Visszajelzés Sütemény a sötétségből - eventcsevegő

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: mamarygen, témanyitás ideje: 20.10.20.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. Csigaa

Csigaa Fórumfelvigyázó

Én növénnyel vártam, mert nem olvastam el hogy a másik felrepihez fa kell :D Nos sebaj, gazból 321 felrepi lett. Most meg 2 terület 12h XXL fa, egyre pedig 20H fa van ültetve. Taktika, hogy a 20H fa helyére ha fogy a gazos felrepi akkor kinemesített havasi gyopárt ültetek és laza 2x aratható. A két terület 12h fa 10:48 alatt nő meg, így az napi 2x aratható. Ennél jobbat nem tudtam kitalálni, meglátjuk végig tudjuk e vinni az eventet.

Most meg számolom, hogy melyik oszlop variáció lesz a megfelelő.

hajrá mindenkinek

-kaktuszable-, Kuzdern, marcsi152 és 9 más kedveli ezt.
  2. GA-BI-O-Farm

GA-BI-O-Farm Mindentudó orákulum

Faaratóval , amit területenként kapcsoltam ki-be és 15 pannival 490 üres flakon. A farmon és a szántón voltak 20 -23 órás fák, a tisztáson inkább csak mamutok meg vagy 40 fa. Cirka 4,5 óra múlva aratom újra, így szerintem flakon fele megvan, és még lesz kis időm nullpercezni a hajdinával, hogy egyensúlyba hozzam a felröpiket. ;)
    Sikeres eventezést mindenkinek:)
    Közbe hozom BackO írását, legyetek körültekintőek ! Ez alacsonyabb szintű gazdáknak nagyon jó hír ;) Köszönet érte a modiknak, hogy kijárták ezt a lehetőséget :)
    Változások a beadandókban:

2. szint csokoládé
    5 db Éjféli gyümölcs helyett 40 db polipcsáp

2. szint eper

40 db rákollóvirág helyett 220 db aloe vera

8. szint eper

900 aloe vera helyett 860 ördögcsáklya

9. szint eper

1200 ördögcsáklya helyett 220 rákollóvirág

12. szint csokoládé

285 polipcsáp helyett 40 éjféli gyümölcs

Bízunk benne, hogy ezek a változások megkönnyítik az eventet azon játékosok számára, akiknek bizonyos teliholdas és/vagy bahás beadandók gondot okoztak.

Elnézést kérünk az esetleges újratervezések miatt, de ez a változás játékosbarát és idejében megtörtént!

Szóval, eventre fel!

Az ismertető javítását is megkezdjük. Jelezzük, ha mindenhol át tudtuk vezetni a változtatásokat.
    ---------
    Frissítés:
    Az ismertetőben a nemzetközi tábla és a moderátor által begépelt táblácskákat javítottuk. A "hibás" képeket kitöröltük és az event kezdése után odatesszük a jó képeket.

Utoljára szerkesztett: 21.10.20
  3. farmeres53

farmeres53 Fórumgróf

Kevés kb 600 fára a 254 röpi!

4. lukimi

lukimi Fórum elő legendája

Hi, 3 terület 20 órás fákkal 27 pannival 548 röpi.

imi010, jófarmerlány, Kuzdern és 12 más kedveli ezt.
  5. zolmány

zolmány Fórum biztosa

Szia!
    Ha 20 órás alap fák voltak és panni nélkül arattad akkor kb. elmegy, vagyis sokkal több nem lesz, csak pannival, vagy felhökkel amik hatnak a felröpire!

6. szellorozsa

szellorozsa Fórum császára

Sziasztok.....427 db. üres flakon... 3 területen 20 órás fával...10 pannival...az erdőbe elfelejtettem cipelni a Pannikat.

