Pletykagang, ahol Jónásné is szabadon szárnyra kelhet

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Lacika07, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. -Holdfeny-.

-Holdfeny-. Fórum elő legendája

Remélem felhőn fognak csücsülni ;)

genka53, krumpliskocka, iboly54 és 7 más kedveli ezt.
  2. sziszi1965

sziszi1965 Fórumőrült

Hát ez az!:D Ezt nem értjük mi sem 8):oops: ezért is gondoltam arra az irreális ötletre amit îrtam :wuerg:

Jobb előbb, mint későbbxD

Kukori.és.Kotkoda, genka53, mimi és 8 más kedveli ezt.
  3. emocy91

emocy91 Fórum biztosa

Sziasztok :)

Áldott Pünkösdi Ünnepeket kívánok!

Benedek Elek : Pünkösdi harangok

Olyan szépen cseng a harang,
    Mintha nem is harang volna,
    hanem ezer harangvirág
    Imádságos szava szólna.

Piros pünkösd vasárnapján
    Piros rózsa nyíl a kertben,
    Kis szívünkben tiszta öröm
    Imádsága énekeljen.

Piros pünkösd vasárnapján
    Szálljon reánk a szentlélek
    ,
    S térdre hullva mondjunk hálát
    A mindenség Istenének.

Kincső52, anci091551, ljanika6 és 24 más kedveli ezt.
  4. h.lajosvilmos

h.lajosvilmos Fórum veteránja

Szia. Szerintem népszerű lesz,főleg akinek nincs olyan titokólja amit a kerék kínál. Nekem csak egy olyan kérdésem lenne,hátha Jónásunk (esetleg Csocsoovb,bár nem tudom vannak-e Jónásunkhoz hasonló képességei) tud rá valami okosat mondani,hogy miért nem lehet a keréken nyert tp,csp,termés bónuszokat akkor felhasználni,amikor mi szeretnénk? Hiszen az ól,vagy a termék bónuszok sem aktivizálódnak azonnal,hanem a raktárba kerülnek szabad felhasználásra... Vannak erre esetleg elgondolások?

Utoljára szerkesztett: 14.5.16
    g.bella, emocy91, genka53 és 13 más kedveli ezt.
  5. z2856

z2856 Fórumprofi

Sziasztok,

kerestem, de nem találtam, az állat tárolókról volt olyan pletyka, hogy csak Farmos állatokat tudunk bepakolni vagy játszanak a Bahások is? Köszi, ha valaki emlékezne rá (már ha volt ilyen, meg nem erősített információ) ;)

Shirkán53 kedveli ezt.
  6. -gyöngy-581

-gyöngy-581 Fórum elő legendája

Szia, kérdeztük róla apót, de választ vagy nem kaptunk, vagy csak az én figyelmemet kerülte el, vagyis sajnos ez is eléggé bizonytalanok vagyunk benne, hogy mire, hogyan és hol használhatjuk a leendő tárolókat:)
    Szia kedves szomszika, nálam az lesz:), a kedvenc minijeim egyike a pöri akció, örülök neki, hogy lesz.. Az meg majd jók lesznek a következő expresszhez, ha olyan amit nem szeretnék használni:)

7. HéricsBáró

HéricsBáró Fórum elő legendája

FORRÁS

Üdvözlök Mindenkit . Aloha Mendel event .

Aki eddig belezavarodott a mostani baltás kombinációba :

Aki le tudja fordítani az eventet , az megköszönöm

8. JósJónás

JósJónás Fórum elő legendája

Szia!

Van még bőven idő és semmi köze nincs a kapakirályhoz 8)

9. JósJónás

JósJónás Fórum elő legendája

Szia!

Ha rádobálod, mindenképpen ;) :D

Kincső52, missuzy_53, iboly54 és 19 más kedveli ezt.
  10. -BombadilToma-

-BombadilToma- Fórum elő legendája

Az ábrák a mendeli öröklődési szabályokat mutatják. Két összetevőnk van, a szín és a méret, egyenként 3-3 lehetőséggel (nagy/normál/kicsi, valamint zöld/piros/színtelen). Az összepárosított borsók mindegyike 2-2 jellemzőt tartalmaz, amelyikből az egyiket örökíti az utódnak. Az első ábrán pl. egy nagy színtelen borsót párosítunk egy normál zölddel. Az utód az elsőtől egy B (nagy) színjellemzőt kap, a másodiktól egy n-t (normál). Mivel a B domináns, az n pedig recesszív, ilyen párosításban az utód mindig a domináns tulajdonságot kapja, vagyis nagy lesz. A színeknél az utód kap az elsőtől egy o-t (színtelen), a másodiktól pedig egy G-t (zöld). Itt a G a domináns, vagyis a szín zöld lesz; kaptunk egy nagy zöld borsót. A valóságban két domináns tulajdonságból véletlenszerűen lesz az utód valamelyik, és bármelyiket örökítheti, de itt a példában úgy látom, hogy egy kicsi és egy nagy utódja normál méretű lesz, egy piros és egy zöld utódja pedig sárga.
    Na most elképzelésem sincs, mindezt hogyan valósítják meg a játékban... Úgy látszik, hogy a cél a normál sárga borsó kinemesítése (a szöveg erre utal), de ez lehet, hogy csak példa. A színkörben a kék szín is ott van meg a lila...

Utoljára szerkesztett: 14.5.16
    Kincső52, katimami51, maszilva és 17 más kedveli ezt.
  11. krumpliskocka

krumpliskocka Járnitanuló

Szerintem mindenkit sokkolt/sokkol ez a táblázat, mikor meglátta/meglátja. Próbálok a neten utána olvasni a mendel kísérletekről és előkeresem a középiskolás biológia füzetet, mert 1-2 órán tanultunk a nemesítésről. :music::p

De majd a közösség együttes erővel megfejti az event lényegét/menetét. ;) ;)

missuzy_53, -orgona-, _Cygnus_ és 6 más kedveli ezt.
  12. HéricsBáró

Jó estét Jónás apó.

