Panaszkönyv | Archívum

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: _tHUNder_, témanyitás ideje: 6.11.13.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. soramay72

soramay72 Fórum hercege

Ami az anakondát illeti, na az lesz az a tenyésztés amit tuti nem fogok sem kiváltani sem tenyészteni. Nonszensz, hogy azért tenyésztek csirkét és nyulat halom számra, hogy legyen anakondám. :mad::mad::mad:. Egyébként is rühelem őket. Azt hittem a reform reális lesz, vagyis termeszthető, már bocsánat akit sért, hogy nem olyan a táp mint a valóságban, bár akkor az oroszlán a gazelláidat enné meg. Ez egy játék. Még valami, gyakorlatilag eventből esünk eventbe, esély sincs arra, hogy bármiből termeszünk normál mennyiséget.

osztrak12 kedveli ezt.
  2. Minimaci

Minimaci Fórum nagymestere

Sziasztok!
    A kilépő oldali hirdetések közül a "****" típusú reklámokat szeretném, ha eltávolítanátok. A játékkal kiskorú gyerekek is játszanak, ha vannak a gyermekeket (is) védő fórumszabályok, akkor a hirdetéseknek is legyenek.
    Köszönettel:
    Minimaci

Moderátor által utoljára szerkesztve: 5.1.19
  3. Othep

Othep Forum Moderator Team Farmerama HU

Szia.

Nem gondolnám, hogy a cég ilyen típusú reklámok megjelenését engedélyezné.
    És az engedélyezett reklámok belépőoldalasak egyébként.
    A számunkra megjelenő hírdetések jelentős részét internetezési szokásaink határozzák meg.
    Ha felkeresünk egy oldalt, kapunk egy úgynevezett pixelt, ami amolyan utánkövető, és az érdeklődésünknek megfelelő reklámokat mutat nekünk. De nem örökre szerencsére, kb. pár hét...
    Az említett stílusú reklám esetében sokszor elég akár egy torrent- vagy ingyenfilmes, játékos oldalra betévedni, sajnos.

-ágianyu33- kedveli ezt.
  4. Minimaci

Én sem gondoltam, azért is lepett meg.
    Én a kilépő oldalon találkoztam vele. Néhány napja tűnt fel először, a feleségem hívta fel rá a figyelmemet.
    Azt tapasztaltam, hogy a megjelenő hirdetések kapcsolatban vannak az általunk felkeresett oldalakkal, autók, zenék, ruházati cikkek rendszeresen visszaköszönnek itt, ezért aztán duplán rácsodálkoztam erre. Ahogy írod, jelentős részt a netezési szokások határozzák meg (nem csak itt, máshol is), akkor ez a fennmaradó rész. De ha még úgy is lenne, hogy a keresési szokásaimnak ez a hirdetés megfelelne, egy gyermekek számára is engedélyezett, nem korhatáros játékban szerintem akkor sem megengedett a feltűnése.
    Meglátjuk, mi a fogyasztóvédelem álláspontja ebben a kérdésben.
    Üdv:
    Minimaci

5. Othep

Panaszt tenni természetesen minden jogod megvan.
    Azonban informatikussal ránézettem a Farmerama kilépő oldalas reklámjaira, és megállapítást nyert, hogy egyértelműen Google Ads reklámok vannak a kiléptető oldalon, melyet az árul el, hogy a sarkukban fellelhető egy X és egy háromszög jel. A Google Ads hírdetések pedig bizony a fogyasztói szokásainkhoz igazodnak.

Nyugodtan kattintsál a pici jelre az X mellett, akkor megjelenik a Google Ads oldala is.

Mutatok egy példát:

upload_2019-1-5_18-46-29.png

Itt látható, hogy a T. Kolléga egyértelműen irodaszer- és kávéfüggő ...
    Keresési előzményei és előszeretettel látogatott oldalai alapján a kilépő oldalon kávékapszulákkal és irodaszeres oldallal találkozik (és cseppet sem bánja :D).

