Technikai kérdések alfórumból archivált kérdések és válaszok

Kategória: 'Segítség archívuma', témanyitó: Csocsoovb, témanyitás ideje: 16.4.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. mathef

mathef Fórum-zöldfülű

Nagyon szépen köszönöm a segitséget ! :)

Dolphin kedveli ezt.
  2. cirmi54

cirmi54 Kivételes tehetség

Sajnálom, remélem valamikor majd megvehetőek lesznek! Bocsi a felesleges munkáért! :)

Othep kedveli ezt.
  3. Dolphin

Dolphin S-Moderator Team Farmerama HU

Szia,
    nincs miért bocsánatot kérned, a nem talált dekorok keresésében szívesen segítünk :) Sajnálom, hogy nem szerezted meg őket, de hátha bekerül majd a jövőben vmilyen módon a pótlása, erről nincs információnk jelenleg.

alex0824 és cirmi54 kedveli ezt.
  4. nagymami2

nagymami2 Törzsjátékos

Tudja valaki mi volt Rackó januári ajándéka? Nem szeretném feltenni felhőre... Köszönöm!

5. Othep

Othep Forum Moderator Team Farmerama HU

Szia.

Sárpocsolya a neve.
    Én pl. a Világítótorony területén gyűjtöm Rackó ajándékait.
    Amint átveszem az új dekort a baritól már rakom is oda. :)

6. bence123

bence123 Fórum-zöldfülű

Sziasztok!
    Az Alpesi kertben azt a feladatot kaptam hogy bővítsem a raktárkapacitást: elhasználódó.
    Meg is tettem, mégsem pipálódott ki. Köszönöm, ha ránéztek!
    Farmnév: bence123, ID: 1418909

7. Othep

Szia.

Alice Gamsbart 23-as feladata 4 db fejlesztést kér összesen...
    Kollégám ellenőrzése és az ellenőrzőpanel tanúsága szerint eddig csak 3 történt meg.
    Ezért nem fogadja még el a játék a feladatot teljesítettnek.
    upload_2024-1-27_14-25-4.png

Infó: https://board-hu.farmerama.com/threads/gyopárvölgy-Általános-tudnivalók.23079/#post-1346459

8. bence123

bence123 Fórum-zöldfülű

Othep kedveli ezt.
  9. kedvenc62

kedvenc62 Fórum hercege

Sziasztok! Azon a libegő akármin, hogy lehet haladni?

10. Othep

Szia.

Ha jól értem, a Gyopárvölgy bejáratára gondolsz.
    Ki is váltottad már?

kedvenc62 kedveli ezt.
  11. kedvenc62

kedvenc62 Fórum hercege

Hát igen, de sehova sem haladok vele. Mit kell ott csinálni?

12. Othep

Készíts el egy fát és ültesd el.

Első lépések a Gyopárvölgyben

1. Fűrészmalomban a humusz, barkácskészlet és bioüzemanyag legyártása
    2. Ácsműhely: Alpesi sárgabarackfa legyártása
    3. Raktárból egy földterületre Alpesi sárgabarackfa elültetése (A kezdéskor elérhető területen 6 fát lehet kiültetni.)
    4. Több (3) ciklusban érik. Ad termést, felröpiket.
    5. Teljes ciklusát leéri: kivágni, a Fatuskó a Fűrészmalomba kerül.

Itt vannak a további alapvető lépések, hogyan is kezdj hozzá:
    https://board-hu.farmerama.com/threads/gyopárvölgy.23080/page-43#post-1293080

Itt vannak a hivatalos ismertetők:

Illetve az első link alapvetően a gyopáros csevegőbe visz ott (is) mindig kérdezhetsz.

-ágianyu33- kedveli ezt.
  13. sumi58

sumi58 Fórum-zöldfülű

Szia! Segítséget szeretnék kérni. Nagyon lassú a játékom. Gépi aratás is legalább 15 perc. Állandóan leáll . Probáltam másik böngészöt , másik gépet de ugyan azt tapasztaltam.

14. Othep

Szia.

Folyamatosan keresik a hiba forrását, próbálják élvezhetővé tenni a játékot.

Ha még nem próbáltad, akkor ezen a linken írottakból tudom azokat javasolni, amiket még nem próbáltál ki.
    https://board-hu.farmerama.com/thre...s-haladók-részleg.19474/page-133#post-1365581 https://board-hu.farmerama.com/thre...s-haladók-részleg.19474/page-133#post-1365581
    Illetve a beállításoknál az animációkat kapcsold ki és vedd a grafikai minőséget a legalacsonyabbra. (szintén ha még nem tetted meg.)

Ezeken kívül mást javasolni nem tudok, nekem most pl. klienssel megy a játék egy ideje.

Sali~*.*, Kuzdern és -ágianyu33- kedveli ezt.
  15. gomboc58

gomboc58 Haladó

Sajnos ez a szülinapi event számomra nagy csalódás. Élvezhetetlen, akadozik és bér szeretném csinálni nincs ennyi időm nézegetni ahogy a betöltő virág forog.
    Renélem ajándékként adnak még egy hetet hogy legyen idő lejátszani a minijátékokat.... na az asztán egyáltalán nem működik úgy ahogy kellene.

16. KristályCsillag

KristályCsillag Utánpótlás-írogató

Sziasztok!

