Visszajelzés Találkozunk a strandon I-X. - csevegő

Discussion in 'Egyéb témák archívuma' started by Wellwisher, Jun 11, 2020.

Dear forum reader,

if you’d like to actively participate on the forum by joining discussions or starting your own threads or topics, please log into the game first. If you do not have a game account, you will need to register for one. We look forward to your next visit! CLICK HERE
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. -ágianyu33-

-ágianyu33- Fórumőrült

Tegnap este kész lettem.
    Meglepő módon a hortenzia 165 felröpit adott, este a mogyoró, lényegesen rövidebb érésidővel 151 -et ( Pannikkal )

Kuzdern, GA-BI-O-Farm and genka53 like this.
  2. zagimichna

zagimichna Fórumszaki

Valószínűleg te szerencsés vagy, vagy sokkal gazdagabb az eszköztárad, mint egy alacsonyabb szinten lévőnek. Nekem a lóhere a leghosszabb érésű növényem, és csak 83 felröpit adott. Utána próbálkoztam nemesített málnával, az még rosszabbul adott, csak 65-öt. Újra ültettem lóherét, de az valószínűleg ismét csak 83 darabot fog adni. Többre nem futja a 24 órából. (Nincs még kinemesítve a lóhere, nemrég értem el a hozzá szükséges szintet.) Szóval, nekem semmiképp sem jön ki a 255 db.

kovacsniki84 likes this.
  3. |Tamás|

|Tamás| Fórum elő legendája

Szia!

Ahol, szerinted nem jár senki, oda tudod leírni, itt az eventcsevegőben OFF-nak minősül a felröppenő kérés. Ennek a topicnak nem az a célja. Ha 5x leírod, hogy kitöröltük, akkor is kifogjuk törölni, maximum megunjuk, és elköszönünk tőled egy időre a fórum használatával.

GA-BI-O-Farm likes this.
  4. kovacsniki84

kovacsniki84 Fórum admirálisa

Szia.

Nem szerencse kérdése .

83+83+65 = ezt írtad. 231db

Napi ajándék 40 db s voilá.

5. zagimichna

zagimichna Fórumszaki

Köszi, hogy kiszámoltad. Az imént arattam a lóherét, és 83 helyett csak 76-ot adott a változatosság kedvéért. A szomszédoktól pedig nem kértem a tegnap, mert nem is álmodtam volna, hogy nem jön össze önerőből.

kavics6729 and kovacsniki84 like this.
  6. agika48

agika48 Törekvő

Szerencsére tudtam teljesíteni a mai délelőtt - mi a hátrány ha nem tudom végig teljesíteni??? Pótólhatatlan hiányosság!! Köszönöm!

7. Szama

Szama Fórum veteránja

A szomszédos küldési lehetőséget felesleges ebbe beleszámolni, mert ez igen random dolog, nem mindenkinek van annyi szomszédja, vagy olyan, hogy 20 db-ot kapj.
    Nos, ha hortenziára, ami 22 órás növény, adott 95 db-ot, akkor számold ki, hogy ha ismét hortenziát ültettem volna vissza, hogy reggel arassam, akkor mennyi lenne a végösszeg? 190 db? Wooowww, na most ezt akkor nyugodtan számold ki, hogy mire lett volna elég....
    Én értem, hogy neked mindig jól jön a felröpi, meg valahogy mindig összejön a kellő mennyiség, de az a te farmod, és nem az enyém. Régóta mondogatjuk már itt, hogy bőven vannak különbségek a farmok között, igen, felröpiben is, sajnos.
    Külön örülök annak, hogy te pontosan tudod, hogy mire mennyi időt tudok áldozni, és hogy mennyi időm van éppen foglalkozni egy-egy ilyen eventtel, így tutira meg tudod állapítani, hogy simán kihozható nálam a felröpik száma...
    Mint ahogy írtam, ha nem nullázok, akkor nem lett volna meg időben. Érdekes módon, ahogy sikerült végeznem a gazdakörivel, azóta ontja a felröpit, míg a másik farmomon hiába tolom - az általad is javasolt módon - a hosszú érésűt, akkor se lesz meg.
    Örülök neki, hogy neked simán hozható volt a felröpi, vagyis hogy 3 aratással le is tudtad a szükséges 255 felröpit.
    Tényleg örülök neki, kár hogy nem mindenki ilyen szerencsés.

8. zagimichna

zagimichna Fórumszaki

Köszi Toma! Ismét tanultam valamit! A málna ki van nemesítve, be is kapcsoltam minden érésidő csökkentő nemesítést. Az érésidő táblázatod nagyon nagy segítség, azzal számoltam ki, hogy a két lóhere között a málna az a leghosszabb érésű, amit meg tudok termelni. Azt viszont álmomban sem gondoltam volna, hogy pl. a szögletes gabona többet vagy ugyanannyit adhat, mint a málna. Legközelebb megpróbálom 1x2-en a szögletes gabonát.

