Visszajelzés Sárkányfogó rejtélyek - eventcsevegő

Kategória: 'Aktuális témák megbeszélése', témanyitó: Ableotory, témanyitás ideje: 21.5.25, 09:00.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
?

Mennyire tetszett az event? Kérjük, értékeld!

Szavazás lezárása: 20.12.25, 05:05.
  1. 1

2. 2

3. 3

4. 4

5. 5

6. 6

7. 7

8. 8

9. 9

10. 10

Az eredmények csak a szavazat leadása után láthatóak.
  1. Szaby200342

Szaby200342 Junior szaki

Miért jobb 2x2-es földterületen termelni, mintsem 1x1-en? Holnap hosszú érésűvel is ajánlatosabb 2x2-őn várni, mint 1x1-en?

Sali~*.* és genka53 kedveli ezt.
  2. Lenczy

Lenczy Fórum parancsnoka

Köszönöm, a másik kettő sajna nincs!

3. GreekYogurt

GreekYogurt Fórum mestere

Sziasztok!

Értékelhetnénk pozitívumként is azt amikor a játékosok visszajelzése alapján változtatnak valamit az eventben.
    Én mégis szomorúnak tartom, hogy újabban nem tudnak összehozni elsőre egy normális eseményt hanem az elégedetlen hozzászólások alakítják ki a végső formát.
    Hol a termelendő mennyiség miatt nem jön ki a matek, hol a felhő tulajdonságai nevetségesek stb.
    Szerintem ha szólnak nekünk, játékosoknak mi szívesen segítenénk. ;)

Kukackukac, achmed1122, vihence és 6 más kedveli ezt.
  4. feki13

feki13 Fórum parancsnoka

Szia!

Először is köszönöm az összegzést, hasonlóan gondolkodom én is! :) Most kezdem utolérni úgy magam, hogy lennének már bónuszaim, de amit oly nehezen szerzek meg és nem állnak halomban, nem fogom holmi jött ment eventekre elpazarolni, így ahogy írtad a mamutos gazdaköriket termelem! Emellett köszi a felhívást külön a piccolókra, majd átböngészem mert biztos vagyok benne, hogy rengeteg van még ott is bent.
    Piacomon nagyon lehetne keresni, de a legjobb biznisz az állatokban lenne, sajnos azokat még nem tudom eladni :(
    Szia! :)

Hasonló a véleményünk ismételten ;) Bár én ettől a felhőtől se vágtam hanyatt magam, mégha legalább időben jobb is mint a mmásik, a tulajdonságai...

Már ténylegnem éri meg várni a délelőtti 10 órás ismertetőket, jobb ha este 8 után olvassuk, hiszen addigra mindig összeállítják a matekosaink és a szószólóink! :)

Kukackukac, Kismoha76, farmerSS és 9 más kedveli ezt.
  5. galagonya51

galagonya51 Járnitanuló

Szia mindenki! Aki bepakolt a pénteki tenyésztésre ne arassa le csütörtökön , ha csak nem siet nagyon végezni!

Mogyi, soresne, csillaglili55 és 2 más kedveli ezt.
  6. genka53

genka53 Fórum elő legendája

Szia!
    Felröppenő gyűjtés céljából, ha nullázunk, akkor komfort a nyerő, mert több termést kapunk, mint 1*1 sima földből, és kevesebb szupertrágya is kell hozzá.
    Ellenben, ha előre ültetsz röpiért hosszú érésű növényt, pl. ma, és holnap aratod le, az event kezdése után, akkor inkább 1*1 a nyerő, mert 2*2-ben saját magad korlátoznád a felreppenők mennyiségét, mivel egy földterület, a méretétől függetlenül csak egy röpit adhat. 44 nagy területről fix, hogy kevesebb röpi jön, (maximum 44 db), mint 202 kisterületről, azaz 1*1 -ről.
    Az event növényt azért javasolják 2*2-be ültetni, mert így 1 db magból 5 db növényt kaphatunk termésbónuszok nélkül.
    Ezek közül a legkézenfekvőbb a csatni, amely területenként +2 db termést ad, azaz bruttó 7 db lesz belőle. 1*1-es földbe ültetve alapban 2 db, csatnival +2, azaz bruttó 4 db-ot tudunk aratni.
    Éééés! Ami lényeges, ennél a típusú eventnél nem lehet visszaültetni a növényt, hanem mindig frissen kell szerezni magokat az ősi magerszényekből, és azokat kell elültetni.
    .....................................
    Őszintén szólva én most nem számoltam sok mindent. :) Azaz mégis, a Legüresebb vászonig, azaz a
    z első 5 feladathoz kell:
    375 db Szúrós Gomba
    485 db Vízibogyó
    325 db Völgyi Rózsa
    Ezt lehet, hogy megcélzom, :)mert majdnem ép testben épp, hogy élek ..., úgyhogy most betegszabin vagyok. :sleepy:
    Várhatóan max. hétfőn - kedden tudok (tudnék) valamit alkotni, mert szerda is zömmel kiesik.
    Sikeres játékot! :D:inlove:

Utoljára szerkesztett: 21.5.25, 20:37
    Kukackukac, Kuzdern, jucus100 és 15 más kedveli ezt.
  7. PZoli64

PZoli64 Fórum bárója

Sziasztok!
    Köszönöm a számolásokat!

