Panaszkönyv | Archívum

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: _tHUNder_, témanyitás ideje: 6.11.13.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. Farm_Tadity_

Farm_Tadity_ Fórumfelvigyázó

Én is csatlakozom az előttem szólóhoz és nem vagyok a gépről semmilyen adatokat kikeresni és leirni. Teljesen nyilvánvaló, hogy nem a játékosok számitógépe a hibás. Ezt bizonyitva annyit elmondok: abban a helyzetben vagyok hogy több gépen is játszhatom a játékot. Próbáltam Macos asztali gépen játszani ahova nem lehet letölteni a klienst. Itt Firefox böngészővel játszottam. Majd próbáltam Windows 7 gépen klienssel is és Firefox böngészővel is. Majd próbáltam Windows 10 gépen klienssel és Firefox böngészővel is. Elmondhatom hogy mindhárom gépen mind klienssel mind böngészővel egyformán lassú és élvezhetetlen a játék. Már a betöltéssel kezdődik ami 45 %-nál megáll majd egy idő után meggondolja magát és folytatódik. Az aratásnál ugyanez a helyzet minden területen és minden gépen. Van mikor kliensben belépéskor beirom a nevem és hopp eltűnik az ablak. Újra belépek vagyis próbálkozom belépni, dettó ugyanaz a helyzet. Ezt pl. a mai nap folyamán eljátszotta belépésnél 6 alkalommal egymás után (de nem ma először, máskor is volt ugyanez.). De teljesen mindegy mit csinál az ember arat, ültet, állatokat szed le, rendszeresen lefagy kiirja hogy a farmerama nem válaszol. Mindhárom gépem erős és gyors gép, nemrégen volt alaplap és kártya cserélve. Minden más játék hibátlanul fut a gépeken, mert nagyon sokféle játékkal játszom. És csak a farmerama az ahol súlyos gondok vannak. Egyértelmű, hogy magával a játékkal van gond meg a szerverrel, és nem a játékosok gépével.

Ui.: És azt még hozzátenném, a frissitésekkel kapcsolatban. Nem vagyok hardver szakember, de abban az esetben ha állandóan frissiteni kell akkor az nem a gép hibája hanem a szerveré ami feldolgozza a játékot. Hiszen valójában nem a saját géppel játszunk ott csak belépünk a netre a BP szerveréhez. Hiába van nekem gyors gépem és netem meg 8 GB ram a gépen ha a szerver amivel játszom olyan gyenge vagy hibás, hogy nem birja el a játékot. Nem a gépemen van a játék és ott játszom, hanem a szerveren. Sőt továbbmennék, az állandó "takaritsd a gépedet" mondásra. Az ami a játék alatt felgyülemlik úgymond "szemét" a gépen, az annyira elenyésző mennyiség, hogy amiatt nem lassulhat le a játék. Van ugye a süti de ahhoz igencsak nagy mennyiségünek kell lennie, hogy zavart okozzon, vagy tele legyen vele a gép. És nagyon de nagyon réginek és elhasználtnak kell lennie annak a gépnek, ha egy pár darab sütitől megtelik a gép memóriája és takaritani kelljen. Meg az előzmények ugye, amiből pl. csak annyi van hogy belépett az ember a játékba. Persze előfordul, hogy egy süti "beragad" de ez is olyan kis mennyiség hogy szinte nem is létezik. Bár zavart okozhat, de nem ilyeneket mint ami a játékban van. És nem mindenkinél okoz zavart hanem csak annál a játékosnál akinél "beragadt". Úgyhogy ráfogni a játékosokra meg a készülékeikre a hibát az bizony elég furcsa ötlet a BP-től. Azt hiszem nem irtam ezzel hülyeséget.

Utoljára szerkesztett: 14.12.23
    suzi56, apus54, dinka és 12 más kedveli ezt.
  2. alex0824

