Visszajelzés "Réges-régen..." csevegője

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Wellwisher, témanyitás ideje: 9.1.20.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. farmerogirl

farmerogirl Fórum félistene

Ugyanarról beszélünk ám... :D Amúgy nem csak Tamás szeret hétvégén tovább aludni... Cserébe lelkiismeretfurdalás nélkül tudom kihagyni a hétfő reggeli aratást, felhőstől, dekortól, mindenestől. ;)

maszilva, Kukackukac, Sali~*.* és 11 más kedveli ezt.
  2. DevilMókus

DevilMókus Fórum elő legendája

Jó éjt! Azért csak leírok 1 példát hogy szerintem mi a lényeg, aztán persze mindenki döntse el mi a jó.;)
    Tp szorzók nélkül számolással:music:
    Vegyük az Amarántot o_OKomforton 1 kockán 2100 tp . 40 kocka= az 84000 . 10 kör 0 az 840000 tpo_O Ennek az 50% az 420000o_O
    Azaz 8 pocok légyfogó értéke semmilyen szorzó nélkül szintén.:music:
    Maradjunk a 8 pocoknál az hozz +10%-al 40000-et:music: Azaz kell 80 pocok légyfogó hogy egál legyen.:music:
    Nyilván a pocok nem 50000 alapon lesz aratva hanem 1 milla körül:music:, de valószínűleg az amaránt 0 se tp szorzó nélkül megy.o_O
    Nehéz valós példákkal élni ,de a lényeg nagyon sok pocok légyfogó kell hogy ellensúlyozza a farm minden későbbi tevékenységét.o_O
    Aki reggel learatja a 60% dekorját, az nap közbe 0 Tp kap 1 ilyen 0-zás utáno_O
    És természetesen ezek a számok nem ennyire jönnek ki, de az arányok ugyanazok.;):p
    Ergo az a 10% előny reggel a dekorokon, az súlyos hátrányba megy estére minden aratás után.:oops:;)

jutka190226, lukimi, -kaktuszable- és 6 más kedveli ezt.
  3. Leho69

Leho69 Fórum elő legendája

Szia! Mi lenne, ha, olyan 450 pocokról beszélgetnél? Akkor milyen hátrány lenne az? Mert a pocok aratható 6:00kor és 21:51kor is.

genka53, lukimi és Kuzdern kedveli ezt.
  4. DevilMókus

Szia ! Igen de ha ha 100 kör 0 megy ami sokkal valószínűbbo_Oakkor 800 pocok kell.o_OA lényeg az hogy bizonyos növényeknél a jelenlegi dekorok nem elsődlegesek.:music: Mindenki abból indul ki hogy jelenleg min hoz a legtöbbet, de aki volt Csocsonál mostanában az olvashatta hogy a legtöbbet tp vonalon a magas tp-jü 0 jelenti.o_O:p
    Egyébként a 60% dekor nem fogja aratni 21,51 kor:eek::pcsak az 50-es.:)
    Ergo aki 2* tudja aratni a pockot annál nincs kérdés.

Utoljára szerkesztett: 11.1.20
    genka53, Leho69, lukimi és még 1 ember kedveli ezt.
  5. |Tamás|

|Tamás| Fórum elő legendája

Jó reggelt :):)

Pontosan :)

H_p aratok 5-kor. Szombat 8-kor még aratható a felhő hisz már az 27 órás akkor már. Vasárnap 8-kor szintén tudok aratni, mert akkor már 1 órája kész.
    Hétfő reggel nem tudom aratni a felhőt, mert csak 7-re érne le, de simán learathatok 5-kor, mert hiába lesz 24 órás a dekor, kedd reggel 1 perc csúszás belefér, és akkor már van felhő, így szerdán már ~3-kor kész lesz a dekor.

kukori80, genka53, Kuzdern és 4 más kedveli ezt.
  6. -BombadilToma-

-BombadilToma- Fórum elő legendája

Szia!
    Már sokszor leírtam, hogyan használom a paszulyt. A Kedvencekbe teszek minden felhőt, amire nem kell vagy nem akarok odafigyelni. Ha látom, hogy van ott beért felhő, aratom. Ami marad, azt a saját kategóriájában külön kezelem. Az "Egyéb bónusz sorokban" elöl van 3 éréscsökkentő felhő, majd az a két bónuszos felhőm, amit reggel is és este is aratok. Utána a többi bónuszos időrendben, majd a felröpire hatók, amiket nem (feltétlenül) reggel aktiválok. A Tenyésztési bónusz sorok és Ültetési bónusz sorok felhői pedig alkalmanként kerülnek felhasználásra, ahogy arra szükség van - ezek csak időre vagy termésre hatnak, a TP-sek a Kedvencekben aratódnak, amikor beértek, azokra nem figyelek. Nagyjából tudom, mim van, mi hol van, nem olyan sok ez; igazán nem nagy boszorkányság.
    Szóval Te sem összevissza aratsz, hanem a pockosokhoz igazodva. Nekem nincsenek pockosaim (ami volt, elcseréltem, csak egyet tartottam meg, amit ajándékba kaptam), sem más nagy TP-s kütyüm, amihez igazodhatnék, így nálam más a rendszer. Ha lennének is, csak egyszer aratnám, mert így tudom én uralni a farmot, és nem ahhoz igazítani az életemet.
    Csatlakozom a klubhoz: én is Kukori és Leho párbeszédéből tudtam meg, hogy erre a dekorra oda kell figyelni, mert nem egyértelmű, meddig fejlesztjük.

