Szezon eventek csevegője | Archívum

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Csocsoovb, témanyitás ideje: 28.4.15.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. -Holdfeny-.

-Holdfeny-. Fórum elő legendája

Sziasztok!

Mostanság olvasó üzemmódban vagyok....
    De ezt nem bírom szó nélkül hagyni.... >:(-.-
    Mindenki piaci árakkal dobálózik 8)itt... mert ez a szezon egy vacak dolog....:music:
    No akkor lássuk... Meg vettem a prémium vagy mittudom én milyen szezonozó kütyüt... :p Ja ja a betegség a fejembe költözött:wuerg: vagy inkább az agyamra mentxDxDxD
    Az ad naponta 65 pontot... e mellé napi lebontásban még kell 520 pont ha csak a függönyig szeretnék eljutni...
    Nálam az a cél;)
    A megrendelőknek csak a piros kosaras tehát fillérekbe kerülő dolgokat adom... + a tervek szerint néha napján szerszámot...
    Terményt és állatot tőlem nem kapnak...
    Szóval nincs itt rablás;) Kár a negatív hangulatot gerjeszteni!
    A piros kosár mindenkinél ott van... a ládák ontják magukból a mindenféle kincset...
    Ezt is lehet ésszel csinálni;) S a lényeg... Nem kell minden megrendelőt nap mint nap kiszolgálni a függöny eléréséhez;)
    Kíváncsi leszek a szezon végén hány napot hagyhatok ki a megrendelőknél... :music: ugyanis nem fogok feleslegesen adni nekik semmit;)
    De a függönyt azt meg kell szerezni!

Dana64, DevilMókus, Fenyvesi1010 és 4 más kedveli ezt.
  2. Diti54

Diti54 Fórum mestere

óh, köszi, megtaláltam :)

-BombadilToma- és Kuzdern kedveli ezt.
  3. kukori80

kukori80 Fórum elő legendája

Szia. Örülök hogy visszajöttél.:) De én egy picit másképp látom. Írtad, hogy megvetted. Nos én nem vettem semmit és nem is fogok. Meg is tudom indokolni, hogy miért. Kér 350 répát-350-búzát-350 szénát. Ott már buksz minden nap 50 db-t, mert csak 300-t tudsz megvenni, igaz kapsz érte 32 pontot. De nem is az a lényeg, hanem hogy mit kapsz érte. Ha megnézem a nyereményeket, akkor a kisujjamat se mozdítom érte. Ezeket a nyereményeket még arra se méltatom, hogy a piros kosárra rákattintsak és ide beadjam. A függönyről meg vagy jót, vagy semmit, én maradok a semminél. :)

Imi*, Lillapilla73, ursa11 és 15 más kedveli ezt.
  4. -gyöngy-581

-gyöngy-581 Fórum elő legendája

Szia!

Hoztam neked egy oldalnyi példát azokról a "filléres dolgokról" amit tőlem kérnének a megrendelők, ha adnék nekik és kb ilyen tételszámban. Ez az oldal még nem is a legutolsó ami számomra elérhető. Ezek a növények alacsonyabban vannak annál.[​IMG]
    Filléres? Hát lehet így is fogalmazni. :D Ennél magasabb szinten lévőkkel még nem találkoztam, de ilyenek napi szinten jönnek.
    PS: Visszajöttem, mert az igazsághoz tartozik: nem szeretnék lebeszélni senkit sem, hogy csinálja az eventet, ha van kedve hozzá. Eszemben sincs ilyen. Ha Te úgy érzed, hogy megéri tegyed bátran és érd el a kitűzött célodat vele akármi is legyen az. :D

Utoljára szerkesztett: 16.10.19
  5. Melan

Melan Fórum admirálisa

Szia,

Jo, hogy itt vagy megint:)

A "rablas" kerdesben viszont csatlakozom a tobbiekhez:p

Nem csak azt kell nezni, hogy a piros kosarbol megveszem fillerekert a teteleket, hanem hogy peldaul a filleres teteleket a piacon el is adhattam volna. Az a plusz elveszlik azzal, hogy a feneketlen bendoju megrendeloket tomom.

Persze mindig ott van az az oldal, hogy a CSP ugyis csak virtualis, minek gyujti az ember. Adott esetben gyujtheti arra is, hogy probal a piacrol teljesiteni gazdakoriket, sosem tudni kinek mire kell.

Illetve a masik hozadeka a dolognak, amitol feltem, es bejott. Az en piacomon igenis rablas, ugyanis az arak kicsit kilottek, a megveheto tetelek szama pedig csokkent, vagyis a piacot mindenkeppen lerabolja nalam a szezon, mert ugy nez ki a gazdak meg a filleres teteleket is a piacon veszik.

