Pletykapad- Pletykák, jóslatok a várható eseményekről

Kategória: 'Pletykaodú', témanyitó: JövendölőMáriusz, témanyitás ideje: 22.10.20, 20:28.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
 1. Sali~*.*

  Sali~*.* Fórum császára

  Jó reggelt Máriusz!:)
  Köszönöm a válaszod. Ezekért a gyümölcsökért messzebb kell utaznunk, vagy a farmkörül is szüretelhetjük?
  A pici kép sajnos nincs az emlékeim között. Azonban a szívecskék, ha utalások akkor a közelgő gyermeknaphoz köthetők, esetleg egy későbbi eseményhez? Iskolába járunk akkor még, vagy már élvezhetjük a vakációt?
  A házikó kaptárra emlékeztet, ámbár aprócska ez a kép. Ha viszont sárkány, akkor mit keres egy aprócska házikó tetején?
  Kis képzavar.
   
  Kuzdern, Imi*, szöszi50 és 8 más kedveli ezt.
 2. mebajah

  mebajah Fórum császára

  Üdvözöllek, Máriusz!
  Vajon a csillagok állása kedvező egy kis csereberére?
   
  Kuzdern, Gio, Leho69 és 11 más kedveli ezt.
 3. JövendölőMáriusz

  JövendölőMáriusz Forum Moderator Team Farmerama HU

  Sziasztok! Cappuccinos (vagy kávés, ízlés szerint) szép jó reggelt mindenkinek!

  Fürkésztem az égboltot, de sajnos jelenleg semmi jelét nem láttam.
  Azért azt tudjuk, hogy ez az esemény akár váratlanul is becsaphat, mint derült égből villámcsapás.
  :)
  Nem a gyümölcsök a lényeg, hanem amit kapunk értük a gyümölcspiacon. Ahogy kovacsniki84 is írta még a nublonok is besegíthetnek. A kép az tényleg nagyon pici, ezért nehéz látni mi van rajta.De elárulom, hogy egy pici házikó, egy szundító pocokkal és lufikkal látható rajta. Hamarosan meg is tudjuk a részleteket.
  Nagyon remélem, hogy azért nem lesz tollas a hátam.
  :D
  Helyes!
  Úgy hallottam, hogy vannak olyan szintek, ahol könnyebben hozzá lehet jutni pink ólakhoz sima pörgetésekből. A csillagok szerint ennek az eventnek örülni fognak, akik nem érték még el azokat a szinteket. Bár takarásban vannak a csillagok, de lehet dupla lesz az öröm.
  :)
   
 4. Sali~*.*

  Sali~*.* Fórum császára

  Nagyon szépen köszönöm a válaszod. Így már sokkal tisztábban látok!:D Ismét sokat segítettél!:inlove:
   
  ursa11, cili53, Kuzdern és 9 más kedveli ezt.
 5. genka53

  genka53 Mindentudó orákulum

  Szervusz Kedves JövendölőMáriusz!:)
  Köszönjük az előzetes infókat, és amit a távcsöved előre jelzett, és már be is teljesült, mert nublonos event kezdetével egyidejűleg megjelenő, frissített farmáruda kínálatból megszerezhetővé válik a Lebegő pocoktojás, amely 750 FP-ért be is került már a Farmáruda különleges fülön levő kínálatába, a 600 FP-s Sárkánytojás mellé. :D:inlove: (Akkor most már nem is sietek a Nefelejcs gazdakörivel, mert a meglévő 17.500 FP-mből bőven kifutja az egy Sárkányra xD:D). Még sok ilyen előnyös jövendölést kívánunk! :D:inlove::inlove:
  Ui.: A Pletykapad megnyílásával nem kerül archiválásra a Pletykagang és a Pletykafészek? Mert mintha JósJónás lemondása után arról lett volna szó, vagy rosszul emlékszem, és értelmeztem valamit? Tévedés ne essék, nem arra irányult a kérdésem, hogy ami elmúlt azt vessük el, mert én nagyon bírtam a Jósunkat, szerettem a humoros meséit stb. még akkor is, ha sokszor csak visszaolvasási fázisban jutottam el a Gangra, mert ott mindig lehetett értékes morzsákat a játékunkhoz
  összeszedni. Az egy másik korszak volt, emléke megmarad így is. :inlove: Az új jövendőmondónknak meg már úgyis elmondtuk a jókívánságainkat, és bízom benne, hogy gyümölcsöző lesz az együttműködésünk. :D:inlove::inlove:
   
  Utoljára szerkesztett: 22.5.19
  HéricsBáró, nyuszi63, alex0824 és 20 más kedveli ezt.
 6. kovacsniki84

  kovacsniki84 Fórum admirálisa

  Szia Máriusz.