Nálam a következő számok jöttek ki. Ha valami nem stimmel, akkor javítom.

Felröppenő:
    Baha: Epoxi ragasztó 881db
    Farm: Üvegszilánk 710db

A játék során kapunk (nyerünk):
    Szúrós gomba mag 1.181db
    Vízibogyó mag 754db
    Völgyi rózsa mag 1.414db

A játék végéig be kell adni:
    Szúrós gomba 6.405db
    Vízibogyó 4.770db
    Völgyi rózsa 8.070db

Mivel plusz magokat (növényeket) csak a kosarakból szerezhetünk, ezért vigyázni kell a hozamra.
    Legalább ezeket a hozamokat kell elérni egy-egy területegységen, hogy megteremjen a kellő számú növény:
    Szúrós gomba 6.405db / 1.181db = 5,42
    Vízibogyó 4.770db / 754db = 6,33
    Völgyi rózsa 8.070db / 1.414db = 5,71

Mind a három növény három területen ültethető. Főfarm, Szédült szántó, Bahamarama ültetvény
    Ez összesen 202 + 202 + 188 = 592db 1x1
    Vagy 44 + 44 + 41 = 129db 2x2 (ha csak a 2x2-es területeket számoljuk)

Ha 2x2-őn termelünk, akkor "elég" a csatni, mert a hozam minden elvetett magra 7db növény lesz.
    De így több körre lesz szükség.
    Szúrós gomba:
    6.405 / 129 / 7 = 7,09 --> 7 körre + egy kicsi pluszra (pl. Kacsa Kata) lesz szükség
    Vízibogyó:
    4.770 / 129 / 7 = 5,28 --> 6 körre lesz szükség
    Völgyi rózsa:
    8.070 / 129 / 7 = 8,94 --> 9 körre lesz szükség

Ha 1x1-en termelünk, akkor a csatnin felül kell még valami plusz (pörgetés, Jack, Kacsa Kata, Bevételi bónusz...),
    hogy a hozam minden elvetett magra legalább 7db növény legyen.
    Így viszont kevesebb körre lesz szükség.
    Szúrós gomba:
    6.405 / 592 / 7 = 1,55 --> 2 körre lesz szükség
    Vízibogyó:
    4.770 / 592 / 7 = 1,15 --> 2 körre lesz szükség
    Völgyi rózsa:
    8.070 / 592 / 7 = 1,95 --> 2 körre lesz szükség

Időket azért nem számolok, mert nagyon függ attól, hogy kinél mi van a "raktárban".
    https://board-hu.farmerama.com/threads/sárkányfogó-rejtélyek-eventcsevegő.26333/page-2#post-1450181

Én a kezdést a Főfarmon és a Szédült szántón Amaránttal, a Baha ültetvényen és az Esőerdőben Ixorával várom.
    Először le akarom termelni a felröpiket és csak utána kezdem a Kirakóst.
    Valószínűleg péntekig megvárom a bekészített állattenyésztés felröpi eredményét.
    A Kirakósokat gyorsan lejátszom és utána jöhet a növénytermesztés.

1x1-en termelek. Pörgetek néhányat, indítok egy Jack-et...
    Lényeg, hogy meglegyen az 1x1-en a 7db növény.
    Gyorsítok szupertrágyával, (Fehér ártatlanság, Karácsonyi süti, 2 db felhő).
    Minél gyorsabban igyekszem befejezni a játékot.