Buza ara egy nap alatt 100 CSP-rol 300, repa detto.
    Fatermeseknel a megrendeloknel nepszeru tetelek, szilva, szeder, tolgymakk ugy elfogytak, hogy orom nezni. A tolgymakk ara 2000 CSP-rol 4000 CSP szinten 1 nap alatt.
    Allatokat nem neztem kulonosebben, ott meg vannak tetelek.
    Tenyeszallat nalam mar eddig sem volt...

Szoval a pajtat tenyleg napi szinten erdemes lesz karbantartani, es minden tetelbol, mert nehogy beleszaladjunk abba, hogy valamirol elfeledkezunk, es eventbe meg bekerik, aztan mennenk a piacra, az meg szurke:sleepy:

Lehet, hogy meg csak az ujdonsag varazsa dolgozik, de ha pozitiv iranyba modositananak a jutalmakon, akkor lehet hogy ez allandosulna is.

Gio, GA-BI-O-Farm, Zatini és 10 más kedveli ezt.
  6. farmerogirl

farmerogirl Fórum félistene

Egyáltalán tudod, hogy mihez szerzed meg ezt az 1 db függönyt? És mi lesz a többivel? Ezentúl minden szezonban megveszed a bérletet? Minden eventet megcsinálsz? Mert a későbbi függönyökért ezek nélkül bizony többet kell áldozni a megrendelők oltárán, mint amit "fillérekért" a piros kosárból megveszel...

Ezt egyféleképpen lehet ésszel csinálni. Úgy, ha bele sem kezdesz. (Szerintem.)
    Szia!

Ha valamiért "véletlen belekapsz", az tuti nem a dekor lesz, hanem az a ritka ronda építmény, amibe akarva-akaratlanul minden területen belebotlasz. (A szezon-event bejáratára gondolok, ha esetleg nem lenne egyértelmű.) A dekor a menüben simán elfér a többi között, legalábbis nálam biztosan így lesz.

Tényleg ezért nem csinálod a tenyésztőst? A 6 napi feladattal mindössze 210 pontot lehet szerezni. Ez éppen annyi, amivel a 2. szintről a 3-ra lehet jutni. Ez aztán sehova nem ránt magával. Tudod mivel lehet örvénybe kerülni? Azzal, amit Holdfény leírt. (Legalábbis a pénztárca ürítés örvényébe mindenképp.) Ha félsz az örvénytől, a jövőben egy eventbe se érdemes belekezdened. Mert a szezonpont mindenhol ott lesz. (Ha csak át nem alakítják vagy el nem törlik a sok negatív visszajelzés hatására. De ezt kétlem.)

Megjegyzés: ezt nem lehet "végigvinni". Mert ennek nincs vége. Vagyis természetesen lesz. Csak éppen akkor már nem fogsz tudni mit kezdeni a megszerzett (?) jutalom(?)-mal.

Még egy gondolat: Az egyértelmű, hogy ebbe a szezon-projektbe igen nagy energiákat fektettek a játék készítők. Nyilván ezt még flash-re programozták. Csak remélni merem, hogy ugyanilyen elánnal dolgoznak a flash-mentes játék környezet megteremtésén is...

Gio, Imi*, Lillapilla73 és 18 más kedveli ezt.
  7. kukori80

Szia. Teljesen egyetértek veled. Sajnos sok játékost féltek attól, hogy belemennek a szezonpontokba. Sokan nem is értik hogy egy ez teljesen különálló játék és összekeverik egy másik eventtel, ahol pontot lehet szerezni hozzá. Nálam a szomszédok már vásároltak bérletet és nem is tudják hogy mihez, aztán elmagyaráztam nekik és most csalódottak. Most már én is úgy látom, hogy ezt a sok összevisszaságot már sokan nem tudják követni és lehet hogy az lesz a vége, hogy abba fogják hagyni a játékot.

8. Melan

Melan Fórum admirálisa

Szia Kukori,

Mondjuk ez egy kicsit masfele problema. Nem vitatom, hogy mar nehez kovetni ezt a sok ossze-vissza dolgot, amit bevezetnek, ez a honap vegkepp suru ilyen szempontbol, 2 teliholdas fejlesztes, szezonpontok, tenyesztos party porgetes, meg mittudomen meg micsoda.

De azert talan mielott valaki a penztarcajaba nyul, erdemes megnezni mire kolt, mert akkor tenyleg igy jar, hogy utolag csalodik.

Nyilvan itt ut vissza, hogy ha tul sok az ujdonsag, tul bonyolultak az eventek, akkor sokan nem fogjak elolvasni az egeszet, es az jon amit mondtal.