alex0824 Mindentudó orákulum

Sziasztok!
    Nem hiszem, hogy a játékosok gépének tulajdonságaiban találják meg a játék készítői a titok nyitját a lassulással kapcsolatban. Vannak olyan játékosok akiknél EDGE-ben jó a játék. Nálam akkor volt gyorsulás ha pont az EDGE-t töröltem a win10-ből. Mind a két gépemen vissza raktam a Win7-et ezzel villámgyors lett a játék, lassulás csak akkor következik be, ha a gyopáron elkezdek tevékenykedni. De van, akinek meg Win10-en nincs problémája és Win 7-en van. Ezenkívül egyik gépemen sem befolyásolta a sebességet sem az, hogy 2 magos vagy 4 magos proci van vagy, hogy 4 vagy 8 Gb memória van. Az SSD vagy HDD sem befolyásolta a dolgot , az egyik gépben SSD van a másikban HDD. De ezt a merevlemez kérdést sem értem, hiszen egy 1-2 éves SSD lehet leharcoltabb mint egy 10 éves HDD. Attól függ ki mire, hogyan használja az SSD-t. Így az erre vonatkozó kérdés nem segít semmit, nem is gondolhatják komolyan. Mivel többen írták, hogy leginkább a gyopárnál van bajuk, mi lenne ha 2-3 napra lekapcsolnák a gyopárt és úgy megnéznék a játékot, kárpótlásul meg ezután jóváírnák az ez idő alatt gyűjthető ATP-ket a játékosoknak. Legalább azt kizárhatnák, hogy a gyopár okozza-e a problémát. Mivel modern gépeken ugyanúgy előfordul lassulás mint az őskövületeken, illetve őskövületeken is van, hogy gyors a játék, így nem vagyok benne biztos, hogy kimondottan a játékosok gépeinek paramétereiben lenne a megoldás.

aida2330, suzi56, dinka és 19 más kedveli ezt.
  3. zsani_apja

zsani_apja Fórum elő legendája

Szia!

Ez jó lenne. Most hamar kiszámoltam, a lekapcsolástól napi 9720 ATP- t tudnák össze szedni. Ha a felét jóvá írják, fel sem megyek többet. :D

4. oncogito_

oncogito_ Haladó

Nincs olyan programozó, amelyik a felhasználó gépének egyéni jellemzőjéhez tudná igazítani a programját. Egy szavukat sem hiszem, semmilyen adatot nem adok meg. Vagy tudják játszhatóvá tenni az egészet, vagy menjenek el kapálni. Megjegyzem, mi felhasználók is jobban tennénk, mint virtuálisan itt pötyögtetni, annak is több haszna lenne.
    Itt betelt a pohár. [​IMG]

suzi56, dinka, fankostepsi és 7 más kedveli ezt.
  5. levi5

levi5 Törzsjátékos

Teljesen igazad van, volt olyan is, vagyis van most is, hogy nem takaritom a gépet több napig, több hétig és a játék tökéletesen működött, sőt takaritás nélkül pár másodperc alatt betöltött és max 50-60 % RAM terhelésen futott és aktivan tevékenykedtem a játékban fél órát, orát... és semmi lefagyás nem volt. Szerintem is ez a "takaritsd a gépet" tök felesleges, elötte és utána ugyanúgy töltött be valamikor...most szenvedés az egész. Ha jól visszaemlékszem a gyopár óta vannak a próblémák, és amióta volt az a pár hét amikor minden belépéskor süti engedélyezést kért, na onanntól elszabadult a pokol azt nagy nehezen "kijavitották" de utána a játék egyre lassubb lett valamit ott nagyon elrontottak, és most nincsenek a helyzet magaslatán...a kiszolgáló szerverük vagy elavult vagy már nem birja a rengeteg adatmennyiséget amit a játék megkövetel .. ott kéne kapirgálniuk a "gőzerővel dolgozó" informatikusoknak, nem a játékosok gépeik adatait tanulmányozni....

dinka, fankostepsi, soresne és 5 más kedveli ezt.
  6. gyökértelen

gyökértelen Járnitanuló

Borzalmasan lassú, élvezhetetlen a játék.

dinka, soresne, laccem és 4 más kedveli ezt.
  7. zigus46

zigus46 Aktív író

Nálatok is lassú ?? nálam nagyon, semmit nem tudok csinálni lépésben megy , és le is fagy és 3. perc míg betölt most ,,,

Csatlakozom az előttem szolokhoz nem a mi gépünket kell megjavítani hanem a játékot, eddig jó volt most már nem ,nevetséges az egész ...Borzalmas az egész játék egy nagy nulla ..sajnos de game over lesz mert nem értenek hozzá de legalább beismernék végre....

Moderátor által utoljára szerkesztve: 15.12.23
    suzi56, fankostepsi, Neni60 és még 1 ember kedveli ezt.
  8. lovardatanya

lovardatanya Fórum nagymestere

Te csak farmozni használod a géped?! Nem ugye? Hihetetlen, hogy vannak akik nem takarítják a gépüket és még kardoskodnak is mellette lassan azt írjátok, hogy egyenesen árt! Én akár farmozok akár nem hetente CCleanerezek. Mondjuk nekem sok az időm és sokat gépezek/netezek naponta. 20 éves gépes/netes múltam van és ezt tanították meg nekem az első tudni valókkal együtt a segítőim. És igenis vallom, hogy kell!:)