kukori80, Kukackukac, rozo52 és 10 más kedveli ezt.
  7. Kata_rzis

Kata_rzis Fórum admirálisa

Szia Tamás!
    Szép eredmény, sajna nem mindennap aratható ennyi tp/btp/csp...
    Ez csak egy tesztfarm, vagy a sajátod? 254-es szinten vagy a farmon??? Eddig azt hittem, nálunk Csocsó viszi a prímet...
    Üdv, Kata

Kukackukac, genka53, Kuzdern és 2 más kedveli ezt.
  8. -BombadilToma-

Azért a dekorokról beszélgetünk, mert alapvetően a napi rutinban a dekorokkal lehet haladni. A nullázás nem napi tevékenység; ha TP-szerzésre használod, akkor azt a bónuszokhoz kell igazítani (szintlépő csomag vásár, kipörgetett TP-bónuszok, Mega-TP-nap, stb.), hogy hatékony legyen. Vagyis az összehasonlításod a kettő között félrevezető.
    Ami a Bubós dekort illeti, annak 8 óra a hatóideje, vagyis a farmok 99%-án a nullázás simán belefér a reggeli aktiválás után.
    Abban viszont igazad van, hogy érdemes a farmos többi tevékenységet is figyelembe venni; és itt a hatóidő is szerepet játszik. A 6 órás dekor 5 órán át hat, vagyis gyakorlatilag - ha odafigyelünk rá - egész nap. A 24 órás hatóideje 8 óra.
    A lényeg: mindenkinek magának kell eldöntenie, melyiket használja. Ha szét lehetne szedni, mindjárt nem lenne ekkora gond, hiszen akkor még később meggondolhatnám magam.

Kukackukac, Sali~*.*, genka53 és 7 más kedveli ezt.
  9. |Tamás|

|Tamás| Fórum elő legendája

Szia!

Természetesen tesztfarm, ahol tudtam produkálni az összes létező felhőt, aztán az épp erre a szintre volt beállítva

Saját az 233 és rengeteg felhő hiányzik, mert néhány moderátor nem csak aludni szeret, de lustálkodni is dologidőben (ami nem szimpatikus event, azt nem csinálom).

10. farmerogirl

farmerogirl Fórum félistene

Ez így azért egy picit fals képet ad... Ha így aratod a pockokat, akkor napi szinten ne két aratással, hanem csak másféllel, de leginkább kétnaponta 3 aratással (és az éppen aratható bónuszokkal) számolj. Az esti 21:51 után a következő aratás másnap 14:00 óra körül lesz; ekkor viszont lényegesen kevesebb TP bónusszal tudsz aratni, mint reggel vagy este.

Persze ettől függetlenül lehet, hogy jobban jársz a kétszeri 50%-kal, mint az egyszeri 60%-nal, nem számoltam utána és nem is fogok. Még abban se vagyok biztos, hogy a saját farmom tekintetében meg fogom tenni. Amennyi dekoraratás nálam kimarad az esetleges időhiányom, valamint a kényelmességem miatt, nincs értelme számolgatnom.

genka53, -kaktuszable-, Sali~*.* és 5 más kedveli ezt.
  11. DevilMókus

Szia Toma !Én értem csak ara akartam felhívni a figyelmet hogy ne a jelenlegi adatok alapján érdemes csak számolni hanem hogy mit jelenthet ez a dekor hosszabb távon.Nyilván a jelenlegi dekorokkal számolok,ha sokkal magasabb pld virágfestés induló értékű dekorok lesznek akkor marad az prioritásnak, de jelenleg úgy néz ki hogy bizonyos szint felett a növények átveszik ezt a szerepet( nem csak 0-va magasak a tp adatok)o_O

