Oázis

Kategória: 'Törzsasztal', témanyitó: Imi*, témanyitás ideje: 21.7.18.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
  1. Luminary

Luminary S-Moderator Team Farmerama HU

Szia!
    Teszteltem, hogy figyelsz-e;)

Így a végére befutottam a 6-7 ( *helyett : 5-6 ) szintű állatokkal. Legközelebb majd folytatjuk:)
    *Javítva/ Luminary​
    .keverés nélkül.keverve
    alap upload_2024-11-14_20-54-1.pngalap upload_2024-11-14_20-54-1.png
    1 upload_2024-11-14_20-56-26.png1 upload_2024-11-14_21-43-0.png
    2 upload_2024-11-14_20-57-58.png2 upload_2024-11-14_21-45-12.png
    3 upload_2024-11-14_21-0-57.png3 upload_2024-11-14_21-46-40.png
    ..
    kezdés upload_2024-11-14_20-55-20.png zárás upload_2024-11-14_21-49-59.png

2. alex0824

alex0824 Mindentudó orákulum

:D
    Figyelek!
    5-6! Látod figyelek!
    :D
    A 4-5 el csak annyi volt a bajom, hogy Rékuci paramétereivel, ami a keverés és nem keverés lépéseit illeti, az a teszt az összehasonlításhoz, 5-6 hoz képest, fals eredményt szült.
    Ez viszont már megfelelő a lépéseket illetően.
    Egyébként úgy gondolom, az eredményt elnézve, hogy az elmúlt jó pár évben, változtattak annyit a tenyésztésen, hogy se végig tenyésztve, se keverve, lehetőleg ne járjon senki jobban, vagy rosszabbul.
    2018-tól pedig a luxus bájital is egy kicsit felkavarta az állóvizet a tenyésztésnél.
    :)

3. Luminary

Luminary S-Moderator Team Farmerama HU

Szia!

Köszi, :)
    A lényeg, hogy látszik amit szerettetek volna látni:)

4. -gyöngy-581

-gyöngy-581 Fórum elő legendája

Sziasztok!
    Értelek is benneteket, meg nem is.
    Én nagy tételben nem szoktam keverni.
    A tenyésztéseket végig görgetem, az 5. szintűtől kezdve használom a luxus bájitalt a tenyésztésekhez.
    Előtte a keveréseket sorra elbuktam, hoztam is a tenyésztő topikba a buktáim képét.
    Amióta van a luxus azóta sikeresen használom, a tenyészeredményeim látványosan megjavultak.
    Szeretek tenyészteni, de csak úgy ahogy leírtam, ha nincs elegendő luxus bájitalom inkább neki sem állok a tenyésztésnek.
    Szóval most nem igazán tudom, hogy jó-e amit csinálok? Rékucit olvasva pazarlóan tenyésztek... aranyállatom jelenleg nincsen sok, mert folyamatosan építem belőlük a terményeseket. Piacozni a tenyészállatokkal nem szoktam csak a saját örömömre folytatom a tenyésztést.

5. alex0824

alex0824 Mindentudó orákulum

Én és a többiek köszi neked, nektek!
    Amit írt Rékuci leosztás az a legjobb keverési esély, a 6. az 5. szintűekkel. A 6. szintűeket pedig 1-2-3-4 szintűekkel keverve pedig teljesen felesleges tesztelni, mert matematikailag is csak rosszabb eredményt szülhetnek ettől.
    Jó amit csinálsz.
    Igen, ez a teszt egy elrugaszkodott, nem mindennapi tenyésztős teszt.
    De csak így nagyban lehet megnézni az esélyeket.
    Kis tételes keverésnél, akár jobban is kijöhet valaki, mintha végig tenyésztene. De ha úgy dobja a gép akkor nagyot is bukhat. Lásd a csevegőbe Kukori esetét, amikor semmi vudu nem segített, mert pont egy olyan részt fogott ki a programban, amikor nem dobott neki a rendszer. De akár az összes lehetett volna dupla ugrás is egy ilyen kis tételnél. De ha a teszt eredményt megnézed amit Lumi csinált, akkor láthatod, hogy az esély, az eredmény, a legjobb esetben is kb kiegyenlített nagy számok esetén. Tehát ha végig tenyészted ugyanazt mint, aki kever, akkor nem leszel, sem gazdagabb, sem szegényebb. Max kevesebb lesz az izgi, hogy mit dob a gép. A keverés az nekem inkább amolyan plusz adrenalin löket, főleg kis tételnél, ahol amolyan lottós a dolog. Vagy jó helyre dob a gép vagy nem.

