Eleinte a farmpengő nagy kincs, de ha kiváltottál minden területet, akkor már a nublonokkal nem tudsz mit kezdeni (a Gyümölcspiac pedig gazdaságtalan). A vidámpark jó lenne, de megint csak minijáték (mi köze a farmhoz?), és csak akkor játszható, ha a játéknak jó napja van.

És még valami: a játékból teljesen hiányoznak a játékosok felé tett gesztusok. Nem kell nagy dologra gondolni. Csak éppen éreztetni a játékossal, hogy megbecsülik. Régen volt egyszer vagy kétszer a szülinapi eventen valami szülinapi ajándék. Ilyesmi. Valami gesztus a játékos születésnapján, nagyobb szintlépéseknél, a játékban elért nagyobb eredményekért. Néha úgy csinálni, mintha meghallgatnák, mit szeretnének a játékosok. Egyszerűen nem értem, miért nem lehet pl. időről időre megvásárolhatóvá tenni stratégiai fontosságú felhőket (pl. szupertrágyás felhő, dekorrövidítő felhő). Értelemszerűen csak az veheti meg, akinek nincs. Senkinek sem lenne baja azzal, ha egy-egy akció csak a kisebbek felzárkóztatását célozná. Vagy csinálni egy-egy nem túl bonyolult fejlesztést, ami a komfortérzetet javítaná. Pl. a raktárházak bepakolását megkönnyíteni, vagy hasonló (egyszerűen nem hiszem el, hogy emiatt kevesebben vásárolnának prémiumot...). És akkor még meg sem említettem, hogy a játék nem stabil, megbízhatatlan, tele van bosszantó hibákkal... Mibe kerülne egyet-egyet kijavítani? Vagy a kommunikáció (teljes hiánya)...

Utoljára szerkesztett: 22.9.24
    Hahacska, HéricsBáró, rozo52 és 11 más kedveli ezt.
  10. vízöntő

vízöntő Fórum ezredese

Szia!
    No ez bizony nem kis hiba, csak már nekik nincs motiváció, 1nap alatt befejeznek egy eventet ha akarják a kicsik belefáradtak a rengeteg event gaz termelésben, meg abban is hogy kevés eventet tudnak teljesíteni. Ez is egy kényes egyensúly zavar. Nem magamról beszélek.
    No meg az a felfogás ha event, akkor csinálni kell. Én nagyon is megválogatom az eventeket. A saját játékomhoz mérten .
    Egyébként meg elég jól kapálódzik Bp és hát ha úgy mint a béka addig addig amig vajat nem köpül és ez által megmenekül.
    Kommunikáció időben azért nincs szerintem, mert az utolsó pillanatig képlékeny minden. még sokszor ők sem tudják pontosan hogy mit is akarnak. És itt kéne egy nagyon határozott ember, aki lát, hall, olvas ( a játékosok véleményét) és nem utolsó sorban a pénzügyekhez is ért , és képes a játék egyensúlyát a kezdők, haladók, a nagyok részére egyensúlyba tartani.
    Mindig azt emlegetik ó azok a régi szép idők, ma ma van ehhez kell alkalmazkodni minden téren. ( pedig én is játszom tizen éve)
    A VV- ban is így van, ha valami nem tetszik szót emelek, ha kell teszek is érte, sőt segítséget is kérek ha kell, vagy pedig összefogásra kérek mindenkit ha az ügy olyan.
    A játékról még csak annyit, néha túl van bonyolítva feleslegesen, a játékosok életkorát figyelemben kellene venni, mert ha belátjuk ha nem hát bizony igen csak ........
    Új játékost, és fiatalokat lasszóval kell fogni, utána betörni, aztán vagy megszokik, vagy meg szökik, és igen az utolsó az igaz.

11. peter1022

peter1022 Fórum nagymestere

Fiatalokat nem vonza már ez a játék. Lassan nyugdíjasok klubja lesz. Bocsánat, de az igazság. Ott volt a mobil app pár hétig, milyen jó is volt. A fiatalok streamen játszanak, ps5-öt nyomják, meg a telefonon vacakolnak valamivel. Míg a farmerama az őskorban ragadt, és mérföldekkel lemaradt minden más játéktól, amik előtt volt annó, de azok képesek voltak haladni a korral, és készítettek appot a játékhoz, mert már mi "öregek" sem kapcsolunk gépet, csak a farm miatt. Szóval igen. Szépek voltak a régi szép idők, de a játék a legelső pillanattól kezdve a tpre épült. És ők ******** el. Nem kellettek volna milliárdos szint különbséget, sem pedig ezek a brutál dekorok. Elég lett volna, ha maradnak a pár száz TP-t adó dekorok, és pár százezres, milliós szintenkénti TP követelmény. Persze ezt marha nehéz lett volna tartani a pénzéhség miatt. Szóval igen, *********. Emiatt nem jönnek újak, a régiek pedig egymás után szállnak ki sorra. Nekem is több nálam nagyobb szomszédom szállt ki végleg az elmúlt egy év alatt. Folytathatnám még, de van jobb dolgom is, mint itt írogatni. A lényeg, hogy mind bízunk benne, hogy összekapják magukat.

