Oázis

Kategória: 'Törzsasztal', témanyitó: Imi*, témanyitás ideje: 21.7.18.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
  1. gyuszti0000

gyuszti0000 Fórum nagymestere

Sziasztok!

Megjöttek az eredmények:

upload_2024-9-10_15-46-2.png

(3 élőholt kincs, 2 pöttyös ernyőgomba, 1 havermackó, 3 virágos dallamok, 1 kukacoskodás, 2 végtelen kincskeresés, 1 levéltánc, 2 pogó show, 1 tündér-termálforrás, 1 virágfestés, 1 jack ajándéka).

A virágos dallamokat töröljem? aztán rakjam ki újra, hogy megkapjam a tp bónuszt, a csp helyett?

15 db piccolo-t várok még kibontásra, remélem ott már lesz FA-fa. :)

Utoljára szerkesztett: 10.9.24
    alex0824, peter1022, Sali~*.* és 2 más kedveli ezt.
  2. -gyöngy-581

-gyöngy-581 Fórum elő legendája

Szia!
    Gratulálok a nyitáshoz, nem olyan rossz ez, egy kisebb farmnak mindenre szüksége van abból amit ezek a dekorok adnak.
    Hogy a kérdésedre választ adjak igen azonnal töröld a VD-ket és rakd ki újra, akkor fogják adni a szintszorzós tp-t.
    Szurkolok neked, hogy kapjál az általad várt FA-t a következő menetben :)

HéricsBáró, alex0824, peter1022 és 5 más kedveli ezt.
  3. gyuszti0000

Második kör:

upload_2024-9-10_21-11-39.png

15 piccolo után nyitás (1 virágfestés, 1 jack ajándéka, 2 pöttyös ernyőgomba, 3 virágos dallamok, 1 tündér termálforrás, 1 végtelen kincskeresés, 2 ingrid tanítványa, 1 kukacoskodás, 1 élőholt kincs, 1 pogó show, 1 levéltánc).

Már csak 3 virágfestés kell és tudok nullázni. :D

Utoljára szerkesztett: 10.9.24
    alex0824, Sali~*.*, GA-BI-O-Farm és 2 más kedveli ezt.
  4. zsani_apja

zsani_apja Fórum elő legendája

Szia!

Gratulálok!
    Látom valamelyik láda kettő Itemet is adott. :D

alex0824, Sali~*.*, -gyöngy-581 és 4 más kedveli ezt.
  5. Sylja

Sylja Fórum bárója

Szia!
    Ha jól értem, most 2 Virágfestésed van. Ugye tudod, hogy 4 Virágfestéssel is nullázhatsz?

Ezt az idézetet az eventsegédletből hozom:
    "5 db Virágfestés dekor használatával, vagy 4 Virágfestés és további 20%-nyi érésidő rövidítő együttes használatával az ólak azonnal beérnek normál táppal.
    A további, ólakra ható érésidő rövidítőkről (termékek, felhők) a Bónuszlexikon megfelelő helyén található részletes információ.
    >>KATT IDE<<

-BombadiToma- játékostársunk >>ITT<< összefoglalta pontosan azokat a lehetőségeket, amik 4 db Virágfestés megléte esetén alkalmazhatók."

Swartsch, alex0824, peter1022 és 3 más kedveli ezt.
  6. gyuszti0000

Szia!

Nincs egy állatos ólra ható felhősorom sem, sem pedig olyan házi kedvencem amely állatos ól érési idejére hatna.

Egyedül termékeim vannak és a bölcs tölgyön kiváltható ólvarázslat rúna, de ezek nem elegek szerintem a 4 virágfestés mellé.

De! 4 virágfestés = 80% érési idő csökkentés + ólvarázslat +10% + még valami 10%-os termék és megvan a 100% vagy a bölcs tölgy rúna nem jó?

jövő év szeptemberében tervezem az ól nullázást megcsinálni, addig hátha lesz egy ól érési idejére ható felhő megszerezhető + le kell egy csomó tápot kevernem, ami nem lesz kis idő, ráérek, nem sietek.

alex0824, peter1022, Sagittarius69 és 2 más kedveli ezt.
  7. Csaba957

Csaba957 Fórum nagymestere

Szia!
    Valentin napi cserép 10%-al csökkenti az ólak érési idejét.

alex0824, peter1022 és Sali~*.* kedveli ezt.
  8. Sagittarius69

Sagittarius69 Fórumfelvigyázó

Szia!

