Trópusi halfogócska event csevegője

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Laboviti, témanyitás ideje: 15.1.16.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. revaa

revaa Fórumgróf

Mindenkinek köszönöm a segítséget, a geszti gusztikkal van már csak gondom... épp töltődnek. Mire feltöltenek elfogy a szupertrágyám,de sebaj, már csak 32 perc a rózsa a komforttal. Így is jobb mint a több mint 9 óra :)
    Még egyszer köszönöm mindenkinek

Gio és nyaf-nyaf kedveli ezt.
  2. Laboviti

Laboviti Fórum elő legendája

Szia!
    Tedd meg kérlek, hogy olvasgatsz a topicban.
    Lesznek előremutató hozzászólások az ólak típusához.

3. -nagyani-

-nagyani- Járnitanuló

Nekem sem adnak az ólak, a Baha egyáltalán nem :-( 10 ólból egyet sem !! :-(

emocy91, bindi5454 és szöszi50 kedveli ezt.
  4. Borostyán

Borostyán Törekvő

Szép napot! Nekem elég kevés a felröppenőm! Tudna valaki ötletet adni, hogy tudnám növelni a számukat?! Köszi!

5. mamika57

mamika57 Fórum admirálisa

Ötletekre én is kíváncsi lennék ! Már variáltam annyit, de ma reggel 66 ólból , terményes és síma 38 toll röppent fel, ami nem túl sok, na mindegy cserélgetek tovább, bár nehéz eset, mivel mindenkinél más jön be.

OJani, ada77201, bindi5454 és 3 más kedveli ezt.
  6. nemo-kapitany

nemo-kapitany Aktív író

Szia, csinálj luxus csalit, ahhoz nem kell a fémlemez. xD
    Nem tudom, hogy a körök állásához képest ki milyen halfogási tapasztalattal rendelkezik, de én úgy vettem észre, hogy amikor a rózsaszín körön vagy max egy ici-picivel beljebb sikerült megállítanom a körözést, akkor adta a legnagyobbakat, vagyis a nyársorrú halat és a polipot. Egyébként meg sokszor az volt a jellemző, hogy "azt ad amit akar", mert amikor a legkisebb körön középen fedték egymást, volt olyan, hogy csak közepes értékű halat kaptam, de semmi esetre sem nagy értékűt. :oops:
    Na, már csak az utsó kitehetőnek a fele hiányzik, a többi megvan (a nyári felhősor meg már akkor megvolt). :D
    Jó pecázást és sok felröppenőt kívánok mindenkinek.:inlove:

7. nolina1965

nolina1965 Fórum félistene

Nekem a horog kevés, pedig az esőerdő tele van xxl fákkal, a BT-ön 7 mamut, a széleken mindenhol vagy xxl vagy normál fák (pl. bájital, mert az kell. Nem hiszem, hogy ha ezt a kinnlévő 8 db-ot lecserélném, sokkal több horog jönne). Tollból kb. 13 luxust tudnék kikeverni, horog viszont 9 db van. Mindenhol ólak, sőt, terményesek, a 2 arany rekeszben ezek gyorsítója. Ha ezek lejárnak és egyszerre felszabadul egy terület, 0-percezek egy kicsit (csak lájtosan:) ), hogy legyen némi horgom.
    A paszulysor van kiváltva és 213 érmém van. Várok, hogy a rátehetőket egyszerre tudjam kiváltani. Ezen a farmon nyáron összejött az egész, arra már nem kell költenem. Ha marad, a szupertápra fogok költeni, ha azon fölül is, majd meglátom.
    Úgy érzem, nekem közepesen jöttek a felröpik. A horgász-szerencse nem enyém, 1x fogtam csak a nyársorrú halból, azóta sem. Kipróbáltam mindhárom féle csalit, a kicsi nagyon gyenge, a közepesre akkor fogok áldozni, ha a célom elértem vagy a közelében vagyok, mert a 108 lemezt csak el kéne használni valamire...
    Sajnálom, hogy az ügyességnek itt nincs szerepe. Mindenkinél azt olvasom, hogy totál random adja a halakat, függetlenül attól, hogy hol áll meg a gyűrű.
    Nóci, sajnálnám, ha tényleg töröltél volna egy ilyen értékes, 5 éves farmot. Neked is hiányozni fog. Ha még függőben van, gondold meg, inkább pihentesd egy kicsit a játékot.
    Ez a mostani tipikusan olyan event, amit az utolsó pillanatig érdemes hajtani, mert mindig növekszik a lehetőség. Nem olyan, mint a termelősök, hogy lenyomtad a tizenezer gazt és lehet ölbe tett kézzel figyelni a mamutok érését.
    Borostyán! Mivel általában az