GA-BI-O-Farm, Zatini, DevilMókus és 11 más kedveli ezt.
  9. kukori80

Szia Melan. :)Azt nem tudom hogy ki olvasta el rendesen az ismertetőt és ki az , aki abból megértett valamit, de azt látom a fórumon is, hogy sokan nem értik és csak a szezonpontokat figyelik. Ezzel teljesen elterelték a figyelmet a többi eventről, mert csak a hüle szezonpontokat figyelik. Nem tudom hogy miért van így, de így van. Akinek tudtam, annak segítettem, hogy ne figyelje a pontokat, hanem eventezzen úgy ahogy szokott, de valamiért figyelik a pontokat. Ennél többet nem tudok segíteni.

GA-BI-O-Farm, Melan, Zatini és 10 más kedveli ezt.
  10. Zuhi

Zuhi Fórumlakó

Szép estét!
    A hozzászólások számából látom, hogy van aki teljesen érti!xDxDxD
    Na de kezdem a szabim....8)

11. Mormotagazda

Mormotagazda Utánpótlás-írogató

Sziasztok!
    A szezonboltban kiváltható bónuszok azonnal indulnak vagy a pajtába kerülnek? Segítene valaki ebben?:oops:

12. Mica67

Mica67 Fórumelemző

Szia!

"Egy-egy portéka több alkalommal is kiváltható.

Figyelem!
    A kiváltáskor a bónuszok AZONNAL indulnak.
    Az azonos bónuszok hatása összeadódik.
    "

13. GN12

GN12 Haladó

Sziasztok.
    Talán nagyobb lenne az érdeklődés, ha tudnánk, hogy a dekor mikor és mivé fejlődik. Pl.: ha egy felhőre ható érésidő csökkentő lenne, azért hajlandó lennék pár hónapig még bérletet is venni és etetni is. De egy újabb tp-t adó (% szorzós) valamiért nem költök sem valós sem virtuális pénzt.

14. -BombadilToma-

-BombadilToma- Fórum elő legendája

Örülök, hogy Neked ez bejön. De azért ne tévesszünk meg senkit, csupán a növények beadásával nem lehet abszolválni a feladatot, még akkor sem, ha néhanapján szerszámot is beadsz.

Tisztázzuk le a számokat:
    Ha minden növényes kérést teljesítesz, az napi 270 SZJP. Beleértve a prémiumos és a szentélyből kiváltható megrendelőket is.
    Ha beadod mellé az összes fatermést is, amit kérnek, az 160 SZJP. Összesen 430-nál tartunk.
    Eventekből szerezhetsz 2190-et, a dekorból 28x65-öt, megrendelőktől 28x430-at, ami összesen 16050 pont. Ehhez kell még néhanap az a szerszám, amiről írtál.

De a lényeg, hogy nem csak a piros kosárra van szükséged, hanem a fatermések miatt a piacra is. Napi 7-800 fatermés kell (460, plusz amit a prémiumos és szentélyes megrendelők kérnek; azokat nem látom, ezért a becsült szám), az 28 nap alatt összesen kb. 20 ezer. Ezt megtermelni eventezés mellett nem lehet, a tartalékok pedig végesek. És ez csak egyetlen szezon. Tudom, hogy sokan vannak, akiknek ez nem okoz gondot, de még sokkal többen azok, akiknek nagyon is nagy probléma lenne ez. És igaza van Melan-nak: a piac rövidesen ki fog ürülni, akkor pedig kész, befuccsol az egész, és aki lelkesen nekivág, kénytelen lesz félúton feladni. Hiába bírná esetleg CSP-vel, nem lesz, amit megvegyen - sem fatermés, sem állat, sem termény. Fizikailag lehetetlen lesz összeszedni azt a pontmennyiséget, ami kell a végéig.

Így azt tanácsolom mindenkinek, hogy csak akkor vágjon bele, ha előreláthatólag a teljes szezont tudja pajtából finanszírozni - ehhez bizony tervezni és számolni kell! Ellenkező esetben sajnos nagy az esélye a csalódásnak. Ezért (is) gondolom (és ahogy látom, nem csak én), hogy a legjobb elengedni ezt a szezont, megvárni, hogy a következőre mi változik (ha változik), és majd akkor mérlegelni. Érdemes lehet az első szezon alatt naponta írni, mit kérnek a megrendelők, hogy lehessen látni, egy hónap alatt mennyi lesz a végösszeg, bírja-e a farm ezt a mennyiséget.
    De fenntartom, amit korábban már írtam: ez a szezonos játékelem a gazdák többsége számára (egyelőre legalábbis biztosan) egy csapda. Fizet az elején, majd csalódik a végén.