Mi a véleménye a Mendel eventről ?
    A fejlesztők energiaitalra ittak lávaszörpöt teliholdkor , és fejvesztve kezdtek régi ötleteket előhozni , az Elfeledett Tervek Fiókjából?
    Mennyire lesz bonyolult , a képhez képest ?

13. Gizdagazdamester

Gizdagazdamester Kivételes tehetség

szerintem egyszerű lesz mint az 1X1!
    Alap borsokat felszaporitjuk! Malomban keverjuk a szineket, utánna ultetjuk az adagolot, és....8)

inanna11, missuzy_53, Peszi2 és 7 más kedveli ezt.
  14. ricsy001

ricsy001 Utánpótlás-írogató

2 tulajdonság, egyenként három génváltozattal (alléllal):
    - méret:
    • nagy (B, domináns)
    • kicsi (S, domináns) ---> ilyen kodominancia amúgy kb. nincs a természetben (vagyis egyazon génnek két olyan változata, ami domináns jellegű tulajdonságot alakít ki) (ilyen az AB0 vércsoport is pl.)
    • normális, azaz közepes (n, recesszív) ---> ezt két n allél is örökítheti, de úgy is kijöhet, hogy B és S allél egyszerre jelen van, csak utóbbit meg intermedier öröklődésnek hívjuk, amikor egy köztes tulajdonság alakul ki (ami a természetben ált. egy dom. és egy rec. allél együttes jelenléte miatt van, pl.: piros virágszín a dom., fehér a rec., ha együtt vannak jelen, rózsaszín lesz) (vagyis a BP-nél keverik a szezont a fazonnal, mert kodominancia esetén mindkét allél kifejti hatását, azaz nagy és kis borsószemeknek egyaránt kéne lenniük ugyanazon az egyeden)
    - szín: ugyanez pepitában
    • zöld (G, domináns) ---> itt jegyzem meg, hogy a zöld szín amúgy recesszív tulajdonság
    • piros (R, domináns) ---> itt azt jegyzem meg, hogy ez kb lehetetlen
    • színtelen (o, recesszív) ---> ez is lehetetlen
    • sárga: keverék, ha G és R allél egyszerre van jelen ---> uaz, mint a normális méretnél...
    Az első sor csupa homozigóta keresztezéseket mutat (F1 nemzedék), a végeredmény mindig heterozigóta [Mendel I. törvénye], azaz egy tulajdonságra nézve lesz az egyedben egy domináns és egy recesszív allél és a domináns fejti ki hatását. (Gyanítom, hogy a legfelső sorban lévő 8 növény lesz a kiindulás, amit tovább kell termeszteni.)

A második sor az így kapott heterozigóták egymás közti keresztezését mutatja (F2 nemzedék), némi egyszerűsítéssel: csak full domináns alléleket tartalmazó egyedek fejlődhetnek majd ki, a többi 15 variációt (mivel itt kodominancia van, ezért 16 van összesen, nem pedig 12) felteszem az egyszerűség kedvéért elhanyagolják.

A harmadik sorban az így kapottakat keresztezzük és a végeredmény ezek szerint a full domináns, ámde mindenféle domináns allélből egy kópiát tartalmazó borsó lesz majd. (Itt is lenne még két másik kombináció.)

15. erzsike511

erzsike511 Törekvő

Gyertek a moziba,varlak!

Peszi2 és LBetti kedveli ezt.
  16. HéricsBáró

Én a mostani eventről is azt hittem , hogy ez a balta kombináció miatt nehéz lesz az event.
    Aztán kellemest csalódtunk. Lehet ez is tök egyszerű lesz.
    Ha másra nem akkor elrettentő példának jó lesz.

17. -gyöngy-581

Szia kedves Jónás, szép estét Neked:)
    Mindkét hír amit jósoltál nekünk nagyon jó:) A felhőmániámat már sokszor leírtam, szeretem őket. A gyümis piacot mostanában elkerültem, lefoglalt más, de most pótolom a lemaradásomat és naponta viszem a kis kosaramat ide is:)
    Ha szépen megkérlek elmondod nekünk, hogy várható-e az idén is a kapakirályhoz hasonló event és ha igen az kb mikorra várható, lehet róla már valami közelebbit tudni?

genka53, _Cygnus_, marcsi152 és 7 más kedveli ezt.
  18. krumpliskocka

Na majd kiderül milyen is lesz ez az event, egy biztos, hogy nagyon érdekes. :D

Bár az event " eltérhet a valóságtól " de nem hiszem hogy nagyon sok mindenben hiszen ha 2 borsót keresztezünk bizos nem egy lóbabot fogunk kapni. :pxD

taga1, genka53, Peszi2 és 7 más kedveli ezt.
  19. -gyöngy-581

Ezt én itt ebben a játékban nem venném olyan biztosra, sohasem lehet tudni, miből mi sülhet kixD:p:music:;) Ráadásul még "b"-vel is kezdődik mindkét termés neve is:)

HéricsBáró, genka53, marcsi152 és 9 más kedveli ezt.
  20. krumpliskocka

Nem is tudom mi lenne ha borsót kellene ültetni és vagy borsó lesz vagy valami más. :D

Az angol fórumon is megjelent a németek által készített táblázat , kíváncsian várom, hogy nekik milyen ötletük van. :p :)

Addig is mindenki ma este majd megálmodja melyik event milyen lesz. :D :D

genka53, _Cygnus_, wiktorka17 és 3 más kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.