Oázis

Kategória: 'Törzsasztal', témanyitó: Imi*, témanyitás ideje: 21.7.18.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
 1. alex0824

  alex0824 Fórum császára

  Szerintem ez inkább a gyopáron nem játszó réteget célozta meg. Az, hogy nálunk kicsi az engedmény mértéke, az csak azért van, mert jóval olcsóbban kapunk meg dolgokat. Viszont azt nem tudom, hogy ez meddig lesz így. Amikor nálunk is felemelték régen az árakat kb duplájára, akkor nagy cirkusz volt belőle, mert minekünk kevesebb az átlag fizetésünk a németekhez képest,stb,stb. Vissza is mérsékelték az árakat, de akkor régen kb 100x ennyien játszottak és sokkal többen vásároltak is ezt azt a játékban. Azóta ez igen csak megváltozott. Ráadásul a média folyton hangoztatja, hogy az átlagkereset 500.000Ft felett van. Akkor amikor pedig itt az árváltozások voltak az átlagkereset 300 körül volt.
  Félek tőle, hogy a kevés játékos és az alacsonyabb bevételek miatt, előbb utóbb bevezetnek a magyaroknak egy elég erősnek mondható árváltozást, vagy legalábbis bepróbálkoznak majd vele.
  Reméljük nem olvassák a Magyar médiát, nem néznek Magyar tv-t.
   
 2. -gyöngy-581

  -gyöngy-581 Fórum elő legendája

  Sajnos félek, hogy az árdrágítás előbb utóbb utoléri Magyarországot is. Már voltak rá próbálkozások és emelkedtek is az árak, lehet, hogy nem olyan mértékben, mint más országokban, de azért megéreztük így is.
  A média is kétélű fegyver, mert ami jó az egyik csoportnak az nem feltétlenül jó másoknak. A politikai érdekek sajnos sok mindent befolyásolnak, megdöbbentően érdekes hatása van egy NER-es játékra :oops:
   
  Kuzdern, mimi, kovácspissti és 4 más kedveli ezt.
 3. Swartsch

  Swartsch Junior szaki

  Jó reggelt Mindenkinek! :)
  Szia Palika! :)
  Köszönöm kérdésed...igen, sikerült elérni a kitűzött célt! :)
   
  Kuzdern, -Palika17-, Sali~*.* és 3 más kedveli ezt.
 4. apja_72

  apja_72 Járnitanuló

  halihoó!
  Hat piccolóból három farmaranyfa. :) Ez csak egy álom volt, de olyan boldog voltam. :D ..., majdnem. ;)
  Hétvégére tervezem az event teljesítését. Volt is nálam gond egész délután, ahogy haza értem. Viszont nézegetni való az akadt. :D
   
  Kuzdern, Swartsch, mimi és még 1 ember kedveli ezt.
 5. zsani_apja

  zsani_apja Fórum elő legendája

  halihoó!
  Van még probléma ven, de pont időben engedett be. :D Ezek szerint valaki figyel a bónuszokra, munkásokra. ;)
   
  Kuzdern, Swartsch, -elzemari- és 2 más kedveli ezt.
 6. mnkm

  mnkm Fórummogul

  Sziasztok. :)

  Jajj annyi mesélni valóm van.
  Páran tudjátok, hogy melyik egyetemet néztem ki, de végül magam mögött hagytam a szakmát és turizmus-vendéglátás irányban indultam el. Most van a 2.hét, jelenleg online órám van, csak nem bírtam ki, hogy ne jöjjek fel.o_O Nagyon elkezdett hiányozni a farmom.
  Az egyetemi élet nem olyan, mint vártam. Már most a 2.héten sokkal nehezebb, mint amilyenre számítottam.
   
 7. -Palika17-

  -Palika17- Fórum admirálisa

  Szia Swartsch!:)
  Jól van akkor, ügyes vagy, gratulálok!:)
  Szia mnkm!:)
  No no, fel a fejjel és csak előre tessék nézni, tekinteni. Menni fog az majd neked.:music::D
   
  Kuzdern, Swartsch, -elzemari- és 2 más kedveli ezt.
 8. _Ilona49_

  _Ilona49_ Fórumgróf

  Gézuka! "Mi fáj? Gyere meséj!"
   