A felhő kétnaponta aratható (43:00)
    Sárkányfogó rejtélyek felhősor

• Lezárási idő: 43:00 óra
    • Kategória: Tenyésztési bónusz sorok
    • Jutalom:
      • farmszint x 18.815 TP
      • 1x Átokláda
      • Nagyobb hozam a terményes ólaknál. Bónusz: +1. Hatóidő: 03:00 óra
    • Tematikus felhősor: meghatározott dekorok helyezhetőek rá (Legüresebb vászon, Sárkányoknak belépni tilos!, Mozaikfreskó).
    Átokláda[​IMG]szint x 80 TP, 4.000 TP, 60.000 TP,
    szint x 80 BTP, 4.000 BTP, 60.000 BTP
    szint x 30 CSP, 4.000 CSP, 50.000 CSP,
    1 szabad pörgetés, 1 Szupertrágya, 2 Szupertrágya, 3 Szupertrágya, 1 KK szupertrágya, 2 KK szupertrágya, 3 KK szupertrágya, 1 KK turbótrágya, 2 KK turbótrágya, 3 KK turbótrágya, 1 Szupertáp, 2 Szupertáp, 3 Szupertáp, 1 Farmpengő, 2 Farmpengő, 3 Farmpengő, 1 “Zanzibár” talányos tiki-fa, 1 „Jancsi” Talányos fa, 1 „Tokió” talányos tenyészet, 1 „Bécs” talányos tenyészet, 1 Poliptavacska, 1 Jakól, 1 Fazekasműhely, 10 Csillag, 3 Aranybanán, 10 Aranybanán, 1 Répás-almás-csatni, 1 Vámpírszérum, 1 Díszes urnacsokor, 1 Ezüstláng füstölő, 1 Agyvelőlepény, 1 Kristálygömb, 1 Nyálkagombazselé, 1 Démoni bokréta
    Bele a közepébe 5 dekorA Csontkirálynő kincse event alatt volt elérhető

(Az event ideje alatt adhat még 1 vagy 3 Átkozott érmét is)
    Sok sikert, jó játékot!

Kukackukac, Hahacska, Synodendron és 28 más kedveli ezt.
  8. PaySkin

PaySkin Fórum mestere

Jó reggelt!

Aki még nem használta fel a szezonzsetonokat és az összeset begyűjtötte, annak van 1 órára 2-vel több hozama a növényeknél, bár nem sok idő, de azért segít valamelyest majd ez is :)
    Ne felejtsétek el! Szép napot!

Mogyi, borderland57, genka53 és 12 más kedveli ezt.
  9. -sanele-

-sanele- Fórumlakó

ránéztem az érési időre,aztán nem is mentem tovább.Valószinű valamennyire bepróbálkozok,de nem fogok a kardomba dőlni,ha nem sikerül,ugyanúgy nemjönnek össze az eventterületes felafatok sem,de mára kellő méltósággal tudom kezelni a veszteséget. Mindenkinek sikeres játékot kívánok!

Moderátor által utoljára szerkesztve: 22.5.25, 10:44
    vihence, jutka190226, Ms.AbyZu és 2 más kedveli ezt.
  10. kigyo51

kigyo51 Fórumprofi

Sziasztok!
    Hát én érdekesnek találom ezt az új event mechanikát. Bár sajnálom, hogy nem piacképesek az event növények, a régivel sok CSP-t tudtam szerezni. Most sokkal könnyebb lett a feladatok megoldása, az event megoldása mint a régi volt.
    Én 2x2 -es területeken fogom csinálni, csatni + karácsonyi süti + fehér ártatlanság + szupertrágya + KK + víz + trágya. Esetleg még aktiválok az éléskamrából egy 100% terménybónuszt 31 órára.

Felröppenő stratégiám a Bahán:
    Gyógykenőcs + Bölcsesség eszenciája = 10%-ot gyorsít a Bahama zöldségeknél. + Majamaszk, ami a Bahás zöldségeknél 20% -ot gyorsít az érési időn. Ha sietek, belökök szupertrágyát is a víz és a trágya mellé.

Mogyoró vajas süti 5% esély különleges tárgyak találására a Bahamán + Pannik.
    A Bahán Bordáskel, vagy Sisakbab zöldségekkel lehet jól felröppenőzni. Az a lényeg, hogy az alap érési idő 11 óra vagy ez felett legyen.

Utoljára szerkesztett: 22.5.25, 10:43
    genka53, vihence, Marika312 és 6 más kedveli ezt.
  11. farmerSS

farmerSS Fórum ezredese

Szia !

Először is jobbulást, másodszor nagyon jó ötletet adtál az első kütyü megszerzéséhez.

Legüresebb vászon22:00 óraszint x 2.5551x2

Eleve 6 kicsin tenyésztek a hétvégis gazdakörhöz, így ezen a 6 kicsin semmibe-se-kerül alapon ezt az eventet is elviszem az 5. feladatig.

A tenyésztés megadja hozzá a 64 farmos és 35 bahás felröppenőt, beadok még 50-50 ezer csp. értékben farmos növényt és állatot, lejátszom a puzzlékat és kapok annyi magokat, hogy mehetnek 1x1-be, amihez elég a csatni + teszek rájuk KK-t és másnapra (hagyom simán egyszerre beérni őket) meg is van a kütyü + 50 sztrágya.

Swartsch, konyhaszolga, genka53 és 8 más kedveli ezt.
  12. PZoli64

PZoli64 Fórum bárója

Sziasztok!

Érkezett még további "segítség" a felröppenőkhöz.
    A leírásból tudjuk, hogy a tenyésztésből is kapunk felröpiket.