DevilMókus, Rékuci1111, Luminary és 3 más kedveli ezt.
  6. -gyöngy-581

Nekem bőven elég az az izgalom is ami az ugrik, nem ugrik kérdést eldönti :)
    Semmi kedvem a plusz adrenalinhoz... elég izgulni valóm van a VV-ben, én itt a játékban a nyugalomra vágyom, még ha ez furcsán is hangzik :)
    Én is köszönöm a tesztet. Érdekes volt nézni, bár kissé elbizonytalanított a saját játékosi/tenyésztői szokásomban:D:inlove::D, de már elmúlt... Maradok a hozzám jobban illő nyugalmas, eredményes mederben :)

DevilMókus, peter1022, Luminary és 4 más kedveli ezt.
  7. gyuszti0000

gyuszti0000 Rutinos

Szia.

A gondolatmenetedre reflektálva. Bátorkodtam áthozni ide hozzászólásod, mert már nem csevegő téma.

"11. A szabályok megváltoztatása

A Bigpoint GmbH fenntartja magának a jogot, hogy ezen játékszabályokat bármikor megváltoztathassa. Ha a jelen szabályzat egyes rendelkezései érvénytelenné vagy alkalmazhatatlanná válnak, ez nem érinti a szabályzat általános érvényességét."

Ahogy a "jóerkölcsbe ütköző szerződést" a bírói gyakorlat tölti ki tartalommal, úgy a Farmeramában A központ által megadott "tisztességes játék" követelményét is majd a gyakorlat fogja kitölteni tartalommal, ezért sem határozza meg pontosan hogy mi a tisztességtelen játék - amely inkább generális mintsem speciális szabály - , mert szinte lehetetlen.

A központ még a szankciót sem határozza meg csupán annyiról ír hogy "tisztességtelen viselkedést tanúsító játékosok ellen fel fogunk lépni." Hogy ez mit is jelent pontosan (kitiltás? Account törlés? Eventekről való tiltás?) nem tiszta, pedig itt annak kellene lennie, hisz csak úgy érvényesülhetne a szabály ha tudjuk előre a szankciót.

Véleményem szerint a tisztességtelen játék fogalma: A többi játékossal szembeni olyan előny létrehozása, amelyet egyedül, önmaga kvázi lehetetlen lenne előteremtenie és ezért - azzal céllal hogy ezt az előnyt létrehozza vagy növelje - több fiókot hoz létre a piacazonosság kihasználása miatt.

A fő szempontom itt a piac azonosság lenne mivel:
    • A piaci forgalom és árukereskedelem generális szabályát sérti (olyan alacsonyan adja el a dolgot, ami sérti a piac működését, pl: 0,1 CSP hangajuh stb.)
    • Előnye ezáltal olyan mértékben megnő, ami arra veszi rá a többi játékost hogy maga is tisztességtelen játékot hajtson végre--> Mások is piac azonos accountokat hoznak létre
    • Ezáltal a piac és a TOP event elértéktelenedik és olyan játékosok gyűjtő helye lesz, akik tisztességtelen játékot hajtanak végre.
    Ezt úgy próbálnám meg korrigálni hogy:
    • A piac azonos farmok törlése (erős szankció igen, de csak így lehet biztosítani a tisztességes játékot.
    • A multi account nem baj, de ha ez piac azonossággal párosul, az már igen, még ha véletlen is, gátat kell szabni ennek.
    • A multi account kérdésköre amúgy is egy nagy probléma, de ez egyelőre ha nem piac azonosak jelenleg nem prioritás.

peter1022 kedveli ezt.
  8. -BombadilToma-

-BombadilToma- Fórum elő legendája

Szia!
    Nem értek egyet. A multiaccount pontosan szabályozott: engedélyezett mindenki számára. Ennélfogva eleve értelmetlen szembeállítani az egyfarmos (szerinted becsületes) és a többfarmos (szerinted becstelen) játékost. A több farm regisztrációja mindenki számára lehetőség. Aki él vele, ugyanúgy a szabályoknak megfelelően játszik, mint aki nem. Úgyhogy ezt a tisztességtelen játékra vonatkozó felvetésedet nem osztom. (Sőt, visszautasítom. Magam is rendelkezem több farmmal, vannak köztük piacazonosak is. Ki is használom. De nem gondolnám, hogy ettől tisztességtelenül játszanék.)

