Piac - mit, miért érdemes venni, eladni | Archívum

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Csocsoovb, témanyitás ideje: 9.11.13.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. -Holdfeny-.

-Holdfeny-. Fórum elő legendája

Sziasztok!

Tragikus milyen lassan megy fel az új fák, állatok ára:music:
    Pedig teszek ki egyesével....8)

2. csio70

csio70 Fórumlakó

Sziasztok!
    Amarántot vennék nagy tételben,nemesitéshez,piac:24.

Kuzdern kedveli ezt.
  3. Sagittarius69

Sagittarius69 Fórum parancsnoka

Szia!

Az órát figyeld és 15 percenként tegyél ki újabb ajánlatot és akkor nagyon hamar megy fel az ár.
    Mások neveivel már találkoztam, de téged eddig egyszer láttalak csak, azt az egy darabot megvettem, de ennyi.

SzuperTájfun, csio70, Kuzdern és 2 más kedveli ezt.
  4. zsani_apja

zsani_apja Fórum elő legendája

Szia!
    Örülök, hogy látlak! :)
    Mivel piac, a 10- es piacon vegyetek Krókuszt, aki azon közlekedik! ;)
    Amúgy én mindig "fix" árért rakok fel terméket, ugyan annyi darabot, amennyiért adom. Ebből 10 tételt. Nem magas az ár, de sokszor visszatér hozzám.

5. -Holdfeny-.

-Holdfeny-. Fórum elő legendája

Jó reggelt!

De jó látni téged;)
    Igen tudom.... amikor piac felé járok, naponta néhányszor akkor megteszem;) kiteszem, esetleg megveszem ami kint van....

6. bencegazda0310

bencegazda0310 Fórum-zöldfülű

Sziasztok! 1 karate pandát keresek a 34 es piacon. max áron.

7. pecástündér

pecástündér Fórumszaki

24-es piacon pocokficsúrt --- zŰrtehénre cserélnék 1:1-ben.

SzuperTájfun és -Holdfeny-. kedveli ezt.
  8. z2856

z2856 Fórumprofi

Sziasztok 19-es piacosok,

a növénypiacon elvásároltam az előbb vagy 650 milliót, kiürült a kassza, ezért nem többet.
    merkurius19 9.999 db-os tételeket tett ki mindenből, ilyen árakon rég nem vásároltam.
    Ahol nem találsz belőle, azt én már megvettem, bocsi. (csak növénypiacról van szó)
    Nem tudom, hogy most egyszervanbudánkutyavásár (azaz abbahagyja és kiárul) vagy mi, de ne menjenek vissza a tételek a kamrájába, már csak 140 óráig (vagy egy következő szemfülesig) vannak fenn a holmijai.

Jó vásárlást. Tsoki és béke

9. kisbelus2

kisbelus2 Utánpótlás-írogató

Üdv mindenkinek!

Lenne egy kérdésem a moderátoroknak, hogy lehetséges lenne-e egyes tenyészállatok piaci árának a mesterséges inflációja?

A 25-ös piacról vagyok, nem tudom, hogy csak a mi piacunkon észlelhető ez a jelenség vagy másoknál is így lenne.

A probléma az, hogy egyes tenyészállatok között hatalmas, minden logikát nélkülöző árkülönbségek tapasztalhatóak, melyek nem tükrözik a kereslet - kínálat, ár - érték egyensúlyt. Kínálat lenne, viszont ilyen árkülönbségek miatt kong a piac.

Az alábbi tenyészállatoknál tapasztaltam ezen furcsa jelenséget, az árak a jelenlegi, 21/05/2021-es maximális értékek:
    • Boszorkány holló maximális eladási értéke 156 millió Csp <-> Robin Hood hollója maximális eladási értéke 35 millió Csp
    • Örvös medve maximális eladási értéke 62 millió Csp <-> Táncoló medve maximális eladási értéke 12 millió Csp
    • Nyüzsi a tűzoltó maximális eladási értéke 60 millió Csp <-> 00K9-es Ügynök maximális eladási értéke 29 millió Csp
    • Tudós pocok maximális eladási értéke 82 millió Csp <-> Asztropocok maximális eladási értéke 13 millió Csp
    • Tudós pocok maximális eladási értéke 82 millió Csp <-> Kocka egér maximális eladási értéke 8,7 millió Csp
    • Házőrző lúd maximális eladási értéke 6,6 millió Csp <-> Vadlúd maximális eladási értéke 8,6 millió Csp
    Minden példaként felhozott egyedből birtokolok minimum egy példányt.

