Visszajelzés Találkozunk a strandon I-X. - csevegő

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Wellwisher, témanyitás ideje: 11.6.20.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. -BombadilToma-

-BombadilToma- Fórum elő legendája

A holnap kezdődő, IX. 24 órás rész lesz a leghúzósabb; akinek a mai gond volt, az gond lesz a köbön.
    Zárójel. Mindenki természetesnek tartja, hogy a növények letermeléséhez (felszaporítás) szupertrágyát és KK-t használunk. Akkor miért olyan ördögtől való, ha a felröpihez is használjuk? Miért ne használhatnánk ki a játékban rejlő lehetőségeket, miért az az elvárás, hogy fapadosan is megcsinálhatók legyenek az eventek? A felszaporításhoz a régi, sok területes eventekkor (is) a gazdák többsége gondolkodás nélkül szórta rá a kezdő két körben a növényre a 110-110 szupertrágyát és KK-t. Amióta csak egy területen eventezünk, ennek fele-harmada ha szükséges, így marad(hatna) másra is. Zárójel bezárva.
    Nézzünk akkor egy tervet a holnapihoz.
    Ma este hosszú érésű növényt kell vetni 1x1-ben (igen, tudom, hogy a mai részhez is kellene még termelni, de ha az eddigi felröpikből-malomtermékekből-eventgazból nem jön ki, választani kell, melyiket engedjük el).
    Az eventnövényből kell 1705 db. Ha nem noszogatjuk egy kicsit a szupercuccainkkal, akkor ez 3 teljes kör a felszaporítás után; de felröpiből is kell 330, több, mint eddig bármiből. Szóval el kell érni, hogy két kör legyen elég. Mivel egy aratás 3x184=552 növényt hoz, így a felszaporítás végére 1705-2x552=601 növényt kell gyártani. Lehetséges az első kör maximum 100 növényéből 601-et csinálni? Lássuk: a legtöbb, amit ki tudunk hozni, ha 28 db 2x2-be és 72 db 1x1-be tesszük vissza a 100 magot, így lesz 28x10+72x7=784 db. Ez jóval több, mint a 601, de felhasználtunk hozzá 110-110 szupertrágyát és KK-t. Most két lehetőségünk van:
    a) maradunk a két körös tervnél, és csökkentjük a szükséges szupercucc-igényt, mert takarékoskodunk. Ez többféleképpen megoldható, aszerint, szupertrágya vagy KK van-e több (több KK, mint szupertrágya értelemszerűen nem használható). Marad a 28-72-es ültetés, de csak 39 KK-t szórunk ki (28x7+72x4+39x3=601). Vagy ültetünk 36 db 2x2-be, 12 db 1x2-be és 16 db 1x1-be, ez 64-64 szupertrágya és KK, és 604 lesz az eredményünk.
    Ha ez megvan, két normál 1x1-es kör, az egyik még este, a másik pedig másnap délelőtt. Éjjelre az a hosszú növény menjen, amit a legjobban tudunk rövidíteni, és az összes lehetséges gyorsítóval éppen beérik a reggeli aratási időre.
    b) Vérszemet kapunk a felszaporítás végi 784 növénytől, és megnézzük, nem spórolhatunk-e esetleg egy kört. Dehogynem, csak KK kell hozzá, mégpedig 123 db (így összesen már 233-at használtunk el!, de estére kész a növény).

Tehát 110 szupertrágya és 233 KK felhasználásával:
    1. 10 db 2x2 szupertrágyával és KK-val -> 100
    2. 28 db 2x2 és 72 db 1x1 szupertrágyával és KK-val -> 784
    3. 184 db 1x1 csak vízzel-trágyával, plusz 123 db KK -> 784+184x3+123x3=1705.
    Így éjjel is és délelőtt is tudunk nemesített hosszú érésű növénnyel röpizni.

Ha inkább a takarékosabb verziót használjuk, és egy körrel többet ültetünk, kevesebb idő jut a felröpizésre, így a felröpi szerzésére kell a szupertrágyát használni; nemesített növénnyel kell nullázni-8 percezni-fél órázni. Persze a felröpit megbecsülni majd csak a kezdő aratás után lehet; ha nem adja jobban, mint a mostani kettőt, akkor biztosan szupertrágyázni kell majd érte mindkét verzióban.

Utoljára szerkesztett: 19.6.20
    maszilva, gabianyus, imi010 és 20 más kedveli ezt.
  2. -ágianyu33-

-ágianyu33- Fórumőrült

Szia !
    Be lehet adni minden event kelléket, így a malom termékeket is .
    A mai beadás megvolt, az utolsó napra tartalékolom a 77 úszógumimat.
    Most napernyővirágot ültettem, este pedig megy hosszú a holnapi felröpi miatt.

