Piac - mit, miért érdemes venni, eladni | Archívum

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Csocsoovb, témanyitás ideje: 9.11.13.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. JövendölőMáriusz

JövendölőMáriusz Fórum félistene

Nem, nem érted mert folytatod!
    Én értem amit írsz, véleményem nekem is van, de még az én véleményem sem tartozik ide.
    Negatív, sértő jelzőkkel illetsz most is más játékosokat.
    Még ha a piacozást érintő észrevételeidben akár igazad is van, akkor sem itt van a helye és nem ebben a formában megfogalmazva.
    Kérlek ezt a témát már tényleg zárjuk le. Ahogy Te is észrevetted, erre a problémádra itt nem lesz orvosság.

Ayrin67, GA-BI-O-Farm, jutka190226 és 2 más kedveli ezt.
  2. Ms.AbyZu

Ms.AbyZu Fórummogul

ok 8)

PapaMangó és JövendölőMáriusz kedveli ezt.
  3. zsani_apja

zsani_apja Fórum elő legendája

halihoó!
    Raktam ki Amarántot a piacra. Gondoltam, nem aprózom el. 123456 db- ot akartam kirakni, 5 tételt. Engedte is, teljesen boldog voltam. Elküldtem és amikor megnéztem, csak 9999 db van kint. :D Nem gond, azért most nem írok az eltűnt tárgyak topikba. :D ;)

4. zolmány

zolmány Fórum biztosa

Szia!
    Én is tudnék nullázni egy jó ideje, de még el se kezdtem, ilyen áron nem sok értelmét látom eladni. Ja az is igaz, hogy nem vagyok spíler! Sokra nem mennék ha nem 20 mrd csp-m lenne, hanem 30 mrd. Lehet nem jól csinálom, majd kiderül. Egyenlőre táp gyártási event vanxD. A bahás növény eladás jó ötlet (volt) de már max 2000 csp vagy inkább jóval az alatt van kint a piacon a legtöbb növény, vagyis azt se teszek ki, egyenlőre. Pedig ott termelgetnék ha megérné, 100-200 ezer közt van majdnem mindenből van amiből több is, és sokat nem vettem (csak a piros kosárból), mert igazán skót vagyok, és itt a legolcsóbb.xD 17 milliót költök naponta a piros kosárra, majd ha fellendül a tápgyártás másnál is, akkor lehet aratni, vagyis kaszálni! Hosszú távra terveztem, összejött.8) (évek óta kosarazok):cry:

A kisebb farmokon már látom, hogy kezd helyre állni a táp ára, csak ezt árulom ebből gazdálkodok ezeken évek óta...

5. SnéDóri

SnéDóri Fórumgróf

Lehet kikapunk Máriusztól a témáért, akkor bocsánat. Tudnék nullázni ha lenne sok tápom. Nálam az a baj, még mindenből kevés van alig van mit eladni és ugye csp nélkül venni is nehéz. Mivel szintén skót vagyok persze hogy minél olcsóbb annál jobb. Próbálom figyelni az árakat, a mozgást. Lehet rosszul gondolom, de jobb ha a pajta duzzad mint a pénztárca. Szépen lassan haladok, olvasom amit írtok tanácsoltok, megfogadom amit tudok.
    Még mindig a krókusszal kínlódok, nem akarja megadni a nemesítést. Figyelem a piacon az árát. :)

6. -Holdfeny-.

-Holdfeny-. Fórum elő legendája

Ma végre találtam egy kakapót a piacon;)
    Szóval elkezdtek kirajzani;) Mivel a gazdakörbe még kell néhány tucat addig befogom őket.. utána a szaporulat megy a piacra;)

