Oázis | Archívum

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Imi*, témanyitás ideje: 21.7.18.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. zsani_apja

zsani_apja Fórum elő legendája

Szerintem, ha bezárnák a több farmosokat, nem maradna senki. :D

2. -gyöngy-581

-gyöngy-581 Fórum elő legendája

Szia!

Nem szeretnék senkit megbántani, de tökéletesen igaz az amit leírtál. Köszönöm, hogy megtetted, én biztos nem tudtam volna így megfogalmazni amit érzek.

Nem érzem magamat bűnösnek mert egy farmomat használok ami sicc, de azonos piacon van és ráadásul még 0,10 csp-ért cserélek rajta árut... adok kapok alapon (van több piacazonos is, de azok alszanak, nincs mozgás rajtuk főleg a nagy felé.. néha learatom őket, hogy a szomszédait ne veszítsem el, kb ennyi a játékom ott). Kit károsítok meg vele? Szerintem senkit, de lehet, hogy ebben tévedek?

Tudok olyan magyar játékosokról akik szintén több farmmal indulnak a TOP-on, +1-2 farmmal a nagyon kívül. Ők sportszerűek? Mennyi farmot lehet sportszerűen indítani? Kiszámolta valaki?

PS A kisfarmomon nem szándékozom a TOP-on elindulni, de a kb 150. beadást még meg szeretném csinálni.. Akkor én most nem
    leszek sportszerű?

3. -ágianyu33-

-ágianyu33- Fórumőrült

Nagyon köszönöm Toma, ezt a minden igényt kielégítő reflektálást.

4. -BombadilToma-

-BombadilToma- Fórum elő legendája

A sportszerűtlen fogalmat kizárólag a TOP-os közönségkedvencre használtam, és nála is a tisztességtelen jelző mérséklésére. Véleményem szerint még nála sem áll fenn a tisztességtelen játék, de a sportszerűtlenség felmerülhet, bár az is egyéni megítélés kérdése. Én személyesen maradok annál, amit le is írtam: nem tetszik (de tartózkodom a minősítéstől).
    Önmagában a piacazonos farmok használata sem tisztességtelen, sem sportszerűtlen. Ha végiggondoljuk, nincs olyan saját farmok közti interakciós lehetőség, amit ne lehetne azonos piacon lévő, de különböző játékosok között megvalósítani. Ha az utóbbi tök rendben van, akkor az előbbi is.

5. -Holdfeny-.

-Holdfeny-. Fórum elő legendája

Sajnos ha így nézzük... még Olga is sportszerű:oops: Nem csinál mást mint él a játék adta lehetőségeivel:wuerg:
    Mondjuk a piacos tevékenysége jobban zavar mint amit aTopban csinál...8) De mindegyikkel együtt tudok élni....
    A bevétel nagy úr... így változást nem várok...:wuerg:

alex0824 és -BombadilToma- kedveli ezt.
  6. kukori80

kukori80 Fórum elő legendája

Jóó reggelt.
    Jövök ide beszélgetni, mert nem szeretném a fórumot terhelni.
    A pénz az első. A tisztesség csak a második. Ezt sajnos tudomásul kell venni.
    Emlékszem Csocsora, ott is ugyan elvették a játékostól a hangárt és kit büntettek? Csocsot. A hangáros maradt, ahol volt. Elképzelni se tudom, hogy 35 farmon hogy lehet ennyi milliárdot csinálni, mert 24 órából áll egy nap. Nem alszik?
    Visszatérve a tisztességre, ezt kérdeztem a fórumon: ha most egy nagy farmról átküldök a kicsire beadandót, hogy elérje a 3 kitehetőt, az tisztességes? Nem, mert kitúrok vele valakit, aki tényleg bent szeretne maradni, én meg csak a 3 kitehetőt akarom. A szabályban nincs benne, hogy meg van tiltva. Régen a szabályban az volt, hogy ha a nagy farmról küldök, akkor a kicsiről is kell, tehát kölcsönös legyen a segítés. Nem tudom, hogy most hogy van, mert erről nem szól a fáma. És itt is van egy kis rés, mert nincs konkrétan leírva, hogy miért kapunk büntetést. Az sincs leírva, hogy ezért csak kizárnak a Topból, vagy törlik a farmodat. Ezeket konkrétan le kellene írniuk, de akkor lehet, hogy bajban lenne Olga.

