Pletykagang, ahol Jónásné is szabadon szárnyra kelhet

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Lacika07, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. Ninett79

Ninett79 Fórum elő legendája

Szia! Ezt nem írod komolyan??? :sleepy: Eventek idejét lecsökkenteni??? Mikor sokan így se tudják befejezni? Inkább az eventeket kéne ritkítani. Nem? :)

HéricsBáró, Pihepehely, Beus85 és 24 más kedveli ezt.
  2. vera0973

vera0973 Fórumlakó

Sziasztok!!!

Szia Domos52,szerintem a játék halálával fogunk tébolyogni az elvonási tünetektől.:pxD

Vakarka, vm68, h.lajosvilmos és 13 más kedveli ezt.
  3. HéricsBáró

HéricsBáró Fórum elő legendája

Sziasztok

Kellemes nyári napot Jónás apó

Ha jól tudom nemsokára átírnak minket a Flashről a HTML5 re . Gondolom akkor már elintézik ezt is nem?
    De amit elővesz a bűvész ....... Az az én képzeletemben hirtelen egy katyvasz , mert semmi szépérzékű dolgot nem lehet kiszedni abból a zsákból ha ilyen durván bánnak a beletett dologgal.
    Nekem most hirtelen a Sliders című film jut eszembe , amiben egy mezei távírányítóval világokba utazhatnak , de visszafele már nem tudnak menni , az előre cél meg ismeretlen mindig .
    Amúgy sok párhuzamos világ létezik , minden világban elvileg csak egy apró dolog nem stimmel , de egy nagy halmaz az egész.
    Namármost , ha ezeket a világokat összeragasztjuk , akkor mondjuk az egyikből át lehet menni a másikba , de a másikból már nem lehet visszamenni ? Lefordítva akkor az elméletem , nem lehet oda vissza majd eladni venni , csak az egyik irányba .
    Mivel szeretem a scifiket , krimiket és a rejtélyeket , hirtelen ezt gondoltam ki , és vagy jó vagy nem. :p

Vakarka, újfarm53, kutyaszálló és 15 más kedveli ezt.
  4. Ivibaba54

Ivibaba54 Fórumelemző

Szia ! Teljesen igazad van, a tárolók sajnos kevésnek bizonyultak, főleg, hogy hol ez, hol az hiányzik a bővítéshez is. Rackó volt telephelye is megfelelne, mint ahogy már használtuk is anno. Még azzal se lehetne túltermelni, annyiféle növény, állat van, s folyamatosan nő a számuk. Egyszer csak lesz rá megoldás. Üdv !

újfarm53, farmer221278, mimi és 11 más kedveli ezt.
  5. -Palika17-

-Palika17- Fórum admirálisa

Szia Gyöngy!

Nos,hát még nem igazán tudni.:sleepy:
    Egy elmélet már van,hogy a pávás eventhez hasonló lesz.:music:

Vakarka, újfarm53, farmer221278 és 11 más kedveli ezt.
  6. HéricsBáró

Itt van Ingrid itt van újra :D

[​IMG] [​IMG] [​IMG]

[​IMG] [​IMG]

Ha Júniusról nem is találtam még semmit , de Augusztusban a Tölgyesre kapunk új rúnákat.:inlove:
    Asszem Kielus képei azok ? :eek:
    Itt legalábbis a lengyelek erről beszélgetnek :p

Utoljára szerkesztett: 26.4.17
    Vakarka, stellácska26, újfarm53 és 15 más kedveli ezt.
  7. JósJónás

JósJónás Fórum elő legendája

Üdvözletem Kedves Barátaim!

Máskor ilyentájt már sorban jönnek a hol van már a naptár bejegyzések... most vagy elfogyott a tinta, vagy elnézték a dátumot :D
    Mindenesetre holnap már lesz friss, ropogós.

Doggyra, Vakarka, -orgona- és 29 más kedveli ezt.
  8. alex0824

alex0824 Mindentudó orákulum

Szia!
    Láttam az eventcsevegőben szóba került az ylang ylang fa!
    Mivel játékban marad így valószínű,hogy bekerül majd a faárushoz vagy a farmárudába.
    Esélyes a dolog,főleg ha netán feltűnik gazdaköriben esetleg.
    :)
    Mikor kapunk naptárt?
    :music::p

HéricsBáró, Vakarka, -orgona- és 17 más kedveli ezt.
  9. -Palika17-

-Palika17- Fórum admirálisa

Üdvözletem Alex!