Figyelmébe ajánlom minden olyan gazdának, kinek birtokát képezi/képezik hasonló szintű tenyészállatok, hogy végezzenek el egy összehasonlítást, mivel ez által megállapítható, hogy e jelenség mely piacokra terjed ki.

Szerkesztés:
    Utólag még hozzátenném, hogy a Bölcs Tölgy-nél található "Piaci varázslat" maximális szintjén vagyok, azaz a piacon az árukat az alapárhoz képest 100%-al drágábban is ki tudom tenni és az értékek ezt beleszámítva jöttek ki.

Utoljára szerkesztett: 21.5.21
  10. Havasi_Gyopár

Havasi_Gyopár Fórum elő legendája

Szia!
    A piaci árazás a dinamikus piac elvén működik.
    Ennek a mechanikáját a központ határozta meg, de a működése a játékosok piaci szokásain, a gyakoriságán és a az árak taktikázásával alakul.
    Itt tudsz olvasni a piac működéséről:
    https://board-hu.farmerama.com/threads/piac-működése.947/
    Itt pedig az új piacról:
    https://board-hu.farmerama.com/threads/a-megújuló-piac.20015/

-ágianyu33- kedveli ezt.
  11. Kuzdern

Kuzdern Mindentudó orákulum

Sziasztok!
    A 24-es piacra keresnék 30.000 db céklát...
    vashiányom vanxD

Ayrin67, Fuhur, inanna11 és még 1 ember kedveli ezt.
  12. Maffin71

Maffin71 Haladó

Szia!
    Ha nem kapsz céklát akkor fogad el a spenótot az is segít. xD

Ayrin67, inanna11 és Kuzdern kedveli ezt.
  13. cumi83

cumi83 Junior szaki

Sziasztok, 32-es piacon cserénék pocokcsibészt, más arany állatra, picasso paripa, szerelmes üsző, arany malac érdekelne érte.

14. Hanikó71

Hanikó71 Aktív író

Sziasztok!

4-es piacon vennék nagy tételben amarántot, nemesítéshez.

Fuhur és Kuzdern kedveli ezt.
  15. fredddddy

fredddddy Utánpótlás-írogató

Szia. Lehet hogy off topic, de nem találom sehol, ahol le lenne írva, hogyan tudom meghatározni hogy melyik piaci vágányon vagyok? :)
    Köszi a választ és sorry hogy off. Ha véletlen a 4-esen vagyok, akár bizniszelhetünk is :)

Hanikó71 kedveli ezt.
  16. mandityalexandra

mandityalexandra Fórumfelvigyázó

Helló!
    Nézd meg a piacon az aranylevél utolsó tételeit, azokat, amik a legdrágábbak és százasra vagy ezresre kerekítve vannak kitéve és van utánuk a tizedes mezőben egy szám. Pl. 6500,11 vagy 6000,11. Az egészre kerekített szám a jelzés, a tizedes pedig utána az, amelyik a piac számát jelöli. (itt a példában 11-es)
    Vagy itt ez a link is, ahol meg lehet nézni egy táblázatban: https://board-hu.farmerama.com/threads/piac-mit-miért-érdemes-venni-eladni.17364/#post-924296

Hanikó71 kedveli ezt.
  17. fredddddy

Köszi.
    16-os piacon vagyok :)

mandityalexandra és Hanikó71 kedveli ezt.
  18. Hanikó71

Hanikó71 Aktív író

Szia!
    Sajnos nem, pedig már kezdtem örülni...

fredddddy kedveli ezt.
  19. fredddddy

16-os piacon eladnék rózsaszín lovakat (tündér egyszarvú, vagymi :) ). 100 millióért darabját, van 4 darab.
    Ezenkívül van 1 picasso paripám is, 350 millióért... Nem akarom kitenni a piacra, mert ha senkinek nem kell, akkor több 10millát bukok :D
    De ha valakivel megbeszéljük, tuti bizniszben benne vagyok...

20. rozo52

rozo52 Törekvő

Sziasztok!

A 12-es piacon vennék nagy tételben a nemesítéshez amarántot!
    Arany állatokkal vagy cserenapon pink terményesekkel is tudnék fizetni!

Kuzdern kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.