Oázis

Kategória: 'Törzsasztal', témanyitó: Imi*, témanyitás ideje: 21.7.18.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
  1. Baby72

Baby72 Fórum elő legendája

Megyek, szusszanok egy kicsit, lehet iszom én is egy kávét, úgy érzem rám férxDxD.

szöszi50, Ms.AbyZu, macimami1958 és 3 más kedveli ezt.
  2. gyulaika

gyulaika Fórum admirálisa

második mondat, második szó: B

3. Baby72

Nem jó.

szöszi50, Swartsch és SnéDóri kedveli ezt.
  4. -BombadilToma-

-BombadilToma- Fórum elő legendája

Szia!
    Még ki kell nemesítened a Szupertrágya-imádat bónuszt is.
    Ha mindkettő megvan, be kell tenned ezt a két bónuszt a rekeszekbe (az Üvegházban a Nemesített növények fülön). Onnantól kezdve hatnak.
    A nemesítésbónuszok csak arra a növényre hatnak, amelyre kinemesítetted. Tehát ezzel a két bónusszal tudsz majd a krókusszal (és csakis azzal) nullázni. Kell még hozzá az arany rekeszekbe a fehér ártatlanság és a karácsonyi süti termék. Ellenőrizd, hogy a Tölgyön ki legyen váltva a "Nő mint a bolondgomba - hatékonyabb trágyázás" rúna (a törzs jobb oldalán, az első ág alatti kör alakú rúna). Ha mindez megvan, tegyél ki komfort földeket (bármilyen jó, de a hozam a komforton a legnagyobb). Ültesd el a krókuszt, tegyél rá szupertrágyát - és arasd le azonnal.

Itt találod a nemesítés ismertetőjét: https://board-hu.farmerama.com/threads/növénynemesítés-és-az-üvegházak.6862/

Dolphin, szöszi50, Sali~*.* és 4 más kedveli ezt.
  5. macimami1958

macimami1958 Fórumszaki

Köszönöm a válaszod. Ez mind nagyon szép, de a nullázáshoz nem kell valamilyen felhő is? Így ahogy leírtad jó? Neharagudj hogy ilyen butaságokat kérdezek.

szöszi50, Baby72, SnéDóri és 2 más kedveli ezt.
  6. -BombadilToma-

-BombadilToma- Fórum elő legendája

A nullázáshoz ÁLTALÁBAN kell egy felhő is. A krókusz (és magasabb szinteken a kockadinnye és a csapdavirágok) különlegessége, hogy az említett két bónusszal felhő nélkül is lehet nullázni vele. (A nullázható növényeknek jellemzően csak egy 25%-os szupertágya-imádat bónusza van. A krókusz Trágyaimádat együttes csomag bónusza kiváltja a felhőt.)

Akkor tudunk egy növénnyel nullázni, ha a szupertrágya hatékonyságát fel tudjuk vinni 100%-ra.

A szupertrágya hatékonysága alapból 50%.
    Rúnával +10%, azaz 60%.
    A két arany rekeszes termékkel +10% és +5%, azaz összesen 75%.

A nemesítésbónusszal szorozni kell. A 25%-os szupertrágya-imádat azt jelenti, hogy a hatékonyságot megszorozzuk 1,25-dal: 75% x 1,25 = 93,75%. Ez még kevés.

a) Felhővel a 75%-os hatékonyság 80%-ra nő, ami szorozva 1,25-dal, éppen
    100%.

b) A krókusznál a Trágyaimádat együttes csomag egy további 9%-os növelést, azaz egy 1,09-dal való szorzást jelent: 75% x 1,25 x 1,09 =
    102,2%.

Utoljára szerkesztett: 17.1.26
    Dolphin, Sali~*.*, Baby72 és 2 más kedveli ezt.
  7. macimami1958

macimami1958 Fórumszaki

Köszönöm. Most már így világos. Legyen szép estéd.

szöszi50, Sali~*.*, Baby72 és 3 más kedveli ezt.
  8. Spanlotus776367

Spanlotus776367 Fórumlakó

Sziasztok!

Második mondat, első szó: R

szöszi50, Sali~*.*, Baby72 és 2 más kedveli ezt.
  9. Baby72

Szia!

Nem jó.

