Visszajelzés Unity alapú játék csevegője | Archívum 11

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: vízöntő, témanyitás ideje: 25.1.21.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
  1. zsani_apja

zsani_apja Fórum elő legendája

halihoó!
    Én már csak abba bízok, hogy az egyik csemete bontásomból XXL Farmaranyfa fejlődik ki. :D ;)

mimi, mamszi5107, inanna11 és 7 más kedveli ezt.
  2. ^^Ayumi^^

^^Ayumi^^ Fórum bárója

Ez ijesztő. Nem egyszerűen csak rossz olvasni, hanem - legalábbis engem - megijeszt. Mert ez számomra azt mutatja, hogy teljes a fejetlenség a "központban". Nagyon rossz olvasni, hogy idáig fajultak a dolgok :(
    Kitartás... :(

mamszi5107, Melan, Fatther és 2 más kedveli ezt.
  3. JövendölőMáriusz

JövendölőMáriusz Fórum félistene

Ó! Már van ahol a gyerekeket is ezzel rémisztgetik!
    "Ha nem alszol el azonnal, elvisz a nagy piros pötty fejlesztésre!"
    Kész! 2mp, gyerek horkol!
    :wuerg:

bamargo52, mimi, mamszi5107 és 14 más kedveli ezt.
  4. juliannakoczkas

juliannakoczkas Fórum hercege

Szia Apja :)
    Ezt a hibát azonnal javítanák gőzerővel, még a takarítónő is ezen dolgozna!

Fatther, mamszi5107, Szabi451 és 6 más kedveli ezt.
  5. -gyöngy-581

-gyöngy-581 Fórum elő legendája

Szia Máriusz:)
    Talán ezt kéne megtölteni piros festékkel? [​IMG] Amikor először megláttam megijedtem tőle, mára már megszoktam sőt talán már hiányozna is, ha javítanák. De ha piros pöttyös lenne akkor még játszani is tudnánk vele. Pöttyös labdának kiváló alap lehetne :D
    Szeretem ezt a játékot, és kötődöm hozzá. 2012. májusa már nagyon régen volt. Sok kedves emlékem fűződik hozzá, megszoktam, hogy van és nagyon hiányozna, ha nem lenne :inlove::inlove:

mamszi5107, Szabi451, Melan és 6 más kedveli ezt.
  6. Kuzdern

Kuzdern Mindentudó orákulum

Szia! így ahogy mondod, már az életünk része...kinek az öröm, kinek a bosszankodás miatt;)
    Minden kis kütyühöz van 1 kis emlék...és ez így jóxD

mimi, mamszi5107, Szabi451 és 5 más kedveli ezt.
  7. farmerogirl

farmerogirl Fórum félistene

Sziasztok!

Számomra az a legfurcsább az egészben, hogy más-más farmokon eltérő módon működnek a dolgok. (Nálam pl. kikapcsolt automata mellett még egyszer sem "aratódtak" le a fák betöltéskor. És az eventóra sem mindig játszik teliholdast. De a malom hibát sem értem...

Sőt, van még egy, számomra bosszantó eltérés: ha több tárgyat szeretnék egymás után elmozgatni, minden egyes akció előtt újra meg kell nyitnom a funkciót a menüben. Teszteltem más farmon is, máshol ezt nem tapasztaltam. Már a beállításokkal is szórakoztam, az se vezetett eredményre.

Arra meg inkább nem reagálnék, amiről Beko írt. Nem sok pozitív változást ígér az ilyenfajta hozzáállás. (Na persze lehet, hogy mindez csak a nagy gőzerő miatt van... Hehe.)

mimi, mamszi5107, Szabi451 és 5 más kedveli ezt.
  8. Farm_Tadity_

Farm_Tadity_ Fórumfelvigyázó

Igen ez mind megvan és még rengeteg minden más hiba. De megkérdezném azt is, minek kellett az a csilivili új kezdőoldal. Ez nem egy új játék, hogy más kinézetet kelljen kreálni neki. Miért kellett? Azzal a borzasztó forgó virággal és a gyermeteg, felesleges, sokszor dühitő szöveggel. Miért nem volt jó a régi? Azzal is feleslegesen terhelik a gépeket, szervereket. Ahelyett, hogy javitották volna a játék hibáit, amik a flashben felhalmozódtak a toldásokkal foltozgatásokkal, még több felesleges dolgot tettek bele, igy a játék minősége egyre csak romlik és romlik. Egyre lassabb egyre élvezhetetlenebb. Ahova régen egy kattintással be tudtam lépni, most felesleges köröket kattingatásokat kell tennem, hogy oda tudjak lépni. És most már csak javitgatnak? Ez olyan mint halottnak a csók.