A probléma, ami a TOP kapcsán is megjelenik (meg valamennyire a piac kapcsán), olyan játékossal szemben merül fel, aki feszegeti a határokat, és bizonyos értelemben visszaél a szabályok adta lehetőségekkel. De azt nem szabad elfelejteni, hogy a sok farm használata sok munkával és sok befizetéssel jár együtt. Ha nem használ ehhez segédprogramokat, akkor nem sért szabályt. Hogy ez mennyire tisztességtelen, megítélés kérdése. Nekem sem tetszik, de nem minősíteném tisztességtelennek. Legfeljebb a sportszerűtlenig mennék el.

A probléma másik összetevője maga a TOP. Egyszerűen nem illik bele a játék egészébe. A Farmeramaban alapvetően nincs verseny, a tevékenységem nem befolyásolja mások játékát, ahogy másoké sem az enyémet. A piacon ugyan van interakció a játékosok között, de az ottani anomáliák jelentős része nem az egy játékos kezében lévő piacazonos farmok miatt van. A 0,1 CSP-s árak sem kizárólag ebben a viszonylatban fordulnak elő; két játékos is cserélhet így árut, pl. magas szintű tenyészállatokat. Vagy magam is adtam "kölcsön" másnak 50 ezer amarántot nemesítésre 0,1 CSP-s áron, amit később ugyanígy kaptam vissza. (Ha jól tudom, a 0,1 CSP-s árak nem is befolyásolják az árakat jobban, mint bármilyen, az aktuálisnál alacsonyabb ár. Minden 15 percben adott mértékben változik az ár aszerint, hogy a létrejött vásárlások az alapárnál alacsonyabb vagy magasabb értéken történtek. Úgy rémlik, sem a mennyiség, sem az ár pontos értéke nem számít, csak az eltérés iránya. De ebben egyáltalán nem vagyok biztos, nem vagyok igazán piac-szakértő.)

Általában is úgy gondolom, hogy egy meglévő problémát újabb szabályok megalkotásával megoldani, nem valódi megoldás. Az egész világunk túlszabályozott. Nagyon könnyű egy újabb szabályt meghozni, de minden szabály kijátszható, és általában megfigyelhető, hogy egy szigorítás jellemzően az ártatlanokon csattan. Ráadásul a szabálynak akkor van értelme, ha az betartható, betartatható, és be is tartatják.

A Te javaslatod eleve problémás. Hogyan különbözteted meg egy játékos két farmját mondjuk egy házaspár 1-1 farmjától? Előírnál nekik egy plusz internet-előfizetést, hogy más legyen az IP-jük? Vagy törlöd az egyiket (melyiket?), és így jártak? És ha egy játékos a farmjait különböző IP-ről futtatja, akkor már ok lesz?
    Ráadásul a szabályod könnyen kijátszható: két játékos összefoghat; egyik tömi a másik nagy farmját, a másik az egyikét. És máris nincs megoldva semmi. Az sem probléma, hogy minden farm megnyitása előtt új IP-re térjek át. Betartathatatlan.

Aztán, ha a játékosszám eléggé lecsökken, a cég rákényszerülhet a piacok összevonására. Akkor mi lesz?

Tudomásul kell venni, hogy ez nem egy demokrácia. Itt van egy szolgáltató, aki kereteket biztosít a játékra. Csak akkor fog fellépni egy játékos - egyébként a szabályok betűjének megfelelő - magatartása ellen, ha az a bevételeit veszélyezteti. Amíg csak fórumos hőzöngés van évente egy hétig, de a hatás a bevételben nem látszik (értsd: az érintett játékos nagyobb hasznot jelent, mint amekkora kárt okoz azzal, hogy pár játékost elüldöz), addig nem fognak lépni.

És megjegyzem még, hogy a multiaccount a kezdetektől jelen van a játékban. Nem vettem észre, hogy egy játékos sportszerűtlensége (már csak ennél a kifejezésnél maradok) másokat is sportszerűtlenségre csábított volna.

9. zsani_apja

zsani_apja Fórum elő legendája

Szerintem, ha bezárnák a több farmosokat, nem maradna senki. :D

10. -gyöngy-581

Szia!

Nem szeretnék senkit megbántani, de tökéletesen igaz az amit leírtál. Köszönöm, hogy megtetted, én biztos nem tudtam volna így megfogalmazni amit érzek.