Ne várj addig.
    Jön a hónap végén a szomszédajándékozás.
    Nyiss pár kis farmot és küldj magadnak haza annyi piccolót, amennyit tudsz.
    Virágfestést nem nehéz szerezni.

alex0824, peter1022 és gyuszti0000 kedveli ezt.
  9. Sylja

Sylja Fórum bárója

Csökkent a rúna is, a víz is, de nem tudom, ezek hogyan hatnak: az alap-érésidőt csökkentik az adott százalékkal, vagy már a csökkentett időre hatnak. Nem biztos, hogy ezek a %-ok simán összeadódnak.
    Ebben @-BombadilToma- a szakértő. :)

Swartsch, alex0824, peter1022 és 4 más kedveli ezt.
  10. gyuszti0000

Szia,

Táp miatt várnék inkább hogy összejöjjön egy 10 ezer db mindenből + minden állathoz 1 neon ól, mert sok neon ol hiányzik még, rengeteg régi titokól is hiányzik, ezért tervezem nagyjából 1 év múlva, mert addig - remélhetőleg - rendelkezni fogok hozzá mindennel (bónuszok, pörgetések, tápok, neon ólak, titokólak esetén pedig narancs fejleszés (ha van) + akkor már teliholdas állatokkal is nulláznék, abból pedig majdnem minden hiányzik.

1 évnek ezek pótlására elégnek kell lennie, ígyis közel betudok fejezni minden eventet a felhőig könnyedén és tovább is tudok menni akár.

alex0824, peter1022, -Holdfeny-. és 2 más kedveli ezt.
  11. -BombadilToma-

-BombadilToma- Fórum elő legendája

Sziasztok!
    Az érésidő minden esetben egy szorzat. Az ólaknál ez 7 tényezőből tevődik össze:
    1. Alap érésidő
    2 .Ólvarázslat rúna
    3. Mindenhol, minden ólra ható bónuszok
    4. Csak egy területen ható bónuszok
    5. Csak egy-két-pár ólra ható bónuszok
    6. Víz
    7. Szupertáp

Az egyes tényezőkön belül a bónuszok összeadódnak.
    Egy szorzat akkor nulla, ha valamelyik tényezője nulla. Jelenleg a fentiekből a 3. és az 5. tényező bónuszaival érhető ez el.

5. tényező: csak egy-két-pár ólra ható bónuszok. Ide tartoznak a neon macska / medve / egér dekorok: egyenként 5%-ot csökkentenek, tehát 20 db-bal lehet nullázni. De 20 neon egér dekorral csakis az egérólakkal lehetséges a nullázás; ugyanígy működik a macska és a medve is. Ezek a dekorok csak egyetlen alkalommal (hivatalos közlemény szerint véletlenül) kerültek be a cserélhetőek közé.

3. tényező: Mindenhol, minden ólra ható bónuszok. Ide tartoznak a Virágfestések, a termékek (Valentin-napi cserép, sajtgolyó, tojáspuncs) és bizonyos felhők (Húsvét 2011, Szárnyas ovi, Karneválkirálynő 1., Májusi játéknap). Ezekből kell összesen 100%-ot elérni a nullázáshoz. A rekeszekbe csak két termék fér be (10%+5%), így 4 db Virágfestés (+) dekorral csak akkor lehet nullázni, ha legalább még egy, legalább 5% hatású felhő a rendelkezésünkre áll. 5 db Virágfestés (+) mellé nem kell semmi más.

A másik kategóriába eső, azaz másik szorzótényezőben figyelembe vett bónusz nem játszik szerepet a nullázásban; sem a rúna, sem a víz, sem a szupertáp, sem más. Ha csak 4 db Virágfestés (+) és a két termék áll a rendelkezésemre, akkor ennek a szorzótényezőnek az értéke 0,05 (100%-4x20%-10%-5%) lesz. Hiába csökkentem a többi tényezőt, soha nem lesz nulla a szorzat, csak kevesebb lesz az idő.
    Vegyük pl. az új neon tigris ólat. 18:00 az alap érésideje, ez rúnával, vízzel, 4 Virágfestés (+) dekorral és a két termékkel 38 percre levihető. Ami egyáltalán nem rossz, de mégsem nulla.

Utoljára szerkesztett: 11.9.24
  12. gyuszti0000

Értem, köszönöm a levezetést.

Akkor bízom benne hogy a közeljövőben lesz még egy az ól érési idejére ható bónusz felhő/házi kedvenc, amely eventen/vásárlás útján megszerezhető lesz.

33 piccoló ládát nyitottam, ebből 2 jack és 2 virágfestés lett. 2024 május 19 óta tértem vissza, ennyi idő alatt sikerült összehozni ennyi piccolot, bízom benne hogy a szeptemberig kitűzött cél - fentebb már leírtam - összejön és akkor én is nullázok. Ha minden adott akkor 4 (5) darab virágfestéssel 15x lehet nullázni (ha egyszer sem használtál el belőlük). Szóval ha évente nullázik valaki háromszor akkor az is 5 évre elegendő virágfestéses nullázási lehetőség, persze ha nem nyomogatod el a TP-ért.