Swartsch és -Holdfeny-. kedveli ezt.
  7. -BombadilToma-

Szia!
    Miért ne lenne tisztességes? A szabályok lehetővé teszik. És azzal az 510 millióval nem túrsz ki senkit sehonnan. Így, hogy oda tették ezeket a dekorokat, a 4000 alja is magasabban lesz. És azt se felejtsd el, hogy azért ahhoz az is kell, hogy az alap eventet a kicsiken is végigcsináld; nem elég csak átdobni 50 ezer mantát és kész-passz.
    (Csak halkan kérdezem: bármi, amire a farmon lehetőség van, de nem mindenki csinálja, akkor a lehetőséggel élők máris tisztességtelenek? Hol van annak a határa, mi számít annak, és mi nem?)

tina07141983, alex0824, Sali~*.* és 2 más kedveli ezt.
  8. kukori80

Szia Toma. Pont ez a bajom, hogy nincs rendesen letisztázva. Mert aki él a lehetőséggel, az azok szemében tisztességtelen, akik nem használják ki. Nem tudni, hogy a Bp. szemében ki a tisztességtelen és miért, milyen büntetést adnak.

Swartsch, alex0824, Sali~*.* és még 1 ember kedveli ezt.
  9. -BombadilToma-

Én úgy vettem ki az írásodból, hogy Te magad is tisztességtelennek gondolod, ha élsz egy lehetőséggel. Én biztosan nem tartok tisztességtelennek senkit, aki kisfarmozik, még Olgát sem (fentebb bővebben kifejtettem). Olvasom a csevegőt, és én is látom, hogy sokan nem így gondolkoznak, azzal nem tudok mit tenni...

Ami a BP-t illeti: azt fogja tisztességtelennek tartani, és büntetni, aki bevételi kiesést okoz neki. Függetlenül attól, hogy szegett-e e szabályt (írottat vagy íratlant, mindegy).

10. -Holdfeny-.

Gumiszabályok....:oops:
    A kitehetők jók...:inlove: de nálam ismét győzni fog a lustaság....:music:
    Ez egyébként talán szürke zóna....8) szóval vagy büntetik vagy nem;)

11. kukori80

Valahol igen. Olgát csak azért nem tartom tisztességtelennek, mert rengeteg időt-pénzt rak bele és ez valahol tiszteletet érdemel nálam. Én azt se tudnám, hogy éppen melyik farmon vagyok és mit akarok csinálni. :D Az, hogy kitúr 35 játékost, az már más kérdés. Ezek szerint nem fél attól, hogyha segítik egymást a farmok, akkor nem kap büntetést. Ha a Topból kizárnának, az engem se érdekelne, de a farm törlése az már nagyon fájna. Ő vállalja.

Swartsch, alex0824 és Sali~*.* kedveli ezt.
  12. -BombadilToma-

Szerintem nincs ebben semmi szürke zóna. Sőt, azt gondolom, pontosan azért rakták be ezeket, hogy ösztönözzék a kisfarmozást. Minél több aktív farmot tud a cég felmutatni, annál jobb neki. És azt se felejtsük el, hogy a dekorok kiszedése és a nagyfarmra exportálása csak a nagy farm TP-csíkjára van hatással, ami a többi játékosra nézve semmiféle hátrányt nem okoz.
    Azzal, hogy én elindulok a TOP-on, "kitúrok" valakit. Te is "kitúrsz" valakit. Van, aki 2-3-4 farmot visz, és mindegyiket beviszi a TOP-ba. Ő is "kitúr" 2-3-4 játékost. Hol a határ? A reakciókból ítélve 35 már sok. Mennyi az elfogadható? 4? És ha a 4 ok, akkor az 5 már miért nem? (De mondhattam volna bármilyen számot...)
    És ha ő nem 35 saját farmjával csinálná ezt, hanem 35 szomszédját-barátját-rokonát-üzletfelét (Micimackó után szabadon...), egyszóval 35 különböző játékost dotálna a farmjáról, az is kitúrás lenne valaki mással szemben?

