Visszajelzés Sajtos eset - eventcsevegő

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: -Sudden-, témanyitás ideje: 25.2.26.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
?

Mennyire tetszett az event? Kérjük, értékeld!

1. 1

209 szavazat
    47.6%
  2. 2

20 szavazat
    4.6%
  3. 3

11 szavazat
    2.5%
  4. 4

8 szavazat
    1.8%
  5. 5

23 szavazat
    5.2%
  6. 6

5 szavazat
    1.1%
  7. 7

13 szavazat
    3.0%
  8. 8

22 szavazat
    5.0%
  9. 9

14 szavazat
    3.2%
  10. 10

114 szavazat
    26.0%
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. bigbrandy

bigbrandy Járnitanuló

2. feki13

feki13 Fórum admirálisa

Sziasztok!

Most volt lélekerőm ahhoz, hogy nekiüljek. Volt ha minden igaz 148 játékom, 10 tárgykeresőset csináltam. Hoztam egy 120 pont feletti átlagot, ezzel elértem közel 18.000 pontot. Még legalább 63db játékot tudok majd csinálni, de inkább többet, viszont, hogy ez a teljes végére elég legyen, elég necces. Most már azt mondom legyen a cél a búbos banka és az alatta levő piccolo, ha ezek összejönnek számomra maxon is van az event :)

Hajrá mindenkinek!

3. GreekYogurt

GreekYogurt Fórumelemző

Szia!

Én is hasonlóan állok bár nekem a végéig már nem fog összejönni 63 db játék.
    Szeretem a tárgykeresést ezért jó is vagyok benne de szerintem kár volt megint 2 hétre elhúzni ezt az eventet is.

Azért egy Havermackót megint sikerült begyűjtenem a piccoloból.xD

-kaktuszable-, Ricsárd, SnéDóri és 4 más kedveli ezt.
  4. mami531953

mami531953 Fórumlakó

Szia! Azt szeretnem tudni ,h a Kint es Bent dekort hol szerezhetem meg?A + Kint es Bent meg van,ki is helyeztem,de a szimpla dekort nem tudom hol keressem.Koszi a valaszod.

5. Sylja

Sylja Fórum félistene

Szia!
    Idézek az Ismertetőből:
    "* (+) jelzővel ellátott dekor: a meghatározott számban learatott aratási lehetőségeket követően, a dekort be kell vennünk a váza ikon alá (törölnünk kell a területről), ezt követően (+) jelző nélkül megkapjuk és fel tudjuk helyezni egy nem tematikus felhősorra vagy ki tudjuk tenni a jelzett területek valamelyikére."

Utoljára szerkesztett: 10.3.26
    -kaktuszable-, Dolphin, vihence és 3 más kedveli ezt.
  6. libuskafarm

libuskafarm Fórumőrült

Sziasztok.
    Minél többet kattogok, annál inkább kiábrándulok ebből az egészből.
    PL. a lakás kép kupijában a jobb oldali felső polcon(nekünk bal) van 2 vékonynál is vékonyabb gyertya, ahol bármelyikre kattintva elfogadja, de ha véletlenül kicsit a két gyertya közé megy a kattintás " süket" marad. Abszurd. Na meg az a sok kacat amúgy is agyrém.
    Lassan már műszaki rajzolónak is kell lenni a játékhoz, hogy ne kapásból kattogj.
    Szóval belőlem utoljára tettek bolondot ezzel. Egy förtelem.

borderland57 kedveli ezt.
  7. feki13

feki13 Fórum admirálisa

Szia!

Van megint pár darabom, a legutóbbi nyitásoknál legalább a varázskalapok jöttek sorba :D

8. terrdora

terrdora Fórummogul

Több accal a 118. sort csináltam meg :D

9. Spanlotus776367

Spanlotus776367 Fórumprofi

Sziasztok!

Valaki meg tudja mondani nekem, mi a különbség a két kép között azt leszámítva, hogy nem ugyanazt adja? Nem az első eset, hogy 118 pontot kaptam úgy, hogy még a +35-ös értékben van a zöld csík, ezért is mentettem le!

10. Dolphin

Dolphin Fórum elő legendája

Szia,
    a másodiknál picit lassabb voltál, ezt láthatod a kijelzőn is):

upload_2026-3-10_8-4-17.png upload_2026-3-10_8-4-33.png

Ha ellenőrzést szeretnél kérni, akkor Farm névvel és Farm ID-val gyere Segítségkérő topikok egyikébe, s add meg azt is, hogy mikor játszottad le ezeket, hogy ott tudjunk ellenőrizni.
    További jó játékot!