Ayrin67, jutka190226 és SnéDóri kedveli ezt.
  7. Ayrin67

Ayrin67 Fórum nagymestere

Sziasztok kedves gazdák!!Keresek a 40-es piacon 1 Picassóparipát,ha valakinek van azt megvenném!!!!Köszike!:inlove::)

semmirevaló, Kuzdern és -Holdfeny-. kedveli ezt.
  8. farmer_puma28

farmer_puma28 Fórumelemző

Sziasztok!13.piacon keresek tenyészállatokat:szuperhős bőregér,picasso paripa,kalóz maki,3 db korcsolyás strucc,3 db trükkös teve,mézes méh,arany szamár,hapci kaméleon,3 db karneváli kakukk,3 db búvárhód,3 db őshód,2 db 00k9-es ügynök,2 db kocka egér,3 db perzsa macska,2 db sziámi macska,2 db szivárványos páva,3 db császár páva,2 db táncólo medve,2 db druida
    medve,népi hiúz,2 db labor hiúz,pocokcsibész,lázadó szalamandra,2 db ősi teknős .
    Keresetek bizalommal és meg beszéljük a részleteket.

semmirevaló és -Holdfeny-. kedveli ezt.
  9. -Holdfeny-.

Azért nem, de pl csere termékért igen!
    Mivel a 14-es piacon vagyok nem tudok ajánlatot tenni:music:

farmer_puma28 kedveli ezt.
  10. zolmány

zolmány Fórum biztosa

Szia!
    1120 csp/db a krókusz ára a piros kosárból. Ha mindennap megveszed az is valami. Meg ha van elég mennyiség kint a piacon megveszed mindegy mennyibe kerül (2-3 ezer csp/db) és mikor kész a nemesítés visszatermeled és eladod, lehet buksz rajta pár milliót de hamar kész lesz a nemesítésed!
    Amit elbuktál meg más növény eladásával hamar vissza lehet hozni (akár a napi piros kosár vásárlásokból is, széna, kukorica, répa, búza, egres, pari...stb. Ezekre mindig van kereslet, mert rengeteg kell a táp előállításhoz és többszörös áron tudod eladni mint ahogy megveszed)!
    Kicsit időigényes de a napi rutin része tud lenni egy idő után!

-ágianyu33-, Kuzdern, Rékuci1111 és 2 más kedveli ezt.
  11. -Holdfeny-.

Végre megjelent a kakapó a piacon;)
    Szuper!

Moderátor által utoljára szerkesztve: 2.4.22
  12. mandityalexandra

mandityalexandra Fórumfelvigyázó

Felhívom a tisztelt játékostársak figyelmét, hogy a 25-ös piac ugyanúgy működik, mint a többi. Tehát ha csak én egyedül rakok ki kakapót, akkor lassan megy fel az ára (és nem, már régen nem veszem az ólakat, eventből jött). Két hete nem tettem ki (előtte is szinte csak én, ezt elég jól lehet követni, mikor egyedül dolgozol rajta) és minimálisan (1000-2000 csp-t) változott az ára. Előtte naponta kétszer tettem ki, haladt is a dolog. Azt pedig erősen kétlem, hogy csak nekem van ilyen állatom.
    Azt én is megtehetném, hogy gyűjtöm, míg a többi, vagy az az egy, feltornássza az árát, aztán eladom, kiszorítva a piacról másokat, ahogy a sülnél, ferdefánál is történt. Érdemes lehet megfontolni, hogy mindennek van ára és nem feltétlenül pénzben mérik, digitális játékpénzben meg végképp nem.

Marika312, farmer_puma28, ördög0 és 2 más kedveli ezt.
  13. ördög0

ördög0 Rutinos

Szia!
    A 9-es piacon is ez a helyzet, csak én rakom ki a kakapót:(

Borzas.Kata és mandityalexandra kedveli ezt.
  14. Rékuci1111

Rékuci1111 Fórum császára

Szia :)

Amikor még nagyon olcsó és keresett egy áru és másodpercek alatt elviszik ami kikerül, akkor nehéz felmérni, hogy 1-1 piacon hányan pakolnak.