7. swarek

swarek Törzsjátékos

Bocsánat, nem nagyon van időm feljönni ide.
    Ezen kisebbik farmom teljes elemzésétől eltekintenék, ha nem probléma.
    Elhiheted nekem, hogy felmértem a lehetőségeimet ennél is, és sajnos kijelenthetem, hogy az AB szerzése már nem egyszerű, tekintve, hogy a baha 299-es szintű, míg a farm csak 97-es. A bahát folyamatosan fejlesztem, ott könnyebb ugyan szintet lépni, mint a farmoson, de már az összes olyan gazdakörit megcsináltam, amikkel gyorsan lehetett szinteket lépni anélkül, hogy fullos pajta készletet igényeltek volna. Bár a papagájtoll mennyiségét így is sikerült lenulláznom. Mára már nem maradt olyan sok lehetőségem, mert ahhoz, hogy a gazdaköriket tudjam csinálni bizony sok növényt és fát is kellett kiváltani. Pont ez vitte el a sok AB-t, illetve munkás kuponok miatt is haladok a gazdakörikkel, ahogy tudok. ( zuhatagok szigetén 2 terület van meg, a következőhöz kellene 2 gazdaköri, meg 600 FP, hogy kiváltsam a boltban. Így viszont lassabban halad a termelés, tekintve, hogy vannak bahát érintő eventek is egy ideje, így az is kiesik a pajta töltögetés alól+szezon.)
    Nemesítés ment, meg is lett a rózsa, és szegfű, azzal tudok nullázni, csak éppen ahhoz szupicsepp is kellene, amihez ugyan van mamutfa, csak kevés, és hát a gazdakörikhez meg pajta készlet kell, hogy onnan kiszedjem, ugyanis ezen a piacon, amin a farmom van, nagyon drága minden. Itt egy kék szajkó jelenleg 400ezer csp felett mozog/db, és csak azok olcsók, amiknek a gazdaköris feladatait már rég megcsináltam. Mivel nincs sok CSP-m, vagyis annyi nincs, hogy azzal össze tudjak szedni kb 100-120 AB-t a gazdakörikből, így ez az event, ezen a kis farmomon bukta. A pandának a kiváltására van még lehetőségem, a növényekre már nincs.
    A nagyon gond nélkül fogom tudni teljesíteni az eventet, viszont a kicsin nem, és ezért is írtam azt a kommentemben, amit.
    Sokakat zár ki a BP az eventből, így az átfogó eventből is, mert úgy állították össze az oszlopokhoz szükséges beadandókat, hogy azok kiváltása akadályokba ütközik bizonyos szintű farmokon.
    Jó ötlet a gazdakörik csinálása, hogy AB-t kapj, vagy gyorsan szintet tudj lépni a bahán, csak hogy ahhoz kell pajta készlet is, ha olyan drága piacon vagy, mint én. És már bocsánat, de nem fogom lenullázni a csp készletemet, hogy kb 50-60 AB-t össze tudjak szedni, amivel nem mennék nagyon sokra az eventtel kapcsolatban. Illetve mint írtam, 299-es baha szint környékén már nem kevés BTP kell egy szint lépéshez, így az ilyen 4000-80000 BTP-t adó gazdakörik kissé nevetségesek, a raktárházakhoz meg fullos pajta kellene ( szerszámok, termények, állatok, növények), ami nincs, hiába termelgetek, amikor nincs event. Ahhoz, hogy szinteket tudjak lépni a bahán (abból is ugye kellene 20-23 szintet lépnem minimum a szükséges AB mennyiség megszerzéséhez), több mint 240millió BTP-t kellen összeszednem. Gondolom tudod, hogy ez még sok dekorral is igen sokáig tartana. A nagy farmomom tudok napi szinten hozni 40millió BTP-t, és akkor ehhez szinte minden BTP bónuszt, amim van, felhasználok.... A kicsin nincsenek ilyen lehetőségek.
    Ennek tudatában írtam, amit írtam, és tartom, hogy nem fair a BP részéről az event, pláne, hogy ezzel a másik event teljesítésének lehetőségét is elvette a kisebb farmoktól, vagy az olyanoktól, mint az én kisebb farmom.
    Vásárolni nem fogok, mert nem éri meg, ahogy lenullázni a kis farm pajta készletét, és CSP készletét sem.
    Az hogy valaki kritikát fogalmaz meg egy eventtel kapcsolatban, azt nem feltétlenül azért teszi, mert nincs tisztában a farmjával, vagy annak lehetőségeivel. Nem tagadom, hogy vannak, és lesznek ilyenek is, de esetemben erről nincs szó. Felmértem a lehetőségeket, hogy mennyi áldozattal tudnám valameddig elvinni az event, és arra jutottam, hogy ezen a farmom valszeg el kell engednem ezt az eventet. A nagyon természetesen fullosra tervezem megcsinálni, de a kicsin jó ha eljutok a 4-5-ös szintig, és kiveszem amit tudok belőle. Csak ugye az bosszant, hogy ez miatt bukom a kicsin az átfogó eventet is, plusz két számomra megérős felhő megszerzését is.

8. Sziszi1950

Sziszi1950 Rutinos

Nekem nagyon rosszul adott a növény 2 terület 24 órás növény 169 fiola- fá, kevés volt kirakva,. Kérdésem lenne a növény bevételi bónusz, vagy a teliholdas betakaritásnövelő hat a teliholdas területen elültetett eventnövényre. Köszönöm, ha segitséget kapok.