A rendelés leadva.;)
    Ha nem téved el a futár, akkor a holnapi nap folyamán forrón érkezik a rendeléssel.:p:music:

Vakarka, stellácska26, újfarm53 és 12 más kedveli ezt.
  10. _Cygnus_

_Cygnus_ Fórum elő legendája

Sziasztok!

Olyankor szokott a szülők napja lenni.:D:D

Ezt gondolom, még Te sem érted. Mi az, hogy egyik irányba? Összeolvasztanak több piacot és pont.
    A mostani 32 helyett lesz 4 vagy 8. 16 is lehetne, de azt túl soknak tartom, a 4 túl kevés, így kizárásos alapon marad a 8.
    Ha nem ezekkel a számokkal babrálnak, akkor valamelyik piacot kettéosztják, erről meg nem volt szó.

Nem volt ma áramunk, úgyhogy nem olvasgattam sehol, de amikor a képet hoztad, szó sem volt event mechanikáról, egészen másról beszéltek.:music: Azért szoktam mondani, hogy nem árt néha a szöveget is elolvasni, hisz kinőttünk már mind abból a korból, amikor csak képeket nézegettünk.:eek:

Azért 2-3 nap alatt a mostani eventeket is lehet teljesíteni. Nekem az eventek gyakoriságával van bajom, de mások unatkoznak, ha van egy szabad hétvégénk.

Hmmm, ez érdekes. Jónástól kérdezném, hogy kezdjünk csillaggyűjtésbe, tényleg a Bölcs Tölgyre tesznek új bónuszokat (rúnákat)?

Van olyan a naptárban, ami meglepetést okozhat vagy ami igénybe veheti a pajtánkat is?

Vakarka, -orgona-, -Palika17- és 21 más kedveli ezt.
  11. Bettina7676

Bettina7676 Fórum biztosa

Sziasztok! Ez a HTML5 re átállás autómatikus lesz vagy telepítetni kell tudtok erről valamit! Ha nem állok át nem tudok játszani? Köszönöm ha valaki segít értelmezni! Szép napot mindenkinek!

-Palika17-, újfarm53, mimi és 5 más kedveli ezt.
  12. HéricsBáró

Jó reggelt Jónás apó

Ha annyira hiányzik , akkor jövő hónapban még be lehet pótólni :DHa ez hiányzik , tudok tenni ez ügyben bármit :music:

Elvileg lesz olyan benne , hogy tenyészállatok nagyobb esélyel ugranak nagyobbat :inlove: Ezt még Zalán írta le valahol :p

Moderátor által utoljára szerkesztve: 27.4.17
    -vadocka70-, Vakarka, -orgona- és 14 más kedveli ezt.
  13. h.lajosvilmos

h.lajosvilmos Fórum veteránja

Szia. Az eventeket általában úgy kalkulálják ki,hogy teljesíthető legyen azon a megadott időn belül. Az,hogy ehhez melyik szintet veszik alapul az kérdéses. Leginkább a felrepikkel szoktak gondok lenni,nem az eventgazok letermelésével,azok, ahogy Cygnus is írta,2-3 nap alatt letermelhetőek a nagyobbacskáknál a bónuszokkal stb. Az eventgazoknak jóval magasabb az idő/tp értéke mint az azonos idejű normál növényeknek,(a bahán nem akkora a különbség) így a kisebbek leginkább ezeket termelik,nem mást,leginkább a felrepik miatt,de szintlépés miatt is célszerűen, ezért nincs is ideje más növényre-ólra-fára az event alatt folyamatosan nagy tételben termelni,hiszen csak estére megérős mást vetni,kirakni adott esetben. Ez az én elgondolásom,nem biztos,hogy fedi a valóságot,de feltehetően a rövidebb időre tervezett eventre kevesebb munka is jutna részarányosan. Régebben is megoldhatóak voltak a 3-4 napos eventek nem? Most akkor tudnál termelni,mikor tenyésztős event van,de leginkább azokat a gazdaköriket csinálgatja ez idő alatt a nagy többség,amikből a szupitápot tudja kiszedni. Mondjuk egyre kevesebbek az ilyen szempontból megérősnek titulált gazdakörik,valahogy kimaradnak belőlük,mint a farmmunkás bónuszok is. Remélhetőleg a BP is foglakozik a játék folyamatos megújulásával,ami talán nem lesz ennyire pénztárca orientált.... Én a rövidebb eventekre szavaznék,ezzel talán ki lehetne szolgálni a kisebb és nagyobb farmosok játékmennyiség igényét is,illetve normalizálódna az árakban "elszállt" piac is. Régebben azért a termelési idő/érték nagyjából egyensúlyban volt,de most teljes a káosz szerintem,követhetetlen mi miért annyi amennyi. Azért érdekesnek tartanék egy közvéleménykutatást ez ügyben,egy szavazást,ki melyik megoldásra szavazna. Rövidebb vagy ritkább eventek legyenek?