GA-BI-O-Farm and -ágianyu33- like this.
  9. Szama

Szama Fórum veteránja

A hajszás eventnél mondjuk semmi gondom nem volt a felröpikkel, bár ott ugye alapból nullázás ment is. De most ennél tényleg borzalmasan adta. Kis farmon meg még ennyire sem. Ott úgy voltam vele, hogy beáldozok némi szupitrágyát, szegfű gyorsítókkal 3 óra alatt kész. A szegfűre valami 49 felröpit adott 1*1-en kezdésre, utána ment rózsa, mert azt jobban lehet rövidíteni, mint a szegfűt, estére még megcsináltam a 3 órás szegfűt is a rózsa után, aztán reggelre vízzel+trágyával ment vissza a szegfű. Megint a szokásos mennyiséget adta, vagyis tudtam csinálni 2 malomterméket, és most még kellene 70 db felröpi, hogy befejezzem. Nem fog ennyit adni a rendszer, szóval buktam.
    És még mielőtt, nem érvágás a dolog, mert csak teszteltem a kisebbik farmot, pont a felröpik miatt, de azért érdekes látni, hogy mennyire nem egyformán tudja adni a rendszer a felröpiket. Event függő, hogy melyiknél hogy adja. És még ott a farmok közötti különbség is, ahogy ugye azt jól tudjuk, hogy kinek a farmja mennyire szerencsés. Erre remek példa volt a kockázós event....

Lillafüred likes this.
  10. kovacsniki84

kovacsniki84 Fórum admirálisa

Igazad van az idődet nem oszthatom be , a farmodat pedig magad ismered.

Viszont ismerem a játékot.

Az első aratásnál kiderül mit kell tenni nálad,nálam mindenkinél.

Nem 3 aratás volt , 1 hosszú indulás , majd 5 kör kukorica, majd reggel befejeztem egy fél hosszúval.
    (Pannival igaz ha nem lenne akkor is megcsináltam volna, szupertrágya nélkül is)
    Tudod csak még valami amikor ilyen röpis mizéria van s nem ez az első eset azt hiszem se nálad se másnál.
    Megkérdezhettem a felhőket amik hatnak a röpire mikor is arattad le?
    Foglalkozol ezzel talán?
    Megkérdezhetem e hogy esetleg a füvészkertet/füvészkerteket a tölgyesbe tele pakoltad e 22 órás fákkal?
    A terület számot illik növelni főleg ilyenkor s nem csak 184db kockába gondolkozni.

11. Melan

Melan Fórum admirálisa

Sziasztok,

Erdemes kicsit szamolgatni mara, hogy mivel es hogy lehet beadni a pajtaerteket, nyilvan annak, aki csinalja. Mert az is opcio, hogy a mai napot kihagyjuk, nincs bonuszlada, csak a fejlesztest bukjuk, tehat akar lehet tartani szabadnapot is. Lehet elore keszulni esetleg a kovetkezo felropis napokra, mert ahogy lattuk, nem olyan egyszeru azert osszeszedni a felropiket.

Ma 59600 ertekben kell beadni. Ezt lehet kulonbozo kombinaciokban, sokfele lehetoseg van, viszont velemenyem szerint csak felropikre nem lehet alapozni, kiveve ha valaki hajlando nullapercezni.

Ha csak malomtermeket akarnank beadni, akkor kellene minimum 19 db, ami 380 felroppeno, es a forumbol kiindulva ez nem biztos hogy siman lejon egy nap alatt.

Ha csak eventnovenybol szeretnenk beadni, akkor kell 1807 db eventgaz, ez egy fokkal jobb, 24 ora alatt ez letermelheto, plane ugy hogy azert felropit is kapunk melle.

Lehet ugyis, hogy ejszakara valami hosszabb novenyt rakunk le, abbol, meg az eventnovenyekbol osszejon 80 felropi, azt be lehet keverni malomtermekbe, kapunk 4 db termeket, azt beadjuk, meg mindig kell majd 47000 pajtaertek, ami meg mindig 1425 db eventnoveny, az meg nem jon le ket korrel, 3 kanyar eventgaz ehhez is kell.

Persze sok minden fugg attol is, hogy ha elore termeltunk eventnovenyt, mert akkor mar kevesebb is eleg most ultetni.

A lenyeg, hogy aki tegnap szenvedett a felropikkel, az ne szamitson arra, hogy csak a felropikkel, es malomtermekkel beadhato a szukseges pajtaertek. Vagy nullapercezni kell hozza (szerintem tok felesleges, annyit nem er meg), vagy valtani kell eventnovenyre, mert azt termelve le jon a szukseges pajtaertek biztonsagosan, es nem kell a felropiken mergelodni.