Az ár feltornászása sokáig tart. 100 CSP-ről indulva egy 50.000 CSP-s ár eléréséhez nagyjából 300 eladás szükséges. Ha a piaci árnál drágábban visznek el valamit, akkor az ár 2%-kal emelkedik negyedórás idősávokban. Vagyis egyszerre csak 1 tételt kell kirakni, majd negyedóra elteltével mehet az újabb (egyébként minden óra 00, 15, 30 és 45 perckor indul az újabb sáv)

Ha valakinek van egy új állatból százezres nagyságrendben eladó állat (mert nullázott ezekkel is), akkor CSP-ben nem jelent észrevehető veszteséget az ár feltornászása. Egyetlen problémát az idő jelenti. Szélsőséges esetben, ha valaki negyedóránként pakolna és azt negyedórán belül meg is vennék, akkor 3 nap elteltével már jó árat tudna elérni. A gyakorlatban már komoly eredmény, ha valaki napi 10 alkalommal tud pakolni, így viszont legalább egy hónap a jó ár elérése (persze ha közben valaki nem adja az aktuális piaci ár alatt az áruját egyik farmról a másikra, vagy egy kedves ismerősnek...)

Aki csak 1-2 óllal normál üzemben termel, az először letermeli magának a gazdakörihez, majd elkezdi gyűjteni, hogy mire jó ára lesz, ő is el tudjon adni 100-200 db-ot.

Lehet egy piacon sok mindenkire haragudni, de nem érdemes. Ahol óriási a kínálat és nagyon olcsó az ár, ott vásárolni kell, és nem azt az árut termelni. Nincs olyan piac, ahol nincsenek piaci rések, ahova megéri még kicsiben is termelni...

15. mandityalexandra

mandityalexandra Fórumfelvigyázó

Köszönöm a tájékoztatásod, pontosan tudom, hogyan működik a piac, ezért tudom pontosan követni, hogy mely ritka alkalmakkor tett fel valaki más is jószágot.
    A véleményeink nem fognak ettől függetlenül találkozni és a mondanivalóm célját továbbra is fenntartom. Ugyanis ha én is csak arra várnék, hogy "mire jó ára lesz", akkor sosem menne fel, pedig nekem is csak 2 ólam van. Az eladók többsége pedig nem 100-200 darabot fog feltenni, hanem sokszorosát, mikor már jó az ár. Mondanivalóm célja az volt, hogy más is bedobhat pár naponta 1-1 állatot. És ha mindenki így tenne, aki rendelkezik vele, már régen lehetne vele kereskedni és mindenki profitálhatna belőle, mert most még keveseknek van, az idő múlásával egyre többeknek lesz.

Jó játékot kívánok neked!

Utoljára szerkesztett: 2.4.22
    z2856, Ms.AbyZu, ördög0 és még 1 ember kedveli ezt.
  16. -Holdfeny-.

Igazad van!
    Valamikor én is így gondoltam...:music: de már nem foglalkozom az ár feltornázásával...:wuerg:

Utoljára szerkesztett: 3.4.22
  17. tarkacica47

tarkacica47 Törekvő

Szia Toma! Nagyon szépen köszönöm!

-BombadilToma- kedveli ezt.
  18. tarkacica47

tarkacica47 Törekvő

Sziasztok! Irigykedek a piacaitokra. Nekem még mindég nincs kakapóm egy sem,pedig minden titokólat kinyitottam.

ördög0 kedveli ezt.
  19. Marika312

Marika312 Fórum császára

Szia Alexandra !
    Egyetértek az általad írottakkal. Többen kell hogy összefogjanak az ár emeléséhez. Különösen igaz ez a hosszú érésű növényekre, titkos-állatokra. Csak úgy veszem észre, mindenki drágán szeretne eladni, kivár az eladással. Sajnos nekem se lett kakapó, pedig mindenhonnan ahonnan lehetett megszereztem az "esélyes" ólat. A 27-es piacon se láttam még, naponta 2-3X biztosan megnézem.
    Bizonyára itt sincs senkinek ilyen ólja, ami kakapót ad.

m.schumi1976 és mandityalexandra kedveli ezt.
  20. ördög0

ördög0 Rutinos

Szia!
    Ne "irigykedj" én csomagot vettem, nem is egyet, és így lett kakapóm. Az sem mindegy, hogy milyen titok ólat nyitottál, a régebbiekben nincs benne a kakapó :)
    Üdv!

genka53, Ms.AbyZu és inanna11 kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.