*Kérlek, bejegyzéseidben figyelj a szavak megválasztására. Köszönöm / Dolphin

Moderátor által utoljára szerkesztve: 22.9.24
    lovardatanya, alex0824, kukori80 és 5 más kedveli ezt.
  12. kukori80

Jóóó reggelt.
    Szia Toma. Nekem tiszta katyvasz az egész és ellentmondások sorozata. Ahogy olvastam a szomszéd ajándékozásnál is kérdéses a Piccolo. Most itt van a Pushing is, nem lehet tudni, hogy van, vagy nincs. Bizonytalanságba tartani valakit az egyik legrosszabb dolog. Elvárnám, hogy tájékoztassanak a célokról. Mert most is elakadtam, nem tudom, hogy kivegyem-e a kitehetőket, vagy jövő héten és utána lesz ennél sokkal jobb. Ha lesz sokkal jobb, akkor lehet hogy a pajtát akarják üríteni. Nem lehet tudni, hogy cserélhető lesz-e.... és még sorolhatnám. A kis farmokat nem lehet így támogatni, mert nem is támogatják. peter1022 írta, hogy mielőtt eladják, előtte fel akarják tölteni az állományt, hogy jól nézzen ki a statisztika. Hááát, így nem fogják. Pl. a matricás szuper event se a kicsiknek való, mert nincs is matricájuk és a Gyopár se, mert nincs pajtakészletük és csillag amivel kiválthatnák. Hosszan sorolhatnám és egyetértek veled.

jófarmerlány, Swartsch, rozo52 és 5 más kedveli ezt.
  13. alex0824

Szia!
    Több mint valószínű, hogy lesz. Végül is a gombolyagröpiért is kipörgött jó pár kisfarmról a megszerzett ingyen javak nagy része. Most is ugyanez van mert jobbak a dekorok, most is pörögnek a kis farmok. Előbb utóbb minden kis farmról eltűnnek azok a dolgok, amik csak úgy lettek. Ezt nyugodtan folytathatják a végtelenségig, nincs semmi határ ez ellen.

HéricsBáró, Swartsch, farmerSS és 7 más kedveli ezt.
  14. -gyöngy-581

Szia Alex és kukori!
    Szerintem eddig sem tudtuk pontosan, hogy egy dekor cserélhető lesz vagy sem. Csak az utóbbi időben kényeztettek el bennünket hasonló infókkal.
    Azt, hogy lesznek ennél jobbak csak remélni tudom, nagyon várom a kúriába kitehető magas tp-jű dekorsorozatot.
    Ha már a tp-s haladást erőltetik ott nagyon ráférne a dekorokra egy kis frissítés. Remélem az október hónap meghozza ezt is... :D

HéricsBáró, Swartsch, farmerSS és 8 más kedveli ezt.
  15. kukori80

Szia, szerintem is lesz. Pár kicsi farmon kiszedtem, ahol kell a haladás akkor is, ha nem lesz cserélhető. Nem vittem túlzásba. De csak azért, mert elég könnyen meg lehetett szerezni. Nem biztos, hogy legközelebb egy jobb dekorért pajtát fogok üríteni.
    Szia. Azért lehetett tudni. De ilyen nagy szorzós még nem volt. Meg fogjuk tudni, hogy mit is akarnak, ha berakják cserére.
    Viszont ha nem rakják be cserére, akkor soha többet nem veszem ki a kicsiken.

Swartsch, farmerSS, peter1022 és 5 más kedveli ezt.
  16. alex0824

A gömbölyegropira azt nyilatkozták, hogy cserélhető lesz, a mostani dekorokról azt mondták még nem tudni. Attól, hogy a cserélhető dekorok közé kerültek, még nem jelenti azt, hogy rögtön cserélhetőek lesznek. Lehet csak később lesznek azok, pár hónap múlva, ezt is megtehetik. Bár lehet addigra ha jönnek jobbak, akkor már mindegy lesz, hogy cserélhető-e vagy sem, ha ezeket is kiüti egy sokkal jobb. Mi meg minden újabb dekorért kis farmozhatunk.
    Én meg azt a TOP nyereményt várom felhő formájába, amiért mindenki, aki csak tudja, elhasználja a virágfestéseit, és a TOP 500 alját így akár a 10x-esére emeli. Lehet még Olga sem indulna annyi farmmal, mert pár farmra kellene a javait átdeportálnia, hogy bennmaradjon.

HéricsBáró, Swartsch, farmerSS és 6 más kedveli ezt.
  17. kukori80

Most mondtad a lényeget: hogy mindent megtehetnek. Pedig nem nagyhatalmú urak, akik szórakozhatnak a jónéppel. Illetve igen, csak akkor itt fogják hagyni a játékot. Ha nem rakják ki cserére, akkor nem igaz az, hogy erősítik a TP haladást. 1 dekorral nem lehet haladni, hiába ad nagy TP-t.

Swartsch, peter1022, Sali~*.* és 2 más kedveli ezt.
  18. -gyöngy-581

Jelentem az nem én leszek aki el tudja használni az összes festését, ha csak nem állok neki tp-hajkurászás céljából lekattintgatni őket, akkor talán...
    Nálam inkább a tápkrach ütné fel a fejét, ha megtörténne az a "csoda" ami eddig még nem volt, hogy kicsúszom a legjobbak közül... no ezt viszont nem hiszem, hogy hagyni fogom 8):D:inlove::D

HéricsBáró, Swartsch, rozo52 és 3 más kedveli ezt.
  19. kukori80

Most vettem észre, hogy kidobott egy csomó szomszédot a piros hőmérő. Nálatok is? Én csak ma vettem észre.

20. -gyöngy-581

Igen nálam is ugyanez a helyzet sajnos.
    Számomra kedves barátok hagyták itt a játékos szép sorban.

Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.