Visszajelzés Sörfesztivál 2019 csevegője

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Wellwisher, témanyitás ideje: 18.9.19.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. Kékmadár1

Kékmadár1 Fórum elő legendája

Sziasztok!
    Kérlek benneteket!

A hosszabbítás hírét vigyétek el más topikokba is!
    A fórumot nem, vagy csak ritkán olvasó gazdákat, bagolyban is értesítsétek!

Gio, -W-595-, strawberry49 és 7 más kedveli ezt.
  2. Mica67

Mica67 Fórumelemző

Sziasztok!
    Hosszabbítás van ! Event vége 2019. szeptember 25. (szerda) 22:00
    Ennek nagyon örülök, mert így nem hagyom abba korán reggel a játékot :) Munkaidő alatt nincs játék, így az eventek végéről elég sűrűn lemaradok.

mini76mini, Gio, banszky48 és 6 más kedveli ezt.
  3. Ribiszke

Ribiszke Fórum ezredese

Szia, nekem ezekből jöttek:
    tészta-szív-kolbász-gombóc
    gombóc-perec-tészta-szív
    gombóc-kolbász-perec-szív
    szív-perec-kolbász-tészta
    perec-tészta-szív-kolbász
    perec-szív-gombóc-kolbász
    perec-kolbász-tészta-gombóc
    kolbász-tészta-gombóc-szív
    kolbász-perec-szív-gombóc
    Úgy látom, összesen 30 kombinációból jöhet csillagos érme, és nem valószínű, hogy nálad is ezekből, bár lehet, hogy van közte olyan is, ki kell kísérletezni, hogy miből jönnek.

nagymami2, lukimi, Sali~*.* és még 1 ember kedveli ezt.
  4. Döbi65

Döbi65 Fórummogul

Nálam tökéletesen bejöttek a taktikai tanácsok. Igaz,vannak teljesen kinemesített növényeim. Félidőig csak nemesített hortenziát ültettem, vízzel, napi 2 aratással. Napi 12 játékot tudtam vele játszani, Majomzenésszel együtt 13-at. Közel 900 többletem lett villából a néhány lézengő kés mellett. Akkor váltottam ólakra. Válogatás nélkül, amihez éppen volt sok tápom, azt raktam ki. Csak sima ólakat, nem színeseket. Használok hozzá Valentin-napi cserepet és vizet. Kb.1:1 arányban adják az ólak a röpiket. 89 malomterméket kevertem eddig, ebből 14-15 volt a tenyésztésből. Most kicsit sajnálom az elhasznált szupertápot, mert anélkül is bőven kész lettem volna. Szóval ne add fel! :)

Mica67, Fatther, csopke1 és 8 más kedveli ezt.
  5. -BombadilToma-

-BombadilToma- Fórum elő legendája

Szia!
    Márpedig én ezt állítom. Aláírom, hogy ez az event nem volt könnyű, de nem is volt lehetetlen. Nézzük akkor az alapoktól. (Nem feltétlenül csak Neked, csak ha már válaszolok, legyen benne minden, ami épp eszembe jut.)
    1. Tarolni kell a farmot. Nem 2-300 kockán gyűjtünk, mert "én eventért nem bontok farmot", meg "a mittudoménmi be van betonozva". Nem. Mindent törlünk.
    2. Mindig a lehető leghosszabb, 20 óra feletti növénnyel várjuk az eventet (kivéve, ha nem jön a röpi növényből). Alacsonyabb szinten lehet 20 órás fákkal is - mindegy melyikkel, jó a diófa is. Nem tudom, mire alapozod a kijelentésedet, de még soha nem bizonyosodott be, hogy nem a leghosszabb növénnyel kellett volna várni az eventet.
    3. Fákkal soha nem röpizünk event közben (kivéve, ha csak az adja a röpit). Egyszerűen nem lehet az érésidejüket eléggé lecsökkenteni. Ugyanannyi idő alatt nemesített növényekkel kétszer annyi röpi jön.
    4. Elég hamar kiírták segítőkész gazdatársak, hogy a 9-10 órás ólak egy az egyben adják a röpit. Ezek ideje levihető CSP-s eszközökkel 5-6 órára. Ez két dolgot jelent: egyrészt ilyen ólakat csak akkor telepítsünk, ha 5-6 óra múlva le is tudjuk aratni; ha nem, az veszteség. Másrészt ennél hosszabb érésű ólakkal nem érdemes kísérletezni, mert az is veszteség.
    5. Rövidebb érésű ólakkal érdemes lehet egy próbát tenni, ha ezzel eggyel több aratás jön ki napközben. Ha a 10 órást 3-szor aratom, és mindegyik ad röpit, az 3x128 röpi. Ha a rövidebb ól négyszer aratva legalább 80%-ban adja (ugyanannyi idő alatt), akkor már megérheti: 4x0,8x128=3,2x128.
    6. Növényeknél hihetetlenül fontos a nemesítés, ne add fel! (Én az olasz kölessel kínlódok már hónapok óta, eddig majd 70 ezer növényemet ette meg, és nem vagyok kész. Van ilyen is. A krókusz például nagyon könnyen megadta magát.) Vannak növények, amelyek érésideje nagyon jól csökkenthető. A 22:15-ös macskagyökér pl. 9:04-re levihető. Nemesítés nélkül ezt az időt a 13 órás rókagomba tudja. Nem mindegy.
    7. A felröpi ugyanis az érésidő függvénye. Minél hosszabb érésű növényt minél többször aratok, annál több a röpim. Ez az ökölszabály. Az üresjárat, vagyis amikor a növény órákig punnyad a földben beérve, az veszteség. Vagyis
    8. a növényt az időbeosztásomhoz kell igazítani. Ha reggel 7-kor ültetek valamit, amit majd du. 6-kor fogok learatni, akkor az a leghosszabb növény kell, ami 11 óra alatt érik be a rendelkezésemre álló gyorsítókkal. Ide az ólak például nem jók, fent már indokoltam, miért.
    9. Ha a 9-10 órás ól egy az egyben adja, akkor a 9-10 órás növény 2x2-ben szintén (ez nem minden esetben igaz, de általában lehet rá támaszkodni). Ha 1x2-be rakom, adhat többet is. Hosszabb növényt meg már 1x1-be ültessünk. Akkor térjünk át 1x2-re, ha 1x1-en csak olyan 80-90 db-ot vagy kevesebbet kapunk. Komfortot általában felröpizésre nem célszerű használni, mert a 2x2-höz képest 4-szeres az érésideje, viszont csak 2-szeres röpit ad - így ez mindenképpen veszteség.
    10. Ha vannak régebbi eventekről olyan felhősorok, amik hatnak a felröpire, azt használjuk: célszerű a hosszú növény aratásakor élni vele.
    11. A raktárházakat tartsuk kint folyamatosan, a napi aratásokhoz igazított érésidejű ólakkal és terményesekkel.

