GYIK Pajta és az éléskamra

Kategória: 'Játékismertetők', témanyitó: WildB, témanyitás ideje: 16.11.13.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
 1. WildB

  WildB Fórum hercege

  Pajta és az éléskamra

  A pajta egy fontos helyszíne a gazdák mindennapjainak, hiszen itt tárolódik el minden, amit megtermelünk a farmunkon.

  [​IMG]
  A pajta elérhető a szédült szántóról és a fő farmról, valamint a bahamarama szigetről is.

  A pajtán belül 2 fület is találhatunk, nézzük ezeket át szép sorjában.

  Pajta
  A pajtába belépve a szántóföldi növények listája nyílik meg szint szerint rendezve, ahogy már megszokhattuk:

  [​IMG]
  1. Ezentúl nem lesznek láthatóak egy-egy külön gombon az egyes kategóriák a pajtán belül, hanem egy lenyíló menüben választhatjuk ki a megtekinteni kívánt listát. Így a helynek sem vagyunk annyira szűkében, több részre szét lehet szedni tehát a dolgainkat. Újdonság, hogy ezentúl a szántóföldi növények és a fák termései külön listában kapnak helyet. Emellett a szigetes fák, ólak és növények is elválasztásra kerülnek a farmos társaiktól. Van egy Minden elnevezésű lista is, ahol kategóriától függetlenül szerepel minden, ami a pajtában található. Továbbra sem jelennek meg azok a cuccok a listában, amelyekből nincsen készleten egy darab sem a pajtában. Újdonság, hogy szürkítve megjelennek azok a növények is, amelyekhez nincs meg a szinted, de van belőle raktáron (pl. egykori event növények).

  [​IMG]
  A szövegbuborékok is megjelennek a pajtában, ha egy elemre rávisszük a kurzort a listában.

  [​IMG]
  2. A piachoz hasonlóan a pajtában is lehetőségünk nyílik a lista elemeit szint, és betűrend szerint rendezni, sőt itt még a rendelkezésre áll darabszám szerint is. Azonban ahol ezt módosíthatjuk, az első ránézésre nem elérhető. Erre használjuk ezt a gombot, ami a keresés szövegmezőjét lecseréli egy legördülő menüre, ahol az előbb említett rendezési szempontok közül válogathatunk.

  [​IMG]
  3. A kettes gomb ismételt megnyomásával visszakapjuk a keresőmezőnket. Ez egy igen hasznos funkció, hiszen ha pontosan tudjuk hogy mit szeretnénk a pajtában megnézni, nem kell a listák váltogatásával és görgetésével bajlódnunk. A keresőszót beírva az enter gomb megnyomásával vagy a szövegmező jobb szélén található nagyítóra kattintva kapjuk meg a találatokat. A találatok között minden olyan, a pajtában szereplő elem meg fog jelenni, ami a beírt szót/betűt/karaktersorozatot tartalmazza, függetlenül attól hogy éppen melyik listánk volt megnyitva.

  [​IMG]
  Éléskamra
  A korábbi hörcsög ikont egy új fül váltotta fel. Az éléskamrában megtaláljuk a mesterségekhez tartozó késztermékeinket (kivéve az alkimistát). Itt minden ilyen terméket megtalálunk, függetlenül attól hogy hogyan szereztük (gyártottuk, ajándékba kaptuk, piacon vásároltuk), illetve attól hogy megvan-e hozzá a műhelyünk a mesterségek völgyében.

  [​IMG]

  1. A jobbra és balra nyilakkal lapozhatunk termékeink között, amelyek a polcon sorakoznak. Igaz hogy itt csak a termék ikonját és a mennyiségét látjuk, de ráhúzva a kurzort egyre szövegbuborék formájában részletesebb információkat is kaphatunk.

  2. Ha rákattintunk egy termékre, aktívvá válnak a 2-4. gombok, és a termék képe, neve megjelenik a ablak közepén. Itt állíthatjuk be a mennyiséget, amelyet fel szeretnénk használni.

  3. A kiválasztott terméket elajándékozhatjuk egy másik gazdának. Az ikon jobb alsó sarkában a hátralevő napi ingyenes ajándékküldési lehetőségeink száma jelenik meg (0-7). Ha rákattintunk, a barátlista jön be, ahol kiválaszthatjuk a szerencsés gazdát. Figyelem! Csak akkor működik, ha a kiválasztott darabszám 1, hiszen egy gazdának egy nap egy ajándékot küldhetünk!

  4. Ezzel a gombbal elfogyaszthatjuk a terméket, több darab kiválasztása esetén is működik. Elfogyasztás után aktiválódik a termék "megevés" bónusza.

  [​IMG]
  5. A termékeinket a piacon is lehetőségünk van értékesíteni, megnyitása esetén a piac termékek fülén találjuk magunkat.
  ______________________

  Az ilyenkor szokásos negyedik gomb, a beforgatás itt nem elérhető, ezt csak az egyes mesterségek épületében tehetjük meg.

  Néhány hasznos link:

  Copyright © 2012 - Magyar FARMERAMA csapat Megjegyzés: Az itt leírt adatok tájékoztató jellegűek. Az itt megjelenített információkat megpróbáljuk mindig a lehető legaktuálisabban tartani, ennek ellenére előfordulhat, hogy téves, esetleg nem aktuális adatok, értékek jelennek meg. A Bigpoint GmbH, a Farmerama játék üzemeltetője fenntartja magának a jogot a játékban szereplő elemek változtatására, akár előzetes bejelentés nélkül is.
   
  Utoljára szerkesztett: 7.1.14
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.