Visszajelzés Piac - mit, miért érdemes venni, eladni

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
  1. steve223

steve223 Fórumfelvigyázó

Az álom egyszer valóra várlik :)

Farm_Tadity_ és Imi* kedveli ezt.
  2. Mit lehet tenni egy olyan piacon, ahol sokszor az ÁFONYA naponta kb 600-800 darab kel el ? (azaz 6 db 100-as tétel egész nap)
    Nem tőlem, összesen. Ennyi a vevő.
    Volt olyan növény (nem aranyállat, növény !), ahol csak az általam kitett 4 x 100 darab volt a teljes kínálat ... és letelt a hét és visszajött mind a 4 pajtába :D
    Szóval szerintem egy öngerjesztő folyamat van itt. Kevés a vevő, így mindent drágán kell kitenni. Ettől még kevesebb lesz a vevő, és még nagyobb a drágulás.

Viszont ha egy piac lesz, és valami volt rebesgetve, hogy kategóriánként (mint zöldség?) lehet csak pár tételt kitenni, na az fogja igazán beborítani a piacot.

Ivibaba54, Farm_Tadity_ és Fatther kedveli ezt.
  3. Leho69

Leho69 Fórum elő legendája

Gondolkodtam, hogy válaszoljak-e?
    Az áfonya egyetlen tápba kell. Az az állat meg most nincs is pörgés alatt.
    A gazdakörikbe megint minimális "mennyiségek" kellenek belőle. Mitől fogyna? Kinek kell?
    Egy dolgot nem tud eladni a kereskedő: ami a kutyának sem kell. Ez mindig raktáron marad.
    Van vagy 1-2 tucat ilyen növény és gyümölcs is a több 10 tucat mellett. De, aki azt adja el ami neki felesleges, ne várjon extra hasznot. Inkább készüljön a buktára.
    A piac nem egy termék, hanem többszáz termék. Van amivel mindig lehet kereskedni, van amivel általában, van amivel ritkán, és van amivel soha.
    Áron alul bármit, bármennyit, bármikor, bárkinek eladok. De ez nem kereskedés, nem piacozás.

Domos52, Gio, kutyaszálló és 11 más kedveli ezt.
  4. -panku

-panku Utánpótlás-írogató

Én meguntam már a tenyésztést.
    Ha már a musztáng is visszajön a piacról, akkor mi fogy?

5. Kata_rzis

Kata_rzis Fórum admirálisa

Szia! A három következő, neonosodó állathoz (cincin, brumi, miaú) kapcsolódó dolgok biztosan vevőre találnak (állatok, tenyészállatok, tápok, táphozzávalók), de én egyelőre csak gyűjtögetek és az event előtt/alatt piacozok velük ... ;)

bocsika67, HéricsBáró, csio70 és 7 más kedveli ezt.
  6. -ágianyu33-

-ágianyu33- Fórumőrült

Szia, pl. a hamis tapsifülesnek még mindig nagyon jó ára van, nálam 2,1 M CSP-ért megy

Utoljára szerkesztett: 30.4.18
    csio70, kutyaszálló, Imi* és 2 más kedveli ezt.
  7. Sandor1959

Sandor1959 Junior szaki

szerintem túl drága lett minden és ezért nem kelnek el az árúk a piacon.Olcsobbak lennének jobban fogynának

8. happyman1980

happyman1980 Fórumszaki

Az sem megoldás csak egy darabig, ugyanis dinamikus piac van, ami azt jelenti leegyszerűsítve, hogy minél több fogy valamiből annál drágább lesz, tehát ha kiürül valamiből a piac akkor legközelebb már magasabb áron tudod kitenni. Önmagának pedig senki sem ellensége, hogy jóval alacsonyabb áron tegye ki ha drágábban is elkel, mert előbb utóbb elkel, ugyanis nincs idő pajtatöltésre. Valaki vagy eventezik vagy pajtát tölt, a kettő nem megy egyszerre. A tenyészállatoknál inkább az a gáz, hogy mivel a tenyésztés költséges, mindenki abból akar meggazdagodni, és már úgy sem éri meg tenyészteni, hogy veszel 7-8 as szintű állatot és azt tenyészted, mert a dinamikus piacnak köszönhetően 4 db 7es szintű állat jóval drágább mint egy 8as szintű. Ez a későbbiekben csak rosszabb lesz.

kanzlerviki és csio70 kedveli ezt.
  9. cinege65

cinege65 Aktív író

Raktam gót pillangót a piacra.

csio70 kedveli ezt.
  10. Rékuci1111

Rékuci1111 Fórum császára

Sziasztok :)