GA-BI-O-Farm és -ágianyu33- kedveli ezt.
  9. Farm_Tadity_

Farm_Tadity_ Fórumfelvigyázó

Én sem azt állitottam, hogy nem kell takaritani. Kell. Ez egyértelmű főleg ha másra is használja az ember a gépet. De az, hogy a játék alatt mondjuk mig leszedi az ember az összes területet közben 5-ször takaritani, meg 5-ször frissiteni vagy többször, na ez a nem mindegy. Én az egyik gépet csak erre a játékra használom, mást nemigen csinálok rajta. És bizony hogy egyáltalán játszani tudjak, rengetegszer kell frissiteni és takaritani. Pedig nem régi elhasznált gép. Windows 10 van rajta és az alaplap meg a kártya is nemrég lett cserélve gyorsabbra és jobbra mint volt. Régebben amikor még jó volt a játék elég volt négy-öt naponta vagy hetenként takaritani. Sőt kéthetente. Frissitgetni meg nem is nagyon kellett. Mert működött a játék. Most viszont nem működik a játék rendesen, és ezen nem segit az sem ha 10 percenként takaritom meg frissitem. És ezen az sem segit hogy 20 éves gépes/netes múltad van is. Nekem speciel dupla annyi múltam van a géppel és hiába, mert a játék hibás.

fankostepsi, gyökértelen, Neni60 és 3 más kedveli ezt.
  10. lovardatanya

Sajnos egyértelmű, hogy a legnagyobb problémák a flash lecserélése után következtek be, akkor sokan el is mentek. Ezért merem állítani, hogy akinek nagyon nem működik a farmja a gépén valamelyik hardver mutatója hibádzik. Ezt nem tudja senki biztosan mert nagyon sokaknak bivaly erős gépük van és még sem működik rajtuk. Az enyém a unity-re átállás után is jól működött kliensben és ahogy látom vannak még többen is köztük Gyöngy is. Azóta sem tudja senki megmondani, hogy mi lehet a probléma?! Mert azóta már bizonyára lennének akik valamelyik hardvert kicserélnék, vagy azóta már új gépeket is venni kellett sőt, enyém januárban 8 éves lesz és már nézelődöm a neten a megszokott helyen, milyen asztali PC-k vannak mostanában..... Én szoktam összeállítani a gépemet és összeállítva megrendelni, eddig nagy sikerrel. Lehet, hogy legközelebb én is belehúzok?!........Egy jó számítástechnikás szakinak kéne kideríteni hogy lehet az, hogy egyes gépeken nem másokon meg műxik a farm. Az enyémen aratáskor max 10-20 másodpercig fagy le és látszanak a virágok (nem kell frissíteni sem!) vagy mik utána rendben le megy és a második területen már nem fagy le. Több kisebb leálláskor nálam megy (ha mindenkinél leáll term. nálam is) ezért volna jó tudni, hogy mi a franc hibádzhat.....
    Elnézést kérek a Moderátoroktól, hogy ide írok még pár sort de szükségét érzem ezen utóbbi írásomat kiegészíteni akkor is ha ez nem panasz: több kisfarmot lekattolok a kalendárium miatt és azokon ugyanígy semmi bajom mint a Főfarmomon. Tehát ezért (is) gondolom, hogy valami hiányozhat sok gépen és még: 11 évig linuxos voltam. 4-5 évvel ezelőtt a szomszéd vetetett velem 1 laptopot mely a HP egyik fajtája lett. Ha megfeszültem sem tudtam rárakni a linux OP rendszert, pedig a 11 évem alatt magamnak én telepítettem. Elhívtam a profi számtekes barátomat és ő is kudarcot vallott. Windowst tettünk. Utána a gugli a barátom, rákerestem a neten van-e ilyen?! Volt: erre a fajta HP-re senki nem tudta rárakni a linuxot mert nem is lehetett, ezt felhasználóktól és szakiktól is olvastam. Nos, akkor elmagyarázták, hogy valamiféle lapka készlet vagy csip....vagy akármi is (régen volt én meg megöregedtem) hiányzik ezekből a HP-k ből ezért nem fogadja a linux-szot. Jó tanulság volt és most az itteni bajokra én ilyesmire (is) gondolok. Persze nem ugyanerre de valami hiányozhat ami befolyásolja egyes farmok működését a flash megszünte után.

Utoljára szerkesztett: 16.12.23
  11. Enci-Jozsi

Enci-Jozsi Járnitanuló

Mostanába telefonba könnyebb a farmot takarítani mint a PC

12. gyökértelen

gyökértelen Járnitanuló

Üdv.! Játszottam a FARMEXPRESS játékkal, beadtam a saját óljaimat éa SEMMIT nem kaptam cserébe. Ez azért nem faer !!!!!!!

13. lovardatanya

Ha mindent jól csináltál ez ki van zárva! Én tegnap délután 16-16-ot vonatoztam farmon szigeten és mind meg kaptam. Jó helyen kerested? Egy segítség kérő topikba kérj moderátori segítséget és megnézik.