genka53, Kukackukac és Kuzdern kedveli ezt.
  12. -BombadilToma-

Hosszabb távon a dekor kétféle állapota közti 10% eltérés semmit sem számít (még akkor sem, ha hiszek a sok kicsi sokra megy elvében). Ha magas szinten számít a TP, nem növényeket fogsz ültetni. Ha figyelted Csocsó topikját, akkor nem csak azt olvashattad, hogy a nagy TP-ugrások a nullázásnak köszönhetőek (szintlépő csomaggal és rengeteg pörgetett bónusszal), hanem azt is, hogy a napi rutin ott is a dekorozás. Reggel aratja a pockosokat, 4-5 óra egyéb tevékenység, majd újra ki a pockosok az összes éréscsökkentő felhővel, hogy reggelre beérjenek. Nincs olyan növény, ól vagy fa, ami normál körülmények közt versenyezhetne a dekorokkal. Az amaránt 1250 TP-t ad egy kockán, és szupertrágya nélkül napi egyszer arathatod. A jelenlegi napi ajándékként küldhető Hógolyós dekor dupla ennyit ad, és a dekorokra több a TP-növelő ez-meg-az, mint bármi másra. Vagyis nem, semmilyen szint felett nem veszik át a dekorok szerepét a növények (sajnos) - már ha a TP-re mész rá.
    De amúgy ez a 10% különbség egyébként sem érdemli meg, hogy ennyit beszéljünk róla. Döntse el mindenki maga, Neki mi a fontos, milyenek a farmozási szokásai. Abszolút értelemben jó döntés nincs, és ez a 10% pedig túl kicsi ahhoz, hogy bármely döntést alapvetően rossznak lehessen bélyegezni...

13. HéricsBáró

HéricsBáró Fórum elő legendája

Sziasztok
    Azt értem , hogy az utolsót gondoljuk meg , hogy rárakjuk . De az elsőt rá lehet tenni már ? :inlove:

14. Leho69

3 naponta számolok 4 aratással kb.Lehet, hogy lehetne rövidebben is, de nekem így jön ki. De ez már elég heti 3-400 millió többlethez.

Egyáltalán nem igazodik az életem a farmhoz. Mindössze, annyi történik, hogy nem a felhők határozzák meg az arathatóságot, hanem a pockok. Ha azok készen vannak, akkor felhők aktivizálódnak a dekorokkal, és indul az aratás. Reggel és este, ritka kivétellel, tudok aratni. És mióta nem a felhőkhöz igazodom, a farmos élet is lényegesen egyszerűbb.

A magas TPjű 0ás az igen csak ritka kivételek privilégiuma. Mondjuk 100000 sztrágyát többen el tudnak éves szinten puskázni. Ettől lényegesen többet, csak a fehér hollók. És a magas TPjű nullázást nem az 50 vagy 60%os dekor fogja befolyásolni, hanem az a 3-4000 parypöri, ami előtte megy a levesbe. Természetesen nem saláta, hanem hús gyanánt.

Fuhur, genka53, -kaktuszable- és 4 más kedveli ezt.
  15. genka53

genka53 Fórum elő legendája

Szia Jancsika kedves! :)
    Nyugodtan tedd rá, annyival is rövidül az érésideje, meg nő a bónusza. :D
    Én már este, lefekvés előtt felfüggönyöztem az első fejlesztéssel. ;)

16. Mykuszy

Mykuszy Törekvő

Sziasztok! Sajnos az első körről lemaradtam,de ha sikerül úgy "elgazosítani" a farmot,mint régen,akkor a maival nem lesz gond;)

-kaktuszable-, Sali~*.*, genka53 és 2 más kedveli ezt.
  17. ulmo12

ulmo12 Fórum ezredese

Hmm! 25 felhőm hiányzik! Szép kis munka lenne kikutatni, melyik 25. xD A 2012 október előttiek biztos, amelyek nem voltak azóta megvehetők, továbbá gyanítom, hogy nem vettem meg minden fizetős felhőt. Eventeket is kihagyhattam ...

genka53, Kukackukac, -kaktuszable- és 4 más kedveli ezt.
  18. strawberry49

strawberry49 Rutinos

Sziasztok!
    A nosztalgiázás jegyében készült ez a kép. Emlékezve arra a réges régi időkre, mikor vágyaink elérhetetlen magasságában egy csodás fa volt.
    Az hiszem sokan elmondhatjuk, nem is ismertünk olyat, akinek volt olyan ismerőse, aki hallott olyan szomszédról, aki emlékezett olyan gazdára, aki mesélt arról, hogy talán olvasta, volt egyszer valaki, akinek a farmján van ilyen.
    Mindazoknak ajánlom, akik ismerték azt az érzést, hogy "de szeretnék egy xxl őszibarackfát".
    Szeretettel egy xxxxxxxxxxl őszibarackfa.

Utoljára szerkesztett: 12.1.20
    maszilva, ursa11, farmerogirl és 18 más kedveli ezt.
  19. genka53

genka53 Fórum elő legendája

Szia Mykuszy! :)
    Még semmiről nem maradtál le, legfeljebb nem lesz meg a Bubóhoz minden fejlesztésed, ha nem raktad ki tegnap délután kettőkor, mert ma 14 óráig csak röpit gyűjtünk, és azt kell beadni. Nézd át a lehetőségeidet (aratás, nullázás,
    kosár?).
    Majd 14 órát követően lesz a főfarmon ültethető FRISSÍTÉS után (!) a Régi gaz, akkor indul a 2. nap ;).

20. Leho69

Bizony, bizony. Manapság egy alap barackért, adnának 10 XXLeset is.xD

genka53, kovacstne, Kukackukac és 8 más kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.