Nem érzem magamat bűnösnek mert egy farmomat használok ami sicc, de azonos piacon van és ráadásul még 0,10 csp-ért cserélek rajta árut... adok kapok alapon (van több piacazonos is, de azok alszanak, nincs mozgás rajtuk főleg a nagy felé.. néha learatom őket, hogy a szomszédait ne veszítsem el, kb ennyi a játékom ott). Kit károsítok meg vele? Szerintem senkit, de lehet, hogy ebben tévedek?

Tudok olyan magyar játékosokról akik szintén több farmmal indulnak a TOP-on, +1-2 farmmal a nagyon kívül. Ők sportszerűek? Mennyi farmot lehet sportszerűen indítani? Kiszámolta valaki?

PS A kisfarmomon nem szándékozom a TOP-on elindulni, de a kb 150. beadást még meg szeretném csinálni.. Akkor én most nem
    leszek sportszerű?

11. -ágianyu33-

-ágianyu33- Fórum admirálisa

Nagyon köszönöm Toma, ezt a minden igényt kielégítő reflektálást.

12. -BombadilToma-

A sportszerűtlen fogalmat kizárólag a TOP-os közönségkedvencre használtam, és nála is a tisztességtelen jelző mérséklésére. Véleményem szerint még nála sem áll fenn a tisztességtelen játék, de a sportszerűtlenség felmerülhet, bár az is egyéni megítélés kérdése. Én személyesen maradok annál, amit le is írtam: nem tetszik (de tartózkodom a minősítéstől).
    Önmagában a piacazonos farmok használata sem tisztességtelen, sem sportszerűtlen. Ha végiggondoljuk, nincs olyan saját farmok közti interakciós lehetőség, amit ne lehetne azonos piacon lévő, de különböző játékosok között megvalósítani. Ha az utóbbi tök rendben van, akkor az előbbi is.

13. -Holdfeny-.

-Holdfeny-. Fórum elő legendája

Sajnos ha így nézzük... még Olga is sportszerű:oops: Nem csinál mást mint él a játék adta lehetőségeivel:wuerg:
    Mondjuk a piacos tevékenysége jobban zavar mint amit aTopban csinál...8) De mindegyikkel együtt tudok élni....
    A bevétel nagy úr... így változást nem várok...:wuerg:

alex0824 és -BombadilToma- kedveli ezt.
  14. kukori80

kukori80 Fórum elő legendája

Jóó reggelt.
    Jövök ide beszélgetni, mert nem szeretném a fórumot terhelni.
    A pénz az első. A tisztesség csak a második. Ezt sajnos tudomásul kell venni.
    Emlékszem Csocsora, ott is ugyan elvették a játékostól a hangárt és kit büntettek? Csocsot. A hangáros maradt, ahol volt. Elképzelni se tudom, hogy 35 farmon hogy lehet ennyi milliárdot csinálni, mert 24 órából áll egy nap. Nem alszik?
    Visszatérve a tisztességre, ezt kérdeztem a fórumon: ha most egy nagy farmról átküldök a kicsire beadandót, hogy elérje a 3 kitehetőt, az tisztességes? Nem, mert kitúrok vele valakit, aki tényleg bent szeretne maradni, én meg csak a 3 kitehetőt akarom. A szabályban nincs benne, hogy meg van tiltva. Régen a szabályban az volt, hogy ha a nagy farmról küldök, akkor a kicsiről is kell, tehát kölcsönös legyen a segítés. Nem tudom, hogy most hogy van, mert erről nem szól a fáma. És itt is van egy kis rés, mert nincs konkrétan leírva, hogy miért kapunk büntetést. Az sincs leírva, hogy ezért csak kizárnak a Topból, vagy törlik a farmodat. Ezeket konkrétan le kellene írniuk, de akkor lehet, hogy bajban lenne Olga.