Üvegszilánk
    • Felröppenhet:
      • az alábbi területeken: Főfarm, Szédült szántó
      • az alábbiakból: növényekből, fákból
      • tenyésztésekből alacsony arányban felröppenhet, felröppenés esetén 3 db tenyésztésenként
    Epoxi ragasztó
    • Felröppenhet:
      • az alábbi területeken: Bahamarama ültetvény, Esőerdő
      • az alábbiakból: növényekből, fákból
      • tenyésztésekből közepes százalékos arányban felröppenhet, felröppenés esetén 2 db tenyésztésenként

Holnap lesz Szuper akciós nap
    https://board-hu.farmerama.com/threads/szuper-akciós-nap.26347/

Az akció kezdete (várhatóan): 2025. május 23. (péntek) 10:00 óra
    Az akció vége (várhatóan): 2025. május 23. (péntek) 22:00 óra

És lesz Baby Boom, Farmpengős tenyésztés
    https://board-hu.farmerama.com/threads/baby-boom-farmpengős-tenyésztés-luxus-bájital-akció.26345/

Az akciók kezdete várhatóan: 2025. május 23. (péntek) 10:00 óra
    Az akciók vége várhatóan: 2025. május 24. (szombat) 22:00 óra

Most már biztos, hogy az Amaránton és az Ixorán felüli mennyiséget tenyésztéssel fogom megcsinálni.
    Pénteken 10:00-tól indul a tenyésztős event 2. fordulója
    Egyébként meg semmi sem sürget ebben a játékban.

Sok sikert, jó játékot!

Swartsch, zöld555, Hahacska és 18 más kedveli ezt.
  13. kukori80

kukori80 Fórum elő legendája

Jóóó reggelt.
    Nem tudom, hogy mi a probléma, de egyszerűen nem tudom áthúzni a darabokat. Egyet nagy nehezen áthúztam és a többit nem rakja át.

Sali~*.*, farmerSS és Csibelibe kedveli ezt.
  14. Dolphin

Dolphin S-Moderator Team Farmerama HU

Kedves Játékosok!

A Sárkányfogó rejtélyek event élő, online!

14:00 után lépjetek be újra a játékba, s ezt követően ellenőrizzétek az event órát, a hírek felületét!

Csak ezt követően kezdjetek hozzá a munkálatokhoz, aratáshoz a felröppenők miatt,
    valamint az eventnövény ültetéshez a kijelölt területeken!

Sikeres játékot kívánunk,
    a Farmerama csapata

15. Dolphin

Szia,
    a Csevegő nem alkalmas hely sem hibák jelzésére, sem segítségkérésre.
    Amennyiben a problémád fennáll még, akkor kérlek, gyere Farm név és Farm ID megadásával egy Segítségkérő topikba.
    Én nem tapasztaltam problémát a Mini-játék során.

genka53 kedveli ezt.
  16. szeva50

szeva50 Kivételes tehetség

2 terület Amaránt= 167 üvegszilánk
    2 terület Ixora = 138 epoxi
    keresek más elfoglaltságot.

Lenczy, vihence és Csibelibe kedveli ezt.
  17. Sozinho

Sozinho Utánpótlás-írogató

Sziasztok!
    Az Epoxi ragasztó mire jó? Nem találom a leírásban :oops:

18. Dolphin

Szia,
    vélhetően nem olvastál elég figyelmesen.
    A kép részletet az Ismertetőből hoztam:
    upload_2025-5-22_14-31-52.png

Sok sikert!

Swartsch, genka53 és -ágianyu33- kedveli ezt.
  19. farmerSS

farmerSS Fórum ezredese

Szia

Próbaképpen egy nagyon kicsin 1 terület szegfű volt a főn, kaptam 46 !!!! felröpit rá.
    Beadtam 26 db-ot belőle és lejátszottam simán 2 minit, és adta a 22 db. szúrós magot.
    Próbáld újra egy ki-belépéssel.

Swartsch, genka53 és kukori80 kedveli ezt.
  20. feki13

feki13 Fórum parancsnoka

Sziasztok!

Győzött az ördög. :( Mivel hajtom az ólas nullázást este bevetettem hosszúval az 5 piccoló reményében.
    2 terület mézkerép : 356db üvegszilánk
    2 terület saguaro : 347 epoxi ganta
    (Természetesen pannikkal!)

Mivel PZolink számolt nekünk és elég barátiak a körök akár 1x1 akár 2x2 nézve íg vissza is raktam a hosszúakat holnapra. Pontosan egszerre fog érni az induló tenyésztős eventtel, kiszedem az előre berakott 105db tenésztésemet és kész is lesz a felreppenő.

Szombaton pedig letermelem a növényeket.

Sok sikert mindenkinek!

Swartsch, PZoli64, jucus100 és 4 más kedveli ezt.