A neten találhatók kéretlen reklámok eltávolításában segítő cikkek módszerek, például:
    Kéretlen reklámok eltávolítása

Google Chrome esetén

A böngésző jobb felső sarkában kattintson a "Beállítások" ikonra. A legördülő menüben az "Eszközök" majd "Bővítmények" menüpontot válassza. A megjelenő bővítmények listájában kapcsolja ki, majd törölje a kéretlen reklámokat okozó bővítményeket.
    Firefox esetén
    Keresse meg az "Eszközök" majd azon belül a "Kiegészítők" menüpontot. Ezután a "Kiterjesztések"-re kattintva a megjelenik egy lista, melyben először kapcsolja ki, majd törölje a kéretlen reklámokat okozó kiterjesztéseket.
    Ha a böngésző felkínálja a böngésző újraindítását, akkor erősítse meg a változtatások érvényesítéséhez.
    Egyéb böngészők esetén

Más böngészőknél a fentiekhez hasonlóan járjon el, és keresse az "Eszközök", majd "Kiegészítők/Bővítmények" menüpontokat. Ezután inaktiválja, majd távolítsa el a problémás bővítményeket.
    Angol nyelvű böngészők esetén a "Tools", majd az "Add-ons/Extensions" nevű menüpontokat keresse.

Csatolt fájlok:

6. Minimaci

Köszönöm a kimerítő választ és a szíves tájékoztatást. Mindezzel együtt azt hiszem, kicsit elmentél a probléma mellett...
    Az említett reklám sem a fogyasztási szokásaimhoz nem igazodik, se nem kifejezetten engem zavar. (Más oldalakon is találkozom a Google Ads hirdetésekkel, de érdekes módon ez nem bukkant fel máshol...) Maga a tartalma fura, ebből következően az a tény, hogy itt semmiféle szűrés, vagy felelősség nincs. Érdekes módon az írásomban kipontoztad, pedig semmiféle tiltott szót vagy kifejezést nem tartalmazott. Ha mégis, az itteni elveket mégis sérti, akkor a hirdetőnek miért lehet?
    Szerintem közös a felelősség a szülő és a szolgáltató részéről, hogy ne jusson olyan hirdetés a gyerekek elé, ami nem oda való. A szülő részéről a fenti módszerek alkalmazása, a szolgálató részéről meg a szűrés. Mert lehet, hogy a szülő szívesen veszi a neki szóló tartalmakat, és nem kapcsolja ki a reklámokat.

7. BackOffice

BackOffice Fórum elő legendája

Szia!
    A kollégám nem ment el a probléma mellett. Nagyon pontos, korrekt és mindenre kiterjedő információt adott.
    A fogyasztóvédelemtől is azt a választ fogod kapni, amit tőlünk.

A reklámok lényege az, hogy a te(ti) böngészési szokásaidhoz igazodik.
    Mivel egyik kolléga sem (én sem) találkozott soha ilyen hirdetéssel a saját gépén, illetve ilyen jelzés nem jött más játékostól sem, az általad leírt "probléma" egyedi és csak a ti gépetekre jellemző.
    A probléma okáról a családod tagjaitól érdeklődj és ne a farmerama hivatalos fórumán!

Naná, hogy kipontozta a kollégám a reklám címét. Azért, mert nem idevaló téma.
    De ahogy a kollégám ezerféle megfogalmazásban leírta, a Bigpoint bérbe adta a reklámfelületet egy olyan cégnek, aki a netezők böngészési szokásaihoz igazodó reklámokat helyez el ezen a felületen. Jelen esetben a szolgáltató nem BP, hanem az GoogleAds.

Kérlek, hogy ne hárítsd ránk a felelősséget olyan miatt, aminek oka nem nálunk keresendő!

Mivel az általad leírtaknak semmi köze sem a Farmeramahoz, sem a BigPointhoz, ezért az én írásommal ezt a témát lezárjuk.

-ágianyu33- és PepperPotts kedveli ezt.
  8. Pokimoki72

Pokimoki72 Fórumgróf

Ha oda írok akkor ott törlik, ha itt kérdezem akkor meg majd itt?
    Írtam a hibák észlelése topikba, A válaszoló moderátor szerint valótlant állítok.
    Reagáltam az írására, megkérdeztem hogy mi is benne a valótlan.
    Erre törölte ezt a második írásom, így persze a téma besöpörve a szőnyeg alá.
    Így a törléssel enyhén hazugnak lettem beállítva ami remekül esik.
    Persze törölnie kellett, mert válaszolni, leírni hogy miben is állítottam valótlant az nem ment volna....
    Remek elintézése lett ez így a dolognak, gratulálni tudok csak hozzá.

9. BackOffice

BackOffice Fórum elő legendája

Szia!
    Akkor tisztázzuk csak.
    Mire írta a kollégám, hogy ne állíts valótlant?
    Idézlek: "És miért kell ezt így "fű alatt' intézni?"
    Ez valótlan. Ha tetszik, ha nem. Ezen nincs mit szépíteni.
    A support aztán igazán nevezhető fű alatt intézősnek.