 9. zsani_apja

  zsani_apja Fórum elő legendája

  Szia!
  /pill a munka. :D Jönni fogok...
  Teljesen jól működik a játék most. :)
   
  Kuzdern, Swartsch, _Ilona49_ és 2 más kedveli ezt.
 10. -elzemari-

  -elzemari- Fórum elő legendája

  [​IMG]Szervusztok,

  Halló van itt valaki,vagy csak a kertek alatt, mint én szoktam???

  zsani_apja....
  én is azt szoktam gondolni, hogy jövök majd, aztán napok teltek el, és sehol nem voltam.Sok a munka, hja aki még fiatal az igy jár.Azért ha lesz egy kis időd, kukkants be te is jóóóó....Most azért annyit nem akad a játék, ha jól látom...vagy én vagyok keveset bent???

  Ilona kedves,
  ki az a Gézuka, ???Úgy tűnik nem fáj semmije, mert nem jön!!!Viszont én betoppantam, gyere te is .....Mi újság van felétek??

  Palika,
  szia, mi a helyzet felétek, hogy vagy a gyopárossal?

  Kedves mnkm,
  "Jajj annyi mesélni valóm van."Nosza rajta, meséljél már, oly szívesen olvasnám, hogy miként is alakulnak az egyetemi napjaid.. sok sok sikert kívánok hozzá.....Azt gondolom, az egyetem mellett a játék az háttérbe fog szorulni, mert egy fenékkel csak egy lovat lehet megülni. Lehet, hogy rosszul látom??

  apja_72
  kérlek nyugtass meg, hogy tényleg kaptál aranyfát.Vagy talán csak a boldogság maradt???Azért a mozizás az szuper volt.Úgy is már a mozigépész régen nyugdíjazta magát, és csak emlék a mozi mára!Neked legalább volt adás....


  Na jó, jól kibeszélgettem magamat, nézzétek el nekem Jóóóóó!!!!

  Legyen szép és derűs a vasárnap és a hétfő és a kedd és a többi is !!!!!!!!!!
   
 11. zsani_apja

  zsani_apja Fórum elő legendája

  halihoó!
  Most aztán nagyon nehezen másztam ki a lövészárokból. :D
  hamar végig szaladtam a farmon, hátha paár szinttel feljebb kerültem, de nem. :D
  zsani_apja....
  Most aztán tényleg volt akadás. Mondjuk a hideg érkezésével a bejárati ajtó is szokott szorulni. :D Ahogy látom, itt már fagyok vannak régóta. ;) Dolog az van mindig. Egyre több probléma próbál belém férkőzni, amit muszáj megoldanom. :) Ezek most fontosabbak mindennél.
  apja_72...
  Itt most elvesztem. nem akarok vissza lapozni, inkább improvizálok. Három aranyfám van, még régről. Most gyűlik a piccoló, majd valamikor elkezdem bontogatni őket. Moziról jó emlékek vannak. Több bejárata volt annak is.
  Nálam vannak lementve dolgok, de arra sincs időm, de főleg kedvem, hogy utána nézzek, hova vannak elrakva. :D

  Gyopin megmásztam a dombot, de talán ami itt életben tart, a szezon. Azt stabilan tudom hozni. Még akkor is, ha betudok lépni a játékba. :D
   
 12. Gobio55

  Gobio55 Fórum biztosa

  Drága Ilona!

  Nem jó az idézet. Emlékeim szerint:
  "Mihály! Gyere egyél, itt egy karéj zsíros kenyér.
  Neked híznod kell, úgy ahogy eddig híztál meg!
  "

  De, de jön! Szerintem kérdezz rá zsani_apja gazdára! Hátha tud felvilágosítással szolgálni.

  A mai (késő) délutáni játék helyett csak magyarázkodás volt. Mint mindig az utóbbi időkben. De magyarázattal nálam tele a nem létező padlás. (Gy,k,: Lapos tetejű a panel.)
   
  -elzemari-, Swartsch, Kuzdern és 3 más kedveli ezt.
 13. zsani_apja

  zsani_apja Fórum elő legendája

  Szia!
  Ezt kifelejtettem a jelenlétiről. :D
  Szegény, aki ígérni sem tud. ;) Nekem most ez ugrott be.., nem a ltetű. :D
   