  Amennyiben a csillagok állása megfelelő volt látható e
  a házunk ebben az eventben, s eme esetben lombosodik eső alatt vagy felett, s végleges formába?
   
  alex0824, cili53, Kuzdern és 8 más kedveli ezt.
 7. -Palika17-

  -Palika17- Fórum admirálisa

  Szia Máriusz!:)
  Köszi szépen az infót.:):music:
   
  HéricsBáró, Sali~*.*, alex0824 és 7 más kedveli ezt.
 8. JövendölőMáriusz

  JövendölőMáriusz Forum Moderator Team Farmerama HU

  Szia!
  A Cepheus csillagképen belül, több csillagnak is eltérő a szokottól a fényintenzitása.
  Mivel maga a csillagkép egy házra hasonlít leginkább, így biztatóak a jelek lombosodás terén.
  [​IMG]
  :)
  Szia!
  Biztos lesz archiválás a későbbiekben. Ettől függetlenül szerintem megtalálható lesz majd a gang. Aki akar nosztalgiázni, az majd megteheti. Én is szoktam, jó messzire visszanyúlva az időben.
  :)
   
 9. moonubul

  moonubul Fórumfelvigyázó

  Szia Máriusz!

  Jó munkát ebben a "nehéz" társaságban. :)

  Ha szabadna egy javaslattal élni: Abban a nemvárt esetben, ha véletlenül egy meteor csapódna be, akkor csak a hozzászólás tartalmát törölje, ne az egész hozzászólást. Mivel sokunk sokszor a hozzászólás sorszámát jegyzi meg, ha valami érdekes van - törlés esetében viszont átsorszámozódik minden és ez nehezíti a keresést.

  PS Korábban volt egy kérdés hozzád, hogy felfedheted-e a kilétedet. Választ viszont nem találtam.
   
  alex0824, Sali~*.*, Fatther és 8 más kedveli ezt.
 10. JövendölőMáriusz

  JövendölőMáriusz Forum Moderator Team Farmerama HU

  Szia!
  Kráter kizárólag akkor marad esetleg egy hsz helyén, ha az ténylegesen rontja a hangulatot vagy rombolja a közösséget, illetve semmilyen formában nem tartozik ide. Ha csak tartalom törlés lenne egy teljes hsz-ben, akkor az üresen maradna. Ilyen üres hsz-ek nem lehetnek a fórumon. Inkább bízom benne, hogy nem kell ilyen eszközhöz nyúlnom, de ez nem rajtam múlik.
  :)
  Ha el jő az idő, el jő az ember is a megfelelő helyen.
   