Swartsch, szöszi50, macimami1958 és 3 más kedveli ezt.
  10. Sali~*.*

Sali~*.* Fórum elő legendája

Szia Kakaska!
    Azt mondom, hogy adjunk időt amíg kifut ez a feladvány. Nem sietünk sehová és hála, már többen lettünk, így akár már holnap kész is lehet ennek a feladványnak a megfejtése.
    Hozd a versikédet, kíváncsivá tettél, attól még mehet a fejtegetés nem fogsz megzavarni vele senkit.;)
    Szia Nórika!
    Valahol mindkettőtöknek igaza van. Az én véleményem pedig az, hogy ha nem lenne TOMA és a többi számolós, kisérletező, szájbarágós játékos, akkor ez a játék már rég nem a 60, 70, 80+ -os játékosok játéka lenne. A fiatalabb korosztály, akinek annó ez a játék készült, már rég a sokadik online játékán is túl van. A BP. hálás lehet/ne ezért a Tomának és a hozzá hasonló játékosoknak. . Én az vagyok! - gondolom vagyunk még egy páran ezzel. :);)

11. SnéDóri

SnéDóri Fórum félistene

Hajaj, még 60-on alul vagyok, de sokszor a felénél inkább abbahagyom az ismertető olvasását. A lényeget átnézem, mit hol kell ultetni, mi a nyeremény, aztán várok türelmesen :) De úgy gondolom, hogy szerencsére itt a magyar fórumon nagyon sok a segítőkész játékos, a rendszeresen fórumozók jó kis közösséget alkotnak, de persze időnként becsúszik egy-egy nem megfelelő stílusban íródott komment :) Magam részéről én is mindig hálás vagyok minden segítségért :)

macimami1958, gyulagazda45, Baby72 és 4 más kedveli ezt.
  12. gyulaika

gyulaika Fórum admirálisa

Második mondat első szó: O

Baby72, Swartsch, Sali~*.* és még 1 ember kedveli ezt.
  13. kukori80

kukori80 Fórum elő legendája

A versikét még nem hozom, mert az bezavarna. De hozok egy feladványt. Holnap délig lehet leadni a megfejtéseket, hogy mindenki tudjon gondolkodni. Az első 3 megfejtés nyer. Hogy legyen egy kis tétje a gondolkodásnak, felajánlok 3 neon ólat : kakukk, kaméleon és medve. Az első három választhat. És akkor a feladvány:
    Melyik 3 szám nyitja a bőröndöt?
    576 - egy szám helyes és jó helyen van
    123 - egyik sem helyes
    548 - egy szám helyes, de rossz helyen van
    279 - egy szám helyes, de rossz helyen van
    865 - két szám helyes, de rossz helyen van

Jaaaa és Toma nem válaszolhat, mert 1 mp alatt megfejti. :D Ez csak vicc.
    Sok sikert.

-BombadilToma-, cili53, Baby72 és 6 más kedveli ezt.
  14. Sylja

Sylja Fórum ezredese

986?

macimami1958, Baby72, szelllofiu és 7 más kedveli ezt.
  15. SnéDóri

SnéDóri Fórum félistene

Szerintem is 986

macimami1958, Baby72, szelllofiu és 7 más kedveli ezt.
  16. SnéDóri

SnéDóri Fórum félistene

Eskü, én is számoltam. Aztán ellenőriztem a tiédet is :)

Baby72, szelllofiu, Swartsch és 4 más kedveli ezt.
  17. Ms.AbyZu

Ms.AbyZu Fórum biztosa

szia.
    6 harmadik helyen áll, 8 csak a második helyen lehet, ezért az első helyre a 9 kerül

szerintem is 986

Utoljára szerkesztett: 17.1.26
    macimami1958, Baby72, szelllofiu és 6 más kedveli ezt.
  18. kukori80

kukori80 Fórum elő legendája

Aztaamindenségitneki. Alig írtam le a kérdést, már hoztátok is a választ. Szerintem le is zárom. A helyes megfejtés: 986.
    1. helyezett Sylja
    2. helyezett Dóri
    3. helyezett Ms.AbyZu
    Válasszátok ki légyszi az ólakat és gratulálok. Mehettek az 1 % os klubba. :);)
    Ezek szerint lehet hozni keményebb feladatokat is. :D

Dolphin, cili53, Baby72 és 8 más kedveli ezt.
  19. -Holdfeny-.

-Holdfeny-. Fórum elő legendája

986....

nahát, hogy mik vannak...

Baby72, Ms.AbyZu, _Ilona49_ és 2 más kedveli ezt.
  20. Sylja

Sylja Fórum ezredese

Köszi!
    medve

Baby72, Swartsch, szelllofiu és 5 más kedveli ezt.