1 virágfestés 10 órán át hat, szóval ha megvan az 5 darab akkor csak az én türelmemtől függ hogy mennyire használom ki azt a 10 órát az ólak nullázására, biztos vagyok benne hogy nagyon monoton az egész.

13. -BombadilToma-

Nem akarok beleszólni a dolgodba, de minek mindenből 10000 táp? Ha rákészülsz egy nullázásra, akkor előtte pörgetsz minimum pár százat, aktiválsz minden állatokra ható termésbónuszt, így a Gyepek ura (+) dekorokat is, amelyek még minden bizonnyal jönnek Nálad is a következő egy év során a Piccolokból. Vagyis egy neon ól fog adni 20-30-kitudjamennyi állatot. Így 10000 tápból minimum 200 ezer állatod lesz, de inkább a többszöröse; és ez - szerintem - teljesen felesleges.
    Általában egy állatból elég pár ezer db. A titokállatokból kevesebb; ha letudtad azt a néhány gazdakörit, ami kéri, gyakorlatilag sehová sem kell. A tenyészthető állatokból lehet többet tárolni, tenyésztési eseményekhez. Termények elkészítéséhez is érdemes valamennyit tartalékolni.

Amiből érdemes többet csinálni: a legmagasabb pajtaértékű 1-2-3 állat, amit be tudsz adni a TOP-ba (ha akarsz indulni), illetve minden kategóriából a legtöbbet érő állat, hogy a kategóriánkénti beadásokat alap állattal lehessen megcsinálni. Ehhez hozzájöhet még néhány értékesebb termény előállításához szükséges alap állat (és táp) mennyiség. Ez legfeljebb 20 fajta, amiből érdemes lehet sok tápot keverni; a többinél elég 1-2 ezer. Abból lenullázol egy alap mennyiséget, pl. 10 ezer darabot, és még marad is jó pár száz tartalékba, ha valamiért prompt kellene termelni valamiből. A kategóriák "csúcsállataiból" egy pár 10 milliós (vagy legyen mondjuk 100) értékű készletet érdemes összehozni, és ehhez kell tápot keverni. A TOP-ra szánt állatokhoz kell az összes többi táp.

Nyilván ezt egy kicsit befolyásolja, milyen és mennyi tápot tudsz megvásárolni illetve legyártani, ez utóbbihoz pedig mihez tudsz alapanyagokat nagy mennyiségben megvásárolni illetve megtermelni. Szempont lehet a mennyiségek meghatározásában a piacozás is. Mindez igényel egy kis előzetes tervezgetést...

Utoljára szerkesztett: 11.9.24
  14. gyuszti0000

Gyepek ura sajnos nem esett a piccolokból, addigra azért remélem lesz egy pár, egyebekben azért akartam 10 ezret mindenből mert:
    -Nincs végtelen mennyiségű pörgetésem, 284 party pörim van jelenleg amiből nem hinném hogy sok állatos/termény bónusz esne, és a pörgetést adó ládáim is végesek, főleg hogy nagyon kevés felhő ad.

-Nincs minden állatból neon ólam, ezért kompenzálnom kell azt, és csak tápokkal tudom, főleg hogy minden tenyésztős event 600 körüli szupertápot igényel, így sosem tudok annyit összegyűjteni hogy ki húzzak egy 8-ik szintű tenyészállatot minden állatból amiből nincs neon ólam.

Ez a 2 fő ok, amiért inkább több tápot kevernék le mindenből, persze a játék távlatában 1 év hosszú idő sok minden történhet lehet útközben összejön annyi minden hogy nem annyi tápot keverek le hanem ahogy írtad kevesebbet.

alex0824, peter1022, cili53 és még 1 ember kedveli ezt.
  15. -BombadilToma-

Végül is, nem a 10000 a lényeg. Arra akartam a magam körülményes módján utalni, hogy
    a) érdemes differenciálni, és bizonyos állatokból csak egy alap mennyiséget készíteni, míg másokból sokkal többet; és ebből következően
    b) nem a táp mennyiségéből érdemes kiindulni, hanem a letermelendő állatok számát érdemes meghatározni, és ahhoz megállapítani, melyiknek mennyi táp kell.