 14. alex0824

  alex0824 Fórum császára

  Szia!
  Ide hoztalak át, mert itt lehet erről beszélni.
  Nem csak neked szól természetesen, hanem mindenkinek. Játékosoknak és moderátoroknak egyaránt.
  Kényes téma, a mit lehet és mit nem a fórumon és elég összetett is.
  Kiindulásként venném azt, hogy maga a játék nem gyerekeknek készült hanem felnőtteknek!
  Így maga a játékban és a fórumon is lehetnek olyan tartalmak (pl vásárlásra ösztönző is), amik 18+-os korosztály számára elérhetőek, ha azok az ÁSZF-be, etiket-be vagy más fórumszabályokba nem ütköznek.
  Az ÁSZF világosan kimondja:
  1.1.2. Csak a 18. életévüket betöltött személyek jogosultak a Bigpoint által nyújtott játékok és szolgáltatások teljes körű használatára. Egyes játékok esetében bizonyos életkor alatti személyek számára törvényes képviselőjük kifejezett engedélye ellenére is tiltott lehet a részvétel az adott játék esetében érvényes életkori korlátozás miatt.
  Mivel a fórum is a játék szolgáltatása, így ez a szabály a fórumra is kiterjed!
  Ha netán mégis kiskorú is játszik a játékkal, az csak szülői beleegyezés alapján történhet, azaz ebben az esetben a szülő a felelős azért ha a gyermek korosztályos tartalmakat olvas vagy lát a játékban, a fórumon, mivel a szerződési feltételekben a Bp felhívja a figyelmet arra, hogy milyen életkorú játékosok számára készült a játék és az ehhez kapcsolódó egyéb szolgáltatásai.
  1.1.3. A játékok és szolgáltatások használatához és/vagy telepítéséhez szükséges regisztrálással a felhasználó kifejezetten garantálja és kijelenti, (i) hogy nagykorú és jogi értelemben cselekvőképes, illetve (ii) kiskorúak esetén azt, hogy rendelkezésére áll törvényes képviselőjének/képviselőinek kifejezett beleegyezése.
  Magyarul, ez egy kimondottan felnőttek számára készült játék és fórum!
  A fórumon is felnőttek beszélgetnek felnőttekkel vagy olyan kiskorúakkal, gyermekekkel, akiket szüleik már eléggé érettnek tartanak arra, hogy ilyen felnőttek közötti beszélgetéseket olvassanak, vagy azokhoz hozzászóljanak.
  Utóbbi teljes mértékben a szülő felelőssége nem a hsz-ek íróié.
  Azért szoktam az ÁSZF-ből és az egységes etiketből meríteni mert a fórumszabályzat általában mindenhol, ebben abban eltérő és azt inkább a moderátori megbízással bíró játékosok módosítják. Viszont a Bp által kiadott ÁSZF, az egy magasabb jogrendű szabályzat mint a fórumszabályzat, így vitás kérdésben ha arra az ÁSZF kitér, akkor az a mérvadó nem pedig a bizonyos mértékben egyedien alakítgatható fórumszabályzat.
  Például eltérő a csere topik szabálya is nálunk. Mert nálunk nem lehet benne csevegni még más országokban igen. Ez nem Bp szabály, ezt moderátorok azaz játékosok hozták létre jó szándékkal, bár én a létjogosultságát kétlem a fórumunkon, de ez csak magánvélemény.
  Na és akkor kitérnék a videókra.
  Nekem speciel nincs bajom a szókimondó vagy politikai tartalmú videókkal, tartalmakkal, magam is hallgatok ilyeneket és még én is belinkelném a kedvenceimet. De a moderátoroknak abban igazuk van, hogy az ilyeneket kénytelenek törölni mert ezeket nem csak a fórumszabályzat, hanem maga az ÁSZF is tiltja. Ha az ÁSZF engedélyezné, akkor az kioltaná a fórumszabályzat ezen részét, az alacsonyabb jogrendűsége miatt.
  9.4.2. A felhasználó nem használja a szolgáltatásokat arra, hogy olyan anyagot terjesszen, ideértve, de nem kizárólagosan képeket, videókat, linkeket, megnevezéseket, kifejezéseket, ami reklámhordozó, politikai, vallásos, sértő, molesztáló, erőszakos, szexista, pornográf vagy más erkölcsileg elítélendő vagy megbotránkoztató, különösen rasszista, vagy szélsőbaloldali, illetve szélsőjobboldali tartalmat, személyeket vagy ábrázolást tartalmaz.
  Mivel semmi nem tér ki arra, hogy például mi minősül szexistának vagy erkölcsileg elítélendőnek, így minden moderátor a saját erkölcsi meggyőződése alapján kénytelen ezt eldönteni. De abban biztos vagyok, hogy egy ilyen törlés nem a feltöltő személye ellen, vagy a feltöltő erkölcsi értékeinek, politikai nézetének bírálása miatt történik. Mivel mindenkinek eltérő lehet az erkölcsi értékrendje, így célszerűbb elfogadni egy ilyen esetben a moderátori döntést, tiszteletben tartani a másik ember érzékenyebb erkölcsi megítélését még ha az számunkra kevésbé érthető vagy elfogadható is.
  Én sem vagyok szent, akik olvassák a fórumot, többször is láthatták, hogy vannak olyan hsz-eim, amik törlésre kerültek. Nem szoktam a törlés okát vitatni, mert nem hiszem, hogy annak hátterében személyes ellentét állna valamelyik moderátorral. Ha törölnek annak általában tudom magam is az okát.
  A lényeg, hogy nagyon kár ezen vitatkoznotok, mert egyikőtök sem elítélhető, sem Ti akiknek a videói törlésre kerültek, sem az, aki azokat törölte. Ezt a nézeteltérést kizárólag a szabályok és a megérthető emberi különbségek okozták, nem személyeskedés vagy személyes ellentét.
  :)
   