12. -BombadilToma-

-BombadilToma- Fórum elő legendája

Töröltem a hszt-t, mert hülyeségeket írtam. Bocsánat.
    Az biztos, hogy ha 1x1-en egy növény kevesebbet ad, mint a fele, akkor át kell tenni 1x2-be. A többit felejtsétek el.

A felröpi az érésidő függvénye. A málna hosszútávon biztosan több felröpit ad, mint a szögletes gabona (ami nem zárja ki azt, hogy egy-egy alkalommal más a tapasztalat!).
    A földeknél az esély szintén lineáris. Az 1x2 nagyjából dupla olyan eséllyel ad röpit, mint az 1x1, a 2x2 szintén duplát az 1x2-höz, és a komfort ismét duplát a 2x2-höz képest.
    Ezt a kettőt kell figyelembe venni, amikor felröpizünk. És persze azt is, sőt elsősorban azt, mit tudok a legjobban rövidíteni.

13. MózesBotond

MózesBotond Fórum hercege

Csalódottságomnak kell hangot adnom.
    Azt gondoltam, hogy 229. szinten nem okozhat gondot 255 felröppenő.
    Nem így történt, mivel a játék készítői alaposan visszafogták a mennyiséget.
    Ha az a cél, hogy fogyjon a szupertrágya, egy-két kör nullázás miatt karácsonyi sütit és fehér ártatlanságot pazaroljunk, akkor elérték a céljukat.
    Gondolom, ez így fog menni a továbbiakban. Ha nem, akkor az megnyugtató, de a tendencia azt mutatja, hogy feszegetik a húrokat, ezáltal sok kisszintű játékostól elveszik a siker élményét, hogy egy ilyen – egyszerűnek értékelhető – feladatot meg tudjanak oldani.

14. Havasi_Gyopár

Havasi_Gyopár Fórum elő legendája

Sziasztok!
    Kedves játékostársak, kérlek frissítsétek a játékotokat egy ki-be lépéssel,
    hogy nálatok is rendben megjelenjenek a jelenleg aktuális feladathoz szükségek dolgok
    az Erdei tisztáson, event órában és a Gazdakörben!

upload_2020-6-15_14-16-14.png

15. hagnes534

hagnes534 Fórummogul

Simán eventnövénnyel ezt a kört nem lehetett megcsinálni. Nekem sem sikerült. Viszont nem ad annyit, hogy bármit is felhasználjak a cél érdekében. Legfeljebb csak a játék kedvéért megcsinálhattam volna.

.dina1. likes this.
  16. lenoxa

lenoxa Haladó

Miért nem lehet? Én simán eventnövénnyel megcsináltam, már kész is van.

17. Ecóka1

Ecóka1 Fórum ismerője

Event növénnyel teljesítettem én is a feladatot pillanatok alatt és még maradt 819 Napernyő virágom. Most Narancssárga árvácska van a földben, utána készítem a Malac úszógumit a jobb beadandó érték miatt. Időközben ültetem a napernyő virágot is.

Nekem is reggel kellett 1 kör nemesített rózsát szuper trágyázni, mert a felröppenő nem lett volna meg. Amennyiben hosszú érésű növényt ültetek a tölgyesbe, akkor meg a mai feladatot nem tudtam volna teljesíteni Napernyő virággal.

Last edited by moderator: Jun 15, 2020
    tandem6 likes this.
  18. pkata78

pkata78 Utánpótlás-írogató

Nagyon szomorú vagyok, a tegnapi vihar miatt tegnap délután 5 után most állt helyre az internet... így esélytelen volt a tegnapi event...így ugrott a kitehető :( Azon gondolkodom ezek után folytassam a többi napot vagy ezt az egész eventet tegyem a felejtős polcra.

19. -BombadilToma-

-BombadilToma- Fórum elő legendája

Csak vízzel 5:12, vízzel és trágyával 4:41.

20. Nikike7709

Nikike7709 Járnitanuló

Sajnos a tegnapi részét nem sikerült megcsinálni,a felröppenők nagyon gyengén jöttek. Esélyem sem volt. Szegfűre adott 41 felröpit. Kétszer is raktam szupertrágyával + eventnövény,de nem érte meg elpazarolni rá. Az utolsót nem tudtam megcsinálni. A mai az már kész is van, volt annyi eventnövényem,így ezzel nem kell bajlódni. Csak azt nem tudom, hogy lehetne több felröpit kapni. A szegfű 19 órás és ilyen rosszul ad??! Remélem a többi résznél szerencsésebb leszek :)

Thread Status:
Not open for further replies.