Swartsch és -Holdfeny-. kedveli ezt.
  15. -BombadilToma-

Szia!
    Miért ne lenne tisztességes? A szabályok lehetővé teszik. És azzal az 510 millióval nem túrsz ki senkit sehonnan. Így, hogy oda tették ezeket a dekorokat, a 4000 alja is magasabban lesz. És azt se felejtsd el, hogy azért ahhoz az is kell, hogy az alap eventet a kicsiken is végigcsináld; nem elég csak átdobni 50 ezer mantát és kész-passz.
    (Csak halkan kérdezem: bármi, amire a farmon lehetőség van, de nem mindenki csinálja, akkor a lehetőséggel élők máris tisztességtelenek? Hol van annak a határa, mi számít annak, és mi nem?)

tina07141983, alex0824, Sali~*.* és 2 más kedveli ezt.
  16. kukori80

Szia Toma. Pont ez a bajom, hogy nincs rendesen letisztázva. Mert aki él a lehetőséggel, az azok szemében tisztességtelen, akik nem használják ki. Nem tudni, hogy a Bp. szemében ki a tisztességtelen és miért, milyen büntetést adnak.

Swartsch, alex0824, Sali~*.* és még 1 ember kedveli ezt.
  17. -BombadilToma-

Én úgy vettem ki az írásodból, hogy Te magad is tisztességtelennek gondolod, ha élsz egy lehetőséggel. Én biztosan nem tartok tisztességtelennek senkit, aki kisfarmozik, még Olgát sem (fentebb bővebben kifejtettem). Olvasom a csevegőt, és én is látom, hogy sokan nem így gondolkoznak, azzal nem tudok mit tenni...

Ami a BP-t illeti: azt fogja tisztességtelennek tartani, és büntetni, aki bevételi kiesést okoz neki. Függetlenül attól, hogy szegett-e e szabályt (írottat vagy íratlant, mindegy).

18. -Holdfeny-.

-Holdfeny-. Fórum elő legendája

Gumiszabályok....:oops:
    A kitehetők jók...:inlove: de nálam ismét győzni fog a lustaság....:music:
    Ez egyébként talán szürke zóna....8) szóval vagy büntetik vagy nem;)

19. kukori80

Valahol igen. Olgát csak azért nem tartom tisztességtelennek, mert rengeteg időt-pénzt rak bele és ez valahol tiszteletet érdemel nálam. Én azt se tudnám, hogy éppen melyik farmon vagyok és mit akarok csinálni. :D Az, hogy kitúr 35 játékost, az már más kérdés. Ezek szerint nem fél attól, hogyha segítik egymást a farmok, akkor nem kap büntetést. Ha a Topból kizárnának, az engem se érdekelne, de a farm törlése az már nagyon fájna. Ő vállalja.

Swartsch, alex0824 és Sali~*.* kedveli ezt.
  20. -BombadilToma-

Szerintem nincs ebben semmi szürke zóna. Sőt, azt gondolom, pontosan azért rakták be ezeket, hogy ösztönözzék a kisfarmozást. Minél több aktív farmot tud a cég felmutatni, annál jobb neki. És azt se felejtsük el, hogy a dekorok kiszedése és a nagyfarmra exportálása csak a nagy farm TP-csíkjára van hatással, ami a többi játékosra nézve semmiféle hátrányt nem okoz.
    Azzal, hogy én elindulok a TOP-on, "kitúrok" valakit. Te is "kitúrsz" valakit. Van, aki 2-3-4 farmot visz, és mindegyiket beviszi a TOP-ba. Ő is "kitúr" 2-3-4 játékost. Hol a határ? A reakciókból ítélve 35 már sok. Mennyi az elfogadható? 4? És ha a 4 ok, akkor az 5 már miért nem? (De mondhattam volna bármilyen számot...)
    És ha ő nem 35 saját farmjával csinálná ezt, hanem 35 szomszédját-barátját-rokonát-üzletfelét (Micimackó után szabadon...), egyszóval 35 különböző játékost dotálna a farmjáról, az is kitúrás lenne valaki mással szemben?

Egy játékban vannak szabályok, amelyeket mindenkinek be kell tartania. Ha megszegi valaki, tisztességtelenül játszik. Nálam itt a határ. A szabályok adta kereteken belül egy kiskapu megtalálása pedig megítélés kérdése. Aki rájött a nullázásra, azt ünnepelte a közösség. Aki bemutatta és kimaxolta a kisfarmozásban rejlő lehetőségeket, azt most kiátkozzák. Biztos vagy benne, hogyha magyar lenne, akkor is ugyanilyen egyöntetű ellenszenv kísérné a ténykedését itt a fórumon?

Egyetértek azzal, hogy nagyon világos szabályokat kellene alkotni, és azokat betartatni, és nem ilyen "majd alaposan megvizsgáljuk"- szerű ködösítéseket kellene közzétenni. De a cég szempontjából érthető ez a hozzáállás, még ha ellenszenves is.