9. GA-BI-O-Farm

GA-BI-O-Farm Mindentudó orákulum

Olvass vissza 1 oldalt csak, változtak a beadandó dolgok, épp az alacsonyabb szintű gazdáknak kedvez, hátha így jobban tudod teljesíteni az eventet. Sok sikert hozzá !:)

10. swarek

swarek Törzsjátékos

Bocs, de ez a kisebb farmom, és évekig volt altatva.
    Szoktam olvasni a fórumot is, sőt még az event ismertetőjét is, ezért is írtam azt, amit.
    De köszi a kioktatást, bár nem kértem. Nem gondolom, hogy szükségem lenne arra, hogy megismerjenek itt egy anonim fórumon, de nem vagyunk egyformák....

bocsika67 és furmint111 kedveli ezt.
  11. Bahamama

Bahamama Járnitanuló

Sajna nem hat én már lecsekoltam:(

Nagyii58 kedveli ezt.
  12. swarek

swarek Törzsjátékos

Miért is járok jobban azzal, ha az egyiknél a 40 rákollóvirág helyett a másikban 220-at kell beadnom? Nincs kiváltva, és nem is tudom kiváltani. Az, hogy mennyiséget változtattak, azzal nem megyek sokra. Az meg külön szép, hogy az 5 db éjféli gyümölcs helyett, később kérnek 40-et... :D Bár a 12. szintnél végre ezt az egyet leszámítva, a másik kettőben nem kérnek semmi olyasmit, amim nincs. Csak hát addig tutira nem jut el a kisebb farmom. A teliholdason van 2 fajta fám, de azokból pont nem kér az event. Baháról meg kér olyan fatermést, ami szintén nincs kiváltva, és nem is tudom kiváltani, mert ahhoz még több AB kellene, mint a növényhez.
    No de mindegy, tudni kell elengedni egy eventet, ha úgy alakul. A nagyon nem lesz gond, ott fullosra van tervezve, bár ez még változhat, ha nem tudok kipörgetni bónuszt.
    De köszönöm, hogy felhívtad a figyelmemet a változtatásra.

jófarmerlány, Fatther és Ribiszke kedveli ezt.
  13. Ribiszke

Ribiszke Fórum ezredese

Szia,
    a növénybevéli bónusz hat, a teliholdas betakarításnövelő nem hat.

14. Bahamama

Bahamama Járnitanuló

Bocsi én csak a teliholdas betakaritásnövelőt néztem meg köszi az infót:)

Nagyii58 és Ribiszke kedveli ezt.
  15. Havasi_Gyopár

Havasi_Gyopár Fórum elő legendája

Sziasztok!
    Erre a kérdésre már több, mint 3/4 órája kaptál képekkel is illusztrált választ Sziszi1950 >> ITT<< , csak el kellett volna olvasni, ha már kérdeztél.
    Szívesen segítünk, de nagyon örülnénk, ha az nem hiábavaló lenne, hanem el is olvasnátok.
    Köszönöm az együttműködést.

rozo52, vihence, -kaktuszable- és 6 más kedveli ezt.
  16. Niki-Lak

Niki-Lak Utánpótlás-írogató

Köszönöm a tippet :) Nagy örömömre közben változtattak a feladatokon, így már tudom elvileg teljesíteni. Már csak a felröpiken és az eventnövény mennyiségén múlik a többi, hogy sikerül -e.

17. BackOffice

BackOffice Fórum elő legendája

Szia!
    Olvasom az írásaidat és többiek reakcióit is.

Az első, swarek néven írt hozzászólásod stílusa elég keményre sikeredett ahhoz képest, amit a helyzet megkíván. Ez bizony vitathatatlan tény.

Tisztázzuk, hogy mások számára is világos legyen. Te egy régi, rutinos nagyfarmos vagy, akinek történetesen van egy swarek nevű kisfarmja. Ez a kisfarmod le van maradva. Azért, mert hiába vagy rutinos játékos, azt nem tolod annyira, mint a nagyfarmot. Ez teljesen érthető.
    Az már kevésbé, hogy egy "ímmel-ámmal" kezelt kisfarm miatt olyan stílusban kérd számon a játékmestereket, ahogy az első írásodban tetted.
    Mi is az igazi baj? Azt írod, hogy "olyan beadandót kérni, ami sokaknak kiváltva sincsen".
    Az, hogy a te kisfarmodon nincs kiváltva, attól ezt ennyire általánosan nem szerencsés kijelenteni.