GA-BI-O-Farm, Fuhur, Kuzdern és 2 más kedveli ezt.
  3. Ildikó2

Ildikó2 Fórumszaki

Sziasztok! Mai nappal az össz eventezés befejezve! Az a játék, aminek "megnyerése" nem a tudásomra, az ügyességemre, a szorgalmamra, hanem a pénzemre épül, nem tisztességes - finoman szólva-! Már tavaly ősszel elkezdtem szelektálni az eventek között, azóta nem veszek még munkásokat sem, a kunok még pár hónapig kitartanak, akkor újra gondolom az egészet, van-e értelme egyáltalán, addig saját kedvtelésemre vetek, aratok, nevelek állatkákat. Úgy hogy nálam most ért véget a bahás event is, dinnye ment a levesbe!

geza5519 és mamszi5107 kedveli ezt.
  4. Melan

Melan Fórum admirálisa

Szia,

Ez a mostani event is epul a tudasra (sajnos). Az elso felropis nap utan, mar lehetett tudni, hogy a felropiket most sajnos nem ugy allitottak be, hogy siman, egy eros elso aratas utan, csak eventnovenyekkel meg lehessen szerezni. Tehat ez mar akkor tudtad, utana mar csak el kellett donteni, hogy hajlando vagy-e a "sima" lehetosegen kivul barmi mast felhasznalni, ami van a farmodon, amiket addig mar remelhetoleg tudasod, szorgalmad, es ugyessegednek koszonhetoen mar felhalmoztal. Nemesitett novenyek, szupertragya, esetleg porgetesek, KK.

Ha ezek rendelkezesre allnak, akkor nem egyaltalan nem kell penz, viszont el kell tudni donteni, hogy az event erdemes-e arra, hogy extrakat szorjon ra, az ember. Itt most leginkabb szupertragya az extra, mert felropikkel van a gond.

Sajnos, ez az event igy lett osszeallitva, egyaltalan nem egyszeru, es "sima" termelessel nem befejezheto. Viszont penz nem kell ide, maximum nehany szaz szupertragya a felropikhez, az pedig egy szorgalmas, ugyes farmernek rendelkezesre all.

A bahas eventhez meg annyi sem kell, az vegigviheto sima termelessel is, tehat meg kevesbe igaz a "penz kell" szlogen.

maszilva, imi010, -ágianyu33- és 6 más kedveli ezt.
  5. Ildikó2

Ildikó2 Fórumszaki

Nem, nem a tudásra épül, hanem a felröpikre! És mint ahogy Te is írod "nem úgy állították be"! És általában "nem úgy állítják be"! Csak a tárgykeresős eventet hoznám fel példának! Több mint 5ezer!!! szupertrágyával nem tudtam végig csinálni! Általában, nem csak most a felröpikkel van gond! És sajnos tavaly ősz óta a legtöbb event "így lett összeállítva"!

6. Melan

Melan Fórum admirálisa

Viszont a felropiket mivel szerzed meg? Nem tobbezer felroppeno kell, ahogy nezem a hozzaszolasokat, olyan 50-60 felropi hianyzik a felropis napokon, azt minimalis szupertragyaval meg lehet oldani, persze akkor ha tudjuk hogy hogyan lehet megoldani.

A targykeresos event nagyon nem jo pelda, hiaba hozod ide. Az egy egeszen extrem event volt, mert a jutalmak is azok voltak, viszont a csevegoben vissza keresheto megis mennyi ember vegzett vele, nagyon sokan azert mert nem feltek kerdezni a forumon, es nem azt felteteleztek, hogy mindent tudnak.

Altalaban a legtobb eventnel nem olvastam, hogy gond lenne a felropikkel, tehat ha nalad folyamatosan gond van, akkor azert felmerul a kerdes, hogy nem kellene-e valamit maskeppen csinalnod, mert ha valoban gond van a felropikkel, mint peldaul most ebben az eventben, akkor az eleg vilagosan leszurheto a forumon.

-ágianyu33-, Zatini, GA-BI-O-Farm és 6 más kedveli ezt.
  7. Ildikó2

Ildikó2 Fórumszaki

Én nem írtam több ezer felröpit! És azt sem írtam, hogy minden eventnél gond van a felröpivel! És nem gondolom, hogy mindent tudok, és olvasom a fórumot, ha nem kérdezek azért, mert a fel sem tett kérdésemre megtaláltam a választ!

anyicska78 kedveli ezt.
  8. TaraWels50

TaraWels50 Haladó

Végül sikerült-Köszönöm:)))

GA-BI-O-Farm és mamszi5107 kedveli ezt.
  9. Melan

Melan Fórum admirálisa

Azt irtad "Altalaban, nem csak most van gond a felropikkel"... Akkor most hogy van ez? Igen nem azt irtad, hogy minden eventben, csak hogy altalaban.

Meg hogy a "legtobb event igy van osszeallitva"...

Legtobb, altalaban, ez nalam azt jelenti hogy tobbszor mint nem, es a forumon nem ez jon le.

Ez a mostani event, tul erosre sikerult, ezt barmikor elfogadom. Eleve tobbfele kell figyelni, es a felropit is nehezitettek, ez most nem jol sikerult. De ez az "altalaban" talan kicsit eros.