14. alex0824

alex0824 Mindentudó orákulum

Sziasztok!
    Lassan egy éve láthatóan megnőtt a játék gépigénye! Nem mondom azt, hogy a gyopár miatt, de egybeesik a dolog a játék eme fejlesztésével.
    Anno nálam a CPU 38-42%ot mutatott betöltésnél, most 98-100%-ot mutat mindig. Kizárólag a farmon, más játéknál nem.
    Ettől még betölt, de úgy érzem, hogy ez nálam már határeset és ha további fejlesztés jön, akkor lehet már nem csak lassulni fog nálam a dolog, hanem egyszerűen képtelen leszek játszani. Betöltés után nálam a játékkal már nincs nagyobb gond még 45% körül megtorpan egy kicsit, ekkor megint felugrik a CPU használat 90-95% környékére de a játék ezután már gyors. Ez érvényes bármelyik böngészőnél és a kliensnél is.
    Szóval a régebbi procikat erősen terheli a játék. Win7-re azért álltam vissza mert a 10-esen sok minden futott a háttérben.
    Azért azt hiányolom, hogy nem ejtettek soha sem arról szót, hogy a játék fejlesztésével a gépigények is folyamatosan nőni fognak. Mert nálam egyértelmű, hogy a régi 4 magos procim egyre kevesebb a játékhoz. Lehet akiknél még most nincs probléma, majd pár hónap múlva egy új bővítés után már lesz.

lovardatanya, fankostepsi, levi5 és 7 más kedveli ezt.
  15. Othep

Othep Forum Moderator Team Farmerama HU

Szia.

Kérlek, a linken tanulmányozd át a vonatozás menetét, és hogy mit hol találsz utána, mikor a vonat visszaérkezik az állomásra.
    https://board-hu.farmerama.com/threads/farmexpressz-ólexpressz-2023-december.24322/
    Ha ezek után sem találod a rakományt, akkor kérlek, farmnévvel és ID-vel gyere valamelyik Segítségkérő topikba a Fórum közepe táján, pl. ide:
    Eltűnt tárgyak keresése (Ól, fa, dekor elem)

Köszönjük, ha így teszel.

-ágianyu33- és Dolphin kedveli ezt.
  16. Gábormester

Gábormester Törzsjátékos

KIZÁRÓLAG a ccleanerről, A SAJÁT OLDALÁRÓL, ha szabad javasolnom! (És ez általában is igaz.) (Semmit nem ér viszont, amíg a Központi szerverparkot nem duplázzák meg. TÍZ ÉVE létezett már a mostani motor, de a már akkor kivezetésre ítélt Pleccs-Pléjert tették motorrá, mert occccsó volt. Occcsó húsnak meg tudjuk, mi a leve: nap mint nap tapasztaljuk. És ha ERRE jön egy utolsó szemét, aljas külső támadás, hát informatikus legyen a talpán, aki rendet csinál! Gondolj bele, egyetlen felhősor bónuszait is végig kell számolniuk a jóváírásnál, és 1-200 felhősora csak-csak van szinte mindenkinek...)

soresne és melcsi67 kedveli ezt.
  17. *goldfarmer*

*goldfarmer* Haladó

Mi a túróért nem lehet már megint játszani?
    Reggel munkába indulás előtt egy gyors aratás fér bele ilyenkor hajnali 5kor, de kb. 10 perce csak napraforgózik az egész!!!>:(>:(>:(

zigus46, fankostepsi, soresne és 3 más kedveli ezt.
  18. soresne

soresne Fórumfelvigyázó

Szia!
    Szerintem nem is érdekli őket,hisz így is játszunk:( No, de az akciók ......................!

zigus46, fankostepsi, suzi56 és még 1 ember kedveli ezt.
  19. suzi56

suzi56 Járnitanuló

Sziasztok! Én a böngészővel játszom, bár ezt már rég nem lehet játszásnak hivni, csak szenvedésnek!! Aratáskor mindig lefagy, vetéskor szintén, korán reggel munka előtt pláne zavaró!! Na most meg hogy a gép adatait is kérik, ez nevetséges!! Az én gépem teljesen jó, érdekes, hogy csak ez a játék nem működik rajta! Nevetséges már az egész, teljesen elment a kedvem a játéktól! Vagy lehet pont ez a cél? Hogy ne játszunk??

zigus46, fankostepsi, -Szemecske- és 2 más kedveli ezt.
  20. horgász5858

horgász5858 Fórum-zöldfülű

Szia !
    Ezt abba kell hagynom. Időpocsékolás. Lassú, lefagy. Ez nem játék, ez bosszúság. Változtassatok ha tudtok !
    Üdv.: horgász5858 ID 11720626

Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.