Utoljára szerkesztett: 7.2.21
    mamszi5107, Szabi451, Melan és 5 más kedveli ezt.
  9. Wolf[Black]

Wolf[Black] Fórumőrült

Szia!
    Amikor azt a "csilivili új kezdőoldalt" látod, akkor tölt be az Unity platform. Amikor még novemberben elindították a tesztet, akkor a szürke hátterű, Unity ikon jött be. Az mennyire illett a játék környezetéhez? Semennyire.
    Azért, mert adtak egy 0.9MB méretű hátteret, és ahhoz egy random szövegbetöltő oldalt, ami 0.3mb, nem fogja hazavágni se a szervereket, se a gépeket. (A betöltés ideje, és hosszúsága már igen, de az ellen nem lehet mit tenni jelenleg, de azért nem a háttér és a forgó ikon a felelős.)

Igen, lehet túl csicsás meg minden, de annak semmi köze ahhoz, hogy mennyire lassú a betöltés egyes esetekben.
    Mellesleg, ezt a designer csapat csinálta, a fejlesztők csak betették a képeket, ami körübelül 2 perc munka volt számukra.
    Megvan a megfelelő részleg, amely a játék-megjelenítéssel foglalkozik, de az nem azon fejlesztői csapathoz tartoznak, akik az Unity-t jelenleg is csinálják.

Utoljára szerkesztett: 7.2.21
    mimi, Kuzdern, Szabi451 és 7 más kedveli ezt.
  10. böbe764

böbe764 Fórumprofi

Csak annyit szeretnék kérni, hogy egedjetek már beeeeeeeeeee, mert lejár az aratógépeeem, amit nyerteeem!

Fatther, Leho69, tandem6 és 2 más kedveli ezt.
  11. Pokimoki72

Pokimoki72 Fórumgróf

Szia. :)
    13. a váza ikonnál is mindig visszaugrik az elejére (lásd ládák)
    14. lassú, akadozó betöltés ( ez is változó...erre a farmra akár 2-4-szer is kiírja hogy az oldal nem válaszol, másikra max egyszer)
    15. a mennyiségek beírása a malomnál, piacnál katasztrófa....
    itt az azért érdekelne hogy ha egyesével léptetem a tápkeverést akkor miért kezdi el kijelölni a farmnév, Id feliratomat????
    16. A posta még mindig szánalmas. (ha hosszú levelet írsz, kapsz akkor nem látod a válaszírásnál amit írsz) (rövidnél tökéletes)

És akkor a hozzáállás....
    ************* ez amit legszívesebben írnék... :D
    És ez amit írhatok:
    Szánalmas a Bp részéről (nem a Modikra értem, olvashattuk hogy feléjük is mi a hozzáállás)

Enter és esc:
    -elég sokan használták, és használni szeretnék.
    -amíg nincs rájuk megoldás addig én biztosan kevesebbet költök... (minek vegyek PP-t és szupitrágyát ha kínlódnom kell az elhasználásával)
    Én még igyekszem türelmes lenni, de ahogy látom akár a top10 listában is már nem mindenki az...szüneteltetnek, esetleg abbahagyja...

Ha nem veszik észre hogy bevételkiesés van ezek miatt akkor miért is venne észre bármit is, miért is csinálná úgy ahogy a játékosok szeretnék.....?

mimi, Fatther, mamszi5107 és 7 más kedveli ezt.
  12. -gyöngy-581

Hasonlókat nem megfigyeltem meg a malomban, mint amit leírtál . nálam mindig az aktuálisra áll rá a malom, ha bezárom, vagy módosítok rajta.
    Viszont ezen a képen direkt odatettem a prémvilla állását nincs bent a pipa a négyzetben. és csak a tojások aktiválásra létem be a tojástartóba. Jól látszik a felröppenők mennyisége az aratáskor amit a főn végzett el a rendszer.
    A malom gondját én nem éltem át, nálam ott marad ahol abba hagytam, de nézd meg kérlek ezt a képet:
    https://kepkuldes.com/images/d3f4d4252c9d620ebe83512dddb8b4c3.png
    (A kép túl nagy volt inkább linkre cseréltem)
    A tárgyak ismételt lerakására a ctrl billentyű ismételt lenyomását próbáld ki egérrel kijelölöd a helyet majd a billentyű lenyomásával ki tudod újra rakni az ismételni kívánt tárgyat.