Domos52, alpha58, kisszakács75 és 4 más kedveli ezt.
  8. pacimaci70

pacimaci70 Fórumelemző

Hogy én milyen béna vagyok,már a második kitehetőt is sikerült kétszer kiváltanom:) Azért erősen remélem,hogy nem fogok triplázni,és meg lesz az a nyomorult harmadik is.

kisszakács75, bindi5454, ada77201 és 7 más kedveli ezt.
  9. brozsa

brozsa Fórum parancsnoka

Szia! Ez a második ilyen horgászós event, az elsőnél elég nagy volt a , ez a második egyenesen tragédia!
    Szép napot Neked is!

emocy91, Domos52, bindi5454 és 3 más kedveli ezt.
  10. -BombadilToma-

-BombadilToma- Fórum elő legendája

Sziasztok!
    Na akkor mégegyszer a felröppenők maximalizálásáról. A lényeg az, hogy a következő aratásig a lehető leghosszabb érésidejű növényt vagy állatot érdemes kitenni. Az érésidő kitolható különféle érésgyorsítók használatával:
    https://board-hu.farmerama.com/index.php?threads/bónuszlexikon.2179/#post-34578
    https://board-hu.farmerama.com/index.php?threads/bónuszlexikon.2179/#post-165293
    https://board-hu.farmerama.com/index.php?threads/Érésgyorsítók-és-kacsa-kata-termékek.2178/

I. Állatok
    A felröppenő akkor jön több, ha az ólak érésideje a lehető leghosszabb. Az alap érésidő számít, de vannak gyorsítási lehetőségek, amelyekkel egy hosszabb érésidejű ól is gyakrabban aratható. Ezek:
    1. Bölcs tölgy rúnái -10%
    2. víz -20%
    3. felhők és termékek, egyenként -5% vagy -10%, kal; ezek hatása összeadódik.
    4. Szupertáppal: -50% (ha megvan az Űrcsigusz, akkor -55%)
    Ha megvannak a rúnák, vizeztek, és rászántok egy Valentin-napi cserepet a további 10%-os gyorsításra, akkor az alap érésidőt kb. 65%-ra lehet csökkenteni.

Az, hogy milyen ólakat érdemes kitenni, attól függ, naponta hányszor, hány óránként tudtok belépni. Ha rendszertelenül, az a legrosszabb, mert folyamatosan rendezni kell a farmot, ha maximalizálni akarjátok a felröppenőt.

Napi egy aratással, vagyis 24 óránkénti aratással 37 órás ólak kitehetők (rúnával, vízzel, etetés előtt Valentin-napi cseréppel). Erre a legjobbak a 36:00 óra alatt érő terményes ólak. Bahamán a pálcikahegyező. Ezek viszont terményes ólak, a Valentin-napi cserép helyett a pünkösdi csokor hat rájuk.

Napi kétszeri aratással, vagyis 12 óránkénti aratással 18 és félórás ólak kitehetők (rúnával, vízzel, etetés előtt Valentin-napi cseréppel). Lehetőségek: (a sokak által lesajnált kerekkerék-nyeremény piros denevér), hód, rénszarvas. Ez utóbbi ól olcsó és a táp nagyon gyorsan keverhető, ha már megvan a gomba hozzá. Bahamán panda.

Napi háromszori aratással, vagyis 8 óránkénti aratással 12:20 alatti ólak kitehetők (rúnával, vízzel, etetés előtt Valentin-napi cseréppel). Lehetőségek: tehén, kutya - ez utóbbi ól olcsóbb. Bahamán teve.

II. Növények
    Lásd, mint fent: a lehető leghosszabb érésidővel érdemes a növényeket kitenni.
    Gyorsítási lehetőségek (részletesen megírtam már: https://board-hu.farmerama.com/index.php?threads/fejlődési-taktika.11014/page-49#post-387176)
    1. trágya: 5%, rúnával 10%
    2. víz: 10%, rúnával 20%
    3. szupertrágya: 50%, rúnával 60%
    4. virágokra a Party pörgetés 1 felhősor: 10%
    5. nemesítések
    6. alkimista koboldok 4-6%-os érésgyorsítás

Vízzel és trágyával, ha a rúna megvan, az érésidő az eredeti 72%-a. A komfort talaj négyszeres érésidőt jelent, ezért jobban adja a felröpit, de hosszú növényt csak szupertágyával érlelhetünk meg egy napon belül. Víz+trágya+szupertrágya együttes hatása 28,8% (rúnával).