  Utoljára szerkesztett: 3.10.23
 15. zsani_apja

  zsani_apja Fórum elő legendája

  halihoó!
  Rég jártam erre. :)
  Azon gondolkoztam, hogy ennek az úri embernek a leszármazottjai farmozhatnak- e. Mondjuk nem hiszem, hogy saját névvel regisztráltak. :D
  Hubert Blaine Wolfeschlegelsteinhausenbergerdorff
   
 16. Gobio55

  Gobio55 Fórum biztosa

  Jóóó reggelt gazdák!

  Kisgyerekkoromban az alattunk levő lakásban lakott Joó Ottó és családja. Asszem nekik nem okozott volna gondot a regisztrációnál a rovat szélessége. Meg a kereszt- és családnév elválasztása sem lehetett túl bonyolult. A sortörés sem lépett volna fel. :) De ez régen volt, nagyon régen. Még 1964-ben el kellett költöznünk, mert az aládúcolt ház nem bírta tovább. A háborúban a szomszédos házat telibe találta egy amerikai bomba. Az a ház teljesen kikészült, de a mienk is alaposan beleremegett, csak eddig (addig) bírta. Az új helyen meg más lépcsőházba kerültünk, mint ők.

  További szép álmokat!
   
  -elzemari-, Swartsch, Borzas.Kata és 2 más kedveli ezt.
 17. Borzas.Kata

  Borzas.Kata Fórum hercege

  Esetleg Fekete Farkasként? :music:


  Ezt csak úgy...
  Amiért jötterm, muszáj kimérgelődnöm magam. Ritka ráérős időmben lassan feltornásztam a pelikán árát, négyszer négyesével kirakva. Az első tízszer ötvenes tételnél simán alámígért egy ezressel egy játékos. Azt a teremburáját annak a fűzfánfütyülő rézfülű bagolyának a hétszer körbetekert mindenit annak a jó moszkvai nénikéjének. Nem mintha nem vinnék el íg is, de .........
  Najóvanna.
   
  Utoljára szerkesztett: 20.10.23
  Kuzdern, -elzemari-, Othep és 2 más kedveli ezt.
 18. zsani_apja

  zsani_apja Fórum elő legendája

  Szia!
  Jó a farkas, ha fekete is. :D
  Megnéztem az előbb a pelikánt a piacon. Nálam kétszer annyi az ára, mint a te standodon. Nagyon ritkán teszek ajánlatokat. Viszont van, hogy több ezerrel is kevesebbért teszem ki. Ott milyen fűzfán fütyülőt gondolhatnak akkor. :D
   
  -elzemari-, Swartsch, GA-BI-O-Farm és 2 más kedveli ezt.
 19. Swallow

  Swallow Board Administrator Team Farmerama HU

  Sziasztok!

  Végül úgy alakult, hogy senki nem megy sehova egyenlőre.
  Ha elmenekülünk a problémáink elől az nem old meg semmi, a problémáinkat biztosan nem.
  Kicsit besokkaltal az utóbbi időben. Felvettem egy olyan stílust ami bizony nem én vagyok.
  Próbálok ezen változtatni, mert kár lenne elveszteni mindent...
  Ígyekszem megtalálni az arany középutat.
  Bocsi mindenkitől a törölt hozzászólásokért.:music:


  További sikeres játékot kívánok mindenkinek!
   
 20. Ninett79

  Ninett79 Fórum elő legendája

  Szia!
  Elég bizonytalan vagy, egyszer már volt ilyen bejelentésed, s akkor is maradtál. :) Aminek örülünk, de tény,hogy sokszor elég érdekes stílusban válaszoltál a kérdezőknek mostanában. S ahogy mondod, ez nem te vagy, voltál. Reméljük újult erővel itt leszel velünk. :)
  Kitartást! S jó munkát kívánok neked! :inlove::):)Örülök,hogy maradsz. :)
   
  -elzemari-, cili53, Swallow és még 1 ember kedveli ezt.