Fatther, HéricsBáró és farmerogirl kedveli ezt.
  13. verda

verda Haladó

Nekem továbbra is az lenne a kérdésem a BP-hez (nem a modikhoz), hogy hajlandók még javítani a leírt hibákat, vagy elengedték ezt. Egy őszinte igent vagy nemet. Én elfogadom a nemet is, de az, hogy hetek óta írogatjuk a hibákat és egy csomó ebből az első pillanattól létezik és még jön is hozzá nekem, mint kívülállónak nem azt mutatja, hogy valamit is csinálnak. Ha pedig mégis, akkor nagyon nem megy ez nekik. Ha "nem" a válasz, akkor eldönthető, hogy akar-e így játszani az ember. Mert most úgy néz ki, hogy egy csomóan kivárunk, hogy hátha...

tavirózsa1, Fatther, -bauer70- és 2 más kedveli ezt.
  14. böbe764

böbe764 Fórumprofi

KÖSZÖNÖM.:p

inanna11 és Fatther kedveli ezt.
  15. farmerogirl

farmerogirl Fórum félistene

Én a klienssel játszom a legtöbbet. Nekem a beírással speciel semmi gondom. A pörgetéssel kapcsolatosan olvasgass a Beko topikban, a 403. oldalon.
    Hittem neked eddig is. :) Hát, mindenesetre nagyon furcsa. (Úgy látszik, a Te személyre szabott ajándékod ez, az enyém meg a malom... ;))
    Nem ezzel van a gondom, hanem az ide-oda pakolással. Mindig eltűnik a négyirányú nyíl.

Fatther kedveli ezt.
  16. Pokimoki72

Pokimoki72 Fórumgróf

Olvastam a pörgetésről.
    De nehogy már ilyen módszerrel kelljen....
    Akarat kérdése lenne írni rá egy egyerű megoldást.... vagy érteni kellene a programozáshoz... (nem nekem...hanem aki átírja unity-re)

17. rendszeres időközönként lefagy a játék.
    Na most itt megkérdezném hogy ilyen körülmények mellett ki is kezdene neki egy komolyabb nullázásnak bármivel....

Fatther, Laxiaa és Melan kedveli ezt.
  17. HéricsBáró

HéricsBáró Fórum elő legendája

Szia
    Én ezt akkor tapasztalom , ha friss farmokat csinálok , és ott még nem szokta meg a rendszer ezt .
    A régi , 11 éves farmomnál akkor mozgatok bámit , amikor akarok .