Napi egy aratással - 24 óránként:
    Normál talajon bármi, komfort talajon vízzel-trágyával 8 óra 20 perces növény ültethető (spárga; Bahán hibiszkusz); szupertrágya+víz+trágya esetén bármi megérik.

Napi két aratással - 12 óránként:
    Normál talajon 16 óra 40 perc a maximum vízzel és trágyával (brokkoli; Bahán bármi), komfort talajon vízzel-trágyával 4 óra 10 perces növény ültethető (borsó; Bahán csili); szupertrágya+víz+trágya esetén 10:25 (nárcisz; Bahán bármi).

Napi három aratással - 8 óránként:
    Normál talajon 11 óra 6 perc a maximum vízzel és trágyával (rózsa; Bahán bármi), komfort talajon vízzel-trágyával 2 óra 46 perces növény ültethető (szójabab; Bahán manióka); szupertrágya+víz+trágya esetén 6:56 (retek; Bahán paprika).

III. Fák
    A fák 20:00 óra alatt érnek, Kacsa Kata turbótrágyával 13:00. Az XL fák érésideje 18:00, turbóval 11:42. XXL fák: 12:00, turbóval 7:48.
    Itt eltérőek a tapasztalatok, hogy melyik adja jobban, nálam vegyesen vannak kint. Nekem az a tapasztalatom, hogy naponta az XXL fák egy kicsit többet adnak (kevesebbet, de kétszer), mint az alapok, de én nem használok turbótrágyát.

Csalik:
    Normál csalit nem érdemes csinálni. A fémlemezek függvényében érdemes prémium csalit keverni, a többiből meg luxus csalit. Nem boszorkányság a horgászatkor a legbelső, vagy a középső karikát eltalálni, erre érdemes törekedni. Figyelni kell a felröppenőket, és a mennyiségekhez igazodva kell a földterületeket váltogatni állat és növény között.

Sok idő van még hátra, hajrá mindenkinek!

Utoljára szerkesztett: 20.1.16
    hóóvirág, zemkit, OJani és 19 más kedveli ezt.
  11. mamika57

:D:D:D:D:D:D az tuti !

bindi5454, Gio, ada77201 és 2 más kedveli ezt.
  12. mineral76

mineral76 Utánpótlás-írogató

Nálam is. A hihetetlenül fantasztikusan csodás fogásaimra rendszerint halkonzervet kapok. Az adott kategóriából a (leg)gyengébbet.

.imre71., brozsa, glade és 3 más kedveli ezt.
  13. Laboviti

Sziasztok!
    A cserés ajánlatokat szíveskedjetek farmpostával intézni.

14. moonubul

moonubul Fórum parancsnoka

Sziasztok!

Én horoggal tele vagyok,a többi alig éppen.
    Kedves modi(k)!
    Nem emlékszem rá, hogy az első felhősoron a 'legjobb barátok' és a 'halfogócska' kitevőket megszereztem-e, mindenesetre sehol sem találom őket. Megnéznétek nekem? Köszönöm. ( id: 39741535)

15. ikivid

ikivid Haladó

Sziasztok! Nekem az állatok adják leggyérebben a felröpit, elég siralmasan alakulnak a dolgaim. De nem adom fel, szépek a megszerezhetők! :p

OJani, bindi5454, ada77201 és 3 más kedveli ezt.
  16. Laboviti

Szia!
    A megadott accounton az előző Nyári halfogócska event során a pocsolyaszörny dekorációs elemet szerezted meg mindössze.

17. missuzy_53

missuzy_53 Fórum admirálisa

Szia! Luxus csalizom csak amikor van egy kis maradek felropi akkor csinalom a premiumot is :)

steve223, mimi, Dyny és 4 más kedveli ezt.
  18. mamika57

19. .sylvia72.

.sylvia72. Fórum császára

Képzeljétek,1 luxust kevertem,belecéloztam a közepébe és nyársorrú sikeredett.:D:DHihetetlen mennyire haladok.:D:DHasonló sikereket mindenkinek.:)

OJani, steve223, mimi és 18 más kedveli ezt.
  20. -Mayacska85-

-Mayacska85- Fórum bárója

Mára még 7 luxus csalit sikerült összekutyulni:
    2x nyársorrú, 5x gömb lett belőle.

Folyt.köv. holnap, elfogyott a hozzávaló... xD;)

steve223, mimi, Dyny és 5 más kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.