Gio, Fuhur, Lillapilla73 és 22 más kedveli ezt.
  15. Katka54

Katka54 Fórum admirálisa

Jó téged újra látni itt:D

DevilMókus és Kuzdern kedveli ezt.
  16. -gyöngy-581

-gyöngy-581 Fórum elő legendája

Szia Melán!
    Igazad van.. a CSP virtulális, mint itt minden amihez az egér hozzáér. Ez egy taktikai gazdaságról is szóló játék. A tegnap hozott képem pont ezt próbálta tükrözni. Van elegendő CSP-m ahhoz, hogy a milliókba kerülő növényeket megvegyem akár napi szinten is a piroskosárból és odaadjam a vevőknek. Meg is tenném, ha ez egy értelmes jó taktikai játék rész lenne ami a jelenlegi, vagy a jövőbeni játékomat bármilyen formában segítené. (Szerintem nem én vagyok az egyetlen aki így gondolja) Ezzel ellentétben a milliókért nem kapok jelenleg szinte semmit. Nem volt véletlen, hogy nem a piroskosár elejéről hoztam képet, hanem a végéről. A játékomban arra törekedtem mindig, hogy ha már nekiállok valaminek azt teljes erőből csináljam nem csak félig meddig. A kép azt mutatja hol állnak meg a megrendelések és ezekből a kérésekből van a több nem az első oldalról teljesíthető tételekről. És ez csak a növényekre vonatkozik. Hol van még a többi hozzá?
    Hosszú ideig a haladásom napi része volt a vevők kiszolgálása és élveztem is a haladásnak ezt a formáját, a pajtám, CSP-m megvolt hozzá, viszont más TP-szerzési lehetőség akkoriban még nem nagyon volt. Most van és ettől ez a játékelem túl drágává vált, főleg azután hogy még átalakították mellé a prémet is (kivették Vuk Vikit a megrendelők közül, no ez volt az a pont amikor becsuktam magam mögött az ajtót és többet nem használtam ezt a játékelemet). Ez a játékelem már önmagában is elavult és erre építettek fel egy újat ami érzésem szerint ettől kezdve már vesztett is. Persze lehet, hogy tévedek és nem ez a leggyengébb láncszeme a Szezonnak, de én ezt érzem.
    A másik elem pedig ami még nagyon gyengíti az egészet ahogy Te is írtad a piac ami ezt a terhelést nem fogja bírni. Akinek 10-15 állat eventbe beadása gondot okoz és piacról kénytelen megvenni, de most ennek nekiállt bizony bajba is kerülhet, ha nincs vagy nem lesz áru a piacon hozzá.

Gio, Lillapilla73, Mica67 és 11 más kedveli ezt.
  17. Leho69

Leho69 Fórum elő legendája

Szia!

Bőven elég lett volna annyit írni, hogy megérett a megszüntetésre, mint a mentorrendszer. Van olyan, hogy valami halva születik.

Szia!

Mindig az a vége, előbb vagy utóbb, hogy abbahagyják a játékot. Ez mindentől (szezontól is) független.
    Viszont ennyit beszélni a semmiről... Semmi más céljuk nem lehet már a központban, mint az, hogy erről beszéljenek minél többet, annál több vevő lesz, és slussz.
    Ez az egész már kimúlt játékelem. Ebből már jobb nem lesz. Pedig sorozatos plasztikai műtétnek lesz kitéve, hosszú időn át. Mint MJ. De jobb ő sem lett tőlük.

Utoljára szerkesztett: 17.10.19
    Gio, Lillapilla73, GA-BI-O-Farm és 10 más kedveli ezt.
  18. [erika05]

[erika05] Fórumgróf

Szia!
    Már én is leírtam hogy rossz a plasztikai sebészük, talán le kellene cserélni mert minden ráncfelvarrás rosszul sikerül.;)

Utoljára szerkesztett: 17.10.19
  19. monikaf7676

monikaf7676 Utánpótlás-írogató

Sziasztok!
    Szerintem ennek a szezonos cuccnak a tanyaházi rablókkal kézen fogva annyi haszna van mint a mozinknak:semmi!

20. -BombadilToma-

-BombadilToma- Fórum elő legendája

Hát igen, máshol a ráncfelvarrást általában a ránc eltüntetésére használják. Itt félreértették, és további ráncokat varrtak fel a meglévők mellé - sokat és jó nagyokat -, majd minden oldalról alaposan kivilágították.

Fuhur, Othep, Lillapilla73 és 15 más kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.