11. Spanlotus776367

Spanlotus776367 Fórumprofi

Szia!

Nincs szükségem ellenőrzésre, ugyanezt látjátok gondolom, amit leírtál. Azt nem értem, hogy ugyanazon képen (zöld csík), hogy lehet az egyik 20, a másik 30 mp (egyébként tudja a rendszer, mennyi 10 mp)? Én csak azt látom, hogy mind a kettő a +35-ös részben van még. Mindegy is, tulajdonképpen nem lep meg, hogy ez sem megy normálisan.
    Köszönöm a válaszod.

GA-BI-O-Farm és macimami1958 kedveli ezt.
  12. Dolphin

Szia,
    amennyiben 20 másodpercen belül teljesíted akkor kapsz +35 pontot, amennyiben 21-30 másodpercen belül teljesíted, akkor már csak 25 pont jár. Egy másodpercnyi eltérés tud okozni 10 pont különbséget (például a 20 illetve 21 másodperc alatti teljesítés), ami nem biztos, hogy látszik a zöld csíknál.
    upload_2026-3-10_8-52-8.png

További jó játékot!

genka53 és GA-BI-O-Farm kedveli ezt.
  13. -dudus1121-

-dudus1121- Utánpótlás-írogató

Szia(sztok)!

Elnézést, hogy beleszólok a beszélgetésetekbe, de ezt én így nem igazán értem. Ha egy órát veszünk alapul, aminek a másodperc mutatója nem folyamatos, hanem ugrál, akkor ha a 20-ason van, nem lehet a 21-esen. Ez esetben a zöld csík az ugráló mp mutató, ami nem ugrott még át. Ha a számláló (háttérben megy, mert nem látjuk - 21 mp) és a mutató (zöld csík - 20 mp) nem egyezik egymással, akkor a játék hibás. Nem a 10 pont számít itt, hanem amit mi látunk és mi azt látjuk, hogy az még a 35-ös mezőben van.

Csak egy észrevétel volt a részemről, nem kötekedni szeretnék és nem várok választ sem, ez így működik ezek szerint ahogy leírtad, nem fog változni úgy sem.

CoraQueen és GA-BI-O-Farm kedveli ezt.
  14. acsaiáron

acsaiáron Fórum-zöldfülű

Kedves Mindenki !
    Valószínű én vagyok a bugyuta de nem találom a felhőre kitehető Kint és bent dekort. Tudna
    valaki segíteni?
    Előre is köszönöm !

15. cili53

cili53 Fórumfelvigyázó

Szia:)
    Az ismertetőből hoztam:)

(+) jelzővel ellátott dekor: a meghatározott számban learatott aratási lehetőségeket követően, a dekort be kell vennünk a váza ikon alá (törölnünk kell a területről), ezt követően (+) jelző nélkül megkapjuk és fel tudjuk helyezni egy nem tematikus felhősora vagy ki tudjuk tenni a jelzett területek valamelyikére."

genka53, Sylja, acsaiáron és 2 más kedveli ezt.
  16. Dolphin

Szia,
    a dekor pluszos dekor, így felhőre csak akkor tudod felrakni, ha kirakod előtte területre és learatod. További részletek az Ismertetőben.
    Ha nem ez a gondod, akkor gyere kérlek Segítségkérő topikba (Eltűnt tárgyak altopikba), hozz Farm nevet és Farm ID-t, és segítünk megkeresni.
    További jó játékot.

genka53, cili53, acsaiáron és 2 más kedveli ezt.
  17. -BombadilToma-

-BombadilToma- Fórum elő legendája

Sziasztok!
    Azt kell megérteni, hogy a számítógép nem úgy működik, mint a való világ. A valóságban látom az órát, és annyi az idő. Látom pörögni a kereket, és az a nyeremény, ahol megáll. A számítógépnél minden a háttérben, számításokkal dől el; és amit látok, az csak ennek az eredménynek a megjelenítése. A keréknél a nyereményt már le is könyvelte a rendszer, holott a kerék még meg sem állt. A valóságban a kerék határozza meg a nyereményt, viszont a számítógépen a nyeremény alapján mutatja nekem a program a kereket - az csak egy semmit sem befolyásoló grafika, kizárólag a szemünk és agyunk számára.
    Mindennek az a következménye, hogy a háttérben kiszámolt adat a biztos, és a szemünknek nem feltétlenül kell hinni.