A Teliholdon kifejlodott ket fam. Az egyik meg is van, de a masiknak az ejjeli jazminfanak nem talalom az alapjat. A raktarban csak a fejlesztese van.
    A segitseget elore is koszonom! Schermafbeelding 2023-11-19 162914.png

17. Othep

Szia.

Jelent már meg erről közlemény, meg fogják hosszabbítani az eventet: https://board-hu.farmerama.com/threads/tájékoztató-a-játékkal-kapcsolatos-problémákról.24499/

Sajnos, még nem történt előrelépés a javítással kapcsolatban.
    Folyamatosan dolgoznak rajta.
    Ha van lehetőséged, halaszd későbbre a puzzle kirakását, hogy ne okozzon bosszúságot.
    Amit még javasolni tudok, hogy próbálj ki más módszert a belépésre, mint a megszokott - ha kliensben játszol, próbálj belépni böngészőben, ha böngészőben, akkor próbáld ki a klienst, vagy másik böngészőt, hátha ott kicsit gyorsabb a játék.
    Vagy van itt egy játékostárs módszere, hátha az segít kicsit: https://board-hu.farmerama.com/thre...event-2024-csevegő.24470/page-30#post-1369435
    Megértésedet és türelmedet köszönöm!

gomboc58 és Sali~*.* kedveli ezt.
  18. Othep

Szia,

elvittem ellenőrzésre a kérésedet, de jelenleg nincs arra jogosult kolléga szolgálatban.
    Az ellenőrzés megtörténtéig szíves türelmedet kérem.

19. Feca29

Feca29 Fórum ismerője

Sziasztok Moderátorok :)
    Régebben is írtam már,nem tudom eljutott e a "fentiekhez",hogy mikor csinálják már meg torrentelvű müködésre ezt a játékot,hogy ne legyen szerverhiba,hanem ugye minél több a felhasználó,annál hatékonyabb lenne a játék,és nem gyengén tehermentesülne a játék szervere is!
    "Bár általában nem kell érteni egy program/protokoll működési elvét ahhoz, hogy használni tudjuk, jelen esetben mégis roppant hasznos ha átlátjuk a rendszer sajátosságait.
    A torrent egy Peer to Peer (röviden P2P) protokoll ami egyenrangú számítógépek hálózatát jelenti. Egy ilyen hálózatban nincsen kiemelt priorítású avagy szerver gép, ami nélkül semmi sem működne. Ezt azzal éri el, hogy a fájl nem (csak) egyetlen központi szerverről tölthető, hanem minden olyan klienstől akinek már megvan valamekkora szelete a fájlnak. Így nagyon hamar létrejön egy hatalmas kapcsolódási gráf melyben mindenki mindenkitől tölt le is fel is. Ráadásul a kliens-szerver architektúrával szemben ahol a szerver a túl sok klienstől túlterhelődhet, itt az egyre több kliens, nem lassít, hanem gyorsítja a működést. Eredetileg pont ilyen hálózati tehermentesítés céljából alkotta meg a rendszert Bram Cohen.
    Alacsony kliens szám esetén – ami főleg a torrent kezdeti életciklusában gyakori – jóval lassabb sebességet érhetünk el, mintha egy nagy sebességű szerverről töltenénk. Az általában lassabb sebesség annak tudható be, hogy a legtöbben ADSL kapcsolattal rendelkeznek aminek a feltöltési sebesség igen karcsú. Márpedig a többiek feltöltési sebessége adja a mi letöltési sebességünket."
    "A dolgot úgy kell elképzelni, hogy az anyagot százszázalékban birtokló felhasználók ezt továbbadják másoknak, az újabb és újabb felhasználók pedig előbb vagy utóbb ők maguk is feltöltővé válnak. Így történhet meg az, hogy minél népszerűbb egy adott anyag, annál nagyobb esély van arra, hogy mindenki gyorsan és eredményesen letölthesse. Nem egy központi, centralizált rendszer működik tehát, hanem az egyes felhasználók egymásnak adogatják a fájl bizonyos szegmenseit, egészen addig, amíg mindenkinek meg nem lesz a teljes anyag. Elsőre igen bonyolultan hangzik ezen rendszer, de amilyen bonyolult, olyan egyszerűen kezelheti a felhasználó."

Olyan, mint a mesebeli kőleves, mindenki bedob valamit a közösbe.

apus54 kedveli ezt.
  20. Othep

Szia.

A kolléga ellenőrzése szerint ma, azaz 2024-01-27-én, 18:20:53-kor a 2 db fa Fénylő gombafa XL és Fénylő gombafa XXL volt, nem pedig Éjjeli jázminfa.
    Éjjeli jázminfa alapot kiválthatsz Jack-tól is:

6.[​IMG][​IMG][​IMG]Éjjeli jázminfa05:30 180 TP05:00 180 TP03:15 360 TPéjjeli jázmin775Éjjeli jázminfa alap: 1000 db szemspárga + 1.500 db világító bogyó + 350 db polipcsáp + 2.500 db gombszem + 3.000 db vénusz légycsapója
    Éjjeli jázminfa XL: Jack boltjában nem beszerezhető!
    A Mocsári szimfónia elnevezésű új gazdaköri küldetésben lehet egyet megszerezni.
    Éjjeli jázminfa XXL: 1.500 db vértölgycsemete + 1.250 db izzó penészke + 1.500 db világító bogyó + 2.000 db szemspárga
    ------
    XL, XXL: "Rém" rémítő talányos fa

aida2330 kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.