Valóban, vannak olyan 10 éves farmok, akik még a 100-as szintet sem érték el, mert nem olyan intenzitással játszanak rajta, mint a 200 felettieken. De nem is jönnek ide verni az asztalt. Amennyiben idejönnek, akkor inkább ötleteket, segítséget kérnek, nem pedig a "köszönik" a játék készítőinek, hogy "nulla esélyt kaptak". Ahogy te tetted. Az írásodnak olyan éle van, hogy az már vág. Szinte hallom a hangsúlyt, ahogy kimondtad, hogy "Azért örülök neki, hogy csak sikerült...."

De azért álljon csak meg a díszlépés! Egy 10 éves játékban ne hogy már a kicsikhez mérjenek minden eventet!
    Van olyan, amihez semmi nem kell a pajtából, csak kapálni kell és beadni. Azt bármelyik friss reg el tudja kezdeni és eljut, ameddig eljut.
    A BP elveszítené a hűséges, fizetős játékosait akkor, ha ilyen gagyi eventekkel lenne tele a játék.

Amikor mások segíteni akartak neked, nem tudván, hogy swarek mögött ki áll, még te írod nekik, hogy kioktatnak? Ez is meredekre sikerült.
    Tudod jól, hogy olvasom az írásaidat (akármelyik néven), oda is figyelek a mondanivalódra. Többször beszélgettünk már, mint két értelmes, azonos hobbyt űző ismeretlen. De most azt kell mondanom, hogy a tegnapi, mai hangulatkeltésed nem megfelelő és nem helyénvaló.

Minden bizonnyal te is olvasod (hiszen tájékozott vagy a fórumon), hogy hány helyen kérdezik (akár a panaszkönyvben, akár a pletyiben), hogy mikor lesz már alkalom elkölteni a felgyülemlett AB-t.

Te is (minimum) két farmmal játszol. Pontosan látod, mekkora az "olló" a kicsik és a nagyok között. Ezt kezelni nem kis feladat.
    Ez az event nem a kezdőknek, nem a ritkán játszó játékosoknak készült, hanem azoknak, akik végre látják értelmét annak, hogy x vagy y baha és teliholdas növény/fát ültettek. Hidd el, hogy ők vannak többen és nem azok, akik a nagyfamjuk mellett az elhanyagolt kicsin pont ezt az eventet akarják végigvinni.

Ismerünk a fórumról több olyan játékost, aki több farmon eventezik. Érdekes módon, most egyikük sem jön ide panaszkodni, hogy a kicsin nem tudja megcsinálni. Két oka lehet: az a bizonyos kicsi is jól fel van szerelve, hiszen ő ott is eventezik (régóta, folyamatosan), vagy pedig nemes egyszerűséggel azt mondja, hogy ezt nem csinálja a kicsin.

Egy szó, mint 100:
    - Ahogy látod, a visszajelzések alapján módosítottak a beadandókon. Valóban a 2. szint szerencsétlenül lett összerakva. Megértették a központban és idejében tettek is ellene.

- Kérlek, hogy térj vissza ahhoz a stílushoz, amit szeretünk benned! Értem és megértem, hogy vannak helyzetek, amikor eldurran az ember agya. Elég bölcs vagy te ahhoz, hogy tudd, ilyen esetben neked mi használ. (Én felkelek a géptől és beszerzek egy-két ölelést a gyerekeimtől. És iszom egy nagy pohár vizet.) Te is csináld végig ilyenkor a te "rutinodat" és csak akkor ülj le a géphez, amikor már nem füstöl a billentyűzet a kezed alatt!

És kérlek, hogy a szavaim mögött lásd meg azt a kedves mosolyt, amivel ezt megírtam neked!

judy95, Nikike7709, kovacstne és 34 más kedveli ezt.
  18. Lizikertje

Lizikertje Fórumelemző

Sziasztok ! Segítsetek lécci !
    Már kiesik a szemem, de nem látom, hogy a 8-as szinten kívül hol lehet az ottani pirítós kitehetőket még megszerezni ? ,mert ha jól értelmezem egy szinten csak 2 sütis standot lehet teljesíteni, a harmadikat nem.Viszont itt van mind a 3 fajta , jó lenne mind a 3-at megkapni. Mit nem látok?

katimami51 kedveli ezt.
  19. enci2009

enci2009 Járnitanuló

Én már abba belekavarodtam, hogy megállapítsam, mi az amiből nincs elég készletem.

Nagyii58 kedveli ezt.
  20. Csigaa

Csigaa Fórumfelvigyázó

Basszus ez nem semmi

Összeadtam miből mennyi kell nekem, számomra elrettentő, még úgy is hogy teljes területeken ültetek:

E-gaz: 20.375
    Fiola (gaz adja): 1.652
    Flakon(fa adja): 1.215

Mindegyik mennyiség sok.

Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.