-gyöngy-581 kedveli ezt.
  18. -BombadilToma-

-BombadilToma- Fórum elő legendája

Szia!
    Soha semmilyen kérdésre nem kaptunk választ, miért pont most kapnánk? A BP-nek nem erőssége a kommunikáció, sosem volt az.
    De igen, egész biztosan dolgoznak rajta, és egész biztosan az a cél, hogy minden hibát kijavítsanak.
    Anélkül, hogy kategorikus kijelentésbe csomagolt találgatásokat irkálnék, van egy-két megjegyzésem. A programozók prioritásai egészen mások, mint a játékosoké. Ebben felsőbb nyomás éppúgy benne van, mint az, hogy nagyon nem mindegy, hol és hogyan nyúlunk bele a programba. A modern programozás éppúgy tömegtermelés, mint minden más, és ennek van néhány kellemetlen mellékhatása, ami mind-mind megnehezíti egy program hatékony és gyors javítását.
    Egy programot nem írnak meg nulláról, sorról sorra, hanem kész panelekből rakják össze. Ilyen paneleket ad a Windows és a Unity is (többek között). Például ha egy ablakot akarok feldobni, akkor erre van kész utasítás, nekem csak paramétereznem kell; mi legyen a felirata, milyen beviteli eszközöket, nyomógombokat, méretet, színeket, stb. akarok. Ennek a módszernek tagadhatatlan előnyei vannak, de megvan az a hátránya is, hogy nem a saját kezemben van a teljes program. Ha hibát keresek, soha nem tudhatom, hogy én rontottam-e el valamit, a felhasznált panel hibás-e, illetve azzal van-e gond, ahogyan és amire felhasználtam.
    Egy nagyobb programot sok fejlesztő készít párhuzamosan, és időben is. Nagyon pontos specifikációk, dokumentációk kellenek. Óhatatlanul felmerülnek ebben idővel problémák, a hibás kommunikáció, az eltérő szemléletű programozói hozzáállás, stb. miatt.
    A programban felhasznált hasonló objektumok (pl. dekorok) szoros kapcsolatban állnak egymással. Egy alap objektumot hoznak létre, és abból származtatnak le mindent, amelyek egyrészt öröklik az ős tulajdonságait, másrészt eltérően is működhetnek, és ezt az eltérő működést örökíthetik tovább. Mindez a gyakorlatban azt jelenti, hogy ha belepiszkálok egy helyen a programba, az nagyon sok másik helyen is változásokat okoz. Például ott vannak a kikapcsolt animáció mellett is röpködő sárkányok és társai. Biztosan ki lehetne kapcsolni, de akkor az vélhetőleg máshol okozna olyan problémát, ami sokkal súlyosabb, mint amit orvosoltam. Vagyis nem ritka, hogy egy egyszerűnek látszó hiba valójában egészen az eredetileg definiált adatszerkezetig, tehát az alapokig megrendíti a programot, és egy teljes modul újraírását követeli meg - ami persze újabb hibák forrása lehet. Vagyis amikor új hibákat tapasztalunk, az sokszor egy kijavított másik hiba következménye lehet.

Én is sokkal gyorsabb javulásra számítottam, de azért az a sommás kijelentés messze nem igaz, hogy semmi sem változott. Nálam például a játék alapvetően játszható, és sokkal gyorsabb is, mint korábban.
    Sok minden, ami nekünk fontos lenne, éppúgy hibás, mint két hónappal ezelőtt, de ez nem azt jelenti, hogy ezt nem akarják javítani, csak azt, hogy a fejlesztőknek vagy van sokkal fontosabb javítanivalója, vagy az, hogy a javítás máshol nagyobb problémát okozna, amit előbb rendbe kell tenni. El fogunk jutni oda, hogy már számunkra is látványos lesz. De nem hiszem, hogy eljutunk oda, hogy erről bárki is tájékoztatna mindet. Ha olvasod Beko írásait, akkor tudható, hogy még nekik sem mondanak semmit...

Tavirózsa, Hahacska, tavirózsa1 és 22 más kedveli ezt.
  19. -gyöngy-581

Nálam minden farmon be van kapcsolva az alternatív építési mód és nincs ilyen gondom, odaviszem ahová csak akarom a tárgyakat. Próbáld meg Te is.
    Ellenőrizd kérlek, hogy elmentetted-e az altarnatív építési módot a nagy farmon. Kisfarmon mindig belépek a beállítások menübe és pár dolgot megváltoztatok, többek között ezt is a "gyári" beállításokon.

Fatther, Melan, Rebcsok és még 1 ember kedveli ezt.
  20. Farm_Tadity_

Farm_Tadity_ Fórumfelvigyázó

Biztos igy van ahogy leirtad. De az igazság az, hogy én inkább nézegetném belépéskor a szürke hátterű unity ikont ha egyébként a játékkal lehetne normálisan játszani. Mert kit érdekel az a csilivili belépő ha nem lehet játszani rendesen? Persze ez csak az én véleményem. És azt hogy leirtad, hogy az a belépő kis terjedelmű, nem befolyásol semmit. De mi van akkor ha az a kicsi terjedelmű belépő pl. tele van hibákkal? Ami kihat magára a játékra is? Nem vagyok programozó, de azt tudom, hogy egy egyszerű kis hiba is okozhat nagy kalamajkát. Anno annak idején még a 80-as években DOS-sal dolgoztam. Volt egy anyagom ami egyetlen hiba miatt teljesen használhatatlanná vált. Egyetlen egy programkód elütés, félreütés. Én igazán türelmes emberke vagyok azt hiszem. De az hogy a próba alatt tizedannyi hiba volt mint azóta az biztos. Akkor gyorsabb is volt. És azóta meg a hibák a nem szünnek hanem sokasodnak. Ez itt a baj.

Fatther, mamszi5107, tandem6 és 3 más kedveli ezt.