 11. -BombadilToma-

  -BombadilToma- Mindentudó orákulum

  Kedves Máriusz!
  Ha megengeded - és remélem, a jelenlévők sem nehezményezik -, a sziklaszilárd alapokon nyugvó és profi asztrológiát egy kis amatőr asztronómiával színesíteném. A pletykákhoz ugyan nincs köze, csakis a Cepheushoz.
  A Cepheus csillagkép egyik csillaga ugyanis a Delta Cephei, amelyet John Goodricke fedezett fel a XVIII. század végén. Erről a csillagról kapta a nevét a csillagoknak egy speciális csoportja, a cepheidák. Ezek változócsillagok (pontosabban azok egyik típusa, de ez most nem érdekes); onnan kapták a nevüket, hogy a fényességük periodikusan változik. 1912-ben a Harvardon dolgozó Henrietta Leavitt pedig összefüggést mutatott ki ezen csillagok periódusa és abszolút fényessége között. Miért jó ez? Mert minél messzebb van egy csillag, annál kisebbnek látszik a fényessége. Ha megmérem egy csillag fényességét, és tudom, mennyinek kellene lennie, akkor kiszámítható a távolsága. Így ha valaki felfedez egy ilyen csillagot mondjuk egy galaxisban, akkor megmérhető a galaxis távolsága; elég hozzá a látszólagos fényesség és a periódusidő. Így tett Edvin Hubble is (ugyanaz, aki a csillagok fényének vöröseltolódásából a táguló világegyetem elméletét kidolgozta, és akiről az űrtávcsövet nevezték el); ő az Androméda-ködben fedezett fel ilyen változócsillagot, és így derült ki, hogy az Androméda-köd túl messze van ahhoz, hogy a mi galaxisunk része legyen. Ez volt az első bizonyíték arra, hogy nem egyetlen galaxis alkotja a Világegyetemet.
  De térjünk vissza egy gondolat erejéig Henrietta Leavitt-hez. Hogy is kerültek nők a Harvard csillagászai közé 1912-ben? Úgy történt, hogy még 1877-ben a Harvardon elkezdtek egy óriási léptékű csillagászati megfigyeléssorozatot, amit a fényképezés feltalálása tett lehetővé: szisztematikusan fényképek ezreit készítették az égboltról, majd ezeket a fényképeket kiértékelték: katalogizálták a csillagok helyét, fényességét és színét. Mégpedig computer-ekkel! Persze ez akkor még nem számítógépet, hanem számításokat végző embereket jelentett... és persze csak férfiakat. Edward Pickering, a csoport vezetője azonban elégedetlen volt velük, és azt mondta: "ezt még az én skót házvezetőnőm is jobban csinálná!" És attól kezdve női "computerek" dolgoztak neki. A házvezetőnő, Williamina Fleming pedig tényleg kitűnő "computer" lett! (Az igazsághoz tartozik persze az is, hogy a nők nem csak megbízhatóbbak, hanem sokkal olcsóbbak is voltak...)
   
 12. Detti0812

  Detti0812 Fórum hercege

  Sziasztok!
  Szia Kedves idegen (vagy mégsem?) o_O (Máriusz)!
  Kívánok én is minden jót és főleg kitartást a munkádhoz! Remélem sokáig leszel velünk! Akárcsak Jónás. :inlove:

  Ezt nagyon várom! Ott vagyunk már? :)
  Az is nagyon érdekelne, hogy miért pont ezt a nevet választottad?
   
  HéricsBáró, alex0824, rozo52 és 8 más kedveli ezt.
 13. -gyöngy-581

  -gyöngy-581 Fórum elő legendája

  Szia Máriusz! :) Sziasztok padon üldögélők :D
  Palika!
  Én már akkor sem értettem azt, hogy mit követett el szegény liba, hogy börtönbe zárták vagy zártuk, amikor ez az event ment és azóta is ezen töröm a fejem ahányszor meglátom a felhőn a dekorokat :D Már belenyugodtam, hogy soha sem tudom meg, most meg visszatérünk rá? Talán most kiderül :)
  Köszönöm ezt a jó hírt, nagy gyűjtője vagyok a pink ólaknak, előre örülök a lehetőségnek.
  PS: Visszajöttem, mert a naptárban szerepel egy event még erre a hónapra amiről nem emlékszem, hogy beszélgettünk volna. A Labirintus event mechanikájára épülő eventnek írja a naptár. :)
  Visszakerestem ennek az eventnek a linkjét.
  Itt volt a Banyatanya az egyik megszerezhető jutalom, a fejlesztéseivel együtt. Élveztem a minijátékot. Szóval ez az event az egyik olyan kedvencem volt, amire szívesen emlékszem vissza. Megnéznéd a csillagok állásában, hogy valami hasonlóra számíthatunk most is? Köszönöm előre is a válaszodat :)
  PS2. Visszajöttem még egyszer, mert most jutott az eszembe, hogyha jó a megérzésem talán ebben az eventben várható a lombosodás folytatása, amiről írtál ma már (?) :D
   
  Utoljára szerkesztett: 22.5.19
  HéricsBáró, alex0824, Fatther és 5 más kedveli ezt.
 14. Leho69

  Leho69 Fórum elő legendája

  3-4 héten belül, az én véleményem szerint. Vagyis a ......... ........ ..........
  Ez az a téma, amit központilag nagyon titkolnak. Ha nincs kiszivárgás, akkor a pletyiben sincs. Max 3-4 nappal előtte lehet leghamarabb hallani róla.
   