Kincső52, Vakarka, -Palika17- és 13 más kedveli ezt.
  14. -sanele-

-sanele- Fórumlakó

sziasztoK!
    Tudna valakisegíteni,a mostani felhüsorra sz utolsó kitehetőt,hol nem szereztem meg?

-Palika17-, újfarm53, mimi és 4 más kedveli ezt.
  15. _Cygnus_

_Cygnus_ Fórum elő legendája

Nem értem pontosan a kérdésed, de az utolsó kitehetőt az első feladat tartalmazza.

mimi, h.lajosvilmos, -Palika17- és 9 más kedveli ezt.
  16. Samborg

Samborg Fórum félistene

Szervusztok! Nem vagyok nagy piacos de azért érdekel milyen lesz a változás. Már az is érdekes lenne ha amit kiraknánk eladni azon a napon abból a termékből stb. nem vásárolhatnánk. Ezzel lehet megszűnne a mesterséges árletörés és a kis tételek sokasága. Az is egy érdekes megoldás lehetne ha folyton változna melyik piacra lépünk be. :D A legtökéletesebb az lenne ha egy piac lenne, az esélyek is jobban kiegyenlítődnének.
    Talán a gazdák szintjét is figyelembe veszik. :D Talán még kapát is kellene ragadni azoknak is akik eddig a piacról szerezték be javaikat.

17. -BombadilToma-

-BombadilToma- Fórum elő legendája

Kincső52, Magdusnéne, inanna11 és 27 más kedveli ezt.
  18. Sőrés_Róza_[Rózsika]

Sőrés_Róza_[Rózsika] Fórumfelvigyázó

Szia!

4. Kitehető
    Édes meglepetés felhősorra szükséges tárgy!
    Gyümölcsöző űrtechnológia
    Érési idő: 48:00
    Amit ad: 1000 TP/BTP
    Területigény: 1x1
    Kihelyezhető: bárhol
    Szükséges szint: 3

Megszerezhető a farmárudában 50 farmpengőért!

5. kitehető
    Muffinmeglepetés

• Érési idő: 48 óra
    • Jutalom: 1000 TP/BTP
    • Terület igénye: 1*1
    • Kihelyezhető minden területen
    • Szükséges szint: 3
    Megszerezhető a most futó tenyésztős event első szobájában.