Tapasztalataim szerint (kisfarmokon) ez az event - főleg a kések - nem teljesíthető extrák nélkül, ha nincs a legenda 28-30-as szinten, nincsenek nemesített növényeim, és nem tudok legalább naponta 3-szor aratni. De ha ezek a feltételek adottak, akkor megcsinálható Pannik, szupertrágya, szupertáp, és nullázás nélkül.
    Például: eventvárás a leghosszabb növénnyel. Eventkezdet után újabb kör olyan növénnyel, ami másnap reggelre beérik. Onnantól kezdve minden nap nappalra 2 kör 10 órás ól 6 óránként aratva, a széleken 1x1-es földön olyan növény, ami gyorsítókkal 12 óra alatt érik be - hogy egyszerre érjen be az ólakkal; éjjelre szintén a 12 óra alatt beérő növény 1x1-ben. Utolsó délelőtt még egy kör ól vagy növény. Ez két kör a leghosszabb növénnyel, 6 kör (plusz a szélek, amik kitesznek még egy kört) 12 óra alatt beérő hosszúval, és 11 kör 10 órás ól. Ez elvileg bőven elég a 60 malomtermékre. Ismétlem: ha a legenda (majdnem) teljes, és vannak nemesített növényeim.

Utoljára szerkesztett: 24.9.19
    mini76mini, Gio, Lilth89 és 26 más kedveli ezt.
  6. Leho69

Leho69 Fórum elő legendája

Kisfarmomon, legenda 26 + panni, egy napon nem is arattam. Az eventet másnap reggel indítottam. Napi 2 aratásnál több nem volt. Holnap délben készen leszek vele. Nullpercem nincs, sztrágyát és sztápot nem használtam.
    Szerencsém volt. Elsőre jött az érme.

Gio, Fatther, bocsinet és 10 más kedveli ezt.
  7. HéricsBáró

HéricsBáró Fórum elő legendája

Szia
    Ez a nap híre .:D Juhú ! :inlove:

Gio, -W-595-, Mica67 és 6 más kedveli ezt.
  8. -BombadilToma-

Csak egy aratást néztem, de nálam a rendes farmon az 1x1-be tett hosszú növény Pannik nélkül nem adott annyi kést, hogy napi két aratással számolva elég legyen. Ezért írtam bele az állatokat is. De általában napi két kör 22 óra körüli növény szintén bőven megadja azt a felröpimennyiséget, ami kell.