Egy játékban vannak szabályok, amelyeket mindenkinek be kell tartania. Ha megszegi valaki, tisztességtelenül játszik. Nálam itt a határ. A szabályok adta kereteken belül egy kiskapu megtalálása pedig megítélés kérdése. Aki rájött a nullázásra, azt ünnepelte a közösség. Aki bemutatta és kimaxolta a kisfarmozásban rejlő lehetőségeket, azt most kiátkozzák. Biztos vagy benne, hogyha magyar lenne, akkor is ugyanilyen egyöntetű ellenszenv kísérné a ténykedését itt a fórumon?

Egyetértek azzal, hogy nagyon világos szabályokat kellene alkotni, és azokat betartatni, és nem ilyen "majd alaposan megvizsgáljuk"- szerű ködösítéseket kellene közzétenni. De a cég szempontjából érthető ez a hozzáállás, még ha ellenszenves is.

13. -Holdfeny-.

Korrekt lenne ha 1 piacról csak egyet lehetne a Topba vinni Közös Ip címenként...
    Így majd alaposan megvizsgálják a ......

14. -BombadilToma-

Tehát ha egy házas- vagy testvérpár 1-1 farmja azonos piacon van, mert nem tiltja semmi, és így tudják egymást segíteni, akkor egyiküket kizárnád? Melyiküket?
    De miért nem lehetne egy játékosnak több, azonos piacos farmja? Mindegyiken előfizet, eventezik, naponta belép. Igazságos lenne kettőt kizárni?

15. kukori80

Értem én, hogy nem lesznek kőbe vésett szabályok leírva, mert........, mondjuk úgy, hogy így egyszerűbb.
    De aki becsületesen szeretne játszani, azoknak kellenének a szabályok, hogyha: ezt és ezt csinálod, akkor ez lesz a bünti. Van, aki mert kockáztatni, van aki nem.
    Szerintem mindegy milyen nemzet, az veri ki a biztosítékot, amit csinál. Még az is benne van, hogy irigyek rá.
    De abba nem gondol bele senki, hogy emögött micsoda iszonyatos munka van.
    Még nagyon gondolkodok, mert 3 kitehető nem ér meg semmilyen büntetést.

Swartsch, alex0824, -Holdfeny-. és 2 más kedveli ezt.
  16. -Holdfeny-.

Ha mindkettő fizetős akkor nem zárnám ki egyiket sem....
    S máris igazat adtam a BP-nek...:oops:
    na azt a munkát nem irigylem tőle... nekem néha egy farm is sok...

alex0824, kukori80 és -BombadilToma- kedveli ezt.
  17. kukori80

:D:D:D:D:D Még egy kicsit beszélgetünk és már szeretni fogod Olgát. Lehet, hogy imádni is. :D

Swartsch, alex0824, Sali~*.* és még 1 ember kedveli ezt.
  18. -Holdfeny-.

Nem szeretni nem fogom... 8)-.-
    Mert szerintem nem korrekt még akkor sem ha szabályos kiskapukat használva jutott el eddig...
    De azt értem, hoy élete a farm... Ebbe belegondolva inkább sajnálom...:wuerg:
    Én a kristálytiszta szabályokban hiszek... nem az alapos vizsgálatban... :music:

alex0824 és -BombadilToma- kedveli ezt.
  19. kukori80

Ha szabályos kiskapukat dönget, az korrekt. Nem ő a hibás, hanem a Bp. A Top végén okosabbak leszünk: ha kizárják, akkor valami történt.

Swartsch, alex0824, -Holdfeny-. és 2 más kedveli ezt.
  20. zsani_apja

zsani_apja Fórum elő legendája

Azt kell kizárni, hogy nem értek oda az 1000- be.
    Ezennel a szavazást lezárom. :D

peter1022, alex0824, kukori80 és 2 más kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.