19. genka53

genka53 Fórum elő legendája

Sziasztok!
    Senkit nem idézek, mert többen is taglaltátok azokat a témákat amelyekhez írom a véleményemet. :)
    Piacok összevonása:
    - Nócival értek egyet, sima összevonásra tippelek én is, és azt tartom célszerűnek (ha már nem adhatunk le rendelési listát, ár versenyeztetéssel ;)xD) akár így is pl. : 1-11-21-31; 2-12-22-32 stb. Nem kell tupírozni, így is lesz gond bizonyára az átállításokkal. Kíváncsi lennék, hogyan küszöbölik ki az összeakadásokat, bár valahogy biztos megoldják, hogy ne legyen élményromboló hatású. :p
    - Azt, -már elnézést a kitalálótól- blődségnek tartom, hogy az egyik piacon csak vehetek, a másikon csak eladhatok. :oops: Tudom, hogy a Farmerama nem mindig alapszik valóság hűségen (ld. vega állatok), de az csak még jobban megbonyolítaná a piacolást.:sleepy:
    - Több farmmal játszó gazdák (vagy szomszédok) piaci összejátszásának lehetősége most is fennáll. Ezt bárki megkockáztathatja, de ezzel egyidejűleg az illető a farmja bezárását is kockáztatja, amire legkésőbb akkor derül fény, amikor bármely TOP alkalmából az ellenőrző skriptet végigfuttatják. Ki tudja, hogy egyébként nem fut-e egy ilyen a háttérben most is? Nem érdemes, és abszolút inkorrektnek tartom az ilyen módon szerzett előnyöket.
    Eventek ritkítása vagy rövidítése
    Április hóban az alábbi ültetős eventek voltak:
    1. Április bolondja event (farmfoglaló menyét) 6 órás event növény 18.750 db; felröppenő 1.000 db. Tartott március 30-április 05-ig.
    2. Telihold event 04.06.-04.10-ig. 3.625 Vámpírinda és 325 Holdféreg.
    3. Húsvéti -Tojásművészet - event. 6 órás növényből 12.000 db, felröppenő 2.200 db. Tartott 04.12. - 04.18.-ig.
    4. Szentjánosbogár azaz Bingó 4. event, 6 órás event növény 12.500 db és 850 db termosz felröppenő. Ideje: 04.19. - 04.24.-ig.
    5. Újrahasznosító (nublionos) event 04.21 - 04.23-ig. Az aksikat kivéve pajtából megoldható, és mellette RACS kímélő event volt, hisz nem ütötték egymást a Bingóval, mivel annak a növényét ültetve (ha még ahhoz nem volt meg a kellő mennyiség) vélhetőleg több felröppenőt kaphattunk, mint egy 4 órástól lehetett volna. Amennyiben meg már addigra megvolt a kellő mennyiségű izzó bogyó a Szentjános bogarashoz, akkor az illető már tudott akár hosszúzni is a felröppenők céljából, tehát dupla célú és kihasználtságú volt az ültetése. (Itt nem szóltam a nullázásról, hiszen az nem áll rendelkezésre mindenkinek.)
    Egy mondattal: áprilisban szerintem (is) nagyon sűrűn voltak az ültetős eventek. Én a ritkításra szavaznék, ha kikérnék a véleményemet, mert pl. ez a hónap igencsak megerőltető volt sokak számára. A szűk keresztmetszet mindig is a felröppenők voltak. Rövidebb időtartamú és azonos mennyiségű ültetős event még negatívabb kihatású lenne.
    Bár véleményem szerint az, hogy ki miért nem tudta megcsinálni, esetleg befejezni, - ha akarta egyáltalán -, döntően felreppenők kellő mennyiségének hiányában, annak több oka lehet, (már aki nem tudta, mert én speciel mindegyiket fullra megcsináltam a farmjaimon). Vagy túl fiatal farmról van szó, rutintalan, nem kellő felszereltségű a farmja, emellett nagyon sokan el sem olvassák rendesen az event kiírást, nem tervezik meg a teljesítéshez az utat, a nem mérik fel kellően a saját, és a játék adta lehetőségeiket, és/vagy hogy hogyan tudnának hatékonyabban játszani, stb. Sokan azt keresik, mit miért nem tudnak megcsinálni és nem azt, hogy hogyan tudnák, - dacára a sok vonatkozó leírásnak és a rutinosabb játékosok jóindulatú tanácsának. Nem tudom, egy-egy sikertelen event végén vajon hányan teszik fel maguknak azt a kérdést, hogy vajon mit nem csinált helyesen, hogy befejezetlen maradt az event, ill. mire kell legközelebb jobban odafigyelni, vagy másként csinálnia a következőnél? :sleepy:

Másik oldalról, aki unalmasnak tartja a játékot, az véleményem szerint nem is ismeri igazán. Emiatt nem szabad(-na) más valakiknek a játékkedvét rontani, főként ültetős eventek túl sűrített halmazával. Aki unja magát, csinálja meg a gazdaköri faladatokat, termeljen olyan dolgokat amelyek a tápokhoz és a mesterségekhez kellenek, bővítse a nemesítéseit, piacozzon stb. Ja, hogy az is uncsi (mert csinálni kell valamit?), akkor játsszon csapd le csacsit, vagy pasziánszozzon. Itt is érvényes: akinek nem inge, ne vegye magára!
    Előforduló hibáinak dacára rengeteg válfaja és szépsége van ennek a játéknak, csak meg kell ismerni és ki kell aknázni. :D

Kincső52, HéricsBáró, Fatther és 49 más kedveli ezt.
  20. zsellér556

zsellér556 Járnitanuló

Nem sértődök meg, elvégre senki sem tehet róla, ha szegényes a fantáziája. A vélemény meg szabad, a kritikát is el kell tudni fogadni. Nekem is.
    A külön piacon eladás-vevés senkit nem zavarna, csak a seftelőket. Egyébként az ember a piacon egy áruból vagy vevő, vagy eladó. Ha a kettő együtt (ráadásul egy időben ), akkor az nem piac, hanem tőzsde. Bár ez a fajta piaci befolyásolás ott is tilos (érdekes módon). Akárcsak a bennfentes adatokkal való visszaélés (még érdekesebb).
    Egyébként a fenti módszer (az ötletekben részletesebben kifejtve), hozzájárulna ahhoz, hogy a szegmentált farmeráma játék valahol összekapcsolódjon. Most tulajdonképpen ahány piac van, annyi önálló farmeráma játék fut. Egyedüli összekapcsolódás talán az ajándékozás lehetősége, meg talán a cserenap. Bár nem tudom, hogy ott mindenki mindenkit lát-e, vagy csak egy részét az ajánlatoknak.
    További jó játékot!

Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.