Es akkor a reakciodrol meg nem is beszelve, hogy mivel ez az event nem sikerul, dobod a bahasat is, mert... "csakazertis"

10. Ildikó2

Ildikó2 Fórumszaki

Nem azért dobom a bahásat! A tárgykeresős után úgy döntöttem, hogy megint egy darabig szüneteltetem az eventeket! Amik azóta voltak, nem csináltam! Most a strandost csináltam, eddig, és elkezdtem a bahásat, csináltam, eddig! Sok mindent félreértesz az írásomban! De semmi gond, már átrendeztem mind a két farmom eventmentesre!

mamszi5107 kedveli ezt.
  11. franyo121

franyo121 Fórum admirálisa

Elnézésed kérem! Törlöm a hozzászólásom!

-BombadilToma- kedveli ezt.
  12. Székelykópé

Székelykópé Junior szaki

Szia:)
    Ez jól hangzik és köszönöm a segédletet-átnéztem tartalékaim,nos a holnapit elengedem.

juliannakoczkas és -BombadilToma- kedveli ezt.
  13. BackOffice

BackOffice Fórum elő legendája

Szia!
    Végigolvastam a beszélgetéseteket Melannal.
    Kívülállóként azt látom, hogy tele lett a hócipőd és el akartad mondani valahol.
    Melan pedig próbált (volna) beszélgetni veled. De úgy tűnik, hogy az csak olaj volt a tűzre, bármit mondott.

Igazán sajnálom, hogy ennyire kihozott a sodrodból a játék és Melan jóindulatú beszélgetés kezdeményezése. :(

Nagyon becsülöm azt, aki nem csak belátja, ha valami nem szórakoztató/motiváló/megérős számára, de hoz egy döntést, hogy eddig és nem tovább. Te most jutottál el ide.:(
    Kapálj, ültess, farmozz kedvedre most! Keresd meg újra azt, amit szeretsz, ami miatt itt vagy. Ha ehhez az kell, hogy szüneteltesd az eventeket, ám legyen.
    Fontos, hogy ne add fel, ne csapd rá az ajtót a farmodra! Ha újra lesz kedved, időd, hangulatod, akkor eventezz újra! :)

A csevegőben továbbra is érdemes tájékozódni, ötleteket megfogadni, hosszú távra tervezni stb stb stb.

Drukkolok, hogy ez a keserűség mielőbb elszálljon és más oldaladat is olvashassuk a csevegőben! :)

Ha segítségre, tanácsra, taktikai ötletre van szükséged, kérdezz bátran, sok itt a segítőkész és okos játékos, akikkel érdemes beszélgetni, együtt gondolkodni!

Legyen szép és pihentető hétvégéd! :inlove:

14. Ildikó2

Ildikó2 Fórumszaki

Nagyon szépen köszönöm kedves szavaid, a biztatást! Mindig a Te írásod volt az első, amit a csevegőben kerestem egy új eventnél, sokszor az egyetlen! Nem, nem akarom -még legalább is - rácsapni az ajtót, ahhoz túl sok éve csinálom már! Nem, nincs bennem keserűség, legalábbis nem annak nevezném!
    Neked is szép hétvégét!:inlove:

15. EpresAnni15

EpresAnni15 Törekvő

Ági ! Szivesen neked adnám az én (egy ) úszógumimat is ! :)

16. MózesBotond

MózesBotond Fórum hercege

Sziasztok!

Utolsó napra megvan a pajtaérték szerinti beadandó mennyiség.
    Nem kevertem pluszba semmit, csak ültettem a napernyővirágot és jött a felröppenő.
    Most van több, mint 800 db és napernyőből 3800.
    Ha jól emlékszem, 215 ezer PE kell.
    A holnapi nap lesz macerás, de megoldható, bár ha így jönnek a felröppenők, mint korábban, ismét kell egy kör nulla perc, amit ennél az eseménynél túlzásnak tartok.

imi010 és -ágianyu33- kedveli ezt.
  17. -ágianyu33-

-ágianyu33- Fórumőrült

Anikó, eggyel ki vagyok a vízből ::))

Kuzdern kedveli ezt.
  18. sadrika97

sadrika97 Fórum hercege

Ez kellemes helyzet!
    Nekem eddig az éjszakára vetett málna (vagy még hosszabb) mindig megoldotta a röpit, nem kellett nulláznom. Viszont nekem zavaros lesz az utolsó nap, csak 79 000 PÉ van. :wuerg:

GA-BI-O-Farm kedveli ezt.
  19. Fuhur

Fuhur Fórumgróf

Hajdina elvetve, remélem most is jól adja majd a felröppenőt :)
    Napernyő virágból 4400 db van a pajtában
    (Víz, trágya + a felszaporításhoz használt 10-10 szupertrágyán és KK trágyán kívül nem volt még szükség más erőforrásra)

Utoljára szerkesztett: 19.6.20
    GA-BI-O-Farm és juliannakoczkas kedveli ezt.
  20. sadrika97

sadrika97 Fórum hercege

Hol írják, hogy a mai rész rendben elindult és on-line?

Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.