  Moderátor által utoljára szerkesztve: 22.5.19
  Sali~*.*, Fatther, mebajah és még 1 ember kedveli ezt.
 15. JövendölőMáriusz

  JövendölőMáriusz Forum Moderator Team Farmerama HU

  Szia!
  Az utóbbi időben mindig benne volt az eventnaptárban a cserenap, ha aktuális volt.
  Eventnaptár 19.02.28
  Eventnaptár 18.10.30
  Eventnaptár 18.07.30
  1-2-3 héttel előtte már azért lehet tudni, lesz-e vagy sem.
  Általában pletykák is szoktak akadni előtte.
  Egy esetben jött váratlanul, amikor a karnevál rosszul sült el.
  A csillagok vizsgálatát ebben a topikban, inkább hagyjuk meg nekem. Köszönöm!
  :)
   
 16. .sylvia72.

  .sylvia72. Fórum császára

  Na azért óvatosan azokkal a meteorokkal,rajokban szoktak érkezni.:music:Kérdezgetjük a cserenapokat,és,hát mindjárt itt a nyár,igaz az időjárás nem igazán azt igazolja,de nyár,nyaralás,programok,jövőhónap már nincs messze,csillagászati szempontból sem.Mit mutat a csillagállás?Orion még nem tűnik fel éjszakánként,vagy már látjuk,majd a cserénél?
   
  alex0824, Sali~*.*, genka53 és 4 más kedveli ezt.
 17. JövendölőMáriusz

  JövendölőMáriusz Forum Moderator Team Farmerama HU

  Szia!
  Lehetséges-e jövő hónapban cserenap? Lehetséges, de még nem látni, ha lesz is.
  Ebben a hónapban, ha nem történik semmi rendkívüli, akkor már nem lesz.
  :)
   
 18. Ninett79

  Ninett79 Fórum elő legendája

  Szia!
  Én is üdvözöllek. :) Sok türelmet hozzánk. :)
  Hmm, semmi rendkívűli? Hát akkor becsúszhat egy cserenap. Mert sűrűn akad valami gikszer. :)xD A bölibokorból is előugorhat....
  Na,de viccet félretéve, esedékes lenne már a cserenap. :)
   
  alex0824, Sali~*.*, genka53 és 4 más kedveli ezt.
 19. -Palika17-

  -Palika17- Fórum admirálisa

  Szia Gyöngy!:)
  A liba nem tett semmi rosszat, ő a rendőr. Mohó Menyét Alajos van a börtönben, akit anno farmfoglalásért üldöztünk.:music::D
  Itt kaptuk el a gazfickót;): Április bolondja 2017

  Sziasztok!:)
  Itt, vannak az eszközök, amivel szökni akar.:music:

  [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG]
  [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG]
  [​IMG] [​IMG]

  No meg a kellékek.:music:

  [​IMG] Reszelő [​IMG] Bilincs [​IMG] Koponya [​IMG] Kincs[​IMG] Sheriff jelvény

  [​IMG] Kulcs [​IMG] Kanál [​IMG] Csontok [​IMG]Bögre [​IMG]Gyúfásdoboz
  [​IMG]Zseblámpa [​IMG]Fánk

  [​IMG] [​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG]

   
  Utoljára szerkesztett: 22.5.19
 20. mebajah

  mebajah Fórum császára

  Szia!
  Köszönöm szépen, én is így emlékeztem/ bár az néha cserbenhagyhat bennünket/. A biztonság kedvéért ezért inkább a polcon maradt majdnem minden, ami nem kiskockába ültethető. Sosem tudtam még innen cserélni.
   
  alex0824, Sali~*.*, genka53 és 5 más kedveli ezt.