A tripla piros kosár, eddig nagyon jól teljesít :inlove:
    Készítettem egy pillanatfelvételt a piacomról, és akad néhány érdekesség a kosárkával összevetve:
    • van olyan növény (széna), ami ~100-szoros áron adható el (minden esetben számolok a 10%-os levonással)
    • 4 olyan növény van, amit érdemesebb inkább a piacról beszerezni, mint kosárból
    • 11 növény több mint 30-szoros áron, és 63 legalább 3 szoros áron adható el
    • ha 1-1 növény esetében 1 heti kosarázást (2100 db növényt) eladnék a piacon, akkor 28 db olyan növény van, ami egyenként legalább 1 millió csp hasznot hozna
    • ha mindent megvennék 1 hétig, és el tudnám adni (jelenlegi piaci értékén), akkor ~88,3 millió csp hasznom keletkezne (jelenleg 24 db olyan fatermés van a piacomon, amit rendszeresen meg lehet vásárolni kétszeres pajtaérték alatt nagyobb mennyiségekben is. Ha a hasznot átforgatom fatermésbe, akkor 10 heti kosarazással és piacozással keletkezik ~500 millió csp pajtaértékem, ami például elegendő egy TOP-hoz)
    • ha csak azokat a növényeket nézem, amelyeknél a 2/3-ot (1400 db-ot) eladva is legalább 10 ezer csp hasznot hoznának egyenként, akkor most 80 db ilyen növény van a piacomon, és az ezekből származó hasznon 1 hét alatt ~4,2 millió csp (és megmarad ingyen 56000 növény is) ...
    Szerintem akinek van elegendő csillaga, de nem váltja ki kosárnövelős rúnát, vagy kiváltja, de nem nagyon veszi igénybe, elszalaszt egy lehetőséget a pajtatöltésre/csp növelésre... 8)
    Természetesen ott van még a piacozásnak az a része, amikor olcsón veszünk, drágán eladunk, és az a klasszikus is, amikor a saját termelést visszük a vásárra. Ezek is szép hasznot tudnak termelni, de most csak a triplázós kosár pillanatnyi előnyeit szerettem volna kiemelni eladói szempontból. :)

Jó piacozást! :)

Ugyanitt gyönyörű kiscicák nagy tételben eladók! xD

Utoljára szerkesztett: 3.5.18
    steve223, -vadocka70-, nolina1965 és 20 más kedveli ezt.
  11. HéricsBáró

HéricsBáró Fórum elő legendája

Szia
    Nem számoltam utána , de jól értem 1 hét kosárvevés , és lesz 500 millió CsP pajtaérték hasznod ? :eek:

Nekem most a gőtetápon akadt meg a szemem :p 15.000 CsP/db , pedig csak 100 zsázsából áll :D
    Mit tud annyiért ? :D:D:D

-orgona-, Rékuci1111, Imi* és még 1 ember kedveli ezt.
  12. nevada007

nevada007 Fórum hercege

Szia!
    Nagyon hosszú a keverési idő a malomban ezért ilyen magas az ára,mindenki a szupertápot keveri inkább.

-orgona-, Rékuci1111, Imi* és 3 más kedveli ezt.
  13. Rékuci1111

Jó reggelt :) Kár, hogy nem számoltál utána :oops: a képletbe 2100 növény helyett 21000 került :wuerg: így javítva a számokat, ha minden feltétel teljesül (minden elkél a piacon, és van elegendő fa jó áron), akkor heti szinten 50 millióval tudom növelni a pajtaértéket ezekből az eladásokból. Ez sem olyan rossz ;) Majd néhány hét múlva hozom az eredményeket 8)

A tápnál már láttunk furcsa dolgokat. Nekem az tetszik, amikor a táp sokkal drágább (volt, hogy kétszer annyi) mint az állat:wuerg: Zsázsából te mindig jól állsz, keverd azt a gőte tápot, amíg jó ára van ;)

Utoljára szerkesztett: 3.5.18
  14. sukimuki1807

sukimuki1807 Fórum-zöldfülű

Sziasztok!
    Mennyibe adhatom el a piacon a zafír szárnyú pillangót?
    légyszíves segítsen valaki mert nagyon elszeretném adni de árat nem tudok neki bessacolni
    előre is köszönöm!

15. Susie0509

Susie0509 Fórum hercege

Szia
    Megnéztem a mi piacunkat, Én 468962 CSP áron tudnám kitenni. A Te helyedben én még várnék vele, lesz az még drágább is, de ha mindenképpen el akarod adni max áron tedd ki a piacra. Kár hogy nem vagyunk azonos piacon, vevő lennék akármennyire.
    Zsuzsa

sukimuki1807 kedveli ezt.
  16. Zolecs

Zolecs Fórummogul

Sziasztok!
    Hát igazából én is ezt csinálom egy ideje. Piacfüggő nagyon, de én 15- napos ciklussal számolok jelenleg, a 27-es vágányon ez így több mint 100 millió nettó haszon. :D

Rékuci1111 kedveli ezt.
  17. Rékuci1111

Szia :) a kosárkában vásárolt növényeket eddig nem nagyon vittem piacra, de így, hogy napi 300-at lehet vásárolni, már van mivel kereskedni :) most még tapogatózom, hogy a sláger növényeken felül mi az, amiből heti szinten el lehet adni 1-2 ezer db-ot8)

HéricsBáró kedveli ezt.
  18. sukimuki1807

Szia!
    Mégis ezt,hogy érted hogy te más piacon kereskedel?
    Ügye megnéztem a napokba pörgettem a szerencse keréken parti pörgetéssel és ez a 3.nap,hogy figyelem de nincs kitéve egy darab sem,hogy mégis besaccoljam,hogy mennyibe megy ez a fajta tenyészállat!

19. Susie0509

Susie0509 Fórum hercege

Szia Több piac van a játékon belül, de ennek a leosztása tabu téma, a pillangók még nagyon új tenyészállatok, nagyon alacsony az áruk, szerintem még nem érdemes eladni őket. Ahogy írtam is, ha szabadulni akarsz tőle maximális áron kiteszed, nem sokáig lesz meg, valaki biztosan lecsap rá, azért is nem találkozol vele a piacon, mert várják az eladók, hogy felmenjen az ára.
    Zsuzsa

sukimuki1807 kedveli ezt.
  20. sukimuki1807

Szia!
    Köszönöm a segítséget akkor még várok vele.

Susie0509 kedveli ezt.