Ahelyett, hogy a sok fórumos hsz-re pazarolnád az idődet, írtál volna a supportnak egy képpel alátámasztott jelzést és kaptál volna rá választ.
    A "sokan jelezték" dolog pedig azért sántít, mert van olyan játékos, aki több farmjáról is megírja ugyanazt. Ő nem nevezhető "sokaknak".
    A törölt írásod nem tartalmaz hibajelzést. Ezért lett törölve.
    Idézek a törölt hsz-edből.
    "Itt csak azt látjuk hogy létezik a hiba..
    A megoldást látja akárki?"
    Igen, a supporton látják a megoldást. Aki hozzájuk fordul, megkapja a megfelelő választ.
    Amint lesz kolléga a supporton.

Továbbá az írásod után >>EZ<< is olvasható a hiba topikban, amiből az alábbi mondat válasz a törölt hsz-edben feltett egyik kérdésre.

"Ez a hiba csupán néhány játékosnál jelentkezett, akiket a supportra kell irányítanunk. Nem írunk ki erről hivatalost, mert nem kaptunk erre sem utasítást, sem engedélyt a központtól."

10. Pokimoki72

Pokimoki72 Fórumgróf

Szia.
    A fű alatt idézőjelben van szerintem.
    Ezzel csak azt kívántam jelezni hogy a dolog hiba részét látja akárki, a megoldását nem.
    Azt hogy ki hány farmról jelzi a hibát nekem egyszerű olvasónak honnan is kellene tudnom??
    Nálam minden farmon előfordult, nem kezdtem el írkálni, nem jeleztem csak egyszer, így akkor ez ugye egynek számít nem soknak.
    2 hozzászólást írtam összesen, ez belefért az időmbe.
    Sajnálom ha az időtöket raboltam feleslegesen.
    /na ebben meg nincs panasz, így törölve lesz/

11. PepperPotts

PepperPotts Fórumgróf

Kedves Pokimoki72!

Nem törlöm, csak szeretném, ha pontot tennénk a téma végére. Még mi magunk, a fórummoderátorok sem tudjuk, hogy mi a vége a supportos levelezésnek, hiszen az kizárólag a supportra és a játékosra tartozik. Ezért nem tesszük közzé, hogy mi a megoldás, mert nem tudjuk. Ez nem szőnyeg alá söprés, egyszerűen a supportnak van olyan jogosultsága, ami nekünk nincs. Mi itt válaszolgatunk, próbálunk segíteni, de mi eddig terjedünk, információt tudunk adni, mást nem. Ha a probléma mindenkinél, de tényleg, az ÖSSZES játékosnál jelentkezik, akkor van róla hivatalos közlemény. Ha csak néhány játékosnál, akkor a support segít. Ennyi, és nem több. Nem raboltad az időnket, de kérlek, most már ezt a témát fejezzük be, alaposan kiveséztük már.

12. Jucus1949

Jucus1949 Fórumszaki

Sziasztok! Nem tudom, hogy jó helyre írok de nem találtam jobbat ugyan is az a problémám, hogy kaptam egy új csibét aminek persze először nagyon megörültem de ez csak rövid ideig tartott mert már a neve sem valami bizalom kedvelő **** nem hiszem, hogy ez megengedett. Írtam neki és kérdeztem, hogy ettől jobbat nem tudott volna kitalálni amire elég alpári választ kaptam **** de ez még nem volt elég mert ettől zaftosabbak voltak a többiek amit nem vagyok hajlandó leírni. Szeretném ha utána néznétek mert szeretném kitörölni.

Moderátor által utoljára szerkesztve: 7.1.19
  13. Othep

Szia.

Köszönjük a jelzésedet, továbbítottam a Kollégáknak.
    Mivel itt ritkább a moderátori jelenlét, célszerűbb, ha gondod, problémád akad, valamelyik Segítségkérő topikba írjál.
    Help.png

Csibédet Te is elküldheted.