Itt tehát a megbízható adat az idő (vagy legalábbis ezt kell annak tekinteni, azt semmilyen utólagos reklamáció nem fogja felülírni). Ami a képernyőn megjelenik, azaz a zöld csík, az ebből az időadatból származó vizualizáció. Itt több probléma is felmerülhet. Az első, hogy a képernyő pixelekből, képpontokból áll. A zöld csík pixelekben mért hossza nem egységes; függ az operációs rendszerben beállított képfelbontástól, a képernyő tényleges felbontásától, valamint a játékban beállított nagyítástól. Nagyon nem mindegy, hogy fél vagy 1 mp. hány pixelnek felel meg. (Kicsit olyan ez, mint amikor egy precíz vonalzóval kimérek egy lécen egy tizedmilliméterre pontos hosszúságot, majd ezt egy vastag ácsceruzával bejelölöm.)
    A másik probléma a frissítésből adódik. Azaz hogy az az adat, amit a grafika megjelenít, az valóban a legutolsó adat-e. A játékban sokszor megfigyelhető egy fordított logika; előbb jelenik meg az eredmény, mint az azt eredményező adatváltozás. Hogy érthetőbb legyek: pl. egy ládabontásnál előbb ugrik fel a szintlépésről az ablak, és csak utána az, amelyben az a TP-nyeremény szerepel, ami a szintlépést eredményezi. Ugyanez az eventeknél is rendszeresen tapasztalható: előbb jön az ablak a nyereményről, és csak utána a kapott pontokról. Lehet, hogy a minijátéknál is ez a helyzet: a játék előbb kapja vissza az adatot a teljesítésről, mint a grafika az aktuális időről. Azaz a zöld csík hossza egy korábbi adatot tükröz(het), nem a legutolsót. Ez általában nem probléma, de a határvonal közelében az lehet.
    És persze okozhatja a jelenséget egyszerűen programozási hiba is (vagy más, amire most nem is gondolok).

Summa summarum: a kapott pontszám helyes, és tényleg az elhasznált idő alapján kerül meghatározásra. A grafika lehet hibás.

Abban viszont egyetértek Dudussal, hogy ez egyértelmű játékhiba, aminek "rendes helyen" nem szabadna előfordulnia. A zöld csík hossza két osztás közt nem számít, de komoly szarvashiba, ha nem a határvonal megfelelő oldalára esik a vége. Általában véve sem lehet(ne) ellentmondás a tárolt adatok és a látvány között. Ugyanakkor ez sajnos sokféle formában a kezdetektől benne van a játékban (gondoljunk pl. arra, amikor úgy látom, hogy elültettem a növényt, majd legközelebb belépve kiderül, hogy mégsem).

Utoljára szerkesztett: 10.3.26
    missuzy_53, genka53, Rebcsok és 15 más kedveli ezt.
  18. -dudus1121-

-dudus1121- Utánpótlás-írogató

Szia!

Köszönöm e részletes választ, nagyjából képben voltam (nem mindennel) a leírtakkal, de engem ez a pár sor fogott meg és igen, egyetértek azzal, hogy ez hiba. A játékosok szerintem nem a háttérrel foglalkoznak, hanem hogy mit látnak és mit kapnak. A látvány alapján itt kijelenthető, hogy nem azt kapta, amit a képernyőn látott.
    Összesítve: ez van, ezt kell elfogadni. (nem kell, de akkor is ez van)

ui.: bár nem akartam ezzel foglalkozni, de lementettem a két képet és felnagyítottam annyira, hogy már pixelekben látszódjon, mindkettő esetében 2 oszlop volt a határvonal jobb oldalán, vagyis teljesen egyforma. Ha időre 'váltjuk' át, akkor nincs meghatározható különbség. Egyszerű megjelenítési hiba, semmi más.

Rebcsok, -BombadilToma- és GA-BI-O-Farm kedveli ezt.
  19. Imrus65

Imrus65 Fórum ismerője

Kész lettem már hétvégén. Még néhány ajándékot begyűjtök. Ez a memória keresgetős event, nem az én műfajom, de csinálgatom.

genka53 és GA-BI-O-Farm kedveli ezt.
  20. libuskafarm

libuskafarm Fórumőrült

Sziasztok.
    Ma is tettem egy felfedezést, illetve olyat tudtam meg, amit eddig nem. "Öreg pap is holtig tanul"
    Egy teniszütő csak nyélből van, mert a húrra hiába kattogtam. Szóval nem is teniszütő, csak valaminek a nyele :D
    Lehet éppen Medvedev ütött vele :DDDD és csak az maradt belőle.
    Soha többé ezt az eventet. Mindennek az alja. Legközelebb lesz 2 hét eventmentes időszakom. Megfogadtam azt is, mégjobban válogatok az agymenések között.

Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.