Gio, Leho69, czutika és 8 más kedveli ezt.
  9. DevilMókus

DevilMókus Fórum elő legendája

Sziasztok!Néhány alap gondolat a röpizésről:eek:1)
    Nem a hokuszpokuszok számítanak a legfontosabb az időre aratás azaz éréskor .
    2) a farmon mindig ugyanaz legyen, ha nővény akkor az ha fa stb
    3)A dekorok nem hoznak röpit!a tp nincs összefügésbe a röpivel csak az érésidő számít mindig érésidőcsökentöket kell használni a rekeszekben
    4) a tölgynél ki kell váltani az élő legendát és törekedni a 30 színtre!
    5 Növényeknél a talaj meghatározó, ha nincs elég röpi váltani kell 1*2-es vagy 2*2 talajra.
    Felesleges túl hosszú érésűek ha speciel a rózsa va kacsa elég röpit ad akkor nem kell gyékény vagy Farkas
    Természetesen a nemesítés a barkácsfelhők , pannik stb segíthetnek de ha az alapok nincsenek meg akkor ezek se érnek semmit.o_O
    És ha segítséget kértek érdemes konrét számokat írni miből hol mennyi mert enélkül csak a sötétben járunk.

Gio, Mica67, Fatther és 6 más kedveli ezt.
  10. Melan

Melan Fórum admirálisa

Osszejon a 10 millio krokusz?:p:D

Gio, Leho69, DevilMókus és 7 más kedveli ezt.
  11. tandem6

tandem6 Fórumfelvigyázó

Szia! Nekem is, másodikra megtaláltam a farmpengőt végig azt nyomattam, ma végeztem . Nemesitett szegfűt használtam semmi extrát azon kívül nem,legendám 28/30.

Gio, DevilMókus, Fatther és 3 más kedveli ezt.
  12. Fuhur

Fuhur Fórumgróf

Hát meggyőztél, beáldoztam még némi szupertrágyát, komforton 0 perceztem a kint lévő kb 2 területnyi ól, a raktárházaim, mammutfáim mellett, éééés megvan a felhő! Gyülhetnek a fesztiválos ládák!
    Hajrá mindenkinek!

Gio, Fatther, bocsinet és 6 más kedveli ezt.
  13. HéricsBáró

Szia
    6 már biztos van . :D Ma meglesz 7. még :inlove: A többit nem tudom , lesz e kedvem még pörgetni . xD

Remélem megelőzöm a 212. hszt :music: Megközelíteni megfogom . :wuerg: Talán . :oops:

:D:inlove:

Gio, Fatther, GA-BI-O-Farm és még 1 ember kedveli ezt.
  14. Atali

Atali Törzsjátékos

Nem hittem volna, de az imént meglett a felhőm. Ezer hála és köszönet DevilMókusnak a jótanácsért! Én az első napokban nemesített málnát ültettem, de nagyon nem tudtam haladni vele, mert a villák mellé alig adott kést. Aztán DevilMókus tanácsára vasárnap áttértem a sárga hiúzokra, a maradék 1x1-es kockákban meg maradt a málna. A hiúzok jól adták a kést és jött mellé némi villa is így sikerült befejeznem. Köszönöm! :)

mini76mini, Gio, farmerogirl és 11 más kedveli ezt.
  15. Döbi65

Döbi65 Fórummogul

Az attól függ, hogy mivel várja a közönséges halandó a következő eventet. ;)

Gio, Fatther, Kuzdern és még 1 ember kedveli ezt.
  16. HéricsBáró

Csatnival ? :D

Döbi65 és Kuzdern kedveli ezt.
  17. -BombadilToma-

Este 10-től másnap 14-ig van 16 óra. Szinte bármi növény beérik akkorra még nemesítés nélkül, csak vízzel-trágyával is; de akkor se történik semmi, ha mondjuk csak 16-kor kezded az eventet.

Gio, czutika, Fatther és 7 más kedveli ezt.
  18. DevilMókus

DevilMókus Fórum elő legendája

Szia! Elsősorban magadnak köszönd mert hallgatsz ara amit jó szándékal mondunk. :pValamint a te szorgalmad a legfontosabb!!
    És kifejezetten büszke vagyok rá hogy 100 színtel feletted levőknek is bebizonyítottad hogy meg lehet csinálni.o_O;) Szurkoltam;)xD és kicsit féltem hogy nem megy ,mert nem volt könnyű.:oops:
    Gratulálok!:inlove: Csak így tovább.:)

Gio, -W-595-, Kuzdern és 8 más kedveli ezt.
  19. czutika

czutika Fórumlakó

Sziasztok!
    Felhő kész! Köszönet részemről is DevilMókus tanácsiért,és a sok segítő gazdatársamnak!

Gio, Kuzdern, Fatther és 5 más kedveli ezt.
  20. Ferenc1963

Ferenc1963 Törekvő

Köszönöm a gyors tippeket! Kitolták az event idejét, így hátha. Ahogy olvasom a soraidat a neon ólakkal nem biztos, hogy azt a célt értem el, amit szerettem volna elérni. A legenda maxon. A krókusz amit a legjobban tudtam nemesíteni, másom nincs. komfortal is próbálkoztam, jó nagy érés idővel. Az ólakhoz használtam a gyorsítókat. Ennek függvényében a villa majdnem az összesre elég lenne már, a kés viszont elég gyatra. Próbálkozom most rövidebb érésű ólakkal. Köszönöm a tanácsokat. További szép estét!

Gio, -BombadilToma-, Kuzdern és 6 más kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.