14. Eronfox

Eronfox Utánpótlás-írogató

Sziasztok!
    Az én panaszom, (illetve segítség kérésem), hogy tenyésztésnél, főleg, ha event van és nem mindegy, hogy milyen állatot adunk be, (mint most a rénszarvas) akkor nem lehetne azt megoldani, hogy a következő állatot mindenképpen adja a rendszer? Beteszek 4 karácsonyi szarvast és kapok vissza 1 karácsonyit és egy postást, amire már nincs szükségem, ráadásul később se fogom tudni semmire használni, mert kiveszik a játékból. Egy nagy farmnál valószínű ez nem számít, de egy novemberben regisztrált farmon nincsen annyi szupertáp és szarvas, hogy újra, meg újra letenyésszem a négy karácsonyit és próbálkozzam az ajándékossal. Nem jól tudom, hogy ugrás ide, vagy oda, de a következőt mindenképpen kellene adnia a rendszernek?
    EronfoxID: 55647642
    Köszönöm!

15. Borosgazda

Borosgazda Haladó

Sziasztok!
    Nekem ismételten / a tortás eventnél/ az a bajom, hogy kimaradnak a torta részei, pl. meg van az alap, de a krém hiányzik egyből a felső rész jelenik meg, vagy az alap hiányzik a többi meg van, de ez így érvénytelen. Nem tudom másnál is előfordult-e ez, de nálam mindig, a gép ki van takarítva, tehát az nem lehet az oka, viszont, így nem valószínű, hogy betudom fejezni az eventet, pedig még éjszaka is csináltam.
    Borosgazda
    ID: 1468438

16. Wellwisher

Wellwisher Fórum elő legendája

Szia!

A tenyésztésnél az ugrás nem törvényszerű, de a lehetősége adott.
    Ez a Te esetedben most inkább bosszúság volt, de hidd el, hogy hosszútávon örülnél, ha ez többször előfordulna.
    Egyébként nem jól tudod, hogy minden esetben a következő tenyésztett állatot kell megkapnod, hanem magasabb szintűt ad a rendszer annál, mint amivel a tenyésztést elindítottad. Persze ez is csak abban az esetben igaz, ha 4 azonos szintű állatot tettél be a tenyésztésbe.
    A tenyésztelepről és a tenyésztésről az alábbi zöld szövegekre kattintva tudsz tájékozódni
    A Baby boomról pedig itt találsz hasznos infókat:
    http://hu.bigpoint.com/farmerama/bo...semények-akciók-ismertetője.10889/#post-36057

-ágianyu33- és Eronfox kedveli ezt.
  17. Wellwisher

Wellwisher Fórum elő legendája

Szia!

Több helyen jeleztük a fórumon, hogy képet mellékelve a supportot kell felkeresni ezzel a problémával.

A supportot a farmodon keresztül éred el.

Belépést követően az általános témát választva írd le, hogy mi a gondod.

A supportról az alábbi linket megnyitva tudsz tájékozódni:
    https://board-hu.farmerama.com/index.php?threads/a-support.6729/.

-ágianyu33- kedveli ezt.
  18. ZitaGAZDA03

ZitaGAZDA03 Járnitanuló

Sziasztok!
    Lehet, hogy rossz helyre írok, akkor bocsánat :) Rengeteg AB-m gyűlt össze, és a szentélyben nincs semmi újdonság...
    Erre jön egy új gazdaköri, amiben zebra van, de azt persze nem lehet csak úgy megvenni....
    Talányos tenyészet, hmmmm... soha nem az lesz belőle, ami kellene....
    Köszönöm!!

19. Farm_Tadity_

Farm_Tadity_ Fórumfelvigyázó

Lehet én is rossz helyre irok. Eddig ha vettem FA-at akkor mindig kaptam rá + FA-at. Oda is van irva hogy + 32 % meg + ennyi vagy annyi % attól függően hogy mennyit vettem. És most nem kaptam semmit. De sehol nem találtam kiirást hogy ez megváltozott volna. Eddig ha jól emlékszem a 3300 FA vásárlás esetén 3650 FA-at kaptam. És nem akciósban hanem bármikor amikor vásároltam. Mert az akciós az más. Akkor ugyanannyi FA-at olcsóbban vehetek. Most viszont csak simán a 3300 FA-at kaptam meg. Akkor hol van az a bizonyos 32 % amit irnak. Miért nem kaptam rá + FA-at.

Utoljára szerkesztett: 18.1.19
  20. -BombadilToma-

-BombadilToma- Fórum elő legendája

Szia!
    Nem cseréltél kártyát? Mert a plusz 10% FA tudtommal a mentett adatokkal vásárláskor jár a 2. vásárlástól.
    A +32% nem erre vonatkozik; csak azt jelenti, hogy az alap 50 FA-as csomaghoz képest ez az ár ennyivel több FA-at jelent. Ha kosárba teszed, látod is, hogy 2500 FA + 800 FA bónusz.

genka53 kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.