De behoznék még egy szempontot. Az a 10 óra nullázás - ezt Te is írtad - rettenetesen unalmas, megterhelő, idegőrlő, stb... Egy kör 5 kattintás, 10 órán át folyamatosan csak kattintgatni... hát, nem nekem való, de Te fiatalabb vagy... Mindezzel együtt is, a 10 óra alatt 5-600 ezer tápnál nem hiszem, hogy többet el lehetne használni (én 4-500 kört tudok csinálni egy óra alatt, de utána infúzió, mentő, kéthetes regeneráció a Mátrában:D). Van üresjárat is (pihi, uzsi, folyóügyek, terület átrendezése, frissítés, akadozik a játék, stb.).
    Van a játékban kb. 170 állat a teliholdasakat is beleértve, egy év múlva még több lesz. Ez állatonként - nagyjából és átlagosan - 3500 táp elhasználását jelenti egy 10 órás alkalommal. A 10000 táp mindenből így túl ambiciózusnak tűnik.

HéricsBáró, Swartsch, alex0824 és 7 más kedveli ezt.
  16. gyuszti0000

Van benne ráció amit írsz igen. akkor a titokállatokból olyan 2500 tápban húzom meg a határt, míg normál állatokból olyan 3500-4000 tápban.

Az egyik problémát én abban látom hogy:

- A játék bődületesen lassan halad emberi mértékben mérve, pl: 2019-ben hozták be a lámát a játékba azóta már eltelt több mint 5 év és még mindig nem lehet tenyészteni. A neon rodeó ranch a fagyis álmok eventtel jött be a játékba 2024 május végén, és azóta semmi hír, sőt semmi pletyka a következő neon terményesről, ilyen ütemben az unokáimnak lesznek majd neon terményeseik, pedig csak 24 éves vagyok. :D

A titokállatokból - ahogy te is írtad - csak gazdakörikbe kell beadogatni, és ha majd valamelyik titokállat megvásárolhatóvá válik vagy netán tenyészthetővé akkor jön is hozzá a rózsaszín ól stb. Szóval a titokállatokkal nem igazán fontos foglalkozni nullázás szempontjából mivel 1-2 olyan titokállat van amelynek tényleg nagy a pajtaértéke (vörösfülű ékszerteknős, mantarája).

A normál állatokból pedig jóval többet kell termelni mivel pár gazdakörin kívül:

1: Ha bármilyen event kér bármilyen normál állatot azonnal be tudod adni, és akár piacon is tudsz eladni ha elszabadul a kereslet egy-egy event idején.

2: Tenyésztős eventeknél - főleg mivel kategóriákra van osztva - mindig jó ha van minden kategóriából több ezer a pajtában így pár perc alatt megoldható a tenyésztős event, és szintén tudsz eladni ha elszabadul a kereslet - mint most nálam a piacon tigrist nem is lehet kapni - a tenyésztős event alatt.

3: Mivel terményes ólakhoz is kell alapállat ez miatt is célszerű a pajtában tartani értelmesebb mennyiséget.

Arra azért kíváncsi lennék hogy milyen ütemben fognak tenyészthetővé válni a titokállatok, a lámát már nagyon jó ideje várom, de a láma már az event végeztével megvásárolhatóvá vált a gazdaboltban, így nem tudom mi tart eddig..

17. -Holdfeny-.

-Holdfeny-. Fórum elő legendája

Ambíciózus...:D De a nagyok ennyiről vagy sokkal többről írnak...:p A kicsik meg azt hiszik az szentírás...:p
    10 óra folyamatos nullázáshoz komoly elszántság kell;) Kitartás... is... nem is kevés8)
    Egyébként teljen egyetértünk... nullázásból 1 óra is sok....;)

alex0824, peter1022 és -BombadilToma- kedveli ezt.
  18. zsani_apja

zsani_apja Fórum elő legendája

Szia!
    Ez a legfontosabb, ami nekem nem nagyon van. A másik a táp. Ezzel be is csukom a nulla ólak könyvét. :D

alex0824, DevilMókus, peter1022 és 2 más kedveli ezt.
  19. -Holdfeny-.

-Holdfeny-. Fórum elő legendája

Tápom lenne... néhány nullázáshoz...:music: De legutóbb is 50 perc után feladtam...:oops:

alex0824, peter1022 és zsani_apja kedveli ezt.
  20. -BombadilToma-

Ezért jó a 10 órás időtartam. Nem kell megszakadni. Az ember rákészül, nullázik valamennyit komótosan. Aztán pihi, átrendezés, újabb kényelmes kattogtatás. Közben lehet bármi mást csinálni: dolgozgatni, ebédet főzni, akár vásárolni is. Több rövidebb szakaszban sokkal elviselhetőbb (már majdnem élvezetesebbet írtam...) az egész, mint egy másfél órás intenzív nullázás. Ha van pár percem, odaülök, csinálom, aztán megyek a dolgomra.